Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Ήρθε email στη μητέρα μου, ότι το αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου τάδε που είχε κάνει, εγκρίθηκε και ότι έχει αναρτηρθεί σχετική απόφαση στη προσωπική της θυρίδα στο gov.gr

Είχε κάνει δυο ξεχωριστές αιτήσεις  μια για τη κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ και μια για την επικουρική σύνταξη ( είχε ΙΚΑ και ΟΓΑ μαζί στο επικουρικό ως διαδοχική). 

Θέλω να ρωτήσω κάτι για επιβεβαίωση για όσους γνωρίζετε

Για την επικουρική σύνταξη γήρατος, θα βγει ξεχωριστή απόφαση, ή είναι ενιαία μέσα σε αυτή που αναρτήθηκε τώρα στη μητέρα μου.

Σας ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα σας

Ήρθε email στη μητέρα μου, ότι το αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου τάδε που είχε κάνει, εγκρίθηκε και ότι έχει αναρτηρθεί σχετική απόφαση στη προσωπική της θυρίδα στο gov.gr

Είχε κάνει δυο ξεχωριστές αιτήσεις  μια για τη κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ και μια για την επικουρική σύνταξη ( είχε ΙΚΑ και ΟΓΑ μαζί στο επικουρικό ως διαδοχική). 

Θέλω να ρωτήσω κάτι για επιβεβαίωση για όσους γνωρίζετε

Για την επικουρική σύνταξη γήρατος, θα βγει ξεχωριστή απόφαση, ή είναι ενιαία μέσα σε αυτή που αναρτήθηκε τώρα στη μητέρα μου.

Σας ευχαριστώ

Πιο έγκυρη από απόφαση θα πάρεις από το αρμόδιο ΕΦΚΑ ή σε κάποιον εργατολογο. Αλλάζουν συνεχώς τα πράγματα .

• Moderators
Δημοσ.
On 11/05/2025 at 10:58, airtrelomike13 said:

Το πιθανότερο είναι ότι θα βγει ξεχωριστή απόφαση και θα καθυστερήσει. Πολύ.

Ο πατέρας μου που είχε επικουρικό αρτοποιών (νομίζω ότι είναι παρέα με τους βενζινοπώλες ενοποιημένο πλέον) έβγαλε κύρια σύνταξη το 2020 και ακόμα την επικουρική του σύνταξη του δεν έχει ξεκινήσει να την εισπράττει. Θα μπει αναδρομικά, όταν και εφόσον.

Να ξέρεις ότι το επικουρικό θα χρειαστεί τρέξιμο από μεριάς σας. Και σε εργατολόγο να πήγατε για την κύρια σύνταξη, το επικουρικό είναι μια άλλη ιστορία, με αρχαίες μεθόδους και οι περισσότεροι εργατολόγοι δεν ασχολούνται.

Ξεκίνα να επικοινωνείς με τον ΕΦΚΑ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Το πιθανότερο είναι ότι θα βγει ξεχωριστή απόφαση και θα καθυστερήσει. Πολύ.

Ο πατέρας μου που είχε επικουρικό αρτοποιών (νομίζω ότι είναι παρέα με τους βενζινοπώλες ενοποιημένο πλέον) έβγαλε κύρια σύνταξη το 2020 και ακόμα την επικουρική του σύνταξη του δεν έχει ξεκινήσει να την εισπράττει. Θα μπει αναδρομικά, όταν και εφόσον.

Να ξέρεις ότι το επικουρικό θα χρειαστεί τρέξιμο από μεριάς σας. Και σε εργατολόγο να πήγατε για την κύρια σύνταξη, το επικουρικό είναι μια άλλη ιστορία, με αρχαίες μεθόδους και οι περισσότεροι εργατολόγοι δεν ασχολούνται.

Ξεκίνα να επικοινωνείς με τον ΕΦΚΑ.

ρώτησα γιατί βγήκε η κύρια σύνταξη η απόφαση, και στην επικουρικη που έχει γίνει ξεχωριστή αίτηση, γράφει ότι πήρε έγκριση από όλες τις πλευρές, αλλά δεν διευκρινίζει το "πότε" θα βγει η συνταξιοδοτική απόφαση. Παραθέτω την εικόνα της αίτησης της επικουρικης σύνταξης γήρατος. Υπόψιν, η μητέρα μου στο επικουρικό είχε 2 ταμεία (ικα και ογα)

επικουρικη σκρινσοτ.jpg

Δημοσ.

O πατέρας μ έκανε αιτηση για συνταξη προσφατα. Σε 1 μήνα μπήκε η κύρια και μετα απο 3 μηνες και το επικουρικο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...