Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Spyros7 said:

Ρε μαν, δεν έχω ενέργεια η χρόνο για άλλο σεντόνι..

πραγματικα ρε παιδια τι σεντονια ειναι αυτά ουτε στο greektvsubtitles τετοια για να εξηγησουν στο Lost γιατι ο Jack επιασε το ποτηρι με το δεξι χερι αντι για το αριστερο

• Haha 2
  • Απαντ. 257
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 hours ago, Tlykog said:

Αυτό που λες δεν έχει περάσει ποτέ ως επιχείρημα σε κανένα δικαστήριο στον πλανήτη. Και δεν είναι τυχαίο. Δεν στέκει: είναι απλώς θυμός ντυμένος ως δικαιολογία.

Η αγανάκτηση είναι λογική, κι εγώ Ελλάδα ζω, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται (και λόγω επαγγέλματος). Αλλά εδώ το θέμα είναι η πειρατεία. Όταν παίρνεις κάτι που δεν σου δόθηκε δωρεάν, δεν είναι αντίδραση. Είναι παράκαμψη. Και όσο κι αν φωνάξεις γύρω από αυτό, παραμένει πράξη χωρίς δίκιο.

Αν αύριο κάποιος ληστέψει την τράπεζα που έχεις τα λεφτά σου ή μπει στο σπίτι σου και το αδειάσει, θα πεις “δίκιο έχει ο άνθρωπος, στο κράτος που ζούμε”; Ή αυτά τα “δίκια” ισχύουν μόνο όταν κλέβεις άλλους και όχι όταν κλέβουν εσένα;

Τέλος πάντων, αν κάποια στιγμή γίνει νόμιμο να πληρώνουμε τον φούρνο με αγανάκτηση αντί για λεφτά, πες το μου να κάνω και εγώ επανάσταση με κουλούρι Θεσσαλονίκης. 😄

Εγω απαντησα γιατι επιλεγω την πειρατεια απο το τιποτα που προσφερει η "μπανανια".

Για δικαστηρια δεν μιλησα. Στην "μπανανια" και δικιο να εχεις παλι μεσα θα σε βαλουν. 

Να κλεψεις για να ταισεις τα παιδια σου δεν το συζητω...ειμαι μαζι τους. Εσυ δεν θα εκλεβες?

Εσυ γιατι πιστευεις οτι π.χ. εγω δεν δινω τα 35 στην cosmote? Επειδη θελω να φαω μισο κιλο αστακο ακομα ? ή επειδη εχει παει 2 ευρω το λιτρο το γαλα και εχω 2 παιδια και παιρνω το 40% του μισθου του 2010. Ξερεις ομως ποια ειναι η διαφορα? Εγω κατεβαζω παρανονομα ενα τορρεντ, δεν ληστευω τραπεζες και τους επιασε φαγουρα να με σταματησουν ενω  ο τυπος που βγαζει 15κ το μηνα ψαχνει να μου παρει και το σπιτι μεσω των funds γιατι θελει να τρωει αστακο καθε μερα... Στις "μπανανιες" το δικιο επιδεχεται πολλων ερμηνειων.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το είχα γράψει και στο άλλο θέμα οτι αν είχαμε λεφτά θα πληρώναμε και για cosmote και για nova και για πόσα άλλα.  Αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε. Με 800 ευρώ και με διατροφή και ενοίκια στο Θεό δυσκολευόμαστε, στις συνδρομές θα τα δίνουμε; Δεν φτάνουν μάνα μου. Θες να αυξήσεις τις συνδρομές και να μειώσεις τη πειρατεία; Αύξησε μισθούς ώστε να μπορούμε να τις πληρώνουμε. Χωρίς λεφτά με τι θα πληρώνουμε κάθε μήνα τη συνδρομή με στραγάλια;  Όλα τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. 

Και μη πεταχτεί κανένας έξυπνος να πει οτι τα τρώμε αλλού; Που τα τρώμε; Σπίτι δουλεία-δουλεία σπίτι είμαστε δεν παίζει φράγκο τσακιστό απλά τα πράγματα. Μη κοιτάτε το 15% που οκ είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που φαίνονται και ξεχωρίζουν. Κοιτάξτε το υπόλοιπο 85% που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα στις συνδρομές θα τα δίνουμε; 

• Like 3
Δημοσ.

Ο καθενας πληρωνει οτι μπορει και αντεχει η τσεπη του. Δεν γινεται να τα πληρωνουμε ολα. Εγω cosmote tv εχω πανω απο 15 χρονια παλιοτερα ειχα nova αλλα ευτυχως δεν βλεπω μπαλα καθολου οποτε μονο cinema pack με 12 το μηνα. Και λιγο netflix καθε τοσο. Απο εκει και περα κατι παραπανω δεν γινεται οταν εχουμε να πληρωσουμε αλλες 100 ταριφες στο κρατος και με ολα που ανεβηκαν απο super market μεχρι ρευμα μεχρι νερο.

Τωρα αυτο για τα του θεματος ο αλλος εβγαζε πολλα λεφτα απο αυτο. Αυτο ναι να διωχθει. Η πειρατεια οταν χρησιμοποιειτε με σκοπο το κερδος ειναι κατακριτεο γιατι θελεις να βγαλεις λεφτα με τη δουλεια των αλλων. 

Οτι μπορει ο καθενας μας και οσα αντεχει η τσεπη του. Δεν ειναι ευκολα τα χρονια που διανυουμε θα τα ελεγα δυστοπικα με την ολη ακριβεια αλλα οκ ελπιζω να αλλαξει η κατασταση και ολο και περισσοτεροι θα αρχισουν να πληρωνουν συνδρομη για να δουν αυτα που θελουν. Μεχρι τοτε οτι μπορει ο καθενας. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Spyros7 είπε

Ρε μαν, δεν έχω ενέργεια η χρόνο για άλλο σεντόνι..

Έτσι κι αλλιώς επαναλαμβάνεσαι, τα περισσότερα είναι απαντημένα.

Συγχαρητήρια για την αφοσίωση σου, αλλά απορώ που βρίσκεις το χρόνο.

Εκτός αν η δουλειά σου είναι copyright holder, οπότε εξηγείται 😁

Χρόνο βρίσκω γιατί πιστεύω ότι όταν συμμετέχεις σε μια συζήτηση, το να απαντάς με συνέπεια και επιχειρήματα είναι στοιχειώδης σεβασμός. Δεν είναι επάγγελμα: είναι στάση.

Κι αν κάτι επαναλαμβάνεται, ίσως είναι γιατί δεν έχει απαντηθεί, όχι επειδή είναι “ξεπερασμένο”. Εσύ απορείς πώς έχω χρόνο εγώ απορώ πώς κάποιοι έχουν τόσο πάθος να δικαιολογήσουν κάτι που, κατά βάθος, ξέρουν ότι δεν στέκει.

Τέλος πάντων, αν η αφοσίωση στην ηθική θεωρείται “δουλειά”, χαίρομαι. Κάποιος πρέπει να την κάνει. 😄

6 ώρες πριν, Spyros7 είπε

Αλλά επειδή είσαι ο βασιλιάς των λάθος παρομοιώσεων, δεν αντέχω να μην απαντήσω σε αυτό.

Σου δίνω δημόσια την άδεια λοιπόν να αντιγράψεις όσες φορές θέλεις το περιεχόμενο του λογαριασμού μου αφήνοντας το άθικτo στο τέλος, και να δώσεις αντίγραφα από τα αντίγραφα σε όποιον θες. Αυτή είναι η σωστή αναλογία στη χαζή εξ' αρχής παρομοίωση σου που την κάνει ακόμα πιο χαζή.

Σου εύχομαι μάλιστα να χρησιμοποιήσεις με το μέγιστο δυνατό όφελος αυτά τα αντίγραφα. Δε με νοιάζει.

Όχι, δεν είναι αυτό η αναλογία  και δεν το πιστεύεις ούτε εσύ.
Δεν μίλησα για “αντιγραφή” υπαρκτών χρημάτων με… μαγικό τρόπο που δεν τα αφαιρεί. Μίλησα για παράκαμψη πληρωμής. Για το ότι πήρες κάτι που ο άλλος το δίνει με αντάλλαγμα, χωρίς να δώσεις το αντάλλαγμα.

Είτε πρόκειται για χρήμα είτε για έργο, όταν προσπερνάς τον όρο του δημιουργού και λες “το παίρνω έτσι γιατί μπορώ”, δεν έχει σημασία αν μένει “άθικτο”. Σημασία έχει ότι δεν πληρώθηκε.

Οπότε όχι, δεν είμαι ο “βασιλιάς της λάθος παρομοίωσης”. Εσύ απλώς φοράς το στέμμα της αυτοδικαίωσης, για να μη χρειάζεται να απαντήσεις στην ουσία.

• Haha 1
Δημοσ.

Ακόμα να απαντήσει ο Tlykog στο ερώτημά μου, αν η πειρατεία είναι πρόβλημα γιατί δεν βάζουν όλοι οι devs Denuvo που είναι μέχρι στιγμής η μοναδική αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος σε όλη την ιστορία των άυλων έργων.

Ακόμα επίσης να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η Irdeto και οι devs αφήνουν επίτηδες τρύπες(offline activations) για πειρατεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, johnniek13 είπε

γω απαντησα γιατι επιλεγω την πειρατεια απο το τιποτα που προσφερει η "μπανανια".

Για δικαστηρια δεν μιλησα. Στην "μπανανια" και δικιο να εχεις παλι μεσα θα σε βαλουν. 

Να κλεψεις για να ταισεις τα παιδια σου δεν το συζητω...ειμαι μαζι τους. Εσυ δεν θα εκλεβες?

Εσυ γιατι πιστευεις οτι π.χ. εγω δεν δινω τα 35 στην cosmote? Επειδη θελω να φαω μισο κιλο αστακο ακομα ? ή επειδη εχει παει 2 ευρω το λιτρο το γαλα και εχω 2 παιδια και παιρνω το 40% του μισθου του 2010. Ξερεις ομως ποια ειναι η διαφορα? Εγω κατεβαζω παρανονομα ενα τορρεντ, δεν ληστευω τραπεζες και τους επιασε φαγουρα να με σταματησουν ενω  ο τυπος που βγαζει 15κ το μηνα ψαχνει να μου παρει και το σπιτι μεσω των funds γιατι θελει να τρωει αστακο καθε μερα... Στις "μπανανιες" το δικιο επιδεχεται πολλων ερμηνειων.

Καταρχάς, από πού πηγάζει το δίλημμα “πειρατεία ή τίποτα”; Δηλαδή, αν δεν μπορείς να πληρώσεις, η πειρατεία είναι μονόδρομος; Δεν υπάρχει ούτε επιλογή να μην καταναλώσεις, ούτε να στηρίξεις φτηνότερες ή δωρεάν εναλλακτικές;

Αναφέρεις “μπανανία” και ελληνικά δικαστήρια, αλλά ποτέ και πουθενά δεν έχει δικαιωθεί η πειρατεία ως θεμιτή πρακτική. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά. Δεν είναι θέμα χώρας. Είναι θέμα αρχής: παίρνεις κάτι που άλλος ζητά αντάλλαγμα, χωρίς να το δώσεις.

Επίσης, το “αν πεινάνε τα παιδιά σου θα έκλεβες;” είναι συναισθηματικός αποπροσανατολισμός. Κανείς δεν κατεβάζει ταινίες επειδή πεινάνε τα παιδιά του. Όποιος έχει πραγματική ανάγκη, δουλεύει, μεταναστεύει, κάνει σεζόν, βρίσκει τρόπο. Δεν κλέβουν όλοι όσοι δεν έχουν χρήματα και σίγουρα δεν τους βλέπεις να λύνουν την επιβίωσή τους με torrent.

Αν θες να κάνεις αντίσταση, κάν' την στοχευμένα. Αλλά μην μπερδεύουμε την άμυνα στην κοινωνική αδικία με την ευκολία να παίρνουμε ό,τι μας αρέσει χωρίς να πληρώνουμε.

49 λεπτά πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

Το είχα γράψει και στο άλλο θέμα οτι αν είχαμε λεφτά θα πληρώναμε και για cosmote και για nova και για πόσα άλλα.  Αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε. Με 800 ευρώ και με διατροφή και ενοίκια στο Θεό δυσκολευόμαστε, στις συνδρομές θα τα δίνουμε; Δεν φτάνουν μάνα μου. Θες να αυξήσεις τις συνδρομές και να μειώσεις τη πειρατεία; Αύξησε μισθούς ώστε να μπορούμε να τις πληρώνουμε. Χωρίς λεφτά με τι θα πληρώνουμε κάθε μήνα τη συνδρομή με στραγάλια;  Όλα τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. 

Και μη πεταχτεί κανένας έξυπνος να πει οτι τα τρώμε αλλού; Που τα τρώμε; Σπίτι δουλεία-δουλεία σπίτι είμαστε δεν παίζει φράγκο τσακιστό απλά τα πράγματα. Μη κοιτάτε το 15% που οκ είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που φαίνονται και ξεχωρίζουν. Κοιτάξτε το υπόλοιπο 85% που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα στις συνδρομές θα τα δίνουμε; 

Κατανοητό και σεβαστό. Όταν κάποιος ζει με 800 ευρώ και παλεύει με ενοίκια, διατροφή, λογαριασμούς, προφανώς δεν είναι η συνδρομή προτεραιότητα. Το καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ δεν μεγάλωσα με streaming, με αγωνία μεγάλωσα.

Όμως άλλο πράγμα το “δεν μπορώ να πληρώσω” κι άλλο το “παρακάμπτω και παίρνω έτσι κι αλλιώς”. Δεν σου λέει κανείς να πληρώσεις τα πάντα σου λέει ότι αν κάτι δεν μπορείς να το αποκτήσεις νόμιμα, ίσως να μην είναι η ώρα του.

Το πρόβλημα δεν είναι να μην έχεις. Το πρόβλημα είναι να νιώθεις ότι σου “ανήκει” και χωρίς πληρωμή απλώς επειδή το θέλεις. Εκεί χάνεται η ηθική ισορροπία.

Μακάρι να ανέβουν οι μισθοί, να πέσουν οι τιμές, να υπάρχουν πιο δίκαια πακέτα για όλους. Αλλά ως τότε, το “δεν φτάνουν” εξηγεί, δεν δικαιώνει. Και καλό είναι να μην το μπερδεύουμε.

36 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ακόμα να απαντήσει ο Tlykog στο ερώτημά μου, αν η πειρατεία είναι πρόβλημα γιατί δεν βάζουν όλοι οι devs Denuvo που είναι μέχρι στιγμής η μοναδική αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος σε όλη την ιστορία των άυλων έργων.

Ακόμα επίσης να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η Irdeto και οι devs αφήνουν επίτηδες τρύπες(offline activations) για πειρατεία.

Καταρχάς, μπορεί να γράφω με τυφλό σύστημα, αλλά όπως βλέπεις είμαι κι εγώ απασχολημένος. Απαντώ και σε εσένα λοιπόν:

Το ότι κάποιοι devs δεν βάζουν Denuvo, δεν κάνει την πειρατεία λιγότερο πειρατεία, όπως και το ότι κάποιοι δεν βάζουν κάγκελα στο σπίτι τους, δεν σημαίνει ότι μπορείς να μπεις.
Αν κάποιος αφήσει ανοιχτό παράθυρο για να μπαίνει αέρας, δεν σημαίνει ότι σε κάλεσε να μπεις και να πάρεις και την τηλεόραση. 😉

Οι λόγοι που δεν βάζουν Denuvo είναι γνωστοί: κόστος, επιπτώσεις στην απόδοση, κακή φήμη στο κοινό, τεχνικές δυσκολίες. Είναι επιχειρηματική απόφαση, όχι κάλεσμα για παραβίαση.

Όσο για τις "τρύπες", αυτές υπάρχουν γιατί σταθμίζουν ανάμεσα σε ρίσκο, εμπειρία χρήστη και αγορά-στόχο. Προτιμούν να μη θυσιάσουν τα πάντα για λίγο παραπάνω έλεγχο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνούν με την πειρατεία, ούτε ότι τη θέλουν.

Αυτό που δεν βλέπω να σχολιάζεις είναι το εξής: γιατί να πληρώνει ο dev για Denuvo, δηλαδή για να προστατευτεί από αυτόν που δεν θέλει να πληρώσει, αντί να δωθεί πχ για τη βελτίωση του ίδιου του προϊόντος;
Γιατί να επιβαρυνθεί και το προϊόν και ο νόμιμος αγοραστής, μόνο και μόνο για να προφυλαχθεί από κάποιον που το θεωρεί “δικαίωμά του” να το πάρει τσάμπα;

Με λίγα λόγια: το ότι κάτι είναι τεχνικά εφικτό, δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικά αποδεκτό. Το ότι μπορείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει.

43 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ο καθενας πληρωνει οτι μπορει και αντεχει η τσεπη του. Δεν γινεται να τα πληρωνουμε ολα. Εγω cosmote tv εχω πανω απο 15 χρονια παλιοτερα ειχα nova αλλα ευτυχως δεν βλεπω μπαλα καθολου οποτε μονο cinema pack με 12 το μηνα. Και λιγο netflix καθε τοσο. Απο εκει και περα κατι παραπανω δεν γινεται οταν εχουμε να πληρωσουμε αλλες 100 ταριφες στο κρατος και με ολα που ανεβηκαν απο super market μεχρι ρευμα μεχρι νερο.

Τωρα αυτο για τα του θεματος ο αλλος εβγαζε πολλα λεφτα απο αυτο. Αυτο ναι να διωχθει. Η πειρατεια οταν χρησιμοποιειτε με σκοπο το κερδος ειναι κατακριτεο γιατι θελεις να βγαλεις λεφτα με τη δουλεια των αλλων. 

Οτι μπορει ο καθενας μας και οσα αντεχει η τσεπη του. Δεν ειναι ευκολα τα χρονια που διανυουμε θα τα ελεγα δυστοπικα με την ολη ακριβεια αλλα οκ ελπιζω να αλλαξει η κατασταση και ολο και περισσοτεροι θα αρχισουν να πληρωνουν συνδρομη για να δουν αυτα που θελουν. Μεχρι τοτε οτι μπορει ο καθενας. 

Αυτό έχει απαντηθεί ξανά και ξανά. Το “δεν έχω λεφτά” μπορεί να εξηγήσει μια πράξη, δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει.

Αναρωτιέμαι: αν πρότεινα σε όσους υπερασπίζονται την πειρατεία να δουλέψουν για μένα δωρεάν, επειδή “δεν έχω να τους πληρώσω αλλά θέλω τη δουλειά τους”, τι θα μου απαντούσαν; Ότι είμαι τρελός; Ότι εκμεταλλεύομαι; Ότι δεν έχουν υποχρέωση;

Και όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στους δημιουργούς. Βρίσκουν λογική μόνο όταν είναι να παίρνουν οι ίδιοι. Όταν είναι να δώσουν, ξαφνικά η λογική εξαφανίζεται.

3 ώρες πριν, great είπε

πραγματικα ρε παιδια τι σεντονια ειναι αυτά ουτε στο greektvsubtitles τετοια για να εξηγησουν στο Lost γιατι ο Jack επιασε το ποτηρι με το δεξι χερι αντι για το αριστερο

Κουβέντα κάνουμε, και πάντα απολαμβάνω έναν πολιτισμένο διάλογο, ακόμα κι αν μερικές φορές παίρνει τη μορφή… σεναρίου από Lost 😄
Όσο μεγάλος κι αν είναι ένας διάλογος, βγάζει συμπεράσματα. Κι όσο πιο αναλυτικός, τόσο περισσότερο φωτίζει και ξεκαθαρίζει τις θέσεις.
Δεν γράφουμε για να κάνουμε επίδειξη πληκτρολόγησης, γράφουμε γιατί κάποιοι από εμάς θέλουν να σκέφτονται και λίγο πιο βαθιά.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το ότι κάποιοι devs δεν βάζουν Denuvo, δεν κάνει την πειρατεία λιγότερο πειρατεία, όπως και το ότι κάποιοι δεν βάζουν κάγκελα στο σπίτι τους, δεν σημαίνει ότι μπορείς να μπεις.
Αν κάποιος αφήσει ανοιχτό παράθυρο για να μπαίνει αέρας, δεν σημαίνει ότι σε κάλεσε να μπεις και να πάρεις και την τηλεόραση. 😉

Οι λόγοι που δεν βάζουν Denuvo είναι γνωστοί: κόστος, επιπτώσεις στην απόδοση, κακή φήμη στο κοινό, τεχνικές δυσκολίες. Είναι επιχειρηματική απόφαση, όχι κάλεσμα για παραβίαση.

Όσο για τις "τρύπες", αυτές υπάρχουν γιατί σταθμίζουν ανάμεσα σε ρίσκο, εμπειρία χρήστη και αγορά-στόχο. Προτιμούν να μη θυσιάσουν τα πάντα για λίγο παραπάνω έλεγχο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνούν με την πειρατεία, ούτε ότι τη θέλουν.

Αυτό που δεν βλέπω να σχολιάζεις είναι το εξής: γιατί να πληρώνει ο dev για Denuvo, δηλαδή για να προστατευτεί από αυτόν που δεν θέλει να πληρώσει, αντί να δωθεί πχ για τη βελτίωση του ίδιου του προϊόντος;
Γιατί να επιβαρυνθεί και το προϊόν και ο νόμιμος αγοραστής, μόνο και μόνο για να προφυλαχθεί από κάποιον που το θεωρεί “δικαίωμά του” να το πάρει τσάμπα;

Με λίγα λόγια: το ότι κάτι είναι τεχνικά εφικτό, δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικά αποδεκτό. Το ότι μπορείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει.

Οι εταιρείες κάνουν ανάλυση κόστους-ωφέλειας. Αν διαπίστωναν ότι η πειρατεία όντως τους στερεί σημαντικό ποσοστό των εσόδων τους(έστω το 50%) δεν θα έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα έδιναν άνετα έως και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στην Irdeto για να πάρουν πίσω εκατομμύρια. Αδιαφορώντας γι αυτούς που γκρινιάζουν ενδεχομένως από δόλο.

Αντ' αυτού βλέπεις ότι δεν το ενσωματώνουν ούτε σε AAA πολλές φορές. Ή το ενσωματώνουν αλλά το αφαιρούν λίγους μήνες μετά αν οι πωλήσεις δεν είναι οι αναμενόμενες.  Άρα όταν  δεν τους προσφέρει σημαντικό κέρδος. Κατά τη γνώμη μου αυτό επίσης γίνεται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει κάποια επιπλέον δημοφιλία το game μπας και φιλοτιμηθούν κάποιοι να το αγοράσουν. Μια παράπλευρη ωφέλεια της πειρατείας που δεν πολυσυζητιέται. Το καταλαβαίνεις από την αφαίρεση του Denuvo ακόμα και σε παλιά games με συμβόλαια που σε κάλυπταν εφ' όρου ζωής.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπως της εισηγμένης UBI, που το διατηρούν εις τον αιώνα τον άπαντα, αυτό πιθανότατα γίνεται για τυπικούς λόγους. Για να δείξουν στους μετόχους ότι έλαβαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία τους. Άλλωστε όλοι βλέπουμε προς τα που πάει η UBI.

Αναφορά σε κείμενο

Τι θες να πεις;  Ότι είναι δύσκολο να καταλάβει η Irdeto οτι ο "Χ" λ/σμός, ενεργοποιεί κόπιες σε διάφορα PC ανά την υφήλιο, 365 μέρες τον χρόνο, προκειμένου να τον μπλοκάρουν; Ή ότι είναι δύσκολο για την Ubisoft να συμφωνήσει με την Irdeto σε απενεργοποίηση των denuvo licenses κάθε Χ ημέρες για να σπάσει τα νεύρα αυτών που αγοράζουν offline activations; Είμαστε σοβαροί;

Απλά θέλουν να κάνουν τη διαδικασία της πειρατείας λίγο πιο ζόρικη για να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο να πάρεις την αυθεντική κόπια και να ξεμπερδεύεις. Χωρίς να εκμηδενίσουν το σημαντικότερο όφελος της πειρατείας που είναι η απόκτηση δημοφιλίας(word of mouth).

Αναφορά σε κείμενο

Η σωστή παρομοίωση του να επιλέγεις να μην χρησιμοποιήσεις Denuvo είναι με σπίτι που έχει ορθάνοικτες πόρτες. Τα κάγκελα είναι η απόκτηση πρόσβασης μέσω offline activations που απαιτούν κάποιο παραπάνω ψάξιμο.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά, και να σταματήσει η πειρατεία δεν πρόκειται να αυξηθούν οι συνδρομές γιατί πολύ απλά ο Έλληνας δεν έχει να πληρώσει. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει να πληρώσει και να μην θέλει να ανταμείβει τους δημιουργούς.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Tlykog said:

Χρόνο βρίσκω γιατί πιστεύω ότι όταν συμμετέχεις σε μια συζήτηση, το να απαντάς με συνέπεια και επιχειρήματα είναι στοιχειώδης σεβασμός. Δεν είναι επάγγελμα: είναι στάση.

Κι αν κάτι επαναλαμβάνεται, ίσως είναι γιατί δεν έχει απαντηθεί, όχι επειδή είναι “ξεπερασμένο”. Εσύ απορείς πώς έχω χρόνο εγώ απορώ πώς κάποιοι έχουν τόσο πάθος να δικαιολογήσουν κάτι που, κατά βάθος, ξέρουν ότι δεν στέκει.

Τέλος πάντων, αν η αφοσίωση στην ηθική θεωρείται “δουλειά”, χαίρομαι. Κάποιος πρέπει να την κάνει. 😄

Εσύ έχεις βαφτίσει αυτό που κάνεις ηθική, εγώ το λέω εγκεφαλική αγκύλωση, δε βγαίνει άκρη.

Αλλά το να επαναλαμβάνεις ατέρμονα αυτές τις ατάκες που ονομάζεις επιχειρήματα, σε τι αποσκοπεί?

Αφού όλοι εμείς που δεν πιστεύουμε ότι η ανταλλαγή αρχείων είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα μετά το προπατορικό  είμαστε ανήθικοι, λέμε ψέματα, είμαστε κλέφτες, δεν απαντάμε, κάνουμε συμψηφισμούς, αφήνουμε μεροκαματιάρηδες άνεργους και κλέβουμε γλειφιτζούρια από παιδάκια, γιατί ασχολείσαι τόσο? Δεν είναι ολοφάνερο ότι δε σωζόμαστε? Αν μαζέψεις τα ποστ σου μόνο εδώ βγαίνει ένα μικρό βιβλίο.

(Αν βρεις εκδότη, πες μου τον τίτλο να το ψάξω στα τορεντάδικα 😄)

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω μόνο να διευκρινήσω ότι η πειρατεία δεν είναι κλοπή, εξ ορισμού της κλοπής. Με ένα απλό παράδειγμα, επειδή ο Μίτσος είπε "θα δω τη τελευταία σεζόν του Walking Dead από torrentαδικο" δε σημαίνει ότι μπήκε στον κεντικό σέρβερ του BBC και έκανε αποκοπή της σεζόν ή έκοψε την πρόσβαση του Νίκου από το να τη δει ή μπήκε σε όλα τα καταστήματα που έχουν blu-ray τη σεζόν και "σήκωσε" όλα τα δισκάκια. Ψηφιακή πειρατεία είναι το να πέρνει ο Μίτσος τα αρχεία της τελευταίας σεζόν και να δημιουργεί αντίγραφά της τα οποία ενδεχομένως τα μοιράζει σε άλλα άτομα.
Επίσης, το να κατεβάσεις κάτι πειρατικά δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε δεν θα ανταμείψεις τον κόπο κάποιου. Μπορεί να δεις μια ταινία ή να κατεβάσεις κάποιο video game πειρατικά, όντως να σου αρέσει και να υποστηρίξεις τον δημιουργό του είτε με αγορά άδειας χρήσης του ίδιου του προιόντος, είτε με κάποιον αντίστοιχο τρόπο (προφανώς αυτό δεν είναι κάτι που το κάνουν όλοι).
Τέλος, εν μέρει το πρόβλημα με τις συνδρομές τύπου netflix/hulu/amazon/disney+ κλπ δεν είναι ότι θα δώσεις τον μήνα ένα δεκάρικο. Το πρόβλημα είναι ότι θες να δεις 10 πράγματα διαφορετικά τα οποία είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται σε πέντε διαφορετικές πλατφόρμες και έτσι ανεβαίνει ο λογαριασμός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spyros7 είπε

Εσύ έχεις βαφτίσει αυτό που κάνεις ηθική, εγώ το λέω εγκεφαλική αγκύλωση, δε βγαίνει άκρη.

Αλλά το να επαναλαμβάνεις ατέρμονα αυτές τις ατάκες που ονομάζεις επιχειρήματα, σε τι αποσκοπεί?

Αφού όλοι εμείς που δεν πιστεύουμε ότι η ανταλλαγή αρχείων είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα μετά το προπατορικό  είμαστε ανήθικοι, λέμε ψέματα, είμαστε κλέφτες, δεν απαντάμε, κάνουμε συμψηφισμούς, αφήνουμε μεροκαματιάρηδες άνεργους και κλέβουμε γλειφιτζούρια από παιδάκια, γιατί ασχολείσαι τόσο? Δεν είναι ολοφάνερο ότι δε σωζόμαστε? Αν μαζέψεις τα ποστ σου μόνο εδώ βγαίνει ένα μικρό βιβλίο.

(Αν βρεις εκδότη, πες μου τον τίτλο να το ψάξω στα τορεντάδικα 😄)

Το να έχεις σταθερή άποψη δεν είναι “πνευματική αγκύλωση”. Αγκύλωση είναι να πετάς ειρωνείες όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις.

Είπες ότι σταματάς, και τελικά συνέχισες, όχι για να επιχειρηματολογήσεις, αλλά για να γελάσεις με το μέγεθος των ποστ. Δεν κουράστηκες από το κείμενο. Κουράστηκες γιατί δεν είχες κάτι να πεις απέναντί του.

Αν το να επιχειρηματολογεί κανείς σοβαρά για κάτι που πιστεύει σου φαίνεται υπερβολή, τότε ναι — γράψε ότι “χάνεται η μπάλα” και προχώρα. Μόνο μη βαφτίζεις “χιούμορ” την έξοδο από μια κουβέντα που δεν σε βολεύει.

Αν τελικά προκύψει βιβλίο, θα σου στείλω signed κόπια, όχι torrent. 😄

2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Οι εταιρείες κάνουν ανάλυση κόστους-ωφέλειας. Αν διαπίστωναν ότι η πειρατεία όντως τους στερεί σημαντικό ποσοστό των εσόδων τους(έστω το 50%) δεν θα έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα έδιναν άνετα έως και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στην Irdeto για να πάρουν πίσω εκατομμύρια. Αδιαφορώντας γι αυτούς που γκρινιάζουν ενδεχομένως από δόλο.

Αντ' αυτού βλέπεις ότι δεν το ενσωματώνουν ούτε σε AAA πολλές φορές. Ή το ενσωματώνουν αλλά το αφαιρούν λίγους μήνες μετά αν οι πωλήσεις δεν είναι οι αναμενόμενες.  Άρα όταν  δεν τους προσφέρει σημαντικό κέρδος. Κατά τη γνώμη μου αυτό επίσης γίνεται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει κάποια επιπλέον δημοφιλία το game μπας και φιλοτιμηθούν κάποιοι να το αγοράσουν. Μια παράπλευρη ωφέλεια της πειρατείας που δεν πολυσυζητιέται. Το καταλαβαίνεις από την αφαίρεση του Denuvo ακόμα και σε παλιά games με συμβόλαια που σε κάλυπταν εφ' όρου ζωής.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπως της εισηγμένης UBI, που το διατηρούν εις τον αιώνα τον άπαντα, αυτό πιθανότατα γίνεται για τυπικούς λόγους. Για να δείξουν στους μετόχους ότι έλαβαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία τους. Άλλωστε όλοι βλέπουμε προς τα που πάει η UBI.

Το αν επιλέγουν ή όχι Denuvo δεν είναι μέτρο του πόσο τους νοιάζει η πειρατεία. Είναι μέτρο του πόσο θέλουν να ταλαιπωρήσουν τους νόμιμους χρήστες για να μπλοκάρουν τους παράνομους. Δεν είναι απάθεια, είναι κόντρα ανάμεσα στην ηθική και την εμπειρία χρήστη.

Δεν κάνουν «ανάλυση για το αν χάνουν το 50%». Κάνουν ανάλυση αν αξίζει να προστατευτούν με τρόπο που δεν καταστρέφει το προϊόν τους. Αν δεν βάλουν Denuvo, δεν σημαίνει ότι εγκρίνουν την πειρατεία. Σημαίνει ότι δεν θέλουν να ρίξουν FPS για να σταματήσουν τον τύπο που θα το κατεβάσει έτσι κι αλλιώς.

Και για το “παράπλευρο όφελος”: το να σου κλέβουν το προϊόν και μετά να ελπίζεις να σε "λυπηθούν" κάποιοι για να το αγοράσουν, δεν είναι στρατηγική είναι εκβιασμός με χαμηλές προσδοκίες.

Η ουσία δεν αλλάζει: αν κάτι είναι επί πληρωμή, και το παίρνεις δωρεάν χωρίς άδεια, είναι πειρατεία. Το ότι δεν βάζουν Denuvo για να μην πληρώνουν οι αθώοι το λάθος των ενόχων, σε τιμώ περισσότερο δεν σε αθωώνει.

Τι θες να πεις;  Ότι είναι δύσκολο να καταλάβει η Irdeto οτι ο "Χ" λ/σμός, ενεργοποιεί κόπιες σε διάφορα PC ανά την υφήλιο, 365 μέρες τον χρόνο, προκειμένου να τον μπλοκάρουν; Ή ότι είναι δύσκολο για την Ubisoft να συμφωνήσει με την Irdeto σε απενεργοποίηση των denuvo licenses κάθε Χ ημέρες για να σπάσει τα νεύρα αυτών που αγοράζουν offline activations; Είμαστε σοβαροί;

Απλά θέλουν να κάνουν τη διαδικασία της πειρατείας λίγο πιο ζόρικη για να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο να πάρεις την αυθεντική κόπια και να ξεμπερδεύεις. Χωρίς να εκμηδενίσουν το σημαντικότερο όφελος της πειρατείας που είναι η απόκτηση δημοφιλίας(word of mouth).

Όχι, δεν είπα ότι είναι δύσκολο να μπλοκάρεις 100% την πειρατεία. Είπα ότι κάθε τεχνικό μέτρο έχει κόστος, παρενέργειες και συμβιβασμούς, ειδικά στην εμπειρία χρήστη. Δεν θες να τιμωρήσεις τον πελάτη σου επειδή άλλοι κλέβουν.

Το ότι αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούν να μπεις. Σημαίνει απλά ότι σταθμίζουν ανάμεσα σε προστασία και λειτουργικότητα. Δεν είναι επιλογή υπέρ της πειρατείας, αλλά είναι απόφαση υπέρ της εμπιστοσύνης στον πελάτη.

Και ναι, μπορεί να χρησιμοποιούν την αυξημένη δυσκολία για να ενθαρρύνουν την αγορά. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τη φύση της πράξης. Το να εκμεταλλεύεσαι σκόπιμα τις αδυναμίες ενός συστήματος και να λες ότι “εγώ βοηθάω με word of mouth”, είναι σαν να περνάς τζάμπα σε συναυλία και να λες ότι κάνεις διαφήμιση. Δεν είναι στήριξη, είναι δικαιολογία.

Η σωστή παρομοίωση του να επιλέγεις να μην χρησιμοποιήσεις Denuvo είναι με σπίτι που έχει ορθάνοικτες πόρτες. Τα κάγκελα είναι η απόκτηση πρόσβασης μέσω offline activations που απαιτούν κάποιο παραπάνω ψάξιμο.

Το αν η πόρτα είναι ανοιχτή ή όχι δεν αλλάζει το γεγονός ότι μπορείς να καταπατήσεις την περιουσία του άλλου. Η ελευθερία πρόσβασης δεν συνεπάγεται και άδεια χρήσης. Αν ο δημιουργός λέει “πλήρωσέ με για να μπεις”, και μπαίνεις επειδή “βρήκες τρόπο”, δεν είσαι επισκέπτης: είσαι παραβάτης.

Το να βαφτίζεις “ορθάνοιχτη πόρτα” το γεγονός ότι εσύ βρήκες παράκαμψη, δεν σε δικαιώνει. Σε εξυπηρετεί. Κι αυτό είναι η ουσία της πειρατείας: μια εξυπηρέτηση εις βάρος κάποιου άλλου.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.

Γίνεται να παραλείψουμε όλα αυτά τα σεντόνια ;

22 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ποιο είναι το σύστημα παραπληροφόρησης

Γενικός τα  ΜΜΕ και γενικά όλες τις εταιρείες που πληρώνουν για κατευθυνόμενες ειδήσεις, γι'αυτό και ονομάζονται γενικός τα ΜΜΕ βιομηχανία υποταγής συνειδήσεως, η δεν το έχεις ακούσει; .

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, Tlykog said:

Το να έχεις σταθερή άποψη δεν είναι “πνευματική αγκύλωση”. Αγκύλωση είναι να πετάς ειρωνείες όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις.

Είπες ότι σταματάς, και τελικά συνέχισες, όχι για να επιχειρηματολογήσεις, αλλά για να γελάσεις με το μέγεθος των ποστ. Δεν κουράστηκες από το κείμενο. Κουράστηκες γιατί δεν είχες κάτι να πεις απέναντί του.

Αν το να επιχειρηματολογεί κανείς σοβαρά για κάτι που πιστεύει σου φαίνεται υπερβολή, τότε ναι — γράψε ότι “χάνεται η μπάλα” και προχώρα. Μόνο μη βαφτίζεις “χιούμορ” την έξοδο από μια κουβέντα που δεν σε βολεύει.

Αν τελικά προκύψει βιβλίο, θα σου στείλω signed κόπια, όχι torrent. 😄

Όπως συνήθως. Άλλο ρωτάω, άλλο απαντάς.

Είναι ξεκάθαρο ότι η άποψη σου είναι μπετόν αρμέ, η απορία μου ήταν για το κίνητρο σου να την επαναλάβεις 47 φορές σε ένα thread με 47 ποστ που ουσιαστικά λένε το ίδιο πράγμα.

Δικαίωμά σου να νομίζεις ότι επιχειρηματολογείς σοβαρά. Τα ποστ σου είναι περιβόλια λογικών σφαλμάτων και ακροβασιών. Το πολύ να πάρεις απάντηση 1-2 φορές σε αυτό το πλαίσιο. Μετά καταντάει κουραστικό, ειδικά όταν το γυρίζεις στο ad hominem

Σεβασμός δεν είναι μόνο να απαντάς, είναι και να μην απαντάς την ίδια αστήριχτη ή non sequitur βλακεία όταν ο άλλος έχει κάνει ένα κόπο να αναπτύξει το σκεπτικό του απέναντι σε αυτό που λες.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

Δεν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθείς συνδρομητική.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...