Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Sony παρουσίασε το κορυφαίο της μοντέλο, το Xperia 1 VII, εξοπλισμένο με επεξεργαστή Snapdragon 8 Elite και αναβαθμισμένο αισθητήρα στην υπερευρυγώνια κάμερα.

Η Sony παρουσίασε το νέο της flagship smartphone, το Xperia 1 VII, το οποίο έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις στον τομέα της κάμερας, καλύτερη επεξεργαστική ισχύ και βελτιωμένη οθόνη, ενσωματώνοντας "στο dna του πολλές από τις τεχνολογίες της Ιαπωνικής εταιρείας που προέρχονται από τις τηλεοράσεις Bravia, τις κάμερες Alpha και το Walkman σε ότι αφορά τον ήχο". Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο σε τρία χρώματα - Slate Black, Moss Green και Orchid Purple - με τιμή 1.499 ευρώ.

Το Xperia 1 VII διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, με οθόνη 6,5 ιντσών και μπαταρία 5.000mAh, αλλά προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα καμερών. Η κύρια αλλαγή αφορά στην υπερευρυγώνια κάμερα, η οποία εξακολουθεί να έχει φακό 16mm, αλλά διαθέτει πλέον φωτεινότητα f/2.0 (έναντι f/2.2) και αισθητήρα Exmor RS 1/1.56 ιντσών, ο οποίος είναι 2,1 φορές μεγαλύτερος από τον προηγούμενο.

Η κύρια κάμερα παραμένει η ίδια με 24mm f/1.9 φακό και αισθητήρα Exmor T 1/1.35 ιντσών, με οπτική σταθεροποίηση και PDAF. Ο τηλεφακός προσφέρει οπτικό ζουμ 85mm-170mm f/2.3-f3.5 με αισθητήρα Exmor RS 1/3.5 ιντσών και διατηρεί τις δυνατότητες telemacro με ελάχιστη απόσταση εστίασης 4cm στα 120mm.

Το σύστημα καμερών ενσωματώνει τεχνολογία AI από τις κάμερες Alpha της Sony, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως real-time eye AF για ανθρώπους και ζώα, AI αναγνώριση κύριου θέματος, AI ισορροπία λευκού, AI έκθεση και AI βάθος. Επιπλέον, υποστηρίζει Ultra HDR, ώστε οι εικόνες να έχουν καλύτερη απόδοση σε συμβατές οθόνες HDR.

Η συσκευή ενσωματώνει το κορυφαίο Snapdragon 8 Elite SoC με 12GB RAM. Διαθέτει επίσης υποστήριξη Wi-Fi 7 και διπλάσια ταχύτητα μετάδοσης Bluetooth συγκριτικά με το Xperia 1 VI.

Η οθόνη είναι ένα πάνελ Bravia OLED 10-bit 6,5 ιντσών με ανάλυση 1080x2340 pixels και ρυθμό ανανέωσης 120Hz, σχεδόν πανομοιότυπο με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά με 20% μεγαλύτερη φωτεινότητα. Η Sony έχει ενσωματώσει δύο αισθητήρες φωτεινότητας (έναν μπροστά και έναν πίσω) για ακριβέστερη ρύθμιση της φωτεινότητας και αυτόματη προσαρμογή χρώματος σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

image.png.d015c1d904834f1770e7beb12a3e7dce.png

Τα στερεοφωνικά ηχεία full-stage στο μπροστινό μέρος έχουν 10% πλουσιότερα μπάσα και μεσαία μπάσα, και συντονίστηκαν σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment. Το Xperia 1 VII διατηρεί επίσης την υποδοχή ακουστικών 3,5mm, κάτι που είναι σπάνιο στην κατηγορία γενικά των smartphone.

Όσον αφορά την αποθήκευση, η συσκευή διαθέτει 256GB ενσωματωμένης μνήμης και υποδοχή κάρτας microSD για επέκταση. Είναι επίσης ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη με πιστοποίηση IP68, ενώ διαθέτει Gorilla Glass Victus 2 στην μπροστινή πλευρά και Gorilla Glass Victus στην πίσω.

Η μπαταρία των 5.000mAh υποστηρίζει φόρτιση 30W και σύμφωνα με τη Sony, προσφέρει αυτονομία 2 πλήρων ημερών, συμπεριλαμβανομένων 36 ωρών συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης λειτουργίες προστασίας μπαταρίας - Xperia Adaptive Charging και Battery Care - που εξασφαλίζουν 4 χρόνια υγείας μπαταρίας, με απώλεια λιγότερη από 20% της χωρητικότητάς της μετά από 48 μήνες χρήσης.

Τέλος, το Xperia 1 VII θα κυκλοφορήσει με το Android 15 προεγκατεστημένο, με τη Sony να υπόσχεται τουλάχιστον 4 ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και 6 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φαίνεται σπουδαία αναβάθμιση σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά. Η μπαταρία ενδέχεται να έχει υποδεέστερη απόδοση σε σχέση με το VI λόγω SG elite. Ωραίο το auto framing 

Επεξ/σία από hdtess33
  • Like 1
Δημοσ.

το Xperia 1VI ειναι η πιο πληρηςκαι ποιοτικη android συσκευη που εχει περασει απο τα χερια μου, με τελευταια το s24 ultra. Συγκριτικα, καλυτερες καμερες, εικονα, ποιοτητα κατασκευης, πιο γρηγορο και "καθαρο" android χωρις bloatware, audio jack, high res audio, καρτα sd και καταπληκτικος ηχος απο τα ηχεια.

Το μεγαλο μειον ειναι η ανυπαρκτη υποστηριξη σε αξεσουαρ, θηκες κλπ καθως δε κυκλοφορησε Αμερικη. Εαν κανουν την ιδια πατατα και με αυτο, τι να πω, χαντακωνουν μονοι τους το προιον τους...

• Like 15
Δημοσ.
Μόλις τώρα, duende είπε

το Xperia 1VI ειναι η πιο πληρηςκαι ποιοτικη android συσκευη που εχει περασει απο τα χερια μου, με τελευταια το s24 ultra. Συγκριτικα, καλυτερες καμερες, εικονα, ποιοτητα κατασκευης, πιο γρηγορο και "καθαρο" android χωρις bloatware, audio jack, high res audio, καρτα sd και καταπληκτικος ηχος απο τα ηχεια.

Το μεγαλο μειον ειναι η ανυπαρκτη υποστηριξη σε αξεσουαρ, θηκες κλπ καθως δε κυκλοφορησε Αμερικη. Εαν κανουν την ιδια πατατα και με αυτο, τι να πω, χαντακωνουν μονοι τους το προιον τους...

Πραγματικά τα ηχεία είναι καταπληκτικά , βγάζει καλύτερο ήχο από το iPad Pro που είναι πόσες φορές μεγαλύτερη συσκευή. 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, duende είπε

Το εχω κι εγω. Σε αυτο το μετριο γκρι/ασημι χρωμα. Δυστυχως οταν το πηρα δεν υπηρχε το κοκκινο...

Γενικα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.

Πιο πριν ειχα, το 1 V, το οποιο ηθελα να πεταξω απο το παραθυρο με την υπερθερμανση που ειχε σε καθε τι που εκανα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν πρώην χρήστης Xperia μέχρι και πριν ένα μήνα, οκ μου άρεσε.. πολλά μου αρέσουν στα Xperia σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά δεν αγοράζω ξανά Xperia για τους εξής λόγους:

1) πανάκριβη συσκευή χωρίς vapor chamber, υπό συνθήκες το καλοκαίρι δεν είχα κινητό

2) πανάκριβη συσκευή με χαζά θέματα ποιότητας (μου χάλασε ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, σε παλιότερο Sony μου είχε χαλάσει το μοτέρ της δόνησης.. ποιότητα στην τύχη)

3) οι κάμερες ωραίες με ρυθμίσεις κτλ, αλλά για point and shoot καθόλου καλές, πήγα στο τελείως άλλο άκρο (pixel 9 pro) και βρήκα την υγειά μου

4) οκ καλά όλα αυτά με την "πράσινη ανάπτυξη" τις ανακυκλωμενες συσκευασίες, υλικά και έλλειψη πλαστικών κτλ, αλλά όλα αυτά ακυρώνονται όταν σε μια πανάκριβη συσκευή η υποστήριξη είναι αστεία με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αλλάξεις κινητό πιο νωρίς από ότι πρέπει. Το πιο βασικό για να είναι μια εταιρεία κινητών οικολογική θεωρώ ότι είναι η υποστήριξη της

Το γνώριζα βέβαια ότι αγοράζοντας Xperia δεν θα είχα την υποστήριξη που ήθελα, παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι συνεχίζει και μου αρέσει ή ότι θα επενδυα ξανά τα χρήματα μου σε κάτι τέτοιο.

Προσπάθησα ξανά και ξανά να υποστηρίξω Σόνυ (στα κινητά), αλλά δεν με βοηθάει και η ίδια για αυτό και τέλος πλέον ο,τι και να κάνει ή υποσχεθεί στο μέλλον και κρίμα γιατί μου άρεσαν πχ οι ρυθμίσεις χρωμάτων των οθονών τους, μου άρεσε να βάζω SD σε ναυαρχίδα, μου άρεσε που δεν είχα τρύπα στην οθόνη, αλλά τα αρνητικά είναι πολύ πιο σημαντικά ειδικά όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται ως πελάτη (βέβαια στα θέματα μου είχα πολύ καλή αντιμετώπιση από την εδώ αντιπροσωπεία, αλλά όταν η ίδια η εταιρεία δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται τι να το κάνω)

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 8
Δημοσ.
2 minutes ago, logistoulis said:

Σαν πρώην χρήστης Xperia μέχρι και πριν ένα μήνα, οκ μου άρεσε.. πολλά μου αρέσουν στα Xperia σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά δεν αγοράζω ξανά Xperia για τους εξής λόγους:

1) πανάκριβη συσκευή χωρίς vapor champer, υπό συνθήκες το καλοκαίρι δεν είχα κινητό

2) πανάκριβη συσκευή με χαζά θέματα ποιότητας (μου χάλασε ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, σε παλιότερο Sony μου είχε χαλάσει το μοτέρ της δόνησης.. ποιότητα στην τύχη)

3) οι κάμερες ωραίες με ρυθμίσεις κτλ, αλλά για point and shoot καθόλου καλές, πήγα στο τελείως άλλο άκρο (pixel pro) και βρήκα την υγειά μου

4) οκ καλά όλα αυτά με την "πράσινη ανάπτυξη" τις ανακυκλωμενες συσκευασίες, υλικά και έλλειψη πλαστικών κτλ, αλλά όλα αυτά ακυρώνονται όταν σε μια πανάκριβη συσκευή η υποστήριξη είναι αστεία με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αλλάξεις κινητό πιο νωρίς από ότι πρέπει. Το πιο βασικό για να είναι μια εταιρεία κινητών οικολογική θεωρώ ότι είναι η υποστήριξη της

Το γνώριζα βέβαια ότι αγοράζοντας Xperia δεν θα είχα την υποστήριξη που ήθελα, παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι συνεχίζει και μου αρέσει ή ότι θα επενδυα ξανά τα χρήματα μου σε κάτι τέτοιο.

Προσπάθησα ξανά και ξανά να υποστηρίξω Σόνυ (στα κινητά), αλλά δεν με βοηθάει και η ίδια για αυτό και τέλος πλέον ο,τι και να κάνει ή υποσχεθεί στο μέλλον και κρίμα γιατί μου άρεσαν πχ οι ρυθμίσεις χρωμάτων των οθονών τους, μου άρεσε να βάζω SD σε ναυαρχίδα, μου άρεσε που δεν είχα τρύπα στην οθόνη, αλλά τα αρνητικά είναι πολύ πιο σημαντικά ειδικά όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται ως πελάτη (βέβαια στα θέματα μου είχα πολύ καλή αντιμετώπιση από την εδώ αντιπροσωπεία), αλλά όταν η ίδια η εταιρεία δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται τι να το κάνω

Δυομιση χρονια χρηστης xperia 1 iv συμφωνω στα περισσοτερα.Πριν ενα μηνα πεθανε ο αισθητηρας αποτυπωματων,επομενη συσκευη μαλλον One+ ισως και Pixel.

• Like 2
Δημοσ.

To xperia 10 πάντως, δεν το αλλάζω με τίποτα, 7 μήνες μετά την αγορά του. Είναι ό,τι θέλει κανείς από ΚΙΝΗΤΟ. Κλήσεις, σηματάρα (πιάνει έστω τηλ εκεί που όλοι έχουν μόνο 112 και πιάνει έστω 4γ εκεί που έχουν όλοι Ε), απλό υι, αρκούντως αποδοτικός επεξεργαστής, πανλεπτό, πανάλαφρο, ανθεκτικότατη κατασκευή, οικονομικό σε αγορά, κάμερα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πάνω από το 90% των κινητών, ξεχνάς πότε το φόρτισες τελευταία φορά, θύρα ακουστικών, πανγρήγορη συνδεσιμότητα, 0 μπλοατγοερ και διαφημίσεις, δυνατό και ευκρινές ηχείο.

Το μόνο που εξακολουθεί να με ενοχλεί, είναι η δύστροπη φόρτιση. Για να πιάσεις τα 20-22 βαττ που έχει μέγιστα, θέλει καλό φορτιστή και καλώδιο, αλλιώς αργεί πολύ. Και πάλι, σιγά τα ωά, γιατί με 10% φόρτιση σε ένα 7-10λεπτο, βγάζει άνετα ένα 5ωρο-7ωρο ΧΩΡΙΣ battery save mode. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, γιατί δεν μου έχει χρειαστεί.

Αν κάποιος θέλει τάμπλετ ή φλεξομασίνι, πάει αλλού.

ΔΕΝ θα έδινα 1000+ ευρώ πάντως, για μια καλύτερη εκδοχή του.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, duende είπε

Το μεγαλο μειον ειναι η ανυπαρκτη υποστηριξη σε αξεσουαρ, θηκες κλπ καθως δε κυκλοφορησε Αμερικη. 

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά. Επειδή δεν κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ δεν έχει αξεσουάρ? Γιατί τότε οι κινέζοι (Xiaomi, Realme, Oppo κτλ) δεν θα έπρεπε να έχουν τίποτα με αυτό το σκεπτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, simaras είπε

Δυομιση χρονια χρηστης xperia 1 iv συμφωνω στα περισσοτερα.Πριν ενα μηνα πεθανε ο αισθητηρας αποτυπωματων,επομενη συσκευη μαλλον One+ ισως και Pixel.

Κι εγώ από iv έρχομαι

Παρε pixel 9 pro και θα με θυμηθείς

Μακροπρόθεσμα δεν ξέρω πόσο θα αντέξει, αλλά σαν πρώτη επαφή είναι μια βελτίωση παντού και παράλληλα με το καθαρό λειτουργικό θα νιώθεις σαν το σπίτι σου δεν χρειάζεται να μάθεις να κάνεις τίποτα έστω και ελάχιστα διαφορετικά, με εξαίρεση το ai που υπάρχει παντού στις συσκευές της Google

(Μέχρι και τον ίδιο φόρτιση χρησιμοποιώ, παίζει μια χαρά το pixel με τον 30αρη της Sony)

Επίσης έχεις και αξιόπιστο face unlock που αντιλαμβάνεται βάθος και δουλεύει με τράπεζες κτλ (και δεν χακαρεται με φωτογραφία όπως σε άλλες εταιρείες), σε αντίθεση με τη Sony που μόλις χαλάει ο fingerprint sensor το γυρίσαμε σε pin και pattern γιατί δεν παρέχει τη συγκεκριμένη λειτουργία

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1
Δημοσ.

το επόμενό μου θα είναι πιξελ.

από που το αγόρασες και τι παίζει με τα κλασσικά 5g, wifi call και εγγύηση?

/οφτοπικ και σόρι από τους υπόλοιπους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...