Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας γενικά για τα Poco. Η ερώτησή μου αυτή έχει να κάνει μετά από κάποιες περιπέτειες που είχα:
Άκουγα καιρό ότι "τα Poco τα σπάνε" "τα καλύτερα VFM κινητά" "Flagship killer" κλπ.
Αποφασίζω λοιπόν πριν 2-2,5 χρόνια να αγοράσω ένα Poco X3 Pro. Τα σχόλια παντού ήταν διθυραμβικά. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα. 150-200€ (τόσο δίνω το πολύ για κινητό) και να είναι τόσο γρήγορο, αξιόπιστο και να μη μασάει τίποτα; Πραγματικά έζησα το όνειρο για 1,5 χρόνο. Παίρνω ένα και στη γυναίκα μου. Και στην κουνιάδα μου. Το συστήνω παντού. Και ξαφνικά αρχίζει το γνωστό πρόβλημα με τη μητρική. Λευκή οθόνη και γειά σας. Μετά από ένα μήνα και στη γυναίκα μου. Μιλάω και με άλλους και το ίδιο και σε αυτούς.
Μη γνωρίζοντας ότι είναι ένα πλέον γνωστό πρόβλημα το πάω για επισκευή. Εκεί μαθαίνω ότι είναι κάτι συνηθισμένο.

Από τότε δεν το ξανακούμπησα. Πήρα κάτι άλλο αλλά έστω ένα χρόνο μετά το θυμάμαι με νοσταλγία καθώς είναι ίσως ότι καλύτερο κυκλοφορεί μέσα στο budget μου.
Ζαχαρώνω εδώ και καιρό και κάτι άλλα Χ6 -Χ7 -F6 κλπ που τα βλέπω πολύ δυνατά και με καλά σχόλια αλλά δεν θέλω ρε παιδιά να περάσω τα ίδια.
Να έχω ένα κινητό που θα ξέρω  ότι έχει ημερομηνία λήξης και να τρέμω κάθε μέρα για το αν θα με αφήσει ή όχι.
Εδώ έχω XIAOMI Redmi 8, Huawei P8 lite, P9 lite κλπ και δουλεύουν ακόμα μετά από τόσα χρόνια.

Ποια είναι η γνώμη σας σε αυτό. Ήταν απλά μια ατυχία και τα X3 αποδειχτήκανε ελαττωματικά ή τελικά όλα τα Poco έχουν θέμα και τα αγοράζεις γνωρίζοντας ότι μια μέρα θα σε αφήσουν;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και τα σχόλιά σας.

Δημοσ.

poco x3, αγοράστηκε όταν κυκλοφόρησε. Τέλη του 2020.

Ακόμη το έχει σε χρήση ο γιός μου. 

Ολα είναι θέμα τύχης.

(Και άλλοι κατασκευαστές έχουν θέματα με μητρικές, οθόνες, κάμερες).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον,αυτή η φωτογραφία είναι από ένα Poco F5 που έπεσε μέσα σε ένα φρεάτιο με νερό κοντά στα 30εκ.Εμεινε μέσα στο νερό για τουλάχιστον 18 ώρες.Πηγα σήκωσα τη σχάρα μόλις έφυγε το αμάξι και το έβγαλα την επόμενη μέρα.Του έριξα απιονισμένο νερό,το άφησα μια μέρα να στεγνώσει και δούλεψε κανονικά και ακόμα δουλεύει.Εβγαλε πάνω από διακόσιες φωτογραφίες όταν ήταν στο νερό από μόνο του.Δε ξέρω γιατί.Αυτο δε σημαίνει ότι όλα τα Poco δεν παθαίνουν τίποτα.Αλλα αν με ρωτήσει κάποιος για αυτά να μην το αναφέρω αυτό?

IMG_20250311_195227.jpg

Επεξ/σία από kajwbtfe
Δημοσ.

Τα Poco πάσχουν από τη μεγαλύτερη ασθένεια της Xiaomi που λέγεται HyperOS. Είναι με διαφορά από τα χειρότερα λειτουργικά / παραλλαγές του Android που υπάρχουν. Προσωπικά έχω ένα F3, το οποίο είχε ισάξιο hardware με κινητά σχεδόν διπλής αξίας. Του έχω ξηλώσει το malware της Xiaomi και το λειτουργώ με καθαρό Android. Πραγματικά δε βρίσκω λόγο να το αλλάξω, κάνει τα πάντα χωρίς το παραμικρό κόλλημα (δεν παίζω παιχνίδια). Αν όμως είχε το HyperOS θα το είχα πετάξει από το παράθυρο.

Επίσης γενικά τα Poco δεν έχουν καλές φωτογραφικές, είναι μια παραχώρηση που πρέπει να υποστείς με αντάλλαγμα το υπόλοιπο καλό hardware.

Τα νέα έχουν ρίξει και την ποιότητα στα panels, χρησιμοποιούν TCL ή κινέζικα Tianma ενώ τα παλαιότερα είχαν Samsung.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Τα Poco πάσχουν από τη μεγαλύτερη ασθένεια της Xiaomi που λέγεται HyperOS. Είναι με διαφορά από τα χειρότερα λειτουργικά / παραλλαγές του Android που υπάρχουν. Προσωπικά έχω ένα F3, το οποίο είχε ισάξιο hardware με κινητά σχεδόν διπλής αξίας. Του έχω ξηλώσει το malware της Xiaomi και το λειτουργώ με καθαρό Android. Πραγματικά δε βρίσκω λόγο να το αλλάξω, κάνει τα πάντα χωρίς το παραμικρό κόλλημα (δεν παίζω παιχνίδια). Αν όμως είχε το HyperOS θα το είχα πετάξει από το παράθυρο.

Επίσης γενικά τα Poco δεν έχουν καλές φωτογραφικές, είναι μια παραχώρηση που πρέπει να υποστείς με αντάλλαγμα το υπόλοιπο καλό hardware.

Τα νέα έχουν ρίξει και την ποιότητα στα panels, χρησιμοποιούν TCL ή κινέζικα Tianma ενώ τα παλαιότερα είχαν Samsung.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως να αλλάξω λειτουργικό. Δεν έχω πολυασχοληθεί. Θεωρητικά τα Poco, από όσο κατάλαβα, είχαν καλό όνομα γιατί είχαν πιο "καθαρο" λειτουργικό σύστημα από τα Xiaomi (αν και είναι ίδια εταιρεία). Τι να πώ.
Τώρα πάντως έχω ένα Oppo A80 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αλλά Poco δεν είναι :P

Επεξ/σία από mypagio
Δημοσ.

Για τις μητρικές νομίζω ότι είχε να κάνει με το X3 Pro και έχω την εντύπωση ότι ακούστηκε αρκετά επειδή πούλησε και με το παραπάνω ως μοντέλο. 

Όσον αφορά για το αν αξίζουν, έχω κατά νου την περίπτωση ενός φίλου ο οποίος εδώ και 3 χρόνια έχει Poco συσκευή (μου διαφεύγει το μοντέλο) και παρόλο που δεν είναι και ο πιο προσεκτικός με το κινητό του, συνεχώς του πέφτει, το κινητό λειτουργεί ακόμα και τώρα αψεγάδιαστα. Βέβαια, δεν έχει κάνει την αναβάθμιση σε HyperOS, έχει παραμείνει σε MIUI 14.

Επειδή είχα και σχετικά πρόσφατη εμπειρία, όχι με Poco όμως,  προσυπογράφω το ότι ενώ σε θέμα hardware τα κινητά σκίζουν, στο λογισμικό χωλαινουν και επηρεάζεται όλη η εμπειρία χρήσης. Κι εδώ έρχομαι να συμπληρώσω την εμπειρία ενός άλλου φίλου ο οποίος, έχει κάνει root στο Poco X3 του οποίου του έχει πιεί το λάδι και συνεχίζει ακόμα ακάθεκτο. 

Οπότε, μάλλον καταλήγουμε στον κανόνα ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και απόλυτο συνεπώς, μπορεί να σου βγει σε καλό, μπορεί να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή. Από τη στιγμή όμως που σου κάνει το κλικ, γιατί να μην το κάνεις, καλές και οι γενικά παραδεχτές αλήθειες, καλό είναι όμως να ικανοποιούμε και τα θέλω μας.....

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, BadBoy είπε

Οι περισσότεροι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία.

Όταν παίρνεις ένα καινούργιο κινητό το θες έτοιμο.

Δεν κάθεσαι να κάνεις ολόκληρη διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.

μακαρι ολη αυτη η.. επιθυμια για παραμετροποιηση και features του κινητου να την ειχε ο κοσμος και για αλλα τεχνολογικα θεματα. Πχ. windows, εφαρμογες messenger κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GATE123 είπε

Οι περισσότεροι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία.

Όταν παίρνεις ένα καινούργιο κινητό το θες έτοιμο.

Δεν κάθεσαι να κάνεις ολόκληρη διαδικασία.

Πιθανόν, αλλά ο νηματοθέτης ζήτησε να πούμε την προσωπική μας γνώμη και εμπειρίες, όχι τι κάνει ο μέσος χρήστης.

Δημοσ.

Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε παραπάνω. Συζήτηση κάνουμε.

Απλά μου κάνουν εντύπωση 2 πράγματα:
1) Στο service που το πήγα κατευθείαν μου είπανε ότι είναι γνωστό πρόβλημα στα Poco X3 Pro αυτό (2 διαφορετικά service)
2) Ότι σε διάστημα ενός μήνα που ψαχνόμουν με το δικό μου, χάλασε και της γυναίκας μου και μια φίλης μου που της το είχα συστήσει, με το ίδιο πρόβλημα.

Και η ερώτησή μου είναι πιο συγκεκριμένα, αν αυτό ήταν πρόβλημα στα Poco X3 Pro αυτό ή αν συμβαίνει γενικά στα Poco.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mypagio είπε

Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε παραπάνω. Συζήτηση κάνουμε.

Απλά μου κάνουν εντύπωση 2 πράγματα:
1) Στο service που το πήγα κατευθείαν μου είπανε ότι είναι γνωστό πρόβλημα στα Poco X3 Pro αυτό (2 διαφορετικά service)
2) Ότι σε διάστημα ενός μήνα που ψαχνόμουν με το δικό μου, χάλασε και της γυναίκας μου και μια φίλης μου που της το είχα συστήσει, με το ίδιο πρόβλημα.

Και η ερώτησή μου είναι πιο συγκεκριμένα, αν αυτό ήταν πρόβλημα στα Poco X3 Pro αυτό ή αν συμβαίνει γενικά στα Poco.

Σε όλα τα Poco υπάρχει και κάτι διαφορετικό.

Εάν ψάξεις στο Forum υπάρχουν πολλά διαφορετικά Poco με το καθένα να έχει τα δικά του προβλήματα.

1 ώρα πριν, BadBoy είπε

Πιθανόν, αλλά ο νηματοθέτης ζήτησε να πούμε την προσωπική μας γνώμη και εμπειρίες, όχι τι κάνει ο μέσος χρήστης.

Αφού όμως αναφέρθηκε πρέπει να το πούμε και αυτό.

Και οι περισσότεροι είναι μέσοι χρήστες.

Αύριο μεθαύριο κάποιος που δεν ξέρει θα δει το ποστ .

• Like 1
Δημοσ.

X3 nfc και f3 στην οικογένεια, πανε ακόμα τρένο εδω και 4 χρόνια..

Χρήστης Xiaomi απο το 2014.. Πλέον ομως πιστεύω οτι δεν αξίζουν τα Xiaomi.. Τον Νοέμβριο προτίμησα να παω σε iPhone 13 παρά στο F6 pro και δικαιώθηκα.. 3 χρονών μοντέλο το iPhone και απλά δεν συγκρίνεται με κανένα poco και Xiaomi..

Για κάποιον που θελει νεο μοντέλο ομως και android, εγω προσωπικά θα κοιτουσα για Motorola.. Πηρα το 50 neo τον Ιανουάριο για δεύτερο, και μ άρεσε αρκετά.. εχουν κανει καλη δουλειά με το Hello UI.. ειδικά το smart connect σε midrange συσκευές ειναι οτι καλύτερο..

• Like 1
Δημοσ.

Τα Xiaomi είναι γεγονός ότι έχουν πέσει πολύ σε σχέση με ότι ήταν. Αποτελούσαν μία καλή λύση VFM για όσους θέλανε απλά να κάνουν βασικά πράγματα στο κινητό τους max με 200-250 ευρώ. Η Huawei ήταν δυνατή αλλά μετά τον πόλεμο του Trump και την έλλειψη google services έπεσε και αυτή.

Δεν ξέρω πραγματικά τι να διαλέξω. Αγόρασα όπως προείπα, ένα Oppo A80. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν είναι και κάτι που με συγκινεί τρελά.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mypagio είπε

Τα Xiaomi είναι γεγονός ότι έχουν πέσει πολύ σε σχέση με ότι ήταν. Αποτελούσαν μία καλή λύση VFM για όσους θέλανε απλά να κάνουν βασικά πράγματα στο κινητό τους max με 200-250 ευρώ. Η Huawei ήταν δυνατή αλλά μετά τον πόλεμο του Trump και την έλλειψη google services έπεσε και αυτή.

Δεν ξέρω πραγματικά τι να διαλέξω. Αγόρασα όπως προείπα, ένα Oppo A80. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν είναι και κάτι που με συγκινεί τρελά.

Σε γενικές γραμμές, στη φάση που περιγράφεις για την Xiaomi, βρίσκονται στην παρούσα φάση οι εταιρείες Realme, Motorola, ακόμα και η Oppo θα έλεγα, επειδή είναι ξαδερφάκια με τη Realme (κοινή μητρική εταιρεία). 

Γενικά, σε αυτά τα χρήματα, αυτό που κάποτε μπορούσε να είναι πλήρες, πλέον δεν υπάρχει, θα κάνεις κάποιες παραχωρήσεις και να ανέβεις χρηματικά αν θέλεις κάτι ολοκληρωμένο, Realme & Motorola δίνουν τη λύση σε αυτό, δίνουν value for money προτάσεις σε αυτά τα χρήματα, η Motorola νομίζω λίγο παραπάνω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...