Jts Δημοσ. χθες στις 04:25 μμ Δημοσ. χθες στις 04:25 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, KostasKri είπε Αυτά λες στον εαυτό σου για να νιώθεις καλύτερα με τις επιλογές σου. Η λέξη σε πειράζει; Όχι το ότι είναι παράνομο στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών αυτού του πλανήτη; Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν λέγεται κλοπή νομικά, η ουσία είναι η ίδια. Δεν έχει δηλαδή το netflix το μονοπώλιο του Stranger Things, δεν έχει το Disney+ μονοπώλιο όλων των Disney ταινιών που έχουν βγει ever; Για τι μονοπώλιο μιλάς; Τι είναι μονοπώλιο; Το ότι κάποιος δημιουργός πουλάει τα rights σε κάποιο συγκεκριμένο διανομέα (σε όποιον δώσει τα περισσότερα) ανάλογα την χώρα; Γι αυτό δεν υπάρχουν πολλές ταινίες / σειρές στο ελληνικό netflix. Γιατί δεν έχει το netflix τα δικαιώματα να τα προβάλει στην Ελλάδα. Οι λέξεις έχουν σημασία γιατί τα αδικήματα είναι διαφορετικά. Απλά για μένα ένα μεγάλο μέρος της πειρατείας είναι ηθικό. Ο παραγωγός πλέον είναι η ίδια η πλατφόρμα(Netflix, D+, κα) και αυτό ακριβώς γράφω ότι είναι μονοπώλιο, πράγμα παράνομο στις κανονικές αγορές. Δεν έχεις μάθει και να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος πριν απαντήσεις. Επεξ/σία χθες στις 04:36 μμ από Jts
Hacker?pcs Δημοσ. χθες στις 04:25 μμ Δημοσ. χθες στις 04:25 μμ 1 hour ago, morfeas-dsl- said: Μια ερώτηση , κουβέντα να γίνεται. Η ιδιωτικότητα των τηλεπικοινωνιών δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη; Αν υπήρχε ένταλμα, σαφώς και καλά κάνανε και πιάσανε κάποιον με box. Αν όμως δεν υπήρχε , πως είναι νόμιμο; Δεν μπορεί να τους τρέξει; Δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο τον βρήκαν, μπορεί να έπιασαν τον server και να τον έδωσε αυτός για πιο ήπια ποινή
NikosKallithea Δημοσ. χθες στις 04:32 μμ Δημοσ. χθες στις 04:32 μμ 1 ώρα πριν, christospvl είπε Έχεις δίκιο. Ειναι ο ίδιος ο θεατής με τον ληστή. Μπήκε και κατέβασε χωρίς να πληρώσει. Όπως ο ληστής μπήκε και πηρε ταμείο με μαχαίρι, έτσι και ο θεατής πάτησε ‘play’ και στέρησε χρήματα από τη παραγωγή. Να τους βάλουμε δίπλα στους serial killer, είναι δίκαιο. Αρα αν καποιος χακαρει καποιον ή μια τραπεζα και παρει τα λεφτα ολα καλα δεν ειναι ληστεία εεε, ενα προστιματακι και τέλος. Ο "ληστής", ο "εκβιαστης" ο "κλεφτης" εχει παρει αλλη έννοια σήμερα, εχει γίνει eληστής κλπ Εγκλήματα είναι όλα και αναλογα τα τιμωρεί ο νομοθέτης, οχι εγω. 2
KostasKri Δημοσ. χθες στις 04:35 μμ Δημοσ. χθες στις 04:35 μμ 3 minutes ago, Jts said: Ο παραγωγός πλέον είναι η ίδια η πλατφόρμα(Netflix, D+, κα) και αυτό ακριβώς γράφω ότι είναι μονοπώλιο, πράγμα παράνομο στις κανονικές αγορές. Δεν έχεις μάθει και να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος πριν απαντήσεις. Ακριβώς. Ο παραγωγός καθορίζει που θα πουληθεί το προιόν του. Ας πάμε πάλι στο παράδειγμα των smartphone. Αν εγώ φτιάξω το iPearphone, με εμποδίζει κανείς από το να διαλέξω έναν αντιπρόσωπο να το πουλάει σε κάθε χώρα ή και ακόμα να κάνω εγώ ο ίδιος τον αντιπρόσωπο αυτόν με φυσική παρουσία στην χώρα εκείνη; Πώς είναι μονοπώλιο αυτό; Αν θες δεν μπορείς να πάρεις άλλο smartphone; Με την ίδια λογική, αν δεν σου αρέσει αυτά που προσφέρει το netflix, μπορείς να επιλέξεις να πας disney+ ή σε 1002 άλλα. Ναι και εμένα με εκνευρίζει που πλέον δεν μπορείς με μια συνδρομή netflix να δεις σχεδόν τα πάντα όπως παλιά. Αυτό όμως ναι ήταν μονοπώλιο και έσπασε το μονοπώλιο αυτό και τώρα έχεις πολλές εναλλακτικές από εταιρίες που προσπαθούν να βγάλουν καλύτερο περιεχόμενο για να κερδίσουν την συνδρομή σου. Τώρα ο ανταγωνισμός δεν μας κάνει πια; Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στο να υπάρχει ένας πωλητής και να καθορίζει μόνος του τι τιμές θα βάζει; 1
Jts Δημοσ. χθες στις 04:43 μμ Δημοσ. χθες στις 04:43 μμ (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, KostasKri είπε Ακριβώς. Ο παραγωγός καθορίζει που θα πουληθεί το προιόν του. Ας πάμε πάλι στο παράδειγμα των smartphone. Αν εγώ φτιάξω το iPearphone, με εμποδίζει κανείς από το να διαλέξω έναν αντιπρόσωπο να το πουλάει σε κάθε χώρα ή και ακόμα να κάνω εγώ ο ίδιος τον αντιπρόσωπο αυτόν με φυσική παρουσία στην χώρα εκείνη; Πώς είναι μονοπώλιο αυτό; Αν θες δεν μπορείς να πάρεις άλλο smartphone; Με την ίδια λογική, αν δεν σου αρέσει αυτά που προσφέρει το netflix, μπορείς να επιλέξεις να πας disney+ ή σε 1002 άλλα. Ναι και εμένα με εκνευρίζει που πλέον δεν μπορείς με μια συνδρομή netflix να δεις σχεδόν τα πάντα όπως παλιά. Αυτό όμως ναι ήταν μονοπώλιο και έσπασε το μονοπώλιο αυτό και τώρα έχεις πολλές εναλλακτικές από εταιρίες που προσπαθούν να βγάλουν καλύτερο περιεχόμενο για να κερδίσουν την συνδρομή σου. Τώρα ο ανταγωνισμός δεν μας κάνει πια; Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στο να υπάρχει ένας πωλητής και να καθορίζει μόνος του τι τιμές θα βάζει; Ναι αλλά άμα αγοράσεις ένα προϊόν το έχεις στην κατοχή σου και τέλος δεν μπορούν να στο πάρουν πίσω. Οκ με το software μπορούν να σου κλειδώσουν το κινητό πχ. Στις πλατφόρμες όποτε θέλουν εξαφανίζουν ότι σειρά θέλουν, και γενικά δεν έχεις τίποτα στην κατοχή σου. Δες πως έχει γίνει το streaming στην μουσική πλέον για να δεις πως λειτουργεί μια ανταγωνιστική αγορά. Βρίσκεις σχεδόν τα πάντα σε περισσότερες από μία πλατφόρμες. Και πλέον η πειρατεία στην μουσική είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Γιατί και εκεί, απ'όσο ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι τόσο τα ίδια χάλια ήταν στις αρχές. Επεξ/σία χθες στις 04:44 μμ από Jts
Volga Δημοσ. χθες στις 04:47 μμ Δημοσ. χθες στις 04:47 μμ 1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε Οτι και να κανετε, αυτή την στιγμή καπου διάβαζα ότι 50.000 σπίτια υπολογίζεται ότι έχουνε μποξάκι και IPTV. Σας έχει τσούξει, το ξέρουμε, όμως τι θα κάνετε, θα του βάλετε όλους αυτούς φυλακή? Απο το 2000 είναι αυτός ο πόλεμος, απο εποχές πρώτων mp3. Ενα θα κλείνεται, 10 θα βγαίνουνε, παρτε το χαμάρι, η πειρατεία δεν θα πεθάνει ποτέ. hint: ΔΕΝ σε διαβάζει ο δικαστής και ο αστυνομικός. Αδικα τα γράφεις σε δευτερο πρόσωπο 2 2
LiquidTroll Δημοσ. χθες στις 04:51 μμ Δημοσ. χθες στις 04:51 μμ 1 minute ago, Volga said: hint: ΔΕΝ σε διαβάζει ο δικαστής και ο αστυνομικός. Αδικα τα γράφεις σε δευτερο πρόσωπο Δεν ξέρω τίποτε, εγώ είμαι ένα τίμιο παλικάρι που πληρώνει φόρους, δεν κατεβάζει ταινίες, μποξακια ούτε καν παω σε άλλους να δω τον γαύρο, για να μην παρανομήσω. Α ναι και κατι άλλο. Προς όλους τους κυνηγούς: 1
KostasKri Δημοσ. χθες στις 04:57 μμ Δημοσ. χθες στις 04:57 μμ 2 minutes ago, Jts said: Ναι αλλά άμα αγοράσεις ένα προϊόν το έχεις στην κατοχή σου και τέλος δεν μπορούν να στο πάρουν πίσω. Οκ με το software μπορούν να σου κλειδώσουν το κινητό πχ. Στις πλατφόρμες όποτε θέλουν εξαφανίζουν ότι σειρά θέλουν, και γενικά δεν έχεις τίποτα στην κατοχή σου. Δες πως έχει γίνει το streaming στην μουσική πλέον για να δεις πως λειτουργεί μια ανταγωνιστική αγορά. Βρίσκεις σχεδόν τα πάντα σε περισσότερες από μία πλατφόρμες. Και πλέον η πειρατεία στην μουσική είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Γιατί και εκεί, απ'όσο ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι τόσο τα ίδια χάλια ήταν στις αρχές. Η μουσική για κάποιο λόγο ακολούθησε άλλο μονοπάτι και φαίνεται να έχει δουλέψει. Αλλά εκεί όπως καταλαβαίνεις δεν μιλάμε για multi million dollar παραγωγές όπως συμβαίνει με τις ταινίες και τις σειρές. Το αν θα ήταν συμφέρον να γίνει κάτι παρόμοιο είναι άγνωστο αλλά αν κρίνω για το πόσα χρόνια έκαναν το netflix και το spotify για να βγάλουν μηδαμινό κέρδος μάλλον δεν είναι όσο εύκολα τα έχουμε στο κεφάλι μας. Από κει και πέρα, το spotify και το netflix δεν σου πουλάνε το περιεχόμενο. Σου δίνουν άδεια να το δεις όσο αυτό είναι στην πλατφόρμα ή όσο οι δημιουργοί τους το επιτρέπουν να είναι στην πλατφόρμα. Μην ξεχνάς όταν βγήκε το Disney+ πόσες ταινίες marvel και disney ήταν ακόμα στο netflix. Όσο περνούσε ο καιρός και έληγαν τα συμβόλαια, αποσύρονταν οι ταινίες από το netflix και ανέβαιναν στο disney+. Αν θες να το αγοράσεις, υπάρχουν τα blu ray ή έχω δει για παράδειγμα το AppleTV, το Youtube πουλάνε ταινίες τις οποίες μπορείς να αγοράσεις με 10-20€ πόσο έχουν και να είναι δική σου μέχρι να κλείσουν οι σέρβερ της Apple και της Google. Επιλογές υπάρχουν, αλλά είναι πολύ πιο ακριβές.
pcmasteralex Δημοσ. χθες στις 05:00 μμ Δημοσ. χθες στις 05:00 μμ Εγώ απορώ που ακόμα κάποιοι κάθονται και υπερασπίζονται την πειρατεία. Οτι δλδ τι; Επειδή δεν θες να πληρώσεις να δεις μια ταινία, πρέπει με το έτσι θέλω να αποδεχθούν οι δημιουργοί, συντελεστές και λοιποί παραγωγοί την τσιγγουνιά ή αφραγκία σου; Αν δλδ θέλεις μια μπλούζα και δεν σου περισσεύουν ή την θεωρείς ακριβή, θα μπεις σε ένα μαγαζί να την κλέψεις; 2
Ukforthemoment Δημοσ. χθες στις 05:02 μμ Δημοσ. χθες στις 05:02 μμ 17 λεπτά πριν, Jts είπε Ναι αλλά άμα αγοράσεις ένα προϊόν το έχεις στην κατοχή σου και τέλος δεν μπορούν να στο πάρουν πίσω. Οκ με το software μπορούν να σου κλειδώσουν το κινητό πχ. Στις πλατφόρμες όποτε θέλουν εξαφανίζουν ότι σειρά θέλουν, και γενικά δεν έχεις τίποτα στην κατοχή σου. Δες πως έχει γίνει το streaming στην μουσική πλέον για να δεις πως λειτουργεί μια ανταγωνιστική αγορά. Βρίσκεις σχεδόν τα πάντα σε περισσότερες από μία πλατφόρμες. Και πλέον η πειρατεία στην μουσική είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Γιατί και εκεί, απ'όσο ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι τόσο τα ίδια χάλια ήταν στις αρχές. Στο σινεμά το ίδιο δεν είναι;Πας,πληρώνεις,βλέπεις ,φευγεις.Παίρνεις και dvd μαζί σου; 1
christospvl Δημοσ. χθες στις 05:03 μμ Δημοσ. χθες στις 05:03 μμ (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αρα αν καποιος χακαρει καποιον ή μια τραπεζα και παρει τα λεφτα ολα καλα δεν ειναι ληστεία εεε, ενα προστιματακι και τέλος. Ο "ληστής", ο "εκβιαστης" ο "κλεφτης" εχει παρει αλλη έννοια σήμερα, εχει γίνει eληστής κλπ Εγκλήματα είναι όλα και αναλογα τα τιμωρεί ο νομοθέτης, οχι εγω. Αρα εξισώνεις την παρακολούθηση μιας σειράς με την παραβίαση συστημάτων τραπεζικής ασφάλειας και την κλοπή εκατομμυρίων ευρώ. Το επόμενο βήμα είναι να μου πεις ότι αν κατεβάσω μουσική, είναι σαν να ξέπλυνα μαύρο χρήμα. Και για να το ξεκαθαρίσουμε κανείς δεν είπε ότι δεν είναι παράνομο. Αλλά από το 'παρανομία' μέχρι το 'ποινή φυλάκισης σαν να είμαι επικίνδυνος εγκληματίας' έχει μια τεράστια απόσταση. Εκεί είναι το θέμα. Οι ποινές πρέπει να είναι ανάλογες του εγκλήματος. Διαφορετικά, δεν έχουμε δικαιοσύνη, έχουμε τιμωρητική τρέλα. Επίσης ειναι λιγο ατοπη η συζητηση μας καθως φανερωθηκε (fake news) οτι η φυλακιση εγινε γιατι ο τυπος ηταν και πωλητης τετοιων υπηρεσιων εξου και η ποινη. Aν ομως επιμενεις με φυλακιση γιατι καποιος κατεβασε μια ταινια θεωρω θα πρεπει να το διερευνησεις παραπανω. Επεξ/σία χθες στις 05:07 μμ από christospvl 5
Jts Δημοσ. χθες στις 05:07 μμ Δημοσ. χθες στις 05:07 μμ Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Στο σινεμά το ίδιο δεν είναι;Πας,πληρώνεις,βλέπεις ,φευγεις.Παίρνεις και dvd μαζί σου; Τώρα συγκρίνεις την εμπειρία που πληρώνεις για το σινεμά με το streaming;
great Δημοσ. χθες στις 05:08 μμ Δημοσ. χθες στις 05:08 μμ 8 minutes ago, KostasKri said: Η μουσική για κάποιο λόγο ακολούθησε άλλο μονοπάτι και φαίνεται να έχει δουλέψει. προσωπικα θα σου απαντησω και μαλλον βλακεια θα ειναι αλλα δεν ακουω πια μουσικη (εως καθόλου) οπως ακουγα πριν απο 20 χρονια για να ασχοληθω. Ισως πολυ να ειναι σαν και μενα. Ενα μικρο παραδειγμα, βαζεις youtube, μια 4 ωρη λιστα στο ταξιδι με 80s-90s και αυτό είναι. Το youtube ειναι γεμάτο με οτι λιστα θες. 1
KostasKri Δημοσ. χθες στις 05:12 μμ Δημοσ. χθες στις 05:12 μμ 2 minutes ago, great said: προσωπικα θα σου απαντησω και μαλλον βλακεια θα ειναι αλλα δεν ακουω πια μουσικη (εως καθόλου) οπως ακουγα πριν απο 20 χρονια για να ασχοληθω. Ισως πολυ να ειναι σαν και μενα. Ενα μικρο παραδειγμα, βαζεις youtube, μια 4 ωρη λιστα στο ταξιδι με 80s-90s και αυτό είναι. Το youtube ειναι γεμάτο με οτι λιστα θες. Μια 4ωρη λίστα με 30 διαφημίσεις να παίζουν ανάμεσα και τους δημιουργούς να πληρώνονται από το view σου. Το ότι δεν πληρώνεις άμεσα για να ακούσεις αυτή την μουσική δεν σημαίνει ότι δεν βγάζουν κάτι τις από πίσω.
Jts Δημοσ. χθες στις 05:12 μμ Δημοσ. χθες στις 05:12 μμ (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, great είπε προσωπικα θα σου απαντησω και μαλλον βλακεια θα ειναι αλλα δεν ακουω πια μουσικη (εως καθόλου) οπως ακουγα πριν απο 20 χρονια για να ασχοληθω. Ισως πολυ να ειναι σαν και μενα. Ενα μικρο παραδειγμα, βαζεις youtube, μια 4 ωρη λιστα στο ταξιδι με 80s-90s και αυτό είναι. Το youtube ειναι γεμάτο με οτι λιστα θες. Έχει πολύ λιγότερα το youtube και γενικά είναι αρκετά χειρότερη εμπειρία χωρίς να έχεις premium. Η μουσική ακολούθησε αυτό το μονοπάτι γιατί αλλιώς θα έχανε από την πειρατεία, όπως χάνουν τώρα και οι πλατρφόρμες. Επεξ/σία χθες στις 05:14 μμ από Jts
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα