pasxaliskar Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 7 λεπτά πριν, Tlykog είπε Μου φέρνεις… αφίσα Παπακαλιάτη. Καταλαβαίνω: όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, ξεκινούν τα memes. 😄 Όλα καλά, αλλά ας μη λέμε μετά ότι έγινε “συζήτηση”. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αλλά όποιος δει την “πλούσια επιχειρηματολογία” σου με Παπακαλιάτη αντί για απάντηση, θα καταλάβει. Δε σου ζητά κανείς να συμφωνήσεις. Αλλά αν δεν μπορείς να αντικρούσεις, τουλάχιστον μην το πλασάρεις για διάλογο. τι να αντικρουσω.. με ρωτας πραγματα που η απαντηση ειναι μονο με συνδεσμους μελετες κλπ.. και οταν σε ρωταω με απαντας μονο με την ''΄λογικη'' ε βγαλε συμπερασμα , εμεις απανταμε με αλλους κανονες μαλλον 1 ώρα πριν, Tlykog είπε – Αν κερδίζουν, γιατί επενδύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο για να σταματήσουν την πειρατεία; – Αν η πειρατεία είναι "κράχτης", γιατί την κυνηγούν σε κάθε πλατφόρμα; περιμένω να μου πεις 1-2 επενδυσεις εκκατομυριων περιμενω να μου πεις 1-2 πλατφορμες τι κυνηγαν
Tlykog Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε - πες μου κάποιες επενδύσεις για την πειρατεία -σε ποια πλατφόρμα την κυνηγουν? αλλο επισης η πλατφορμα αλλο το υλικό.. π.χ. εαν μια πλατφορμα εχει αγορασει το δικαίωμα προβολής της Χ ταινιάς, και κατεβάσω την Χ ταινία ειναι λογικό να με κυνηγήσει η ταινία ? ναι .. η πλατφόρμα γτ να με κυνηγήσει ? αρα το θεμα μπλέκεται στο τι γινεται οποτε το παραδειγμα σου αυτο ειναι μεγα ακυρο.. η πλταφρομα θα σε κυνηγήσει οταν κλεψεις την πλατφόρμα (acount sharing) και οχι οταν κλεψεις την ταινια -πριν γίνει γνωστός δν θα ασχοληθεί κανείς να το κάνει το cdακι του πειράτικό .. πειρατεία έχει εκει που εχει μεγάλη ζητηση... ακυρες ταινιες που εχει δει στο σταρ η μανα μου και επειδη δν την είδε ολόκληρη ηθελε να την κατεβάσω εχω δυσκολευτεί οσο δεν παει να τις βρω ακομα και σε κλειστα torrent community Βλέπω ότι έχουμε φτάσει στη γνωστή φάση του φόρουμ όπου ο ένας μπαίνει με επιχειρήματα και ο άλλος απαντά με “γελάμε”, memes και “δεν ισχύει”. Δεν με πειράζει η διαφωνία, με πειράζει η έλλειψη στοιχειώδους διάθεσης να απαντήσεις σοβαρά, ενώ απαιτείς από τους άλλους citation και powerpoint. Πάμε λοιπόν, γιατί σε βλέπω να μπερδεύεις (ή να θολώνεις) τα επίπεδα: – Επενδύσεις: Αν θες ονόματα, ξεκίνα με τη Google που έφτιαξε το Content ID στο YouTube (100+ εκατομμύρια δολάρια). Συνέχισε με Sony, Warner, Disney και τις νομικές ενέργειες του ACE. Στα παιχνίδια δες εκαττομύρια που στοίχησαν τα συστήματα προστασίας από αντιγραφή πχ denuvo... Δεν είναι “παραδείγματα”, είναι πραγματικές επενδύσεις. – Κυνηγητό πλατφορμών: Netflix που μπλοκάρει VPN και IP sharing. Spotify που έχει μπανάρει λογαριασμούς για παραβίαση όρων. Δεν χρειάζεται να ανεβάσει η πλατφόρμα το torrent για να σε κυνηγήσει. Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία content protection. Όλα αυτά δεν είναι “σενάρια” είναι τακτικές που εφαρμόζονται καθημερινά. – "Πριν γίνει γνωστός, δεν τον αντιγράφουν": Άρα δεν ωφελείται ούτε έμμεσα. Αν δεν πληρωθεί στην αρχή, δεν θα φτάσει ποτέ να αντιγραφεί αργότερα. Το ότι “δεν βρίσκεις πειρατικό” για άγνωστους, είναι απόδειξη ότι η πειρατεία δεν στηρίζει τους μικρούς, τους εξαφανίζει. Και μέχρι τώρα, παρότι ζήτησες “τεκμηρίωση”: – Πήρες παραδείγματα, αλλά δεν απάντησες στην ουσία. – Σου δόθηκαν στοιχεία και ονόματα, αλλά τα προσπέρασες. – Δεν έχεις παραθέσει ούτε link, ούτε μελέτη, ούτε σοβαρό case. Μόνο ειρωνεία και διαφυγή στα “ΑΝ” και στις ατάκες. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις. Αλλά όταν αγνοείς ό,τι δεν σε βολεύει και πιάνεσαι μόνο από ό,τι μπορείς να στρίψεις, απλώς επιβεβαιώνεις ότι το μόνο που υπερασπίζεσαι είναι το “μου αρέσει να το κάνω”. Και αυτό είναι ok. Αρκεί να μην το πασάρεις για αρχή ζωής. Οπότε, για να μιλήσουμε σοβαρά: ή χτίζεις λόγο όπως ζητάς απ’ τους άλλους, ή απλώς επιλέγεις να κρυφτείς πίσω από το στυλ. Και το στυλ, φίλε, όσο κι αν φωνάζει… δεν έχει πάντα ουσία. 4 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε τι να αντικρουσω.. με ρωτας πραγματα που η απαντηση ειναι μονο με συνδεσμους μελετες κλπ.. και οταν σε ρωταω με απαντας μονο με την ''΄λογικη'' ε βγαλε συμπερασμα , εμεις απανταμε με αλλους κανονες μαλλον περιμένω να μου πεις 1-2 επενδυσεις εκκατομυριων περιμενω να μου πεις 1-2 πλατφορμες τι κυνηγαν Σου απάντησα. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Tlykog 1
Lucifer Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική, υποστηρίζω την πειρατεία γιατί δεν θέλω να πέσω σε φόλα ενώ εύκολα και δωρεάν κατεβάζω το demo του παιχνιδιού χωρίς καν να παρανομήσω… Σε καταλαβαίνω, βάσει λογικής είναι σαθρό επιχείρημα. Βάσει εμπειρίας, το demo (όσο υπάρχει) τα τελευταία 15 χρόνια είναι οριακά εφάμιλλο του να παρακολουθήσεις gameplay video. Μπορεί να πέσεις στην καλή περίπτωση και το παιχνίδι να είναι όπως το demo. Μπορεί να πέσεις στην κακή περίπτωση όλο το παιχνίδι να είναι σαν το demo. Μπορεί το demo να παίζει στα 120 και το παιχνίδι στα 20 fps, μπορεί το τάδε cutscene να κρασάρει τον ήχο. Όλα τα δυνητικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ένα software και είναι εν μέρει αποτέλεσμα όλο και πιο σύνθετης αλληλεπίδρασης hardware/software (δεν παίζαμε πάντα με 124312 πυρήνες και optimizations και vram, κάποτε απλά πατούσες το .exe και ό,τι ήταν) και εν μέρει μιας πολύ διαφορετικής πολιτικής των εταιρειών παραγωγής, ακριβώς γιατί πλέον έγιναν "σοβαρά" εταιρείες. Και συνήθως το θεμελιώδες portfolio που τις έκανε "σοβαρές" ήταν τα αρχικά σοβαρά παιχνίδια μερικών καυλωμένων developers από τις εποχές που η λέξη patch ήταν ανύπαρκτη έως ντροπιαστική. 8 λεπτά πριν, Tlykog είπε Βλέπω ότι έχουμε φτάσει στη γνωστή φάση του φόρουμ όπου ο ένας μπαίνει με επιχειρήματα και ο άλλος απαντά με “γελάμε”, memes και “δεν ισχύει”. έχω απαντήσει κι εγώ, δε το λέω για πίεση
pasxaliskar Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Tlykog είπε – Κυνηγητό πλατφορμών: Netflix που μπλοκάρει VPN και IP sharing. χαχαχαχαχαχαα ααα καλα το ψιλιαστικα υπαρχει οντως θεμα σοβαρο .. εαν δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα οτι πλατφορμα κυνηγαει οταν κλεβεις αυτην αλλα οχι οταν κλεβεις την ταινια τοτε μπορουμε να ξανα πιασουμε κουβεντα μεχρι τοτε λεγε τα δικα σου.. καμια πλατφόρμα δν blockarei το vpn .. ντεφλιξ τουρκιας εχω και disney τουρκιας .. ο πατερας μου κυπρο που δν υπαρχει disney απο μονιμο vpn βλεπει .. σε λιγο θα μου πεις οτι και τα anticheat λογισμικά που κανουν τα παιχνιδια ειναι για την πειρατεία επισης πολυ χανεις την μπαλα σε λεπτες γραμμες .. οπως π.χ. το ytube που λες, ναι λογικο δν ειναι να κυνηγανε οταν την πουλάς ? δν ανεφερα πουθενα οτι κατι κατεβαζεις πειρατικα και το ''πουλας'' μιλησα για προσωπικη χρηση διαφορετικο πραγμα . οπως καταλαβαινεις δν ξερω εαν το κανεις επίτηδες , σε ολα τα παραδειγματα που λες και σε ολα τα ''αν'' και τα τεμηρια κλπ η ξεχνας επίτηδες πραγματα η εχεις μπερδεψει πολλα πράγματα καθως σε ολα υπαρχουν λεπτες γραμμες .. 11 λεπτά πριν, Tlykog είπε τους μικρούς, τους εξαφανίζει. δν θα κατσει κανενας να ripari μια ταινια εαν δν θα εχει ζητηση.. σου ειπα το παραδειγμα με την sony και την 1η κονσολα οταν μεσουρανουσαν αλλες μεγαλυτερες με εμπειρια 12 λεπτά πριν, Tlykog είπε Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις. Αλλά όταν αγνοείς ό,τι δεν σε βολεύει και πιάνεσαι μόνο από ό,τι μπορείς να στρίψεις, απλώς επιβεβαιώνεις ότι το μόνο που υπερασπίζεσαι είναι το “μου αρέσει να το κάνω”. Και αυτό είναι ok. Αρκεί να μην το πασάρεις για αρχή ζωής. προσπαθω να απανταω στα πιο απλα να καταλαβεις τι θελω να πω αλαλ βλεπω δν μπορεις που να πιασω το σαβαρα... εδω δν μπορεις να ξεχωρισεις ποτε κλεβεις την πλατφορμα και ποτε κλεβεις τον δημιουργό ... να σε ρωτησω κατι αλλο οταν βλεπω απο μποξακι ενα ματς κλεβω την ομαδα η την κοσμοτε ? Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από pasxaliskar
Spyros7 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 5 hours ago, koutsis said: Ένα απλό παράδειγμα. Σκέψου αν εσύ έβγαζες ένα προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας (μουσικό album, video game, ταινία) και ξοδευες άπειρο χρήμα από την τσέπη σου και χρόνο για να το φτιάξεις. Το ανέβαζες μετά στο site σου προς πώληση για να βγάλεις τα λεφτά που ξόδεψες και κάποιο κέρδος για να ζήσεις. Αν ερχόμουν εγώ, κατέβαζα το προϊόν σου και μετά το αντεγραφα παράνομα και το μοιραζα τζάμπα σε 10000 άτομα, που αρκετά από αυτά κανονικά θα έμπαιναν στον site σου και θα σε πληρωναν αν δεν τους το έδινα εγώ τζάμπα. Πες μου πως θα σου φαινόταν η πράξη μου; θα τη δικαιολουσες; 🤔 Προφανώς θα την δικαιολογούσα, αλλιώς θα ήμουν γελοίος. Επίσης, δε θα ήμουν ο πρώτος. https://www.ultimate-guitar.com/articles/features/8_famous_artists_who_are_pro_music_piracy-77729
AtiX Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Lucifer είπε Σε καταλαβαίνω, βάσει λογικής είναι σαθρό επιχείρημα. Βάσει εμπειρίας, το demo (όσο υπάρχει) τα τελευταία 15 χρόνια είναι οριακά εφάμιλλο του να παρακολουθήσεις gameplay video. Μπορεί να πέσεις στην καλή περίπτωση και το παιχνίδι να είναι όπως το demo. Μπορεί να πέσεις στην κακή περίπτωση όλο το παιχνίδι να είναι σαν το demo. Μπορεί το demo να παίζει στα 120 και το παιχνίδι στα 20 fps, μπορεί το τάδε cutscene να κρασάρει τον ήχο. Όλα τα δυνητικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ένα software και είναι εν μέρει αποτέλεσμα όλο και πιο σύνθετης αλληλεπίδρασης hardware/software (δεν παίζαμε πάντα με 124312 πυρήνες και optimizations και vram, κάποτε απλά πατούσες το .exe και ό,τι ήταν) και εν μέρει μιας πολύ διαφορετικής πολιτικής των εταιρειών παραγωγής, ακριβώς γιατί πλέον έγιναν "σοβαρά" εταιρείες. Και συνήθως το θεμελιώδες portfolio που τις έκανε "σοβαρές" ήταν τα αρχικά σοβαρά παιχνίδια μερικών καυλωμένων developers από τις εποχές που η λέξη patch ήταν ανύπαρκτη έως ντροπιαστική. Μέχρι στιγμής όσα demo έχω κατεβάσει δεν με έχουν οδηγήσει σε λάθος επιλογή, ίσως να φταίει ότι γέρασα, ίσως να φταίει ότι δεν παίζω μανιωδώς, ίσως να έχω το κοκαλάκι… ΥΓ: θα συμφωνήσω στα περί σοβαρότητας… αυτό ισχύει παντού και σε κάθε τι γίνεται popular και μαζικής κατανάλωσης… Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από AtiX 1
pasxaliskar Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Μόλις τώρα, Spyros7 είπε Προφανώς θα την δικαιολογούσα, αλλιώς θα ήμουν γελοίος. Επίσης, δε θα ήμουν ο πρώτος. https://www.ultimate-guitar.com/articles/features/8_famous_artists_who_are_pro_music_piracy-77729 μην του δινεις πραγματικες απαντησεις τεκμηριωμενες.. εχει μαθει μονο στην λογικη του αυτος 1 1
Spyros7 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 4 hours ago, AtiX said: Κατά πάσα πιθανότητα είμαι από τους ελάχιστους που δεν έχουν ωραιοποιήσει το Napster όπως και χίλιες δυο άλλες στρεβλώσεις όπως πχ πειρατικών ραδιοφωνικών σταθμών, δισκοπωλείων που αντέγραφαν τους δίσκους σε κασέτες, YouTube τα πρώτα χρόνια κλπ που λόγω αχαρογράφιτων συνθηκών περισσότερο έκαναν κακό παρά καλό… Σε ποιόν έκανε κακό το Napster?
k_w_t Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Στις 13/5/2025 στις 2:19 ΜΜ, NikosKallithea είπε Αν μπω στο μαγαζι σου και σε κλεψω, γιατί φυλάκιση και όχι μονο ενα πρόστιμο. Δεν ειναι κλοπή όταν κλέβεις έναν καλλιτέχνη, ενα ηθοποιό, το συνεργείο γυρισμάτων, την εταιρεια, τον χρηματοδότη κλπ ΟΧΙ εεεε; Αλλο να κλεψεις την ΜοναΛιζα αλλο να μπεις στο Λουβρο χωρις να πληρωσεις... Το αδικημα ειναι ιδιο με το να μπεις σε ενα μουσειο χωρις να πληρωσεις εισοδο... Δεν στερεις απο καποιον ενα αγαθο. Απλα το βλεπεις... 1
angmar Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Τόσα χρόνια που ακούμε για τα κακά της πειρατείας έχουμε δει έστω μια μη χειραγωγούμενη έρευνα που να ποσοτικοποιεί τις επιπτώσεις της πειρατείας στο bottomline (που λένε και στο χωριό μου) της εταιρείας ή οι πηγές μας είναι οι δικηγόροι της nintendo και της universal;
AtiX Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 4 λεπτά πριν, Spyros7 είπε Σε ποιόν έκανε κακό το Napster? Σε μια ολόκληρη γενιά που έμαθε ότι η μουσική είναι τσάμπα… 1
Spyros7 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 38 minutes ago, AtiX said: Σε μια ολόκληρη γενιά που έμαθε ότι η μουσική είναι τσάμπα… Δε χρειάζονταν το Napster γι αυτό, η κουλτούρα του tape trading κυριαρχούσε στις περισσότερες μουσικές σκηνές χρόνια πριν το Napster και οι περισσότεροι καλλιτέχνες τη στήριζαν κι όλας. Ακόμα και ο μεγαλύτερος πολέμιος του Napster το παραδέχεται χωρίς ντροπή, αλλά ποιος έχασε τον αυτοσεβασμό του για να τον βρει ο Λαρς.. Quote Ulrich added that it was an interesting spot to be in as the band had been "pro bootlegging" at the time, with fans allowed to bring their recording devices and tape the band's shows. "We were all tape traders, and we were totally pro all this stuff," the drummer stated https://loudwire.com/metallica-lars-ulrich-we-could-have-educated-ourselves-better-about-napster/ Άλλωστε τόσο τότε, όσο και σήμερα (ίσως σε λίγο μικρότερο βαθμό), τα έσοδα από την πώληση μουσικής ήταν ελάχιστα για τον καλλιτέχνη. Η κύρια πηγή εσόδων και ο τρόπος να στηρίξει κάποιος την αγαπημένη του μπάντα ήταν και είναι τα λάιβ και η αγορά merch.
AtiX Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 5 λεπτά πριν, Spyros7 είπε Δε χρειάζονταν το Napster γι αυτό, η κουλτούρα του tape trading κυριαρχούσε στις περισσότερες μουσικές σκηνές χρόνια πριν το Napster και οι περισσότεροι καλλιτέχνες τη στήριζαν κι όλας. Ακόμα και ο μεγαλύτερος πολέμιος του Napster το παραδέχεται χωρίς ντροπή, αλλά ποιος έχασε τον αυτοσεβασμό του για να τον βρει ο Λαρς.. https://loudwire.com/metallica-lars-ulrich-we-could-have-educated-ourselves-better-about-napster/ Άλλωστε τόσο τότε, όσο και σήμερα (ίσως σε λίγο μικρότερο βαθμό), τα έσοδα από την πώληση μουσικής ήταν ελάχιστα για τον καλλιτέχνη. Η κύρια πηγή εσόδων και ο τρόπος να στηρίξει κάποιος την αγαπημένη του μπάντα ήταν και είναι τα λάιβ και η αγορά merch. Οκ τότε, από αύριο κανένας να μην αγοράσει τίποτα και να δω αν κάποιος θα σκεφτεί να βγάλει κάτι και αν θα μπορέσει να ζήσει…
Spyros7 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 2 minutes ago, AtiX said: Οκ τότε, από αύριο κανένας να μην αγοράσει τίποτα και να δω αν κάποιος θα σκεφτεί να βγάλει κάτι και αν θα μπορέσει να ζήσει… Μα όποιος θέλει θα αγοράσει, και ειδικά σήμερα που δεν είναι απαραίτητο να περάσεις μέσα από τα κανάλια των πολυεθνικών. Ή θα στριμάρει. Τα λάιβ και το merch παραμένουν ο βασικός τρόπος χρηματοδότησης για τον καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι ότι για να φτάσει κάποιος να βγάζει κάποιες χιλιάδες το χρόνο για να ζήσει, θα πρέπει η πολυεθνική από πίσω του να βγάζει εκατομμύρια και να της ανήκει κι όλας η μουσική. Απο τη δική μου οπτική, η πειρατεία στη μουσική είναι σχεδόν αυτονόητη. Και το λέω παρόλο που έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή από βινύλια. Αν μιλήσουμε για games και software αλλάζει η κουβέντα
koutsis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Spyros7 είπε Προφανώς θα την δικαιολογούσα, αλλιώς θα ήμουν γελοίος. Επίσης, δε θα ήμουν ο πρώτος. https://www.ultimate-guitar.com/articles/features/8_famous_artists_who_are_pro_music_piracy-77729 1 ώρα πριν, pasxaliskar είπε μην του δινεις πραγματικες απαντησεις τεκμηριωμενες.. εχει μαθει μονο στην λογικη του αυτος Από όλο αυτό που έγραψα οι τεκμηριωμενες απαντήσεις που πήρα είναι ότι κάποιοι τραγουδιστές υποστηρίζουν την πειρατεία. Φοβερό επιχείρημα. Επίσης δεν είπα μόνο για μουσική. Μίλησα γενικά για ψηφιακά προϊόντα με copyright... Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από koutsis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα