Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, haHa είπε

Νομιζω πως εδω σταματαει καθε σοβαρη συζητηση με τον φιλο.
Τετοιες δηλωσεις ειναι για να γινουν καδρο.

Αδυνατει το μυαλο μερικων να καταλαβει τι θελει ο μεσος ανθρωπος απο ενα αυτοκινητο.

Χάρη σε κάτι τέτοιος μπαρμπάδες ξεφορτώθηκα laguna του 1999 σε έναν ερωτευμένο laguna-κια. Μην λες πολλά έχω και ένα renault 19 να ξεφορτωθώ 😅

• Haha 5
  • Απαντ. 319
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, StavrosD είπε

Έχετε σκεφτεί τον παράγοντα αδρεναλίνη;

Σήμερα έχουμε αυτοκίνητα που για πλάκα πιάνουν τα 250km/h και 0-100 σε χρόνο ρεκόρ αλλά έχουμε παντού χαμηλά όρια ταχύτητας, χαμηλότερα από πριν 30 χρόνια. Τι να το κάνω το κανινούργιο αυτοκίνητο που πιάνει 0-200 σε 14sec αν φτάνω το όριο ταχύτητας σε 2sec και μετά πηγαίνω σαν κότα επειδή ανησυχώ για τις κάμερες ταχύτητας;

Το παλιό πήγαινε μέχρι 140km/h. Το καινούργιο πήγαινε μέχρι 180km/h. Όχι ότι θα οδηγούσε κάποιος συνέχεια με 180km/h αλλά και μια φορά στην κατηφόρα στον αυτοκινητόδρομο να έπιανε τα 180km/h ήταν απίστευτη η αδρεναλίνη και επιπλέον ήταν θέμα συζήτησης για μήνες αυτό το επίτευγμα!

Αυτό το απολάμβαναν χωρίς ESP, χωρίς τους σημερινούς δρόμους, χωρίς πολλούς ίππους, χωρίς πολλά κυβικά, μόνο αδρεναλίνη 100%!

Π.χ. ο δρόμος Πατρών-Πύργου είναι στα χαρτιά είναι τμήμα διεθνούς αυτοκινητόδρομου (https://en.wikipedia.org/wiki/European_route_E55 ). Έχει αμέτρητα φανάρια (παράνομα), αμέτρητους αφύλακτους κόμβους (παράνομους), όριο 60km/h σε πολλά σημεία (παράνομες ταμπέλες,  με τον νόμο σε αυτοκινητόδρομο είναι 130km/h και σε Εθνική Οδό είναι 110km/h) και αν σου τύχει και τρακτέρ μπροστά ή μηχανάκι δεν πηγαίνεις σαν κότα επειδή δεν μπορείς να προσπεράσεις (έχουν βάλει παράνομα κολονάκια στην μέση και δεν μπορείς να προσπεράσεις), δεν υπάρχει καν ΛΕΑ (παράνομα).

Θα βρεις μία διαθέσιμη πίστα και θα βάλεις το αμάξι σου εκεί και θα του αλλάξεις τα φώτα. Σε παρακαλώ αν έχεις την ευγενή καλοσύνη μην αλλάξεις τα δικά μας. Πριν λίγο οδηγούσα ευτυχώς σε δρόμο με ΛΕΑ και ένας που έχει κάνει την αδρεναλίνη λάστιχο έκανε προσπέραση σε στροφή που δεν έχει ορατότητα. Ευτυχώς μπόρεσα και μπήκα στην ΛΕΑ.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mike15 είπε

στο πολο φυσικα και ξεπεραστηκαν ,σε μια 156 η' ενα μερκ η' τα πιο πανω τα 25 χρονια δεν εχουν μεγαλες διαφορες.

αυτο σημαινει οτι εχιε πουληθει στα 25 χρονια 3 φορες ,κατι λεει αυτο?? οτι δεν ειναι παλια ακομα παρολα τα 20 και 25 χρονια τους?

ε ετσι οπως το γραφεις πρεπει να αλλαζουμε αυτοκινητα μεσα σε 6 χρονια 60-80.000 χιλ γιατι ολα αυτα και στα καινουρια αλλαζουν.

ομως  εαν εχει το μοντελο σου γερο αμαξωμα αλλαξε τα και 10 φορες,αναλωσιμα ειναι..

Λογικά άλματα κάνεις και δεν μπορώ να ακολουθήσω.

Υπόψιν το ζήτημα είναι να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να αγοράσει μεταχειρισμένο από ΕΕ χωρίς επιβάρυνση όπως οι πολίτες των άλλων κρατών της ΕΕ.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, haHa είπε

Νομιζω πως εδω σταματαει καθε σοβαρη συζητηση με τον φιλο.
Τετοιες δηλωσεις ειναι για να γινουν καδρο.

Αδυνατει το μυαλο μερικων να καταλαβει τι θελει ο μεσος ανθρωπος απο ενα αυτοκινητο.

--------------------------------------------------------

Η απαντηση ειναι ευκολη και την προβλαψαμε εδω:

• Μπορει ο Μητσος απο τα Πετραλωνα να αγορασει καινουριο; Αν ναι, τοτε προφανως και θα προτιμησει το ταχυτερο, πιο ανετο, ασφαλεστερο καινουριο αυτοκινητο.
  • Δεν μπορει ο Μητσος απο τα Πετραλωνα να αγορασει καινουριο και εχει εγωισμο για να παραδεχθει τα προφανη και περιορισμενη κριτικη δυνατοτητα; Τοτε θα πει οτι και καλα προτιμαει το αυτοκινητο 25ετιας ή 45ετιας , παρολο που ειναι πιο αργο, λιγοτερο ασφαλες , λιγοτερο ανετο.

Λογω coping θα σκαρφιστει διαφορες δικαιολογιες για να πει οτι προτιμαει(παρολο που ειναι πιο αργα, λιγοτερη ασφαλη, λιγοτερο ανετα, καινε περισσοτερο)  :
    Ενα Polo του 1999 σε σχεση με ενα Polo του 2025
    Ενα Yaris του 1999 σε σχεση με ενα Yaris του 2025
    Ενα Clio του 1999 σε σχεση με ενα Clio του 2025
    Ενα Megane του 1999 σε σχεση με ενα Megane του 2025
    Ενα X5 του 1999 σε σχεση με ενα X5 του 2025

Εδω φθασαμε λογω coping να γραφουν οτι προτιμουν 45ετιας αυτοκινητο, πχ:
    Ενα Golf του 1980 σε σχεση με ενα Golf του 2025

καλα εδω ο αλλος μας ειπε οτι πιο ασφαλη και πιο μικρη αποσταση σταματαει με αμαξι παλιο χωρις abs επειδη ξερει να φρεναρει αυτος καλα παρα με καινουργιο με ABS ..τι να λεμε :P 

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, haHa είπε
  • Μπορει ο Μητσος απο τα Πετραλωνα να αγορασει καινουριο; Αν ναι, τοτε προφανως και θα προτιμησει το ταχυτερο, πιο ανετο, ασφαλεστερο καινουριο αυτοκινητο.
  • Δεν μπορει ο Μητσος απο τα Πετραλωνα να αγορασει καινουριο και εχει εγωισμο για να παραδεχθει τα προφανη και περιορισμενη κριτικη δυνατοτητα; Τοτε θα πει οτι και καλα προτιμαει το αυτοκινητο 25ετιας ή 45ετιας , παρολο που ειναι πιο αργο, λιγοτερο ασφαλες , λιγοτερο ανετο.

Ξεχασε να πεις κατι, μπορει ο Μητσος απο τα Πετραλωνα να βρει αυτοκινητο να αντικαταστησει αυτο που εχει, στα χρηματα που ειναι διατεθειμενος να διαθεσει?

Ο Μητσος ειναι διατεθειμενος να διαθεσει για καινουργιο μεχρι 45κ (οσο διεθεσε και τοτε) αλλα δυστυχως το αμαξι που εχει ο Μητσος (το νεοτερο μολις 19 ετων) σε καποιους τομεις που ειναι αδιαπραγμαευτοι για τον Μητσο (Σχεδιαση εσωτερικου εξωτερικου, ποιοτητα σαλονιου, exclusivity, ποιοτητα κυλισης κ.α.) τιποτα δεν ερχεται καν κοντα. Το design του αυτοκινητου του μητσου, δεν εχει ξαναβγει απο την αυτοκινητοβιομηχανια απο τοτε και δε θα ξαναβγει μαλλον ποτε. Αν η εταιρια προσλαβει τον Ιορδετο Ιουαρο για αλλη μια φορα και του δωσει το ελευθερο να ξανασχεδιασει κατι αναλογο ο Μητσος απο τα Πετραλωνα θα ειναι Ο ΠΡΩΤΟΣ που θα το αγορασει, εως τοτε ο Μητσος θα κατσει με το τελευταιο αριστουργημα σχεδιασης που εχει βγει...

10 ώρες πριν, mike15 είπε

δεν μου λες ρε ΜΗΤΣΟ ειχε ποτε εσυ με την αλφα η' καποιο αλλο αυτοκινητο στα 5 χρονια προβλημα

με το κιβωτιο ταχυτητων?

με το abs?

με το υδραυλικο σου τιμονι????

με το συστημα πεδησης?

με την αναρτηση???

οχι γιατι εγω μετα τα 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑΝΤΖΟΥΡΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ !!!

Κανενα αμαξι απο οσα ειχαμε ή εχουμε δεν εχει βγαλει τετοια προβληματα γενικα... Οι δυο αλφα και ητοι η νεοτερη που αγοραστηκε και αυτη πρωτο χερι ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ, ειναι ισως απο τα πιο αξιοπιστα αμαξια που εχουν περασει απο τα χερια μας. Η μεγαλη αλφα εχει 110k και εχει βγαλει μια τρομπα βενζινης, ενα γρυλο παραθυρου οδηγου και εναν αναδιπλωμενο καθρεπτη επειδη καποιος ζιμπαμπουινος τον χτυπησε το 2015 και κολλησε το 2023. Η μικρη αλφα εχει βγαλει μια κλειδαρια οδηγου εχει 230k+ ειναι daily driver ακομα με τον og συμπλεκτη και τις μαμα αναρτησεις, στα ΚΤΕΟ πιανει τιμες καινουργιου, ειναι ακομα σφιχτη δεν κανει κιχ, ουτε μισο τριγμο και τα δικα της τα κοκκινα peltrona frau ειναι σε αριστη κατασταση, και ολα αυτα μονο με 20 χιλιαρικοπουλακια.

Για να απαντησω στους καλοθελητες επισης, προφανως οτι ισχυει με την μεγαλη αλφα ισχυει και με την μικρη οταν θα βγει ξανα πραγματικο supermini (οχι τζιποειδες ουτε σουβ) με λευτα που να αξιζει να πληρωσει καποιος ισως και να σκεφτουμε την αντικατασταση της, μεχρι τοτε εχει ανετα αλλη μια 10ετια ζωης και αλλα 200k χιλιομετρα χωρις πολλα εξοδα τα Ravenolακια τα hengstακια μας και τα ξαναλαμε στα 25ετη και στις 500k.

Υ.Γ. την μεγαλη αλφα οταν την βλεπετε στον δρομο σας πεφτουν τα σαγονακια και παθαίνετε τραβηγματα στους αυχενες σας, μαλλον ξεχνατε οτι ειναι 19 ετων τοτε ως διαμαγειας...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

all the way ξερεις πως πλαγιαζουν τουτα, αμαξια με Α κεφαλαιο

και στην φιλανδια μαλλον

σε καποια αμαξια ναι σε αλλα οχι

bmw-m3-e30-article-image-02.jpg.b17b270dfe2e8a6721110aafa91f3231.jpg2025-bmw-m3-110-66562ddceaf59.jpg.d9c6495e1e6abf4fb4131781b3bdf6e1.jpg

E30 καθε μερα ολη μερα για παντα χωρις να κοιταξω πισω ουτε δευτερολεπτο, το ενα ειναι αμαξι το αλλο ενα παραφουσκωμενο μπουρμπουλι...

νομιζα εχουμε βγαλει εκτος το γουστο και την προσωπικη μας πινελια.. και εμενα μαρεσουν τα ιαπωνικα τον 90s - 00s αλλα ξερω την αληθεια 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pasxaliskar είπε

καινουργιο με ABS ..τι να λεμε

με EBD 

Μόλις τώρα, pasxaliskar είπε

νομιζα εχουμε βγαλει εκτος το γουστο και την προσωπικη μας πινελια

ΑΑΑΑ τωρα δεν αγοραζουμε αμαξια με προσωπικα κριτηρια με το αν μας αρεσει?

• Haha 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mike15 είπε

αν σου εφερναν ενα αουντι ΤΤ του 1998 σενιο και ενα του σημερα του σημερα,εσυ τι θα επαιρνες? με το χερι στην καρδια πες μου.ψαξε και δες τα και σαν σχεδιο και σαν τεχνολογια .

παντα το πιο καινουργιο εννοειτε ρε πλακα με κανεις  ? θα διαλεγα μονο το παλιο εαν ηταν κανα gtr, supra, nsx, silvia κλπ οχι οτι ειναι πιο ασφαλες απλα επειδη ειναι γουστο , αλλα την αληθεια την ξερω ομως

θα διαλεγα αυτο 

TT Coupe - Models | Official Media Site NEWSROOM

αντι για αυτο ??

σε κανενα συμπαν 

Audi TT 2025 Reviews, News, Specs & Prices

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

καλα εδω ο αλλος μας ειπε οτι πιο ασφαλη και πιο μικρη αποσταση σταματαει με αμαξι παλιο χωρις abs επειδη ξερει να φρεναρει αυτος καλα παρα με καινουργιο με ABS ..τι να λεμε :P 

Σε λίγο θα μας πουν  για πλατίνες και χειροκίνητη  μίζα.Ολα για την ανόθευτη αίσθηση του Π.Ο.  .Εχει ανέβει το λέβελ.Μην το ψάχνεις.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

με EBD 

ΑΑΑΑ τωρα δεν αγοραζουμε αμαξια με προσωπικα κριτηρια με το αν μας αρεσει?

εχεις μπερδεψει το νημα μαγκα.. δν λεμε ποιο αμαξι θελουμε να αγορασουμε/εχουμε κλπ.. λεμε τι ειπε η ευρωπη και για πιο λογο τους πηγαν στα δικαστηρια αλλο το ενα αλλο το αλλο.. αντικειμενικά και μονο μιλαμε για θεματα ασφαλειας.. ουτε ποσο ερωτα εχουμε με καποια κλασσικα , ουτε πως ξερουμε να οδηγαμε , ουτε ποσο καλα συντηρουμε τα παλια που μας αρεσουν ουτε τι αμαξι θα διαλεξουμε.. εχω καπου αδικο? λες η ευρωπη να ειπε να ρωτησουμε τον καθενα εαν του αρεσει το αμαξι του το παλιο και εαν πει ναι τοτε αυτος βγαινει εκτο στατιστικής?

δεν νομιζω μην μπερδευεις το νημα γτ εχεις αρχισει εσυ και κανα 2 ακομα να κανετε στο μυαλος σας ενα υποτιθέμενο debate η υπερατου με αμαξια παλια vs καινουργια.. δεν ειναι ετσι λυπάμαι 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

θα διαλεγα αυτο 

ιδιαιτερα χωρις την πισω αεροτομη

4 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

δν λεμε ποιο αμαξι θελουμε να αγορασουμε/εχουμε κλπ.. λεμε τι ειπε η ευρωπη και για πιο λογο τους πηγαν στα δικαστηρια

αυτο λεω και αγνοει βασικα πραγματα αυτο που εκανε η ευρωπη θελει να σκοτωσει τους φιλους του οχηματος, αλλωστε δε το λεω εγω το λεει η FIVA, οποτε σου λεω οχι μονο μας αρεσει αλλα δεν υπαρχει και λογος αντικειμενικος...

National scrappage schemes, designed to promote the introduction of more efficient vehicles which causes less emission of environmental harmful substances, may threaten the survival of Youngtimers. It is the view of FIVA that it is the sole right of the vehicle owner to determine the end-of-life of any vehicle.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε λίγο θα μας πουν  για πλατίνες και χειροκίνητη  μίζα.Ολα για την ανόθευτη αίσθηση του Π.Ο.  .Εχει ανέβει το λέβελ.Μην το ψάχνεις.

Μίζες και βλακείες. Εγώ εγώ ξέρω ότι το γαιδούρι μου τρώει τα αποφάγια μου και λίγο σανό και δεν με έχει αφήσει ποτέ στον δρόμο. Δεν ρυπαίνει, είναι ασφαλές και 4x4. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι πέθαναν με γαϊδούρια το 2024; ..... Ακριβώς. Λίγη υπομονή και έχεις φτάσει στον προορισμό σου κύριος.

• Haha 6
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

ιδιαιτερα χωρις την πισω αεροτομη

αυτο λεω και αγνοει βασικα πραγματα αυτο που εκανε η ευρωπη θελει να σκοτωσει τους φιλους του οχηματος, αλλωστε δε το λεω εγω το λεει η FIVA, οποτε σου λεω οχι μονο μας αρεσει αλλα δεν υπαρχει και λογος αντικειμενικος...

National scrappage schemes, designed to promote the introduction of more efficient vehicles which causes less emission of environmental harmful substances, may threaten the survival of Youngtimers. It is the view of FIVA that it is the sole right of the vehicle owner to determine the end-of-life of any vehicle.

ρε μαγκα δεν λεμε να καταργηθουν ολα τα παλια.. εισαι σοβαρος? δν λεμε εαν εχεις μια μοερσεντες bmw νισσαν κλπ καποιο παλιο κλασικο και το γουσταρεις.. αλλο λεμε.. λεμε οτι 7/10 με παλιο θελουν να το αλλαξουν αλλα δεν μπορουν οικονομικα.. οι 3 στους 10 το γουσταρουν και δεν τους νοιαζει.. μην νομιζεις ειναι ολοι οτι γουσταρουν τα παλια.. εσυ τα γουσταρεις και καλα κανεις και εγω τα γουσταρω γτ ειχαν χαρακτηρα αλλα ποσα τετοια βλεπεις στο δρομο της ελλαδας? γτ εγω αυτα που βλεπω ειναι παλια yaris, polo golf, matiz , a4 κλπ.. καμια σχεση το ενα με το αλλο

αντι να βλεπουμε αυτο οπως ειπες

bmw-m3-e30-article-image-02.jpg.b17b270dfe2e8a6721110aafa91f3231.jpg

βλεπουμε αυτα 

Volkswagen Polo Mk3 - Wikipedia

Volkswagen Golf Mk3 - Wikipedia1995 Toyota Corolla VII (E100) 1.3 XLI (75 Hp) | Τεχνικά Χαρακτηριστικά,  Κατανάλωση καυσίμου , Διαστάσεις

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manolis940 είπε

Εγώ εγώ ξέρω ότι το γαιδούρι μου τρώει τα αποφάγια μου και λίγο σανό και δεν με έχει αφήσει ποτέ στον δρόμο

κατι σαν suzuki baleno

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μίζες και βλακείες. Εγώ εγώ ξέρω ότι το γαιδούρι μου τρώει τα αποφάγια μου και λίγο σανό και δεν με έχει αφήσει ποτέ στον δρόμο. Δεν ρυπαίνει, είναι ασφαλές και 4x4. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι πέθαναν με γαϊδούρια το 2024; ..... Ακριβώς. Λίγη υπομονή και έχεις φτάσει στον προορισμό σου κύριος.

και συ εκτος θεματος.. αλλο λεμε αλλο λες .. ουτε για βλαβες ειπαμε ουτε για ρυπους.. οσο υπομονη και να εχεις εαν ερθει ο αλλος καρφωθει πανω σου δυσκολα εισαι.. ακυρο το ξερεις ποσοι ανρθωποι πεθανα με αμαξια το 24.. και με τα ποδια πεθαινουν τι παει να πει αυτο ? αλλο σου λεει η ευρωπη 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...