Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας κάνει πάρα πολλές αγορές με τη χρεωστική μου από το AliExpress τα τελευταία 10 χρόνια, κάνω άλλη μια μικρή αγορά τις προάλλες,

Την επόμενη μέρα μου έρχεται από την Εθνική ειδοποίηση ότι μου τράβηξε άλλα 1.5€ το AliExpress, λέω τα μεταφορικά θα είναι και δεν το δίνω πολύ σημασία.

Μετά από καμία ώρα ξανά ειδοποίηση, 10€ αυτή τη φορά, λέω κάτι δεν πάει καλά. Μέχρι να μπω στην εφαρμογή να παγώσω την κάρτα μου τραβάνε άλλα 13€ και 21€. Αφότου έχω παγώσει την κάρτα, μου φεύγουν άλλα 25€, σε όλα φαίνεται ότι τη χρέωση την έκανε AliExpress.

Παίρνω την τράπεζα και μου λένε πως φαίνεται να έχω ενεργοποιήσει κάποια πάγια εντολή στο AliExpress, οπότε και παγωμένη που ήταν η κάρτα πάλι μπορούσαν να τραβήξουν όσα θέλουν. Το support του AliExpress ανύπαρκτο, βρήκα το live chat μετά από ώρα και το μόνο που μου είπαν ήταν να μιλήσω με την τράπεζα μου.

Με λίγα λόγια ακύρωσα την κάρτα και έκανα αμφισβήτηση συναλλαγών, ευτυχώς το ποσό ήταν μικρό αλλά αναρωτιέμαι αν θα πήγαινα για ύπνο νωρίς εκείνη τη μέρα, την επόμενη λογικά θα έβρισκα άδειο τον λογαριασμό μου.

Μετά την ακύρωση μου ήρθαν άλλες 100 ειδοποιήσεις που προσπαθούσαν να τραβήξουν χρήματα αλλά δε λειτουργούσε πια η κάρτα.

Δεν ξέρω αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία, από σήμερα μόνο PayPal.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Axelq είπε

Έχοντας κάνει πάρα πολλές αγορές με τη χρεωστική μου από το AliExpress τα τελευταία 10 χρόνια, κάνω άλλη μια μικρή αγορά τις προάλλες,

Την επόμενη μέρα μου έρχεται από την Εθνική ειδοποίηση ότι μου τράβηξε άλλα 1.5€ το AliExpress, λέω τα μεταφορικά θα είναι και δεν το δίνω πολύ σημασία.

Μετά από καμία ώρα ξανά ειδοποίηση, 10€ αυτή τη φορά, λέω κάτι δεν πάει καλά. Μέχρι να μπω στην εφαρμογή να παγώσω την κάρτα μου τραβάνε άλλα 13€ και 21€. Αφότου έχω παγώσει την κάρτα, μου φεύγουν άλλα 25€, σε όλα φαίνεται ότι τη χρέωση την έκανε AliExpress.

Παίρνω την τράπεζα και μου λένε πως φαίνεται να έχω ενεργοποιήσει κάποια πάγια εντολή στο AliExpress, οπότε και παγωμένη που ήταν η κάρτα πάλι μπορούσαν να τραβήξουν όσα θέλουν. Το support του AliExpress ανύπαρκτο, βρήκα το live chat μετά από ώρα και το μόνο που μου είπαν ήταν να μιλήσω με την τράπεζα μου.

Με λίγα λόγια ακύρωσα την κάρτα και έκανα αμφισβήτηση συναλλαγών, ευτυχώς το ποσό ήταν μικρό αλλά αναρωτιέμαι αν θα πήγαινα για ύπνο νωρίς εκείνη τη μέρα, την επόμενη λογικά θα έβρισκα άδειο τον λογαριασμό μου.

Μετά την ακύρωση μου ήρθαν άλλες 100 ειδοποιήσεις που προσπαθούσαν να τραβήξουν χρήματα αλλά δε λειτουργούσε πια η κάρτα.

Δεν ξέρω αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία, από σήμερα μόνο PayPal.

Γιατί δεν θορυβήθηκες απο την πρώτη χρέωση;Τι πάει να πει μεταφορικά;Ολα τα πληρώνεις μια φορά,δεν τραβάνε μετά τα έξοδα.

PP δεν έχει το ali.Bγάλε revolut και βάζε μιας χρήσης κάρτα.Καπου έχουν κυκλοφορήσει τα στοιχεία σου,καλά έκανες και την ακύρωσες την κάρτα.

Δημοσ.
10 minutes ago, NikosKallithea said:

Το αλι δεν κάνει τετοια, κάπου διέρρευσε η κάρτα σου, δευτερον το αλι δεν εχει παυπαλ.

To Ali δεν κάνει τέτοια αλλά έγινε ακριβώς την επόμενη μέρα από την αγορά μου στο AliExpress και όλες οι χρεώσεις είναι από εκεί.

Δημοσ.

Είναι γνωστό κόλπο παίρνουν pos και ονομάζουν την "επιχείρηση" τους με γνωστό όνομα. Έχει γίνει και με την revolut αντίστοιχο.

Τα θύματα νομίζουν ότι η μεγάλη/γνωστή εταιρία είναι που παίρνει τα χρήματα. Αλλά είναι οι απατεώνες που καταχωρούν γνωστά ονόματα στα pos/epos.

Το πρόβλημα είναι που διέρρευσαν τα στοιχεία της κάρτας?

Επίσης, σε εμένα οι συναλλαγές από AliExpress εμφανίζονται με μικρά aliexpress στην κάρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κανονικό εμφανίζεται σαν aliexpress, έπειτα τα άλλα που άρχισαν να τραβάνε τα χρήματα φαίνονται σαν aliexpress, AliExpress com και WWW ALIEXPRESS COM.

Όχι απλά διέρρευσε η κάρτα αλλά ενεργοποιήθηκε κάπως σαν πάγια εντολή χωρίς να κάνω τίποτα εγώ.

Και έτσι όπως μου εξήγησαν από την τράπεζα, όταν γίνεται αυτό μπορούν να τραβήξουν ότι ποσό θέλουν χωρίς να μου έρθει καμία επιβεβαίωση.

Τι να πω 

Επεξ/σία από Axelq
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Axelq είπε

To Ali δεν κάνει τέτοια αλλά έγινε ακριβώς την επόμενη μέρα από την αγορά μου στο AliExpress και όλες οι χρεώσεις είναι από εκεί.

Στη θέση σου θα έκανα φορματ τη συσκευή που έκανες την αγορά στο Aliexpress.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...