Sablj Δημοσ. Τετάρτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:19 πμ 6 minutes ago, Geralt_Haute_Bellegarde said: Ήθελα να ήξερα αυτοί που πουλάνε τα μποξάκια δε θα έπρεπε να ενδιαφερθούν με κάποιο τρόπο να καλύψουν τους πελάτες τους; Μόνο από τη μια σύλληψη τέτοιων τύπων τον Μάρτιο αποκαλύφθηκαν 13.000 χρήστες. Άντε γεια δηλαδή! Μην σου πω ότι οι ίδιοι οι πωλητές θα τους έδωσαν για μικρότερη ποινή...
Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 12:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:03 μμ 49 λεπτά πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε Ήθελα να ήξερα αυτοί που πουλάνε τα μποξάκια δε θα έπρεπε να ενδιαφερθούν με κάποιο τρόπο να καλύψουν τους πελάτες τους; Μόνο από τη μια σύλληψη τέτοιων τύπων τον Μάρτιο αποκαλύφθηκαν 13.000 χρήστες. Άντε γεια δηλαδή! Σαν την κάλυψη να δώσουν;Παράνομοι είναι όλοι στο κύκλωμα αυτό.Και αυτοί που τα πουλάνε το ξέρουν και αυτοί που τα αγοράζουν.
Mhlogiatros Δημοσ. Τετάρτη στις 12:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:05 μμ (επεξεργασμένο) Λεει οτι ειχαν τιμολογιο με ολα τα στοιχεια . Στους μερακληδες και διευθυνση που πηγαν και το εστησαν .Γελατε αλλα σε παλια καφενεια ειχαν υπηρεσιες οποτε φανταζομαι με μια καρφωτη τους ειχαν στο χαρτι . Ουτε FBI ουτε Predator Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:12 μμ από Mhlogiatros
steve510 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:00 μμ Ρε παιδιά πόσο εύκολο είναι να πιάσουν κάποιον που απλά βλέπει κανα Stremio Για ενα φίλο μου ρωτάω. 😜
Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 01:21 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:21 μμ 20 λεπτά πριν, steve510 είπε Ρε παιδιά πόσο εύκολο είναι να πιάσουν κάποιον που απλά βλέπει κανα Stremio Για ενα φίλο μου ρωτάω. 😜 Πες του φίλου να πάει στην πόρτα ,σε δύο λεπτά θα χτυπήσει το κουδούνι.
pasxaliskar Δημοσ. Τετάρτη στις 02:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:00 μμ (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Tlykog είπε Εντάξει λοιπόν, ας το δούμε με τη δική σου λογική. Αν κάθε πελάτης που μπαίνει στο μαγαζί σου παίρνει ένα τέλειο αντίγραφο του προϊόντος χωρίς να πληρώνει και το ίδιο κάνουν όλοι, τότε τι θα πουλήσεις; Πώς θα συνεχίσεις να το προσφέρεις; Κανείς δεν σου παίρνει το “αντικείμενο”, αλλά όλοι σου αφαιρούν το έσοδο. Και χωρίς αυτό, δεν υπάρχει λόγος να ξαναπαράγεις τίποτα. Άρα τελικά δεν μένουμε και οι δύο με κάτι. Έγω παίρνω αυτό που πουλάς και εσύ δεν ειπσράτεις τίποτα και μένεις με το έξοδο που έκανες να το παράγεις και τα έξοδα του μαγαζιού να τρέχουν. Αν συνεχιστεί, τότε μένεις χωρίς έσοδα, αλλά πολύ πιο πριν μένουν άνεργοι όλο το προσωπικό σου, γιατί κάποιος "πονηρός" θεωρεί ότι επειδή μπορεί να σε κλέβει ατιμώρητος πρέπει να το κάνει... Επειδή το χρήμα στην αγορά φέρνει κύκλους, κάποια στιγμή, μπορεί να συμβεί το ίδιο και στο μαγαζί του "πονηρού", όπου τελικά μένει χωρίς δουλεία και με την απορία "τί πήγε λάθος στη ζωή του"... "Άτιμη κοινωνία, γρουσουζιά, γλωσσοφαγιά και το κακό το μάτι" κτλ... Αυτά φταίνε για όλα. σταματησα να διαβάζω στο πρώτο Αν... με υποθέσεις εαν μιλαμε μπορουμε να κανουμε κουβεντα επ απειρον παμε τωρα στην φαση .. τελείως ατυχο παραδειγμα ενα προιον απο ενα καταστημα.. οταν βλεπεις οτι τα πράγματα γύρο σου αλλαζουν εξελίσσονται δν τρεχεις σαν νιανιαρο κλαμένο στον δικηγορο σου προσαρμόζεσαι στην φαση κάπως η αλλιώς εξαφανίζεσαι.. ο κοσμος εχει παρει τις αρπαχτες πρεφα, τα εσοδα τα κυρια απο ταινιες κλπ δν ειναι απο τις πλατφορμες η απο τα dvd κλπ ειναι απο τον ΣΙΝΕΜΑ που προσφέρει αλλη φαση διασκέδαση καθως και τα αθλητικα γεγονότα κλπ απο τα εισιτηρια.. εαν δν θες μην προβαλεις αγωνες αλλα θες την αρπαχτη ..σταματα να δικαιωματα προβολης της ταδε ομαδας μπας και οι μισθοι των παικτων γινουν νορμαλ και παρουν κρατικα καναλια κανα ματς.. οποιος δν προσαρμόζεται την πατάει.. και ναι 2-3 γνώσεις να χεις μια χαρα συνεχίζεις την πειρατεία χωρις θεμα και προφανως θα συνεχίζω και θα συνεχίσω .. και οχι μονο εγω αλλα ολοι .. καθε σεζον τα ιδια, μια με την μουσικη, μια με τα παιχνιδια , μια με τις ταινιες τωρα με τα μποξακια https://www.comedylab.gr/braf-05/ Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:03 μμ από pasxaliskar
RazielKvlt Δημοσ. Τετάρτη στις 02:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:08 μμ 15 ώρες πριν, vasilisspyder είπε Και ο δικηγόρος του Πακιστανού που βίασε το νερό κορίτσι και μετά την άφησε παράλυτη είπε ότι μετά το ραμαζάνι είχε στέρηση και την είδε και του άναψαν τα λαμπάκια είναι ελεύθερος.....και τους πείραξε που είχε παράνομα ταινία............γ για χώρα. Καθένας με τον πόνο του εδώ μέσα.Αν δε μπορείτε κάποιοι να σχολιάζετε με βάση το άρθρο να μη το κάνετε.Κανείς δε σε αναγκάζει να αφήσεις σχόλιο σε κάτι που προφανώς και δε σε ενδιαφέρει. 4
Tlykog Δημοσ. Τετάρτη στις 03:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:27 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pasxaliskar είπε σταματησα να διαβάζω στο πρώτο Αν... με υποθέσεις εαν μιλαμε μπορουμε να κανουμε κουβεντα επ απειρον παμε τωρα στην φαση .. τελείως ατυχο παραδειγμα ενα προιον απο ενα καταστημα.. οταν βλεπεις οτι τα πράγματα γύρο σου αλλαζουν εξελίσσονται δν τρεχεις σαν νιανιαρο κλαμένο στον δικηγορο σου προσαρμόζεσαι στην φαση κάπως η αλλιώς εξαφανίζεσαι.. ο κοσμος εχει παρει τις αρπαχτες πρεφα, τα εσοδα τα κυρια απο ταινιες κλπ δν ειναι απο τις πλατφορμες η απο τα dvd κλπ ειναι απο τον ΣΙΝΕΜΑ που προσφέρει αλλη φαση διασκέδαση καθως και τα αθλητικα γεγονότα κλπ απο τα εισιτηρια.. εαν δν θες μην προβαλεις αγωνες αλλα θες την αρπαχτη ..σταματα να δικαιωματα προβολης της ταδε ομαδας μπας και οι μισθοι των παικτων γινουν νορμαλ και παρουν κρατικα καναλια κανα ματς.. οποιος δν προσαρμόζεται την πατάει.. και ναι 2-3 γνώσεις να χεις μια χαρα συνεχίζεις την πειρατεία χωρις θεμα και προφανως θα συνεχίζω και θα συνεχίσω .. και οχι μονο εγω αλλα ολοι .. καθε σεζον τα ιδια, μια με την μουσικη, μια με τα παιχνιδια , μια με τις ταινιες τωρα με τα μποξακια https://www.comedylab.gr/braf-05/ Δεν περίμενα να σε πείσω, άλλωστε το «σταμάτησα να διαβάζω» είναι η αγαπημένη ατάκα όσων δεν θέλουν να απαντήσουν σε επιχειρήματα. Χρόνια στα φόρουμ, αυτό δεν έχει αλλάξει. Αλλά έλα να το δούμε ψύχραιμα: λες “όποιος δεν προσαρμόζεται, χάνεται” και μετά περηφανεύεσαι ότι ξέρεις 2-3 κόλπα για να παρακάμπτεις το σύστημα. Αυτό δεν λέγεται προσαρμογή, λέγεται συνήθεια του τζάμπα, ντυμένη με λίγο κυνισμό και λίγη θεωρία. Και ναι, φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις πειρατικά. Δικαίωμά σου. Αλλά μην το παρουσιάζεις και για ιδεολογία τύπου “εξέλιξη” ή “δικαιοσύνη”. Η ουσία είναι απλή: μου αρέσει, το θέλω, δεν πληρώνω, γιατί μπορώ. Εννοείται πως όταν έρθει το πρώτο πρόστιμο, δεν θα πρέπει να βγεις να κλάψεις. Θα σου κοστίσει όσο πολλές από τις “πειρατικές σου εξορμήσεις” με μια διαφορά: αν πλήρωνες εξ αρχής, θα είχες γλιτώσει και τα κόλπα και τον κόπο, και θα το απολάμβανες άνετα. Αν έρθει και δεύτερο, πιθανότατα θα σου κοστίσει και περισσότερο απ’ όσο θα είχες δώσει έτσι κι αλλιώς. Και μεταξύ μας… το «εμένα δε με πιάνουν γιατί είμαι μάγκας» είναι η αγαπημένη ατάκα όλων όσων βρίσκονται πίσω από τα σίδερα. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως το ίδιο πίστευε και ο τύπος του άρθρου. Αν δεν το πίστευε, δεν θα το έκανε καν… και είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό. Αν αυτό θεωρείται “ηθική εξέλιξη”, τότε ναι… η κοινωνία δεν προσαρμόζεται. Παραδίδει τα όπλα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:48 μμ από Tlykog 1
pasxaliskar Δημοσ. Τετάρτη στις 05:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:49 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Δεν περίμενα να σε πείσω, άλλωστε το «σταμάτησα να διαβάζω» είναι η αγαπημένη ατάκα όσων δεν θέλουν να απαντήσουν σε επιχειρήματα. Χρόνια στα φόρουμ, αυτό δεν έχει αλλάξει. Αλλά έλα να το δούμε ψύχραιμα: λες “όποιος δεν προσαρμόζεται, χάνεται” και μετά περηφανεύεσαι ότι ξέρεις 2-3 κόλπα για να παρακάμπτεις το σύστημα. Αυτό δεν λέγεται προσαρμογή, λέγεται συνήθεια του τζάμπα, ντυμένη με λίγο κυνισμό και λίγη θεωρία. Και ναι, φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις πειρατικά. Δικαίωμά σου. Αλλά μην το παρουσιάζεις και για ιδεολογία τύπου “εξέλιξη” ή “δικαιοσύνη”. Η ουσία είναι απλή: μου αρέσει, το θέλω, δεν πληρώνω, γιατί μπορώ. Εννοείται πως όταν έρθει το πρώτο πρόστιμο, δεν θα πρέπει να βγεις να κλάψεις. Θα σου κοστίσει όσο πολλές από τις “πειρατικές σου εξορμήσεις” με μια διαφορά: αν πλήρωνες εξ αρχής, θα είχες γλιτώσει και τα κόλπα και τον κόπο, και θα το απολάμβανες άνετα. Αν έρθει και δεύτερο, πιθανότατα θα σου κοστίσει και περισσότερο απ’ όσο θα είχες δώσει έτσι κι αλλιώς. Και μεταξύ μας… το «εμένα δε με πιάνουν γιατί είμαι μάγκας» είναι η αγαπημένη ατάκα όλων όσων βρίσκονται πίσω από τα σίδερα. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως το ίδιο πίστευε και ο τύπος του άρθρου. Αν δεν το πίστευε, δεν θα το έκανε καν — και είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό. Αν αυτό θεωρείται “ηθική εξέλιξη”, τότε ναι… η κοινωνία δεν προσαρμόζεται. Παραδίδει τα όπλα. εαν τα επιχείρημα οταν ξεκιναει με με το ''αν'' με μια φανταστικη υποθεση δν ειναι επιχείρημα.. θέλεις να το συνεχίσουμε και να απαντάμε καθε φορα με το ''ΑΝ'' ? καλα εδω συγκρινεις ατομα που κανανε καποιο εγκλημα με ατομα που απλα βλεπουν εναν αγωνα η μια ταινια.. τι να λεμε τωρα ? Στις 13/5/2025 στις 3:53 ΜΜ, Tlykog είπε Περνάς έξω από ένα κατάστημα και βλέπεις ένα κινητό που θες, αλλά είναι ακριβό. Δεν θες (ή δεν μπορείς) να το πληρώσεις. Τι κάνεις; Το αγοράζεις από έναν τύπο που το έκλεψε, αλλά στο δίνει μισοτιμής; Ή σπας εσύ τη βιτρίνα και το παίρνεις; Αν σε πιάσουν και πεις "έτσι κι αλλιώς δεν θα το αγόραζα", νομίζεις ότι αυτό σε δικαιώνει; Νομικά ή ηθικά; Η πλειοψηφία των ανθρώπων, απλώς θα κοιτούσε αλλού ή θα έπαιρνε κάτι που αντέχει η τσέπη της. Το να γίνεις κλέφτης ή κλεπταποδόχος δεν είναι λύση: είναι επιλογή, και πολύ συγκεκριμένη μάλιστα. τυχαια το ειδα.. και εδω παλι ξεχνας οτι εαν στο παράδειγμα σου παλι με το ''Αν'' μιλας για 1 που το περνεις..στην πειρατεια απλα το 1 γινονται 2... εαν γινοτανε να μπω στο καταστημα να το χαιδεψω λιγο και στο τελος να εχουμε ενα εγω και το καταστημα με ανεση θα το εκανα.. τελος παντων βλεπω μια εμμονη με το θεμα πειρατεία εχεις γραψει κανα 2000 κομεντ.. μηπως σου ανηκει καμια κοσμοτε τιβι και μας το κρυβεις ? το μονο που βλεπω απο τα λεγόμενα σου σε ολα τα σχολια ειναι το απλα τρομοκρατεις κοσμο με διαφορα παραδείγματα με κλεψιμο κλπ κλπ .. για οποιον θελει υπαρχει καλυτερο νημα με σοβαρους ανθρώπους χωρις να τρομοκρατουν και να εξηγουν τι να προσέξετε κλπ.. τα μονα που κινδυνεουν ειναι αυτοι που πουλανε τα boxakia κανενας αλλος.. το να κατεβασεις ειναι τοσο παρανομο οσο και το να δωσει ο παροχος σου την IP και τα στοιχεια σου.. προσωπικα δεδομενα και οταν εμπλέκονται ευρωπαικοι νομοι παει αλλου το θεμα.. δν ειναι ολα με το ''Αν'' 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Χρόνια στα φόρουμ, αυτό δεν έχει αλλάξει. 3-4 χρονια εισαι μελος ..αραξε στα κυβικα σου που ξερεις και απο χρόνια 14 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε Εννοείται πως όταν έρθει το πρώτο πρόστιμο, δεν θα πρέπει να βγεις να κλάψεις. Θα σου κοστίσει όσο πολλές από τις “πειρατικές σου εξορμήσεις” με μια διαφορά: αν πλήρωνες εξ αρχής, θα είχες γλιτώσει και τα κόλπα και τον κόπο, και θα το απολάμβανες άνετα. ακομα γελαμε με αυτο .. απλα vpn χρόνια τωρα .. (πληρωμενο) δεν φαγαμε προστιμα στην γερμανια απο download θα φαμε στην μπανανια ελλαδα? ουτε καν Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:03 μμ από pasxaliskar 1 1
Tlykog Δημοσ. Τετάρτη στις 06:15 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:15 μμ (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε εαν τα επιχείρημα οταν ξεκιναει με με το ''αν'' με μια φανταστικη υποθεση δν ειναι επιχείρημα.. θέλεις να το συνεχίσουμε και να απαντάμε καθε φορα με το ''ΑΝ'' ? καλα εδω συγκρινεις ατομα που κανανε καποιο εγκλημα με ατομα που απλα βλεπουν εναν αγωνα η μια ταινια.. τι να λεμε τωρα ? ΥΓ. ακομα γελαμε με αυτο Εννοείται πως όταν έρθει το πρώτο πρόστιμο, δεν θα πρέπει να βγεις να κλάψεις. Θα σου κοστίσει όσο πολλές από τις “πειρατικές σου εξορμήσεις” με μια διαφορά: αν πλήρωνες εξ αρχής, θα είχες γλιτώσει και τα κόλπα και τον κόπο, και θα το απολάμβανες άνετα. ξερεις εαπο vpn? εαν ξερεις ξερεις Το θέμα δεν είναι αν ξέρω εγώ από VPN, γιατί δεν παρανομώ, οπότε δεν με αφορά. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιώ VPN σε κάποιες περιπτώσεις για λόγους ασφαλείας εδώ και 12 χρόνια. Για παράδειγμα, για να κρυπτογραφώ την κυκλοφορία μου όταν συνδέομαι σε δημόσια Wi-Fi, όπου ο διαχειριστής (ή και ένας απλός κακόβουλος χρήστης) μπορεί να κάνει packet sniffing κ.α. Το θέμα είναι αν ξέρεις εσύ αρκετά, και κυρίως, αν ξέρουν λιγότερα από σένα οι διωκτικές αρχές. Από την εμπειρία που έχουν σε υποθέσεις παιδεραστών, εμπόρων ναρκωτικών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων, που σίγουρα δεν σέρφαραν χωρίς VPN, θα σου πρότεινα να κρατήσεις λίγο πιο χαμηλά την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να τους ξεγελάσεις. Το “δεν θα με πιάσουν” δεν είναι σχέδιο. Είναι ελπίδα. Όπως ξαναέγραψα: είναι δικαίωμα σου να παρανομείς, εφόσον δέχεσαι το ρίσκο. Αυτό, ευτυχώς, για εσένα δεν είναι γενική αλήθεια, γι αυτό υπάρχουν ακόμα εταιρείες που βγάζουν προϊόντα για να κατεβάζεις εσύ δωρεάν... Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:17 μμ από Tlykog
koutsis Δημοσ. Τετάρτη στις 07:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:06 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pasxaliskar είπε εαν τα επιχείρημα οταν ξεκιναει με με το ''αν'' με μια φανταστικη υποθεση δν ειναι επιχείρημα.. θέλεις να το συνεχίσουμε και να απαντάμε καθε φορα με το ''ΑΝ'' ? καλα εδω συγκρινεις ατομα που κανανε καποιο εγκλημα με ατομα που απλα βλεπουν εναν αγωνα η μια ταινια.. τι να λεμε τωρα ? τυχαια το ειδα.. και εδω παλι ξεχνας οτι εαν στο παράδειγμα σου παλι με το ''Αν'' μιλας για 1 που το περνεις..στην πειρατεια απλα το 1 γινονται 2... εαν γινοτανε να μπω στο καταστημα να το χαιδεψω λιγο και στο τελος να εχουμε ενα εγω και το καταστημα με ανεση θα το εκανα.. τελος παντων βλεπω μια εμμονη με το θεμα πειρατεία εχεις γραψει κανα 2000 κομεντ.. μηπως σου ανηκει καμια κοσμοτε τιβι και μας το κρυβεις ? το μονο που βλεπω απο τα λεγόμενα σου σε ολα τα σχολια ειναι το απλα τρομοκρατεις κοσμο με διαφορα παραδείγματα με κλεψιμο κλπ κλπ .. για οποιον θελει υπαρχει καλυτερο νημα με σοβαρους ανθρώπους χωρις να τρομοκρατουν και να εξηγουν τι να προσέξετε κλπ.. τα μονα που κινδυνεουν ειναι αυτοι που πουλανε τα boxakia κανενας αλλος.. το να κατεβασεις ειναι τοσο παρανομο οσο και το να δωσει ο παροχος σου την IP και τα στοιχεια σου.. προσωπικα δεδομενα και οταν εμπλέκονται ευρωπαικοι νομοι παει αλλου το θεμα.. δν ειναι ολα με το ''Αν'' 3-4 χρονια εισαι μελος ..αραξε στα κυβικα σου που ξερεις και απο χρόνια ακομα γελαμε με αυτο .. απλα vpn χρόνια τωρα .. (πληρωμενο) δεν φαγαμε προστιμα στην γερμανια απο download θα φαμε στην μπανανια ελλαδα? ουτε καν Διαβαζω τόσα σχόλια και απο εσένα και από το άλλο παλικάρι πριν που υπερασπιζεστε την πειρατια και θέλω να ρωτήσω για τί ακριβώς προσπαθείτε να πείσετε? Ότι η πειρατεία είναι κάτι καλό? Ότι είναι κάτι νόμιμο? Για τί ακριβώς?? Κι εγώ χρησιμοποιώ stremio αλλά ξέρω ότι κάνω κάτι παράνομο. Το κάνω για οικονομικούς λόγους και για λόγους ευκολίας όλα σε ένα, αλλά δεν θα βγω να πω ότι κάνω κάτι νόμιμο ή καλό! Όλοι ξέρουμε τι κάνουμε και επιλέγουμε να το κάνουμε για δικούς μας λόγους, αλλά μην κοροιδευόμαστε κιόλας μεταξύ μας προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας λέγοντας ότι δεν είναι κακό και παράνομο αλλά κατι άλλο (τι ακριβώς?) Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:09 μμ από koutsis 2
vasilisspyder Δημοσ. Τετάρτη στις 07:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:47 μμ 5 ώρες πριν, RazielKvlt είπε Καθένας με τον πόνο του εδώ μέσα.Αν δε μπορείτε κάποιοι να σχολιάζετε με βάση το άρθρο να μη το κάνετε.Κανείς δε σε αναγκάζει να αφήσεις σχόλιο σε κάτι που προφανώς και δε σε ενδιαφέρει. Το αν θα αφήσω σχόλιο δεν μου το καθορίζει κανένας και δεν μου το απαγορεύει....και είναι με βάση το άρθρο γιατί αυτό που ήθελα να πω ότι η δικαιοσύνη εμφανίζεται όπου θέλει και άλλες φορές εξαφανίζεται 1 1
Tlykog Δημοσ. Τετάρτη στις 08:15 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:15 μμ 2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε τυχαια το ειδα.. και εδω παλι ξεχνας οτι εαν στο παράδειγμα σου παλι με το ''Αν'' μιλας για 1 που το περνεις..στην πειρατεια απλα το 1 γινονται 2... εαν γινοτανε να μπω στο καταστημα να το χαιδεψω λιγο και στο τελος να εχουμε ενα εγω και το καταστημα με ανεση θα το εκανα.. τελος παντων βλεπω μια εμμονη με το θεμα πειρατεία εχεις γραψει κανα 2000 κομεντ.. μηπως σου ανηκει καμια κοσμοτε τιβι και μας το κρυβεις ? το μονο που βλεπω απο τα λεγόμενα σου σε ολα τα σχολια ειναι το απλα τρομοκρατεις κοσμο με διαφορα παραδείγματα με κλεψιμο κλπ κλπ .. για οποιον θελει υπαρχει καλυτερο νημα με σοβαρους ανθρώπους χωρις να τρομοκρατουν και να εξηγουν τι να προσέξετε κλπ.. τα μονα που κινδυνεουν ειναι αυτοι που πουλανε τα boxakia κανενας αλλος.. το να κατεβασεις ειναι τοσο παρανομο οσο και το να δωσει ο παροχος σου την IP και τα στοιχεια σου.. προσωπικα δεδομενα και οταν εμπλέκονται ευρωπαικοι νομοι παει αλλου το θεμα.. δν ειναι ολα με το ''Αν'' Μου κάνει εντύπωση πώς κάθε φορά που κάποιος δεν έχει απάντηση στην ουσία, καταφεύγει στο “έχεις μετοχές στην Cosmote;” ή “τρομοκρατείς τον κόσμο”. Η αλήθεια είναι απλή, όσο κι αν ενοχλεί: το γεγονός ότι κάτι είναι αντιγράψιμο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξία. Αν όλοι "χάιδευαν" το κινητό αντί να το αγοράζουν, κανείς δεν θα το πουλούσε. Το ίδιο και με τις συνδρομές: αν κανείς δεν πληρώνει, παύει να υπάρχει προϊόν. Όσο για την “εμμονή” — δεν είναι εμμονή να εξηγείς το αυτονόητο όταν βλέπεις πολλαπλά σχόλια που προσπαθούν να βαφτίσουν το τζάμπα ως “δίκιο”. Αν εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα στο να καταναλώνεις κάτι που ξέρεις πως πληρώνουν άλλοι, εντάξει, τουλάχιστον μην πουλάς και ηθική υπεροχή από πάνω. Υ.Γ. Το “δεν σε πιάνουν άρα δεν είναι παράνομο” δεν είναι νομικό επιχείρημα. Είναι λογική 15χρονου με proxy στο σχολείο. 2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε 3-4 χρονια εισαι μελος ..αραξε στα κυβικα σου που ξερεις και απο χρόνια Δεν μίλησα για “χρόνια στο insomnia”. Μίλησα για χρόνια στα forums γενικά και όσοι έχουν όντως φάει χιλιόμετρα σε online κοινότητες, αναγνωρίζουν εύκολα το μοτίβο του “σταμάτησα να διαβάζω” όταν δεν βολεύει η απάντηση. Δεν μετράει η εγγραφή. Μετράει η συνέπεια, η σκέψη και το τι φέρνεις στο τραπέζι. Αν είναι να πάμε με “ποιος έχει πιο παλιό account”, ας βγάλουμε και τα κουπόνια εμπειρίας να τα κολλήσουμε στο ψυγείο. 😄 2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε ακομα γελαμε με αυτο .. απλα vpn χρόνια τωρα .. (πληρωμενο) Ποιοι “γελάτε” ακριβώς; Γιατί εγώ βλέπω εσένα μόνο να γράφεις, και μάλιστα χωρίς καμία απάντηση επί της ουσίας. Αν χρειάζεσαι πληθυντικό για να σταθεί η άποψή σου, ίσως το πρόβλημα να μην είναι στους “άλλους”. Αν είστε πολλοί, πείτε μας να στήσουμε και σύλλογο “VPN και δεν πληρώνω”. Να ξέρουμε τουλάχιστον με ποιον μιλάμε — με άτομο ή με “κίνημα”. 😄 2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε δεν φαγαμε προστιμα στην γερμανια απο download θα φαμε στην μπανανια ελλαδα? ουτε καν Αν δεν φάγατε πρόστιμα στη Γερμανία, τότε ήσασταν απλά τυχεροί, όχι νόμιμοι. Οι εταιρείες κάνουν αγωγές σε sites και στη συνέχεια με εισαγγελική εντολή αποδίδεται η IP. Δεν παίζει ρόλο σε ποια χώρα είσαι. Η “μπανανία Ελλάδα” που λες έχει ήδη εφαρμόσει αποκλεισμούς domain, δίνει στοιχεία χρήστη μέσω ISPόταν υπάρχει διάταξη, και έχει νομοθεσία πλήρως εναρμονισμένη με την Ε.Ε. σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Το να πιστεύεις ότι δεν θα φας ποτέ πρόστιμο επειδή είσαι στην Ελλάδα, δείχνει απλώς ότι δεν ξέρεις πώς λειτουργεί το σύστημα , ούτε εδώ, ούτε έξω. 1
Spyros7 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:57 μμ 2 hours ago, Tlykog said: Η αλήθεια είναι απλή, όσο κι αν ενοχλεί: το γεγονός ότι κάτι είναι αντιγράψιμο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξία. Αν όλοι "χάιδευαν" το κινητό αντί να το αγοράζουν, κανείς δεν θα το πουλούσε. Το ίδιο και με τις συνδρομές: αν κανείς δεν πληρώνει, παύει να υπάρχει προϊόν. Η αλήθεια είναι ακόμα πιο απλή: Το γεγονός ότι κάτι είναι "αντιγράψιμο" δε δίνει το ηθικό δικαίωμα σε κανένα να ελέγχει κανένα αν το αντιγράφει ή όχι. Το θεωρούμε αυτονόητο μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει κρατικές παρεμβάσεις στην ιδιωτική μας σφαίρα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Από αυτή την άποψη η πειρατεία είναι μιας μορφής αντίσταση έστω σε αυτά τα καρτέλ με τα "αντιγράψιμα" προϊόντα. Η, πολύ κακή όπως αποδείχθηκε, ιδέα της πνευματικής ιδιοκτησίας ενώ αρχικά είχε σαν πρόθεση την προστασία του δημιουργού, κατάληξε να είναι μια έννοια-λάστιχο που συντηρεί ολιγοπώλια δισεκατομμυρίων εμποδίζοντας αντί να βοηθάει την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας. 2 1 1 1
Tlykog Δημοσ. χθες στις 12:32 πμ Δημοσ. χθες στις 12:32 πμ 1 ώρα πριν, Spyros7 είπε Η αλήθεια είναι ακόμα πιο απλή: Το γεγονός ότι κάτι είναι "αντιγράψιμο" δε δίνει το ηθικό δικαίωμα σε κανένα να ελέγχει κανένα αν το αντιγράφει ή όχι. Το θεωρούμε αυτονόητο μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει κρατικές παρεμβάσεις στην ιδιωτική μας σφαίρα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Από αυτή την άποψη η πειρατεία είναι μιας μορφής αντίσταση έστω σε αυτά τα καρτέλ με τα "αντιγράψιμα" προϊόντα. Η, πολύ κακή όπως αποδείχθηκε, ιδέα της πνευματικής ιδιοκτησίας ενώ αρχικά είχε σαν πρόθεση την προστασία του δημιουργού, κατάληξε να είναι μια έννοια-λάστιχο που συντηρεί ολιγοπώλια δισεκατομμυρίων εμποδίζοντας αντί να βοηθάει την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας. Αν η πειρατεία είναι “αντίσταση”, τότε να φτιάξουμε κι ένα αντιστασιακό app που να κατεβάζει τζάμπα Netflix, και κάθε φορά να βγαίνει μήνυμα “Αντιστέκεσαι! Μπράβο!”. Η πραγματικότητα είναι απλούστερη: σου αρέσει κάτι, το θέλεις, δεν θέλεις να πληρώσεις. Και επειδή μπορείς να το αντιγράψεις, το βαφτίζεις ελευθερία ή ιδεολογική πράξη. Αλλά ό,τι και να πεις, αν όλοι κάνουν το ίδιο, το προϊόν απλά θα πάψει να υπάρχει. Δεν είναι θεωρία, είναι οικονομική αρχή. Όταν δεν υπάρχει πληρωμή, δεν υπάρχει παραγωγή, ούτε δημιουργός, ούτε εξέλιξη, ούτε επόμενο επεισόδιο. Το να μιλάμε για “μεταφορά τεχνολογίας” και “κρατική παρέμβαση” για να δικαιολογήσουμε την τζάμπα κατανάλωση μιας σειράς, είναι σαν να λέμε ότι το να κλέβεις σοκολάτες είναι οικονομική ανακατανομή, αν σε συλλάβει η αστυνομία λέγεται κρατική βία και το δικαστήριο που θα οδηγηθείς κρατική απολυταρχική συμπεριφορά... Δίνεις ονόματα και χαρακτηρισμούς για να δικαιολογήσεις μία παράνομη πράξη. 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα