Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, haHa είπε

Και μπραβο του. Αλλα δεν μιλαμε για τον Μητσο απο τα Πετραλωνα, αλλα για τον μεσο οδηγο.

Οποτε αν ο Μητσος απο τα Πετραλωνα θελει να ευλογησει τα γενια του, μπραβο του, αλλα μαλλον δεν ειναι στο σωστο μερος.

Αυτό που τελικά αδυνατούν να καταλάβουν κάποιοι, είναι ότι υπάρχει ο μέσος οδηγός, υπάρχει το μέσο αμάξι, αλλά υπάρχουν και τα 2 άκρα. Αυτοί που συντηρούν τα αυτοκίνητά τους με θρησκευτική ευλάβεια, και αυτοί που δεν έχουν αλλάξει λάδια από την ημέρα που το πήραν. Η πραγματικότητα βρίσκεται όντως κάπου στην μέση, απλά είμαι αντίθετος με το τσουβάλιασμα, ότι όλα τα αμάξια στα 15 χρόνια είναι χρέπια και ανακυκλωνονται. Ανακύκλωση μπορεί να χρήζει και ένα αμάξι 3ετίας, αν δεν συντηρείται σωστά.

• Like 2
  • Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Macosj είπε

Όταν μιλάμε για το σύνολο, πάντα μιλάμε για τον μέσο όρο. Ο μέσος όρος ανθρώπων, κρατάει το παλιό επειδή δεν έχει την οικονομική άνεση για αυτά που ανέφερα. Οι διαφορές κατηγορίες που το κάνουν για γούστο δεν μας ενδιαφέρουν όταν μιλάνε για μια γενική κατάσταση. Είναι σαν να λέμε ότι οι Έλληνες εχουν 1,77 ύψος και εσύ να απαντάς, ναι αλλά εγώ είμαι 2,05 

αυτο που ξερετε γιατι κραταει ο μεσος ορος το παλιο αυτοκινητο ,σαν τις δημοσκοπικες εταιρειες του οποιου σταθμου με ξεπερναει.εγω λοιπον θα σου απαντησω με τον μεσο ορο εδω στο φορουμ.οριστε καποιοι οδηγοι μεσου ορου που δεν αγοραζουν η' αγοραζουν αναγκαστικα και για αλλους λογους ,ενω δεν θελουν:

16 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

ενας ακομα λογος ειναι οι εξωφρενικες τιμες και οι απαραδεκτες βασικες εκδοσεις εν ετη 2025. με τα χρηματα που καποτε έπερνες ΑΜΑΞΙ τωρα παιρνεις ενα κουβα με ροδες. ακομη και τον πληθωρισμο να βαλεις μεσα οι τιμες των αυτοκινητων ειναι στη στρατοσφαιρα.

ενα φυσιολογικο αυτοκινητο χωρις πολλα φρου φρου αλλα με τις φυσιολογικες ανεσεις που θελει ενας ανθρωπος απο ενα αμαξι του 25 κοστιζει λιγο πανω απο 30κ ευρω. και ολα αυτα ενω ειμαστε σε φαση που δεν αξιζει να αγορασεις αμαξι απο την φθηνη και την μεσαια κατηγορια γιατι γινονται αλματα σε πολλους τομεις και σε 3-5 χρονια θα εχουμε πολυ πολυ καλυτερα οχηματα διαθεσιμα.

16 ώρες πριν, StavrosD είπε

Ένας ακόμα λόγος για τα πολλά παλιά αυτοκίνητα είναι τα μέτρα για τον Covid.

Οι εφοδιαστικές αλυσίδες εκείνη την περίοδο είχαν πρόβλημα και πολλές εταιρείες αναγκάστηκαν να αλλάξουν προμηθευτές και να επιλέξουν άλλα εξαρτήματα.  Ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά, με την έλλειψη τσιπ οι κατασκευαστές είχαν μεγάλο πρόβλημα.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πολύ η ποιότητα. Έχω ακούσει αμέτρητα προβλήματα, μου έλεγε φίλος με τουριστικά ταξί πολλές ιστορίες. Ταξιτζής με καινούργιο αυτοκίνητο (μοντέλο 2021) αξίας άνω των 80.000€ έμεινε σε έναν χρόνο δύο φορές στον δρόμο, χρειάστηκε οδική βοήθεια.

Τα παλιά αυτοκίνητα αν έπαιρναν μπρος, δύσκολα σε άφηναν στον δρόμο (εκτός αν ήταν ασυντήρητο για χρόνια, δεν είχε νερό ή λάδι οπότε φταίει ο οδηγός).

Προσωπικά μου λείπει η αίσθηση πολυτέλειας στα νέα αυτοκίνητα. Δίνεις τόσα χρήματα και τα πάντα μέσα είναι πλαστικά που τρίζουν. Ακόμα και καινούργια αυτοκίνητα των 100Κ+ δεν φτάνουν σε πολυτέλεια και άνεση λιμουζίνες 20+ ετών.

@basilis_k6 Όπως ακριβώς το είπες, κουβάς με ρόδες.

15 ώρες πριν, lary7 είπε

H κουβέντα πήρε ενδιαφέρουσα τροπή. Ενας ακόμα λόγος θα έλεγα πως η βασική πολυτέλεια ταβάνιασε στα μέσα του 2000. Ενα αμάξι του 2005 έχει αεροσακους κλιματισμό ενίοτε αυτόματο, υδραυλικο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ABS, σχετικά καλά πλαστικά, isofix σκιαστρα ηχεία κτλ, ενα αμάξι που ήταν 20 χρονών το 2005 δεν εχει τιποτα απο αυτά, δουλεύει με καρμπυρατέρ, ειναι δυσκολο στην οδήγηση ιδιαίτερα για γυναίκα και το καλοκαίρι είσαι μονιμα με το χέρι απο έξω και τα παράθυρα ανοιχτα. Τα βασικά υπάρχουν εδω και 20 χρόνια και αν συντηρούνται είσαι πολύ πιο άνετα απο ενα αμάξι του 1985, δεν νιώθεις τοσο απαρχαιωμένος και εκτός εποχής με ένα Golf 5 όπως θα ένιωθες το 2005 με ενα Golf 2.

εκτος αν τα παιδια δεν λενε οτι ανηκουν στον μεσο ορο αλλα στην κατηγορια του σουπερμαν οδηγου μητσου😂

7 ώρες πριν, manolis940 είπε

Δηλαδή μιλάμε για 300000 αυτοκίνητα; Είναι αυτά ικανά να αλλάξουν τον παραπάνω ΜΟ έστω και στο πρώτο δεκαδικό ψηφίο;

Εξάρτάται για πιο λόγο το θες το αυτοκίνητο. Μετακίνηση κάθε μέρα στην δουλειά και παιδιά σχολείο-δραστηριότητες; Status; Μούρη; Hobby; Οι περισσότεροι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και δεν τους νοιάζει να πάρουν εμφανισιακά ένα πιο όμορφο αυτοκίνητο. Αν είχαν τα χρήματα θα αγόραζαν ένα νεότερο για να είναι ασφαλέστερο και οικονομικότερο στην συντήρηση. Ωστόσο παραμένουν με aygo του 2012 που χάνει λάδια από παντού.

εγω παλι νομιζω οτι δεν ανηκουν στην πρωτη κατηγορια αλλα ειναι ενα μιγμα απο ολες τις κατηγοριες.γιατι στην ελλαδα θελουμε ενα μουρατο αυτοκινητο,κυριως σουβ για να πηγαινουμε τα παιδια μας σχολειο και να κανουμε τα ψωνια μας στο σουπερ.και εδω τσουβαλιασμα.

5 ώρες πριν, Timour21 είπε

Μανώλη εννοείται ότι είναι πανάκριβα τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα (ακόμα και τα χρέπια) , αν δείς στο εξωτερικό (δεν θα μιλήσω για Αγγλία που στα 5 χρόνια παίζει να έχει χάσει και τα 2/3 της αξίας του το αμάξι) Γαλλία, Γερμανία (χώρες που συνήθως κοιτάω - δεν θα αναφερθώ για Ιταλίες Βουλγαρίες γιατί δεν ξέρω) οι τιμές των μεταχειρισμένων είναι σαφώς χαμηλότερες. Και αν ψάξεις θα βρείς καλό αμάξι (υπάρχουν!) σε καλή τιμή και ακόμα με τα έξοδα μεταφοράς (για να το φέρεις Ελλάδα) + τα χαράτσια (που είναι ο λόγος που ξεκίνησε το topic) πάλι σου βγαίνει κάτι λιγότερο από το να το πάρεις εδώ. Αν δεν υπήρχε το χαράτσι, η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη και είτε ο εδώ πωλητής μεταχειρισμένου (μαντράς/ιδιώτης) θα αναγκαζόταν να πουλήσει φτηνότερα, ή θα τα φέρναμε οι περισσότεροι από το εξωτερικό.

γνωστος μου,νεος γονεας,πολυ χρημα,που μπορει να αγορασει οτι θελει,πηγε εφερε απο γερμανια μεσα απο την γνωστη πλατφορμα ενα stelvio quadrifoglio με  90.000χιλ με 45.000 ευρω..μονος του..αμα θες κατι καλο περιμενεις και βρισκεις.αυτος το περιμενε χρονια και το εψαχνε.εδω με τα ιδια χιλιομετρα εχει απο 20 εως διπλασια πανω.

4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Πραγματικά δεν έχετε καμία σχέση με τον τομέα του αυτοκίνητου πάρα μόνο να ασχολείστε με obsolete technology όπως λένε και οι φίλοι μας οι αγγλοσάξονες! Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει τέτοια αγορά, όπως και στα κινητά με κουμπιά……εντάξει no problem, την εποχή που βγήκαν τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οδηγήσαμε πολλά από αυτά, δόξα το θεό λόγο εργασίας και θέσης πέρασαν από τα χέρια μας πολλά leasing οχήματα, και τα είδαμε όλα η σχεδόν όλα!  όπως βολεύετε ο κάθε ένας, άσε εμάς να οδηγούμε  αυτοκίνητα αυτόματα με ολη την τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας και εσείς με τον «μαντρακα» κολοσυντηρημενο με πιστοποιήσεις, μαντρακας δε! Βέβαια στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας νομίζετε ότι θα τα πουλήσετε σε μερικά χρόνια με υπεραξία….εντάξει!

ε εαν εισαι τυπος που εχει τζαμπα πραμα και εισαι απλος μεσος οδηγος ,σε ενδιαφερει η ανεση και η τεχνολογια μονο,γιατι απλα δεν τα πληρωνεις.αν τα πληρωνες θα εβαζες και αλλους λογους μεσα στο ενδιαφερον σου για αγορα ,οποτε θα επεφτες στην κατηγορια των αλλων που κατακρινεις.

και οχι δεν θα το πουλησω,εαν μεινω απο μηχανη ,θα βαλω μια καινουρια,ΕΧΕΙ , και θα συνεχισω με αυτο γιατι τα νεα δεν βλεπονται και εγω δεν μπορω να αγορασω ενα αμξι που δεν μαρεσει.και αεροσακους εχω και esp, εχω για να σε προλαβω για την σημαντικη τεχνολογια και ανεση.α εχω και υποβραχιονιο,δερματινο παρκαλω😂...παρτε εσεις τα υπερτιμημενα υποψηφια σαπακια που σας πλασαρουν σαν το νεο οχημα που ηρθε απο το star wars και σαν φοβεροι και τρομεροι μαχητες που νιωθετε ,κατακτηστε την ασφαλτο με μαγκια  και εξατμιση για να λετε οτι οδηγειτε την τελευταια ταση της μοδας..εεε..συγνωμη αλλο φορουμ..της τεχνολογιας ηθελα να πω.

3 ώρες πριν, haHa είπε

Μαλιστα κανει το αντιθετο απο αυτο που του λεει ο χρηστης. Καποιος θα την ελεγε και τελειως αυθαιρετη αποφαση(κοντρα στην εντολη του χρηστη), αλλα σωζει ζωες.

Επιπλεον, το traction control κανει κατι παρομοιο: κοβει το γκαζι ενω ο ιδιος ο χρηστης δινει την αντιθετη εντολη: να ειναι φουλ το γκαζι.
😂

εχω και απο τα 2. και συχαινομαι οταν το ESP μου χαλαει την διασκεδαση😂

2 ώρες πριν, haHa είπε

Ο Μητσος απο τα Πετραλωνα οχι μονο εχει αυτοκινητο 25ετιας, αλλα εχει και απαραμιλλες οδηγικες ικανοτητες.

Επαναλαμβανω: μιλαμε για τον μεσο οδηγο, οχι για τον Μητσο απο τα Πετραλωνα.

2 ώρες πριν, Timour21 είπε

Ένας made up μηχανικός, ο οποίος γαμεί και δέρνει.

😂😂😂

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, mike15 είπε

αυτο που ξερετε γιατι κραταει ο μεσος ορος το παλιο αυτοκινητο ,σαν τις δημοσκοπικες εταιρειες του οποιου σταθμου με ξεπερναει.εγω λοιπον θα σου απαντησω με τον μεσο ορο εδω στο φορουμ.οριστε καποιοι οδηγοι μεσου ορου που δεν αγοραζουν η' αγοραζουν αναγκαστικα και για αλλους λογους ,ενω δεν θελουν:

Απάντησες με μεμονωμένες περιπτώσεις.

Θες να συμπεριλάβεις την δική μου για παράδειγμα; Εγώ δεν αλλάζω το 2ο μου αυτοκίνητο γιατί δεν έχω χρήματα.

19 λεπτά πριν, mike15 είπε

εγω παλι νομιζω οτι δεν ανηκουν στην πρωτη κατηγορια αλλα ειναι ενα μιγμα απο ολες τις κατηγοριες.γιατι στην ελλαδα θελουμε ενα μουρατο αυτοκινητο,κυριως σουβ για να πηγαινουμε τα παιδια μας σχολειο και να κανουμε τα ψωνια μας στο σουπερ.και εδω τσουβαλιασμα.

Οι καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ πέρασαν που παίρναμε πιο μεγάλο αυτοκίνητο απ' του γείτονα για μούρη. Σήμερα στα περισσότερα νοικοκυριά ο μισθός φτάνει 19 μέρες και χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις. Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να πάνε να αγοράσουν αυτοκίνητο και μάλιστα για μούρη;

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manolis940 είπε

Απάντησες με μεμονωμένες περιπτώσεις.

Θες να συμπεριλάβεις την δική μου για παράδειγμα; Εγώ δεν αλλάζω το 2ο μου αυτοκίνητο γιατί δεν έχω χρήματα.

Οι καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ πέρασαν που παίρναμε πιο μεγάλο αυτοκίνητο απ' του γείτονα για μούρη. Σήμερα στα περισσότερα νοικοκυριά ο μισθός φτάνει 19 μέρες και χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις. Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να πάνε να αγοράσουν αυτοκίνητο και μάλιστα για μούρη;

αρα εσυ εισαι η πλειοψηφια και οι αλλοι που ειναι 3εις η μειοψηφια.καπως ετσι σκεφτεσαι.αυτο εννοω.τσουβαλιασμα συμφωνα με τις δικες μας αναγκες.το ιδιο βεβαια μπορω να ισχυριστω και για τον μητσο αλλα δεν ισχυριζεται κατι τετοιο,ουτε εγω.εγω δεχομαι οτι υπαρχεις και εσυ αλλα εσυ δεν δεχεσαι οτι μπορει να μην εισαι πλειοψηφια.σημασια δεν εχει ποιος ειναι πλειοψηφια,ολοιμετρανε σαυτο που γινεται αλλα εσυ δεν το δεχεσαι οτι υπαρχουν πολλοι που δεν θελουν οχι δεν μπορουν.τους λογους να τους δεις στα τοπικ οταν μπαινει καποιος και ρωταει τι να παρει.οι περισοτεροι του λενε με το ζορι γιατι λενε οτι δεν υπαρχουν ομορφα.φυσικα και χαλανε αλλα ολα.

οσο για το πασοκ και λοιπα,δες τις ταξινομησεις,ολα κινουνται..η bmw. περσυ πουλησε οσο ποτε τα τελευταια χρονια,α μιλαμε για 25.000 και πανω μοντελλα.

Δημοσ.

Μιας και αναφέρατε τις δημοσκοπήσεις, γνωρίζετε ότι είναι εύκολο να μοχλεύσουν τα αποτελέσματα;Ανάλογα με τις περιοχές που θα στείλουν τους ερευνητές θα προκύψουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Σε μια δημοσκόπηση στην Γλυφάδα προφανώς και θα προκύψει ότι οι περισσότεροι έχουν καινούργιο αυτοκίνητο ή σκέφτονται να το αλλάξουν.Η δόση για ένα αυτοκίνητο είναι πολύ μικρότερη από το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ή ένα κατάστημα. Οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι και το κόστος κτήσης αυτοκινήτου είναι ένα μικρό ποσοστό των καθημερινών εξόδων.

Η επαρχία γεωγραφικά καλύπτει το 90% της Ελλάδας. Εκεί θα δείτε ανθρώπους να επιβιώνουν με μια σύνταξη ή με τον βασικό μισθό, με περιστασιακές δουλειές ή με επιδόματα https://www.ypaithros.gr/4-stous-10-katoikous-ypaithro-ftoxeia/

Αν νομίζετε ότι είναι γερασμένος ο στόλος των αυτοκινήτων στην Αθήνα, δεν θα πιστέψετε τι κυκλοφορεί στην Επαρχία. Δεν είναι σπάνιο να δει κάποιος μια Mercedes ή ένα Datsun 40 ετών.

Στην επαρχία όμως δεν έχω ακούσει να γίνεται καμία δημοσκόπηση.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, mike15 είπε

αρα εσυ εισαι η πλειοψηφια και οι αλλοι που ειναι 3εις η μειοψηφια.καπως ετσι σκεφτεσαι.αυτο εννοω.τσουβαλιασμα συμφωνα με τις δικες μας αναγκες.το ιδιο βεβαια μπορω να ισχυριστω και για τον μητσο αλλα δεν ισχυριζεται κατι τετοιο,ουτε εγω.εγω δεχομαι οτι υπαρχεις και εσυ αλλα εσυ δεν δεχεσαι οτι μπορει να μην εισαι πλειοψηφια.σημασια δεν εχει ποιος ειναι πλειοψηφια,ολοιμετρανε σαυτο που γινεται αλλα εσυ δεν το δεχεσαι οτι υπαρχουν πολλοι που δεν θελουν οχι δεν μπορουν.τους λογους να τους δεις στα τοπικ οταν μπαινει καποιος και ρωταει τι να παρει.οι περισοτεροι του λενε με το ζορι γιατι λενε οτι δεν υπαρχουν ομορφα.φυσικα και χαλανε αλλα ολα.

οσο για το πασοκ και λοιπα,δες τις ταξινομησεις,ολα κινουνται..η bmw. περσυ πουλησε οσο ποτε τα τελευταια χρονια,α μιλαμε για 25.000 και πανω μοντελλα.

Όχι δεν είπα αυτό. Λέω ότι δεν μπορείς να παίρνεις μεμονωμένα επιλεκτικές περιπτώσεις και να βγάζεις συμπεράσματα. Εκτός και αν δεν σε πειράζει το ενδεχόμενο να είναι λανθασμένα.
Δεν νομίζω ότι είπε κάποιος επίσης ότι δεν έχουν σημασία τα άτομα τα οποία αποτελούν μειοψηφία. Για μέσο όρο μιλάμε τόση ώρα.

Να σε ενημερώσω τώρα ότι το 2000 έως το 2009 περνούσαμε τις 25000 ταξινομήσεις είχαμε φτάσει σχεδόν τις 300000 κάποιες χρονιές ενώ το 2024 δεν αγγίξαμε τις 140000.
Φυσικά αυτοκίνητα θα αγοραστούν κάποια στιγμή γιατί σε μία χώρα που δεν υπάρχουν ΜΜΜ είναι αναγκαίο κακό.

7 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Μιας και αναφέρατε τις δημοσκοπήσεις, γνωρίζετε ότι είναι εύκολο να μοχλεύσουν τα αποτελέσματα;Ανάλογα με τις περιοχές που θα στείλουν τους ερευνητές θα προκύψουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Σε μια δημοσκόπηση στην Γλυφάδα προφανώς και θα προκύψει ότι οι περισσότεροι έχουν καινούργιο αυτοκίνητο ή σκέφτονται να το αλλάξουν.Η δόση για ένα αυτοκίνητο είναι πολύ μικρότερη από το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ή ένα κατάστημα. Οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι και το κόστος κτήσης αυτοκινήτου είναι ένα μικρό ποσοστό των καθημερινών εξόδων.

Η επαρχία γεωγραφικά καλύπτει το 90% της Ελλάδας. Εκεί θα δείτε ανθρώπους να επιβιώνουν με μια σύνταξη ή με τον βασικό μισθό, με περιστασιακές δουλειές ή με επιδόματα https://www.ypaithros.gr/4-stous-10-katoikous-ypaithro-ftoxeia/

Αν νομίζετε ότι είναι γερασμένος ο στόλος των αυτοκινήτων στην Αθήνα, δεν θα πιστέψετε τι κυκλοφορεί στην Επαρχία. Δεν είναι σπάνιο να δει κάποιος μια Mercedes ή ένα Datsun 40 ετών.

Στην επαρχία όμως δεν έχω ακούσει να γίνεται καμία δημοσκόπηση.

Η ομοιομορφία του δείγματος είναι απ' της βασικές αρχές της στατιστικής. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι δημοσκόπηση αλλά "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"

Δημοσ.
On 14/05/2025 at 07:15, apostolosapok said:

Η λύση για την Ελλάδα είναι σύγχρονα και ασφαλή ΜΜΜ καθώς και ποδηλατόδρομοι μαζί με έξυπνα φανάρια, ναι τα νεότερα οχήματα είναι ποιο ασφαλή γιατί φρενάρουν μόνα τους , σου κρατάνε στο όχημα στη μέση της λωρίδας , προειδοποιούν για τα τυφλά σημεία , για να μην ανοίξεις την πόρτα αν έρχεται όχημα ή πεζός, να μην κάνεις όπισθεν αν έχεις πεζό πίσω , ο προφυλακτήρας διαλύεται αντί για να σου καρφώνεται στο στομάχι κτλ κτλ , αλλά ακόμα και καινούργια οχήματα να είχαμε και καλύτερους δρόμους  , κάμερες , πρόστιμα πάλι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη απλά δεν χωράμε όλοι με μαθηματική ακρίβεια. 

Αποκέντρωση, μια λέξη που κάποτε ήταν στην μόδα...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lnoldori είπε

Αποκέντρωση, μια λέξη που κάποτε ήταν στην μόδα...

Κάποτε ήταν ο αντρικός, Ο  παραμυθάς..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...