11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 11:28 πμ Δημοσ. χθες στις 11:28 πμ 11 ώρες πριν, listerstorm είπε Να μην είχες παρανομήσει εξ αρχής παρανομησε σε κατι που θετει σε κινδυνο τον ιδιο οχι αλλους και εγω αν παω την ωρα που εχει πρασινο για τα αμαξια να περασω ως πεζος και με κοψει το αμαξι στα 2 παρανομησα (επισης αν δε με κοψει παρανομισα) αλλα δεν εθεσα σε κινδυνο κανεναν πλην του ευατου μου
great Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ To video απαντάει σε όλο το thread. https://www.gazzetta.gr/plus/2444893/odigos-afise-stin-mesi-toy-kifisoy-ih-gia-na-kanei-tin-anagki-toy-stamatise-dipla 4
11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 11:36 πμ Δημοσ. χθες στις 11:36 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Black Demis είπε εκτός και αν δεν θεωρείς σοβαρή παραβίαση μη χρήση ζώνης, είναι από της λίγες παραβιάσεις που δεν αγγίζουν τον οδηγό αλλά επηβαρινουν την κοινωνία αν συμβεί κάτι και μείνεις φυτό κλπ Πληρωνεις εισφορα στα ασφαλιστικα ταμεια ολη σου την ζωη!!!!! αμα εχω ιδιωτικη ασφαλιση τοτε δεν πρεπει να μπει προστιμο σωστα? τι ακριβως λεμε εγω πληρωνω τους καπνιστες, τους παχυσσαρκους (μην φανω κακος δεν με πειραζει και ειμαι υπερ της δημοσιας υγειας για ολους) τους αλκολικους τους τοξικομανεις. Αν παει ετσι να τους κοψει προστιμο γιατι επιβαρυνουν το συστημα υγειας, δεν παει ομως ετσι ουτε θα επρεπε. Καθε ανθρωπος δινει στην διαρκεια της ζωης του πανω απο 50κ εισοφρα στην δημοσια ασφαλιση υγειας, οποτε ειναι καλλυμενος για ο,τι συμβει. Εγω ρε φιλε ειμαι τρελος και παω και σπαω τουβλα με την γκλαβα μου, ας μου κοψει ενα προστιμο επειδη επιβαρυνω το συστημα υγειας. Εγω παω στην πλατεια και χτυπαω την ζουζου και μετα στο σπιτι κατεβαζω ενα chivas ας μου κοψει ενα προστιμο. ΕΧΕΤΕ χασει καθε εννοια αναλογικοτητας, πρεπει να τιμωρεις ΜΟΝΟΝ οποιον θετει σε κινδυνο 3ΟΥΣ ή περιμενει ανταποδοτικοτητα χωρις να εχει πληρωσει (ασφαλεια π.χ.), αν εχει πληρωσει, πληρωσε ακριβως για αυτο, για να ειναι καλλυμενος. Σκεψου να κανω ασφαλεια κλοπης και να μου βαλουν προστιμο επειδη μου εκλεψαν το αμαξι 10 λεπτά πριν, great είπε https://www.gazzetta.gr/plus/2444893/odigos-afise-stin-mesi-toy-kifisoy-ih-gia-na-kanei-tin-anagki-toy-stamatise-dipla δε σε εχει πιασει κοψιμο απο την εστια του πανεπιστημιου να ξερεις, οχι στην μεση απλως και καθετα θα το αφηνα Επεξ/σία χθες στις 11:37 πμ από 11osmikrosmhtsos 2
GodzillaCover Δημοσ. χθες στις 12:03 μμ Δημοσ. χθες στις 12:03 μμ 1 hour ago, Black Demis said: Επρπε εξαρχής να τηρεί τον νόμο, εκτός και αν δεν θεωρείς σοβαρή παραβίαση μη χρήση ζώνης, είναι από της λίγες παραβιάσεις που δεν αγγίζουν τον οδηγό αλλά επηβαρινουν την κοινωνία αν συμβεί κάτι και μείνεις φυτό κλπ Δηλαδή το να μείνω φυτό δεν αγγίζει εμένα; Τι λες; Εν παση περιπτώσει, η προσωπική μου άποψη στο αν πρέπει να υπάρχει αυτός ο νόμος δεν έχει νόημα. Σε όλη την ΕΕ υπάρχει. Αυτό που λέω είναι ότι η ποινή, αφού υπάρχει, πρέπει να είναι αναλογική της παράβασης. Το σκεπτικό είναι ότι σου βάζουν ποινή για να σε προστατεύσουν. Το να μην μπορώ να πάω για 2 μήνες στη δουλειά μου αν δε ζω σε περιοχή που εξυπηρετείται από ΜΜΜ δεν είναι αναλογικό, τι να κάνουμε. Ας ήταν ένα 100€ και μια βδομάδα, άντε 10 μέρες, δίπλωμα ξέρω γώ. Ειλικρινά δεν ξέρω. Πάντως οι 2 μήνες είναι ακραίοι. Το “έπρεπε εξαρχής να τηρεί τον νόμο” δεν είναι επιχείρημα. Να βάλουμε 5-6 χρόνια κάθειρξη μετά για ζώνη, ισόβια για μονόδρομο και αλκοόλ κλπ. Αφού εξαρχής έπρεπε να τηρείς τον νόμο!
Nabuko Δημοσ. χθες στις 12:07 μμ Δημοσ. χθες στις 12:07 μμ (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε αν παω την ωρα που εχει πρασινο για τα αμαξια να περασω ως πεζος και με κοψει το αμαξι στα 2 παρανομησα (επισης αν δε με κοψει παρανομισα) αλλα δεν εθεσα σε κινδυνο κανεναν πλην του ευατου μου Αν όμως ο οδηγός όταν σε δει που παρανομείς και κάνει ελιγμό για να μη σε πατήσει και πέσει πάνω σε άλλον που δε φταίει και τον σκοτώσει? Αν πέσει πάνω σε τοίχο και σκοτωθεί ο ίδιος? Ακόμα και να μην κάνει ελιγμό και σε σκοτώσει θα έχει ένα σωρό δικαστικά έξοδα και ταλαιπωρία χρόνων στις δικαστικές αίθουσες συν ότι θα έχει και το ψυχολογικό βάρος για την υπόλοιπη ζωή του ότι σκότωσε έναν άνθρωπο. Και μερικοί δεν το αντέχουν αυτό. Επεξ/σία χθες στις 12:07 μμ από Nabuko
11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 12:11 μμ Δημοσ. χθες στις 12:11 μμ 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Αυτό που λέω είναι ότι η ποινή, αφού υπάρχει, πρέπει να είναι αναλογική της παράβασης. Το σκεπτικό είναι ότι σου βάζουν ποινή για να σε προστατεύσουν. Το να μην μπορώ να πάω για 2 μήνες στη δουλειά μου αν δε ζω σε περιοχή που εξυπηρετείται από ΜΜΜ δεν είναι αναλογικό, τι να κάνουμε. Ας ήταν ένα 100€ και μια βδομάδα, άντε 10 μέρες, δίπλωμα ξέρω γώ. Ειλικρινά δεν ξέρω. Πάντως οι 2 μήνες είναι ακραίοι. Θελω να προσθεσω κατι το προστιμο ΔΕΝ ειναι 0. Το προστιμο ειναι απο 0-10.000 ευρω. Αν στην δουλεια σου ειναι υποχρεωτικη η χρηση αυτοκινητου, τοτε θα απολυθεις, μεχρι να ξαναβρεις δουλεια κανεις 1000ευρω τον μηνα ας πω 6μηνες τοτε το προστιμο ειναι 6000ευρω. Αν εξαιτιας αυτου χασεις το σπιτι σου που ειναι στο ενοικιο τοτε το προστιμο καλλιστα ανερχεται στα 10.000 ευρω. Με βαση το ΠΚ290Α (τον αναφερω γιατι ειναι αμεσα συσχετιζομενος με οδηγητικες παραβασεις) οσοι καταδικαζονται συνηιως λαμβανουν εξαγορασιμη ποινη φυλακισης με κοστος 10-15 ευρω την ημερα. Στην καλυτερη περιπτωση δηλαδη που δεν απολυθηκες, ισοδυναμει πως καταδικαστηκες σε φυλακυση 200 ημερων, αν απολυθεις ειναι σα να καταδικαστηκες σε ποινη φυλακισης 1000 ημερων. Ειναι η ακριβης αναλογια των ποινων Διοτι αυτο θεωρειται Life Changing προστιμο το οποιο μπορει να σου κοστισει την δουλεια σου το σπιτι σου την οικογενεια σου και λοιπα. Πως μπορει κατι τετοιο να επιβαλλεται χωρις την συμφωνη γνωμη της δικαιοσυνης που να λαμβανεις εις γνωσιν της την ολιστικοτητα των καταστασεων και την δυνητικη καταστοφικη ζημια στην ζωη του ατομου που μπορει να απορρεει απο κατι τετοιο. Συνεπως πληττει την αρχη της αναλογικοτητας Ευκολα βλεπω εναν ανθρωπο που ηταν στο οριο του να βασταει μετα απο κατι τετοιο (πχ να χασει δουλεια και σπιτι ) να βαζει τελος στην ... μονος του. Και μην πατε να το εξωραΐσετε διοτι ειναι εφικτοτατο να συμβει εφικτοτατο πραγματικα, ολοι μας απεχουμε μια τριχα απο αυτο. Μπορει εσεις που ειστε γκαφρατοι να απεχετε 5 μηνες και εγω που ειμαι φτωχαδακι 1μηνα... Αυτη ειναι η διαφορα φιλοι μου Πειτε μου εσεις αν και παλι σας φαινεται λογικο??????? 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Αν όμως ο οδηγός όταν σε δει που παρανομείς και κάνει ελιγμό για να μη σε πατήσει και πέσει πάνω σε άλλον που δε φταίει και τον σκοτώσει? Αν πέσει πάνω σε τοίχο και σκοτωθεί ο ίδιος? Ακόμα και να μην κάνει ελιγμό και σε σκοτώσει θα έχει ένα σωρό δικαστικά έξοδα και ταλαιπωρία χρόνων στις δικαστικές αίθουσες συν ότι θα έχει και το ψυχολογικό βάρος για την υπόλοιπη ζωή του ότι σκότωσε έναν άνθρωπο. Και μερικοί δεν το αντέχουν αυτό. Δεν εχεις αδικο αλλα ενισχυειες εμεσσα το επιχειρημα μου. Μεχρι και η παραβαση ερυθρου σηματοδοτη απο πεζο ειναι πιο σημαντικη παραβαση απο την μη χρηση ζωνης η κρανους γιατι ακομα και ετσι θετει 3ους σε κινδυνο. Σε ευχαριστω 1
kaizer1970 Δημοσ. χθες στις 12:51 μμ Δημοσ. χθες στις 12:51 μμ Όταν είναι διαβρωμένη η πολιτεία μην περιμείνετε τίποτα. αρκετοί έχουν διασυνδέσεις και σβήνουν τις παραβιάσεις.
andreas-d Δημοσ. χθες στις 01:36 μμ Δημοσ. χθες στις 01:36 μμ Αυστηρά πρόστιμα στους οδηγούς όχι στο όχημα, αφαίρεση διπλώματος, κάμερες σχεδόν παντού σταθερές και φορητές, μείωση του ορίου ταχύτητας στις πόλεις από 10- 50χλμ και για επαρχιακούς 70-90χλμ, και σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα γίνει όπως όλες οι ευρωπαϊκές είτε αρέσει είτε όχι..
Ukforthemoment Δημοσ. χθες στις 01:46 μμ Δημοσ. χθες στις 01:46 μμ 12 ώρες πριν, GodzillaCover είπε Δεν ειναι αναλογική όμως. Θα κάτσει να χάσει κάποιος τη δουλειά του και να μην μπορεί να βγάλει τα προς το ζην επειδή δε φορούσε ζώνη; Πίστεψέ με, κανένας δε θα το κάνει αυτό, όλοι θα οδηγήσουν χωρίς δίπλωμα. Εκτός αν ζει σε περιοχή που εξυπηρετείται από ΜΜΜ, οπότε εκεί είναι απλά μια μικρή δυσφορία. Μια τέτοια ποινή απλά δείχνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε σωστή αστυνόμευση για να επιβάλλουμε κανονικές ποινές, οπότε βάλε εκεί 2 μήνες για να φοβηθεί ο άλλος και να βάλει ζώνη. Και όποιον πιάσεις. Στο εξωτερικό, στις περισσότερες χώρες, είναι απλά ένα μικρό πρόστιμο η ζώνη. Και γιατί δεν την φόραγες αφού ήξερες ότι υπάρχει ποινή;Δεν είσαι ο Παπας αλλά να δέχεσαι την ποινή όταν κάνεις το λάθος.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 02:05 μμ Δημοσ. χθες στις 02:05 μμ (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, andreas-d είπε κάμερες σχεδόν παντού σταθερές και φορητές με αντιστοιχες πινακιδες 22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και γιατί δεν την φόραγες αφού ήξερες ότι υπάρχει ποινή γιατι δε γουσταρει/ξεχαστηκε/ειχε φουσκωμα/ηταν σε ραντεβού/δεν εκρινε σωστα τον κινδυνο/εκινείτο σε δρομο ελικοειδή κακης ορατοτητας/ειχε μολις κατεβει/εψαχνε να παρκαρει κλπ. υπαρχουν 1000+1(που τον πιστεω κι εγω) λογοι που μπορει να συμβει Επεξ/σία χθες στις 02:09 μμ από 11osmikrosmhtsos
Ukforthemoment Δημοσ. χθες στις 02:15 μμ Δημοσ. χθες στις 02:15 μμ 8 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε γιατι δε γουσταρει/ξεχαστηκε/ειχε φουσκωμα/ηταν σε ραντεβού/δεν εκρινε σωστα τον κινδυνο/εκινείτο σε δρομο ελικοειδή κακης ορατοτητας/ειχε μολις κατεβει/εψαχνε να παρκαρει κλπ. υπαρχουν 1000+1(που τον πιστεω κι εγω) λογοι που μπορει να συμβει Κολοκυθια. 2 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 02:35 μμ Δημοσ. χθες στις 02:35 μμ 20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κολοκυθια εγω οταν τρωω κολοκυθια εχω φουσκωμα παντως 1
Ukforthemoment Δημοσ. χθες στις 02:36 μμ Δημοσ. χθες στις 02:36 μμ Μόλις τώρα, 11osmikrosmhtsos είπε εγω οταν τρωω κολοκυθια εχω φουσκωμα παντως και δεν σε χωράει η ζώνη; 2
argonaut Δημοσ. χθες στις 02:59 μμ Δημοσ. χθες στις 02:59 μμ 43 minutes ago, Ukforthemoment said: Κολοκυθια. Με ρίγανη. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 03:35 μμ Δημοσ. χθες στις 03:35 μμ 58 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε και δεν σε χωράει η ζώνη; μου πιεζει την κατω μερια της κοιλιας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα