GodzillaCover Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, Dvs said: Κράνος = 700Ε + άδεια οδήγησής τους για 1 ή 2 μήνες (δεν ξερω ποιος και πως το αποφασιζει αυτο) Για μονόδρομο μόνο 100 ευρώ, τζαπα πράμα! Καποια στιγμη δεν ειπαν θα το πανε 700Ε επειδή θεωρείται σοβαρή παράβαση; Κράνος και ζώνη είμαι 1000% σίγουρος είναι 0€ και 2 μήνες δίπλωμα, άδεια και πινακίδες. Γιατί την εχω φαει. Ξαναλέω ότι είναι καραγκιοζιλίκι βέβαια, απλά ενθαρρύνει τον κόσμο να παρανομήσει. Σκέψου ότι ζω σε χωριό, χωρίς άλλο μέσο μετακίνησης. Τι άλλη επιλογή είχα πέρα από το να οδηγήσω χωρίς δίπλωμα για να πάω στη δουλειά μου επι 2 μήνες? Οντως για μονόδρομο είναι πολύ χαμηλό το πρόστιμο. Γενικά εγώ δεν είμαι υπέρ της αύξησης των προστίμων, θεωρώ πώς κάποια πρέπει να μειωθούν κιόλας, αλλά εδώ όντως χρειάζεται. 32 minutes ago, Dvs said: Βασικα μπορει να βγουν στα καναλια και να κανουν ενα εκπαιδευτικο 5-λεπτο βιντεο για τις πλατειες που εχει γεμισει ολη η χωρα; Να τους εξηγησει ποιος εχει προτεραιοτητα; Και φυσικα οτι οταν εχεις 2 ή 3 λωρίδες, ΔΕΝ βγαινεις απο την μέσα λωριδα! Οταν το βελάκι δειχνει "ευθεια" σημαινει κινηση πανω στην πλατεία και οχι την προεκταση απο το βελακι και την εξοδο! Ακριβώς, εξαρτάται τι λέει το βελάκι. Δεν είναι απόλυτο ότι δε βγαίνεις από τη μέσα λωρίδα. Σε πολλούς κόμβους το βελάκι στη μέσα λωρίδα δείχνει ευθεία και δεξιά. Βγαίνεις δηλαδή κανονικά από τη μέσα λωρίδα στην αριστερή λωρίδα του δρόμου όπου θες να πας. Ως γενικός κανόνας, εκτός αν η σήμανση ορίζει διαφορετικά, σε κόμβο 2 λωρίδων, που είναι ο πιο απλός: - Αν θες να βγεις στην πρώτη έξοδο κάθεσαι στην εξωτερική λωρίδα και βγαίνεις στη δεξιά λωρίδα - Αν θες να βγεις στη δεύτερη έξοδο είτε κάθεσαι στην εξωτερική λωρίδα και βγαίνεις στη δεξιά είτε στην εσωτερική και βγαίνεις αριστερα - Αν θες να βγεις στην τρίτη+ έξοδο, κάθεσαι στην εσωτερική λωρίδα και βγαίνεις στην αριστερή λωρίδα της εξόδου. Αν όλοι το κάνουν σωστά, δε γίνεται να είσαι στη μέσα, να θες να βγεις και να έχεις κάποιον στην έξω που να θέλει να πάει ευθεία. Επεξ/σία 16 Μαϊου από GodzillaCover
Dvs Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Κράνος και ζώνη είμαι 1000% σίγουρος είναι 0€ και 2 μήνες δίπλωμα, άδεια και πινακίδες. Γιατί την εχω φαει. Ξαναλέω ότι είναι καραγκιοζιλίκι βέβαια, απλά ενθαρρύνει τον κόσμο να παρανομήσει. Σκέψου ότι ζω σε χωριό, χωρίς άλλο μέσο μετακίνησης. Τι άλλη επιλογή είχα πέρα από το να οδηγήσω χωρίς δίπλωμα για να πάω στη δουλειά μου επι 2 μήνες? Οντως για μονόδρομο είναι πολύ χαμηλό το πρόστιμο. Γενικά εγώ δεν είμαι υπέρ της αύξησης των προστίμων, θεωρώ πώς κάποια πρέπει να μειωθούν κιόλας, αλλά εδώ όντως χρειάζεται. Ακριβώς, εξαρτάται τι λέει το βελάκι. Δεν είναι απόλυτο ότι δε βγαίνεις από τη μέσα λωρίδα. Σε πολλούς κόμβους το βελάκι στη μέσα λωρίδα δείχνει ευθεία και δεξιά. Βγαίνεις δηλαδή κανονικά από τη μέσα λωρίδα στην αριστερή λωρίδα του δρόμου όπου θες να πας. Ως γενικός κανόνας, εκτός αν η σήμανση ορίζει διαφορετικά, σε κόμβο 2 λωρίδων, που είναι ο πιο απλός: - Αν θες να βγεις στην πρώτη έξοδο κάθεσαι στην εξωτερική λωρίδα και βγαίνεις στη δεξιά λωρίδα - Αν θες να βγεις στη δεύτερη έξοδο είτε κάθεσαι στην εξωτερική λωρίδα και βγαίνεις στη δεξιά είτε στην εσωτερική και βγαίνεις αριστερα - Αν θες να βγεις στην τρίτη+ έξοδο, κάθεσαι στην εσωτερική λωρίδα και βγαίνεις στην αριστερή λωρίδα της εξόδου. Αν όλοι το κάνουν σωστά, δε γίνεται να είσαι στη μέσα, να θες να βγεις και να έχεις κάποιον στην έξω που να θέλει να πάει ευθεία. Το δακτυλιδι εχει *4* λωριδες! Σε καμια των περιπτώσεων δεν κοβεις καθετα απο την 3η και 4η λωριδα (εσωτερικές) για να βγεις σε εξοδο, ειτε στην πρωτη ειτε στην δευτερη λωριδα της εξοδου. Η 3η και η 4η λωριδα εχει ΜΟΝΟ ευθειο βελακι που σημαινει οτι συνεχιζεις την πορεια ΠΑΝΩ στην πλατεια. Επειδη καποιοι νομιζουν οτι επειδη το βελακι δειχνει προς την εξοδο, μπορεις να βγεις, να αλλαξεις 2 λωριδες και οτι εχεις και προτεραιοτητα. ΛοΛ Επεξ/σία 16 Μαϊου από Dvs 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 ώρα πριν, Dvs είπε Κράνος = 700Ε + άδεια οδήγησής τους για 1 ή 2 μήνες (δεν ξερω ποιος και πως το αποφασιζει αυτο) Για μονόδρομο μόνο 100 ευρώ, τζαπα πράμα! Καποια στιγμη δεν ειπαν θα το πανε 700Ε επειδή θεωρείται σοβαρή παράβαση; μην ανοιξεις τετοιο θεμα πλιζ
GodzillaCover Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 7 minutes ago, Dvs said: Το δακτυλιδι εχει *4* λωριδες! Σε καμια των περιπτώσεων δεν κοβεις καθετα απο την 3η και 4η λωριδα (εσωτερικές) για να βγεις σε εξοδο, ειτε στην πρωτη ειτε στην δευτερη λωριδα της εξοδου. Η 3η και η 4η λωριδα εχει ΜΟΝΟ ευθειο βελακι που σημαινει οτι συνεχιζεις την πορεια ΠΑΝΩ στην πλατεια. Επειδη καποιοι νομιζουν οτι επειδη το βελακι δειχνει προς την εξοδο, μπορεις να βγεις, να αλλαξεις 2 λωριδες και οτι εχεις και προτεραιοτητα. ΛοΛ Ναι, συμφωνώ, ό,τι λέει η σήμανση. Στο δαχτυλίδι συγκεκριμένα δεν μπορείς να κόψεις λωρίδες για να βγεις αφού έχει βελάκι για ευθεία. Γενικά όμως στις πλατείες δεν είναι ασύνηθες να βγαίνεις από μέσα, εφόσον αυτό υποδεικνύει η σήμανση.
Dvs Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Καλα δεν θελει και πολύ φαντασια να καταλαβει καποιος οτι για να βγεις απο την πλατεία απο εσωτερικες λωρίδες περνας μεσα απο αλλη λωρίδα οποτε ΔΕΝ εχεις προτεραιότητα. Επιπλεον, τα βελακια σου λενε ΜΗΝ το κανεις!! Αλλα ακομα και αυτο ειναι δυσκολο να το αντιληφθει ο μεσος οδηγος. "Οταν σου λεει το βελακι δειχνει την εξοδο" τι να του πεις; Γι'αυτο μερικα εκπαιδευτικα βιντεακια, 2-3 λεπτών που να παιζουν που και που στην τηλεόραση πιστευω θα εκαναν μεγαλη διαφορα στην οδηγικη συμπεριφορα και (επαν)εκπαίδευση. Δεν χρειαζεται να δειχνουν τι κανει μια πινακιδα που συναντας μια φορα στα 1000 χρονια αλλα καθημερινες συμπεριφορες που ειναι επικινδυνες Το θεμα ειναι οτι το κρατος ΔΕΝ ενδιαφερεται να προλάβει αλλα θελει να εισπράξει προστιμο. Επειδη δεν τους θεωρω ανικανους, πιστευω οτι εσκεμμενα αφηνουν το προβλημα να διαιωνιζεται ως μονιμο εισπρακτικο μέσο.
GodzillaCover Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 5 minutes ago, Dvs said: Καλα δεν θελει και πολύ φαντασια να καταλαβει καποιος οτι για να βγεις απο την πλατεία απο εσωτερικες λωρίδες περνας μεσα απο αλλη λωρίδα οποτε ΔΕΝ εχεις προτεραιότητα. Επιπλεον, τα βελακια σου λενε ΜΗΝ το κανεις!! Ναι, αυτο σου εξηγώ, αν τα βελάκια σου λένε να μην το κάνεις, δεν το κάνεις. Αν τα βελάκια σε εσωτερική λωρίδα δείχνουν ευθεία και δεξιά, βγαίνεις απευθείας. Αν υπάρχει κάποιος στην εξωτερική και πηγαίνει ευθεία, ενώ εσύ θες να βγεις από την εσωτερική και τα βελάκια το επιτρέπουν, σημαίνει ότι έχει μπει παράνομα, δεν έπρεπε να είναι εκεί. Δεν ειναι τόσο κοινή λογική όσο φαίνεται δηλαδή. Και το βλέπω κάθε μέρα να γίνεται λάθος, άτομα από εξωτερική να βγαίνουν στην τρίτη έξοδο (οπότε εσύ από εσωτερική δεν μπορείς να βγεις) ή άτομα από εσωτερική να βγαίνουν μεν στη σωστή έξοδο, αλλά στη δεξιά λωρίδα (οπότε εσύ από εξωτερική δεν μπορείς να βγεις) Στο δαχτυλίδι συγκεκριμένα, ναι, δε βγαίνεις από την εσωτερική, όχι γιατί είναι κάποιος κανόνας αυτό, αλλά γιατί έτσι λέει η σήμανση. Τι εκπαιδευτικό βιντεάκι να γίνει λοιπόν; «Ακολουθήστε τη σήμανση στο οδόστρωμα στις πλατείες»; Εντάξει, προφανως, αλλά αν ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει τι πάει να πει ευθεία και τι δεξιά, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
listerstorm Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Κράνος και ζώνη είμαι 1000% σίγουρος είναι 0€ και 2 μήνες δίπλωμα, άδεια και πινακίδες. Γιατί την εχω φαει. Ξαναλέω ότι είναι καραγκιοζιλίκι βέβαια, απλά ενθαρρύνει τον κόσμο να παρανομήσει. Σκέψου ότι ζω σε χωριό, χωρίς άλλο μέσο μετακίνησης. Τι άλλη επιλογή είχα πέρα από το να οδηγήσω χωρίς δίπλωμα για να πάω στη δουλειά μου επι 2 μήνες? Να μην είχες παρανομήσει εξ αρχής; Όχι; 4
JakeKaufman Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 12 minutes ago, listerstorm said: Να μην είχες παρανομήσει εξ αρχής; Όχι; Δύσκολα του βάζεις. και έχει και το ΘΡΑΣΟΣ να γράφει 1 hour ago, GodzillaCover said: . Τι άλλη επιλογή είχα πέρα από το να οδηγήσω χωρίς δίπλωμα για να πάω στη δουλειά μου επι 2 μήνες? Οδηγική κουλτούρα όχι αστεία 3
GodzillaCover Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 26 minutes ago, listerstorm said: Να μην είχες παρανομήσει εξ αρχής; Όχι; Ωραία, έγινε όμως και πρέπει να υπάρχει μια αναλογική ποινή. Δεν είμαι ο Πάπας να έχω το αλάθητο. Το να μην μπορείς να πας στη δουλειά σου για 2 μήνες κάθε άλλο παρά αναλογική ποινή ειναι.
Black Demis Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 11 minutes ago, GodzillaCover said: Ωραία, έγινε όμως και πρέπει να υπάρχει μια αναλογική ποινή. Δεν είμαι ο Πάπας να έχω το αλάθητο. Το να μην μπορείς να πας στη δουλειά σου για 2 μήνες κάθε άλλο παρά αναλογική ποινή ειναι. μα για αυτο και ειναι τετοια τιμωρία........... για να μην ξανά γίνει καθος μετα απο τοετοια τιμωρία μονο ένας παλαιός θα το ξανα κανει 1 1
GodzillaCover Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, Black Demis said: μα για αυτο και ειναι τετοια τιμωρία........... για να μην ξανά γίνει καθος μετα απο τοετοια τιμωρία μονο ένας παλαιός θα το ξανα κανει Δεν ειναι αναλογική όμως. Θα κάτσει να χάσει κάποιος τη δουλειά του και να μην μπορεί να βγάλει τα προς το ζην επειδή δε φορούσε ζώνη; Πίστεψέ με, κανένας δε θα το κάνει αυτό, όλοι θα οδηγήσουν χωρίς δίπλωμα. Εκτός αν ζει σε περιοχή που εξυπηρετείται από ΜΜΜ, οπότε εκεί είναι απλά μια μικρή δυσφορία. Μια τέτοια ποινή απλά δείχνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε σωστή αστυνόμευση για να επιβάλλουμε κανονικές ποινές, οπότε βάλε εκεί 2 μήνες για να φοβηθεί ο άλλος και να βάλει ζώνη. Και όποιον πιάσεις. Στο εξωτερικό, στις περισσότερες χώρες, είναι απλά ένα μικρό πρόστιμο η ζώνη. Επεξ/σία 17 Μαϊου από GodzillaCover 4
lector Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Η πλατεια καραισκακη στο μεταξουργειο ειδε τι γινεται στο δαχτυλιδι και γελασε δυνατα. 3
Black Demis Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 9 hours ago, GodzillaCover said: Δεν ειναι αναλογική όμως. Θα κάτσει να χάσει κάποιος τη δουλειά του και να μην μπορεί να βγάλει τα προς το ζην επειδή δε φορούσε ζώνη; Πίστεψέ με, κανένας δε θα το κάνει αυτό, όλοι θα οδηγήσουν χωρίς δίπλωμα. Εκτός αν ζει σε περιοχή που εξυπηρετείται από ΜΜΜ, οπότε εκεί είναι απλά μια μικρή δυσφορία. Μια τέτοια ποινή απλά δείχνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε σωστή αστυνόμευση για να επιβάλλουμε κανονικές ποινές, οπότε βάλε εκεί 2 μήνες για να φοβηθεί ο άλλος και να βάλει ζώνη. Και όποιον πιάσεις. Στο εξωτερικό, στις περισσότερες χώρες, είναι απλά ένα μικρό πρόστιμο η ζώνη. Επρπε εξαρχής να τηρεί τον νόμο, εκτός και αν δεν θεωρείς σοβαρή παραβίαση μη χρήση ζώνης, είναι από της λίγες παραβιάσεις που δεν αγγίζουν τον οδηγό αλλά επηβαρινουν την κοινωνία αν συμβεί κάτι και μείνεις φυτό κλπ 1
Nabuko Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 29 λεπτά πριν, Black Demis είπε Επρπε εξαρχής να τηρεί τον νόμο, εκτός και αν δεν θεωρείς σοβαρή παραβίαση μη χρήση ζώνης, είναι από της λίγες παραβιάσεις που δεν αγγίζουν τον οδηγό αλλά επηβαρινουν την κοινωνία αν συμβεί κάτι και μείνεις φυτό κλπ Στην Ελλαδάρα κυριαρχούν τα συνδικάτα. Θυμάμαι πριν χρόνια που οι ταρίφες ζήταγαν από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν από τη χρήση ζώνης με τη δικαιολογία ότι κατεβαίνουν συνεχώς από το ταξί για να βάζουν τα πράγματα των επιβατών στο πορτ μπαγκάζ και η ζώνη τους δυσκολεύει. Ο επιβάτης του ταξί όμως είναι υποχρεωμένος να τη φοράει. Αναφορά σε κείμενο 5. Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες των οχημάτων. Της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται οι οδηγοί επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, όταν οδηγούν αυτά εντός της περιμετρικής τους ζώνης, τα άτομα με παθήσεις για τα οποία δεν ενδείκνυται η χρήση της ζώνης, όταν τούτο αποδεικνύεται από πιστοποιητικό κρατικού νοσοκομείου, οι έγκυες γυναίκες, όταν είναι εφοδιασμένες με σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό που αναγράφει και την ημερομηνία λήξης, τα άτομα που το ανάστημά τους είναι κάτω από 1.50 μ., ως και οι οδηγοί οχημάτων που κάνουν συνεχείς στάσεις, όπως ταχυδρομικοί διανομείς κ.λπ.. Για τη μεταφορά παιδιών ηλικίας μικρότερης των 12 ετών με αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκρότησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ.. 1
Black Demis Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 14 minutes ago, Nabuko said: Στην Ελλαδάρα κυριαρχούν τα συνδικάτα. Θυμάμαι πριν χρόνια που οι ταρίφες ζήταγαν από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν από τη χρήση ζώνης με τη δικαιολογία ότι κατεβαίνουν συνεχώς από το ταξί για να βάζουν τα πράγματα των επιβατών στο πορτ μπαγκάζ και η ζώνη τους δυσκολεύει. Ο επιβάτης του ταξί όμως είναι υποχρεωμένος να τη φοράει. Κανονικά θα μπορούσε να γίνει αρκεί να υπογράψει ότι αρνείται οποιοσδήποτε ιατρική βοήθεια αν συμβεί κάτι κατα την οδήγηση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις