great Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 2 hours ago, Spyros7 said: Ρε μαν, δεν έχω ενέργεια η χρόνο για άλλο σεντόνι.. πραγματικα ρε παιδια τι σεντονια ειναι αυτά ουτε στο greektvsubtitles τετοια για να εξηγησουν στο Lost γιατι ο Jack επιασε το ποτηρι με το δεξι χερι αντι για το αριστερο 1
johnniek13 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 6 hours ago, Tlykog said: Αυτό που λες δεν έχει περάσει ποτέ ως επιχείρημα σε κανένα δικαστήριο στον πλανήτη. Και δεν είναι τυχαίο. Δεν στέκει: είναι απλώς θυμός ντυμένος ως δικαιολογία. Η αγανάκτηση είναι λογική, κι εγώ Ελλάδα ζω, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται (και λόγω επαγγέλματος). Αλλά εδώ το θέμα είναι η πειρατεία. Όταν παίρνεις κάτι που δεν σου δόθηκε δωρεάν, δεν είναι αντίδραση. Είναι παράκαμψη. Και όσο κι αν φωνάξεις γύρω από αυτό, παραμένει πράξη χωρίς δίκιο. Αν αύριο κάποιος ληστέψει την τράπεζα που έχεις τα λεφτά σου ή μπει στο σπίτι σου και το αδειάσει, θα πεις “δίκιο έχει ο άνθρωπος, στο κράτος που ζούμε”; Ή αυτά τα “δίκια” ισχύουν μόνο όταν κλέβεις άλλους και όχι όταν κλέβουν εσένα; Τέλος πάντων, αν κάποια στιγμή γίνει νόμιμο να πληρώνουμε τον φούρνο με αγανάκτηση αντί για λεφτά, πες το μου να κάνω και εγώ επανάσταση με κουλούρι Θεσσαλονίκης. 😄 Εγω απαντησα γιατι επιλεγω την πειρατεια απο το τιποτα που προσφερει η "μπανανια". Για δικαστηρια δεν μιλησα. Στην "μπανανια" και δικιο να εχεις παλι μεσα θα σε βαλουν. Να κλεψεις για να ταισεις τα παιδια σου δεν το συζητω...ειμαι μαζι τους. Εσυ δεν θα εκλεβες? Εσυ γιατι πιστευεις οτι π.χ. εγω δεν δινω τα 35 στην cosmote? Επειδη θελω να φαω μισο κιλο αστακο ακομα ? ή επειδη εχει παει 2 ευρω το λιτρο το γαλα και εχω 2 παιδια και παιρνω το 40% του μισθου του 2010. Ξερεις ομως ποια ειναι η διαφορα? Εγω κατεβαζω παρανονομα ενα τορρεντ, δεν ληστευω τραπεζες και τους επιασε φαγουρα να με σταματησουν ενω ο τυπος που βγαζει 15κ το μηνα ψαχνει να μου παρει και το σπιτι μεσω των funds γιατι θελει να τρωει αστακο καθε μερα... Στις "μπανανιες" το δικιο επιδεχεται πολλων ερμηνειων. 3 1
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Το είχα γράψει και στο άλλο θέμα οτι αν είχαμε λεφτά θα πληρώναμε και για cosmote και για nova και για πόσα άλλα. Αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε. Με 800 ευρώ και με διατροφή και ενοίκια στο Θεό δυσκολευόμαστε, στις συνδρομές θα τα δίνουμε; Δεν φτάνουν μάνα μου. Θες να αυξήσεις τις συνδρομές και να μειώσεις τη πειρατεία; Αύξησε μισθούς ώστε να μπορούμε να τις πληρώνουμε. Χωρίς λεφτά με τι θα πληρώνουμε κάθε μήνα τη συνδρομή με στραγάλια; Όλα τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. Και μη πεταχτεί κανένας έξυπνος να πει οτι τα τρώμε αλλού; Που τα τρώμε; Σπίτι δουλεία-δουλεία σπίτι είμαστε δεν παίζει φράγκο τσακιστό απλά τα πράγματα. Μη κοιτάτε το 15% που οκ είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που φαίνονται και ξεχωρίζουν. Κοιτάξτε το υπόλοιπο 85% που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα στις συνδρομές θα τα δίνουμε; 2
Arkin Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ο καθενας πληρωνει οτι μπορει και αντεχει η τσεπη του. Δεν γινεται να τα πληρωνουμε ολα. Εγω cosmote tv εχω πανω απο 15 χρονια παλιοτερα ειχα nova αλλα ευτυχως δεν βλεπω μπαλα καθολου οποτε μονο cinema pack με 12 το μηνα. Και λιγο netflix καθε τοσο. Απο εκει και περα κατι παραπανω δεν γινεται οταν εχουμε να πληρωσουμε αλλες 100 ταριφες στο κρατος και με ολα που ανεβηκαν απο super market μεχρι ρευμα μεχρι νερο. Τωρα αυτο για τα του θεματος ο αλλος εβγαζε πολλα λεφτα απο αυτο. Αυτο ναι να διωχθει. Η πειρατεια οταν χρησιμοποιειτε με σκοπο το κερδος ειναι κατακριτεο γιατι θελεις να βγαλεις λεφτα με τη δουλεια των αλλων. Οτι μπορει ο καθενας μας και οσα αντεχει η τσεπη του. Δεν ειναι ευκολα τα χρονια που διανυουμε θα τα ελεγα δυστοπικα με την ολη ακριβεια αλλα οκ ελπιζω να αλλαξει η κατασταση και ολο και περισσοτεροι θα αρχισουν να πληρωνουν συνδρομη για να δουν αυτα που θελουν. Μεχρι τοτε οτι μπορει ο καθενας. 1
Tlykog Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 5 ώρες πριν, Spyros7 είπε Ρε μαν, δεν έχω ενέργεια η χρόνο για άλλο σεντόνι.. Έτσι κι αλλιώς επαναλαμβάνεσαι, τα περισσότερα είναι απαντημένα. Συγχαρητήρια για την αφοσίωση σου, αλλά απορώ που βρίσκεις το χρόνο. Εκτός αν η δουλειά σου είναι copyright holder, οπότε εξηγείται 😁 Χρόνο βρίσκω γιατί πιστεύω ότι όταν συμμετέχεις σε μια συζήτηση, το να απαντάς με συνέπεια και επιχειρήματα είναι στοιχειώδης σεβασμός. Δεν είναι επάγγελμα: είναι στάση. Κι αν κάτι επαναλαμβάνεται, ίσως είναι γιατί δεν έχει απαντηθεί, όχι επειδή είναι “ξεπερασμένο”. Εσύ απορείς πώς έχω χρόνο εγώ απορώ πώς κάποιοι έχουν τόσο πάθος να δικαιολογήσουν κάτι που, κατά βάθος, ξέρουν ότι δεν στέκει. Τέλος πάντων, αν η αφοσίωση στην ηθική θεωρείται “δουλειά”, χαίρομαι. Κάποιος πρέπει να την κάνει. 😄 6 ώρες πριν, Spyros7 είπε Αλλά επειδή είσαι ο βασιλιάς των λάθος παρομοιώσεων, δεν αντέχω να μην απαντήσω σε αυτό. Σου δίνω δημόσια την άδεια λοιπόν να αντιγράψεις όσες φορές θέλεις το περιεχόμενο του λογαριασμού μου αφήνοντας το άθικτo στο τέλος, και να δώσεις αντίγραφα από τα αντίγραφα σε όποιον θες. Αυτή είναι η σωστή αναλογία στη χαζή εξ' αρχής παρομοίωση σου που την κάνει ακόμα πιο χαζή. Σου εύχομαι μάλιστα να χρησιμοποιήσεις με το μέγιστο δυνατό όφελος αυτά τα αντίγραφα. Δε με νοιάζει. Όχι, δεν είναι αυτό η αναλογία και δεν το πιστεύεις ούτε εσύ. Δεν μίλησα για “αντιγραφή” υπαρκτών χρημάτων με… μαγικό τρόπο που δεν τα αφαιρεί. Μίλησα για παράκαμψη πληρωμής. Για το ότι πήρες κάτι που ο άλλος το δίνει με αντάλλαγμα, χωρίς να δώσεις το αντάλλαγμα. Είτε πρόκειται για χρήμα είτε για έργο, όταν προσπερνάς τον όρο του δημιουργού και λες “το παίρνω έτσι γιατί μπορώ”, δεν έχει σημασία αν μένει “άθικτο”. Σημασία έχει ότι δεν πληρώθηκε. Οπότε όχι, δεν είμαι ο “βασιλιάς της λάθος παρομοίωσης”. Εσύ απλώς φοράς το στέμμα της αυτοδικαίωσης, για να μη χρειάζεται να απαντήσεις στην ουσία. 1
pirmen56 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ακόμα να απαντήσει ο Tlykog στο ερώτημά μου, αν η πειρατεία είναι πρόβλημα γιατί δεν βάζουν όλοι οι devs Denuvo που είναι μέχρι στιγμής η μοναδική αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος σε όλη την ιστορία των άυλων έργων. Ακόμα επίσης να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η Irdeto και οι devs αφήνουν επίτηδες τρύπες(offline activations) για πειρατεία.
Tlykog Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, johnniek13 είπε γω απαντησα γιατι επιλεγω την πειρατεια απο το τιποτα που προσφερει η "μπανανια". Για δικαστηρια δεν μιλησα. Στην "μπανανια" και δικιο να εχεις παλι μεσα θα σε βαλουν. Να κλεψεις για να ταισεις τα παιδια σου δεν το συζητω...ειμαι μαζι τους. Εσυ δεν θα εκλεβες? Εσυ γιατι πιστευεις οτι π.χ. εγω δεν δινω τα 35 στην cosmote? Επειδη θελω να φαω μισο κιλο αστακο ακομα ? ή επειδη εχει παει 2 ευρω το λιτρο το γαλα και εχω 2 παιδια και παιρνω το 40% του μισθου του 2010. Ξερεις ομως ποια ειναι η διαφορα? Εγω κατεβαζω παρανονομα ενα τορρεντ, δεν ληστευω τραπεζες και τους επιασε φαγουρα να με σταματησουν ενω ο τυπος που βγαζει 15κ το μηνα ψαχνει να μου παρει και το σπιτι μεσω των funds γιατι θελει να τρωει αστακο καθε μερα... Στις "μπανανιες" το δικιο επιδεχεται πολλων ερμηνειων. Καταρχάς, από πού πηγάζει το δίλημμα “πειρατεία ή τίποτα”; Δηλαδή, αν δεν μπορείς να πληρώσεις, η πειρατεία είναι μονόδρομος; Δεν υπάρχει ούτε επιλογή να μην καταναλώσεις, ούτε να στηρίξεις φτηνότερες ή δωρεάν εναλλακτικές; Αναφέρεις “μπανανία” και ελληνικά δικαστήρια, αλλά ποτέ και πουθενά δεν έχει δικαιωθεί η πειρατεία ως θεμιτή πρακτική. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά. Δεν είναι θέμα χώρας. Είναι θέμα αρχής: παίρνεις κάτι που άλλος ζητά αντάλλαγμα, χωρίς να το δώσεις. Επίσης, το “αν πεινάνε τα παιδιά σου θα έκλεβες;” είναι συναισθηματικός αποπροσανατολισμός. Κανείς δεν κατεβάζει ταινίες επειδή πεινάνε τα παιδιά του. Όποιος έχει πραγματική ανάγκη, δουλεύει, μεταναστεύει, κάνει σεζόν, βρίσκει τρόπο. Δεν κλέβουν όλοι όσοι δεν έχουν χρήματα και σίγουρα δεν τους βλέπεις να λύνουν την επιβίωσή τους με torrent. Αν θες να κάνεις αντίσταση, κάν' την στοχευμένα. Αλλά μην μπερδεύουμε την άμυνα στην κοινωνική αδικία με την ευκολία να παίρνουμε ό,τι μας αρέσει χωρίς να πληρώνουμε. 49 λεπτά πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε Το είχα γράψει και στο άλλο θέμα οτι αν είχαμε λεφτά θα πληρώναμε και για cosmote και για nova και για πόσα άλλα. Αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε. Με 800 ευρώ και με διατροφή και ενοίκια στο Θεό δυσκολευόμαστε, στις συνδρομές θα τα δίνουμε; Δεν φτάνουν μάνα μου. Θες να αυξήσεις τις συνδρομές και να μειώσεις τη πειρατεία; Αύξησε μισθούς ώστε να μπορούμε να τις πληρώνουμε. Χωρίς λεφτά με τι θα πληρώνουμε κάθε μήνα τη συνδρομή με στραγάλια; Όλα τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. Και μη πεταχτεί κανένας έξυπνος να πει οτι τα τρώμε αλλού; Που τα τρώμε; Σπίτι δουλεία-δουλεία σπίτι είμαστε δεν παίζει φράγκο τσακιστό απλά τα πράγματα. Μη κοιτάτε το 15% που οκ είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που φαίνονται και ξεχωρίζουν. Κοιτάξτε το υπόλοιπο 85% που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα στις συνδρομές θα τα δίνουμε; Κατανοητό και σεβαστό. Όταν κάποιος ζει με 800 ευρώ και παλεύει με ενοίκια, διατροφή, λογαριασμούς, προφανώς δεν είναι η συνδρομή προτεραιότητα. Το καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ δεν μεγάλωσα με streaming, με αγωνία μεγάλωσα. Όμως άλλο πράγμα το “δεν μπορώ να πληρώσω” κι άλλο το “παρακάμπτω και παίρνω έτσι κι αλλιώς”. Δεν σου λέει κανείς να πληρώσεις τα πάντα σου λέει ότι αν κάτι δεν μπορείς να το αποκτήσεις νόμιμα, ίσως να μην είναι η ώρα του. Το πρόβλημα δεν είναι να μην έχεις. Το πρόβλημα είναι να νιώθεις ότι σου “ανήκει” και χωρίς πληρωμή απλώς επειδή το θέλεις. Εκεί χάνεται η ηθική ισορροπία. Μακάρι να ανέβουν οι μισθοί, να πέσουν οι τιμές, να υπάρχουν πιο δίκαια πακέτα για όλους. Αλλά ως τότε, το “δεν φτάνουν” εξηγεί, δεν δικαιώνει. Και καλό είναι να μην το μπερδεύουμε. 36 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ακόμα να απαντήσει ο Tlykog στο ερώτημά μου, αν η πειρατεία είναι πρόβλημα γιατί δεν βάζουν όλοι οι devs Denuvo που είναι μέχρι στιγμής η μοναδική αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος σε όλη την ιστορία των άυλων έργων. Ακόμα επίσης να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η Irdeto και οι devs αφήνουν επίτηδες τρύπες(offline activations) για πειρατεία. Καταρχάς, μπορεί να γράφω με τυφλό σύστημα, αλλά όπως βλέπεις είμαι κι εγώ απασχολημένος. Απαντώ και σε εσένα λοιπόν: Το ότι κάποιοι devs δεν βάζουν Denuvo, δεν κάνει την πειρατεία λιγότερο πειρατεία, όπως και το ότι κάποιοι δεν βάζουν κάγκελα στο σπίτι τους, δεν σημαίνει ότι μπορείς να μπεις. Αν κάποιος αφήσει ανοιχτό παράθυρο για να μπαίνει αέρας, δεν σημαίνει ότι σε κάλεσε να μπεις και να πάρεις και την τηλεόραση. 😉 Οι λόγοι που δεν βάζουν Denuvo είναι γνωστοί: κόστος, επιπτώσεις στην απόδοση, κακή φήμη στο κοινό, τεχνικές δυσκολίες. Είναι επιχειρηματική απόφαση, όχι κάλεσμα για παραβίαση. Όσο για τις "τρύπες", αυτές υπάρχουν γιατί σταθμίζουν ανάμεσα σε ρίσκο, εμπειρία χρήστη και αγορά-στόχο. Προτιμούν να μη θυσιάσουν τα πάντα για λίγο παραπάνω έλεγχο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνούν με την πειρατεία, ούτε ότι τη θέλουν. Αυτό που δεν βλέπω να σχολιάζεις είναι το εξής: γιατί να πληρώνει ο dev για Denuvo, δηλαδή για να προστατευτεί από αυτόν που δεν θέλει να πληρώσει, αντί να δωθεί πχ για τη βελτίωση του ίδιου του προϊόντος; Γιατί να επιβαρυνθεί και το προϊόν και ο νόμιμος αγοραστής, μόνο και μόνο για να προφυλαχθεί από κάποιον που το θεωρεί “δικαίωμά του” να το πάρει τσάμπα; Με λίγα λόγια: το ότι κάτι είναι τεχνικά εφικτό, δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικά αποδεκτό. Το ότι μπορείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει. 43 λεπτά πριν, Arkin είπε Ο καθενας πληρωνει οτι μπορει και αντεχει η τσεπη του. Δεν γινεται να τα πληρωνουμε ολα. Εγω cosmote tv εχω πανω απο 15 χρονια παλιοτερα ειχα nova αλλα ευτυχως δεν βλεπω μπαλα καθολου οποτε μονο cinema pack με 12 το μηνα. Και λιγο netflix καθε τοσο. Απο εκει και περα κατι παραπανω δεν γινεται οταν εχουμε να πληρωσουμε αλλες 100 ταριφες στο κρατος και με ολα που ανεβηκαν απο super market μεχρι ρευμα μεχρι νερο. Τωρα αυτο για τα του θεματος ο αλλος εβγαζε πολλα λεφτα απο αυτο. Αυτο ναι να διωχθει. Η πειρατεια οταν χρησιμοποιειτε με σκοπο το κερδος ειναι κατακριτεο γιατι θελεις να βγαλεις λεφτα με τη δουλεια των αλλων. Οτι μπορει ο καθενας μας και οσα αντεχει η τσεπη του. Δεν ειναι ευκολα τα χρονια που διανυουμε θα τα ελεγα δυστοπικα με την ολη ακριβεια αλλα οκ ελπιζω να αλλαξει η κατασταση και ολο και περισσοτεροι θα αρχισουν να πληρωνουν συνδρομη για να δουν αυτα που θελουν. Μεχρι τοτε οτι μπορει ο καθενας. Αυτό έχει απαντηθεί ξανά και ξανά. Το “δεν έχω λεφτά” μπορεί να εξηγήσει μια πράξη, δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει. Αναρωτιέμαι: αν πρότεινα σε όσους υπερασπίζονται την πειρατεία να δουλέψουν για μένα δωρεάν, επειδή “δεν έχω να τους πληρώσω αλλά θέλω τη δουλειά τους”, τι θα μου απαντούσαν; Ότι είμαι τρελός; Ότι εκμεταλλεύομαι; Ότι δεν έχουν υποχρέωση; Και όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στους δημιουργούς. Βρίσκουν λογική μόνο όταν είναι να παίρνουν οι ίδιοι. Όταν είναι να δώσουν, ξαφνικά η λογική εξαφανίζεται. 3 ώρες πριν, great είπε πραγματικα ρε παιδια τι σεντονια ειναι αυτά ουτε στο greektvsubtitles τετοια για να εξηγησουν στο Lost γιατι ο Jack επιασε το ποτηρι με το δεξι χερι αντι για το αριστερο Κουβέντα κάνουμε, και πάντα απολαμβάνω έναν πολιτισμένο διάλογο, ακόμα κι αν μερικές φορές παίρνει τη μορφή… σεναρίου από Lost 😄 Όσο μεγάλος κι αν είναι ένας διάλογος, βγάζει συμπεράσματα. Κι όσο πιο αναλυτικός, τόσο περισσότερο φωτίζει και ξεκαθαρίζει τις θέσεις. Δεν γράφουμε για να κάνουμε επίδειξη πληκτρολόγησης, γράφουμε γιατί κάποιοι από εμάς θέλουν να σκέφτονται και λίγο πιο βαθιά. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα