Myonas Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Καλησπερα παιδια. Θελω τη βοηθεια σας. Εχω ενα μπαλκονι και θελω να αλλαξω πλακακια. Τα παλια σηκωθηκαν στις μεσαιες σειρες. Ειναι τετραγωνα 30x30 περιπου. Ο λογος που εγινε αυτο δεν ξερω ποιος ειναι, αλλα μου εχουν πει οτι αυτος που τα εβαλε πριν 15 χρονια δεν εκανε καλη δουλεια με την τσιμεντοκονια και γενικα δεν ξερω ποσο καλος μαστορας ειναι. Δεν τα εχω ξηλωσει ακομα να δω τι γινεται απο κατω. Η ερωτηση ειναι τωρα που θα τα αλλαξω (εχω παρει καποια 15x60), επειδη ειναι παραγωνο το μπαλκονι σε ολες τι πλευρες του και εχω σιφονι και στις δυο μεριες στη μακρια μερια και θελω να μοιραστει η κλιση, πως να ξεκινησω τα πλακακια? Μπορω να τα ξεκινησω απ τη μεση προς τα δεξια με μια κλιση και τα αριστερα την αλλη κλιση? Υποτιθεται πως πανε 1/4 με 3/4 σταυρωτα. Ή επειδη στη μεση ειναι το ψηλοτερο σημειο δεν θα μπορεσουν να σταυρωσουν? Επισης το μπαλκονι ειναι μπροστα στη θαλασσα, πολλη υγρασια δηλαδη, και εχει διαστασεις περιπου 10x5, θα χρειαστω καποια ιδιαιτερη διαδικασια τυπου αρμο διαστολης για να γλιτωσω σηκωματα στο μελλον? Εννοειται πως εχω παρει κολλες s2 για να βοηθησω οσο μπορω. Ευχαριστω
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Δεν κατάλαβα, εσυ θα βαλεις τα πλακάκια; Να ξέρεις τα πλακάκια στα μπαλκόνια ειναι από τις πιο δύσκολες δουλειές. Πριν το μετανιώσεις λοιπόν κάλεσε ενα μάστορα γιατί πρεπει να γινουν ρήσεις, αφαίρεση της παλιάς τσιμεντοκονία και στεγανοποίηση
Myonas Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου Θα τα κανει μαστορας, απλα δεν ειναι πολυ καλος πλακας. Αναγκαστικα πρεπει να του δωσω καποιες συμβουλες.. 7
Morosana Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Είδες το αποτέλεσμα ενός άσχετου μάστορα μετά από χρόνια και αυτό που αποφάσισες να κάνεις είναι να προσλάβεις έναν ακόμα άσχετο μάστορα ο οποίος θα πάρει οδηγίες από έναν εξίσου άσχετο (no offence) αλλά το αποτέλεσμα θα βγει καλύτερο γιατί θα σου πει κάποιος που μπορεί να είναι επίσης άσχετος σε ένα φόρουμ πως θα το κάνεις. Πραγματικά άσε τα όπως είναι 6
tzepelvas Δημοσ. Τετάρτη στις 01:57 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:57 πμ Μιας και οι διαστάσεις είναι 10*5 σίγουρα μια διαστολή ίσως και 2 , αν δεν σε χαλάει το αισθητικό . Επίσης υπάρχει μια διαστολική ταινία , που μπαίνει περιμετρικά για να βοηθήσει στις θερμοκρασίες. Όταν ξηλωθούν τα παλιά πλακάκια , αν υπάρχουν ραγίσματα στο γκρο πρέπει να μπει γάζα , καλή κόλλα για τέτοια δουλειά , είναι Kerakoll H40 αλλά νομίζω είπες οτι πήρες . Για τις κλίσεις , οι διορθώσεις πρέπει να γίνουν στο γκρο μπετό , οπότε αγόρασε ένα καλό αλφάδι ,και δες με τα μάτια σου , αν τις είχαν κάνει ή τις διόρθωσε σωστά ο μάστορας ( μην πάρεις φθηνό φάση 5-10€ , έχω δει στραβούς τοίχους από κινέζικο αλφάδι) . Το σχήμα δεν κατάλαβα πως ακριβώς είναι αλλά για μένα το στρώσιμο να πρέπει να είναι παράλληλο με το κούφωμα που θα βγαίνεις στο μπαλκόνι. Στην ουσία αυτό που θα βλέπεις από το σπίτι μέσα . Επίσης αν υπάρχουν υγρασίες σε τοίχους ή από κάτω , πέρνα και ένα isomat aquamat για υδρομόνωση , για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο . Οσο καλό αρμόστοκο και να βάλεις σε 10-15-20 χρόνια , θα θέλει τρόχο να βγει ο παλιός και να μπεις νέος πιθανότατα. Αυτά τα λίγα , γιατί είχα ίδια πρόβληματα .
Chloe2 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:43 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:43 πμ 11 ώρες πριν, Myonas είπε απλα δεν ειναι πολυ καλος πλακας Σε δικούς μου ανθρώπους θα τους συμβούλευα να επιλέξουν μάστορα που να γνωρίζει καλά πως να πραγματοποιήσει σωστά την Χ εργασία. Εννοείται ότι έχεις κάθε δικαίωμα να επιλέξεις όποιον μάστορα θέλεις. Καλή συνέχεια.
Myonas Δημοσ. Τετάρτη στις 02:26 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 02:26 μμ 13 ώρες πριν, Morosana είπε Είδες το αποτέλεσμα ενός άσχετου μάστορα μετά από χρόνια και αυτό που αποφάσισες να κάνεις είναι να προσλάβεις έναν ακόμα άσχετο μάστορα ο οποίος θα πάρει οδηγίες από έναν εξίσου άσχετο (no offence) αλλά το αποτέλεσμα θα βγει καλύτερο γιατί θα σου πει κάποιος που μπορεί να είναι επίσης άσχετος σε ένα φόρουμ πως θα το κάνεις. Πραγματικά άσε τα όπως είναι Να πω οτι ειναι ο ιδιος μαστορας που τα εβαλε, απλα ειναι συγγενης και θα παρεξηγηθει αν δεν του λεγα για τη δουλεια. Ας μην αναλωνομαστε σε αυτο. Συμβουλες θελω γιατι μου τα φερνει ολα δυσκολα.. 2 ώρες πριν, Chloe2 είπε Σε δικούς μου ανθρώπους θα τους συμβούλευα να επιλέξουν μάστορα που να γνωρίζει καλά πως να πραγματοποιήσει σωστά την Χ εργασία. Εννοείται ότι έχεις κάθε δικαίωμα να επιλέξεις όποιον μάστορα θέλεις. Καλή συνέχεια. Καλη συνεχεια.
cthulhucarbide Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ Θα βάλεις τον ίδιο μάστορα που τα έβαλε πριν 15 χρόνια και χαλάσανε?
vagos789 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:36 μμ Οταν κατι χαλαει μετα απο 15 χρονια δεν σημαινει απαραιτητα οτι εφταιγε ο μαστορας..
Myonas Δημοσ. Τετάρτη στις 03:08 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 03:08 μμ (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Θα βάλεις τον ίδιο μάστορα που τα έβαλε πριν 15 χρόνια και χαλάσανε? Οπως λεει και ο φιλος ακριβως απο πανω, δεν ξερω αν φταιει σιγουρα ο μαστορας, οποτε δεν μπορω να του το ριξω ολο πανω του και να ειμαι καθαρος. Δυστυχως εχω μπλεξει.. Ελπιζω να πετυχει το εγχειρημα.. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:08 μμ από Myonas
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:31 μμ Η δεκαετία του 2000 έχει αρκετά παρόμοια θέματα με τοποθετήσεις πλακιδίων. Τα διάφορα φόρουμ είναι γεμάτα από παρόμοια θέματα. Από πλακάκια που απλά ανασηκώθηκαν λίγο μέχρι "βουνά" που δημιουργήθηκαν στο κέντρο σαλονιών/καθιστικών μετά από εκρηκτικό θόρυβο. Προφανώς και η συχνότητα των συμβάντων δείχνει κάποια αστοχία υλικών (ίσως κάποια/κάποιες κόλλες της περιόδου να είχαν θέματα) και μπορεί να μην φταίει ο συγκεκριμένος πλακάς. Αλλά όταν πρέπει εγώ (ο ενδιαφερόμενος) να δίνω οδηγίες στον "πλακά"........
Morosana Δημοσ. Πέμπτη στις 08:55 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:55 πμ 18 ώρες πριν, Myonas είπε Να πω οτι ειναι ο ιδιος μαστορας που τα εβαλε, απλα ειναι συγγενης και θα παρεξηγηθει αν δεν του λεγα για τη δουλεια. Μπορεί αυτά τα 15 χρόνια να έμαθε αξίζει το ρίσκο 😛 Στις 14/5/2025 στις 12:09 ΠΜ, Myonas είπε Θα τα κανει μαστορας, απλα δεν ειναι πολυ καλος πλακας. Αναγκαστικα πρεπει να του δωσω καποιες συμβουλες.. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι πλακάς της πλάκας 😆 1 3
xsterg Δημοσ. Πέμπτη στις 09:35 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:35 πμ με συγχωρεις αλλα θα το πω. βλεπω 2 εδω. εναν ηλιθιο και εναν ασχετο με το επαγγελμα του. ο ηλιθιος δεν μαθαινει απο το παρελθον οτι και να του κανεις. ο ασχετος παλι μετα απο 15 χρονια ειναι στο ιδιο επιπεδο αν οχι χειροτερα. αντι να επιλεξεις να χαλασεις σχεσεις μαζι του και να μην σου μιλαει συνεχιζεις να του δινεις την ιδια δουλεια που την εκανε σκατα και που δεν ξερει να την κανει. να εισαι βεβαιος οτι εαν τα φτιαξει αυτος τοτε τα προβληματα θα ξεκινησουν πριν φυγει απο τον χωρο. 2
Myonas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:41 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 01:41 μμ Στις 14/5/2025 στις 1:57 ΠΜ, tzepelvas είπε Μιας και οι διαστάσεις είναι 10*5 σίγουρα μια διαστολή ίσως και 2 , αν δεν σε χαλάει το αισθητικό . Επίσης υπάρχει μια διαστολική ταινία , που μπαίνει περιμετρικά για να βοηθήσει στις θερμοκρασίες. Όταν ξηλωθούν τα παλιά πλακάκια , αν υπάρχουν ραγίσματα στο γκρο πρέπει να μπει γάζα , καλή κόλλα για τέτοια δουλειά , είναι Kerakoll H40 αλλά νομίζω είπες οτι πήρες . Για τις κλίσεις , οι διορθώσεις πρέπει να γίνουν στο γκρο μπετό , οπότε αγόρασε ένα καλό αλφάδι ,και δες με τα μάτια σου , αν τις είχαν κάνει ή τις διόρθωσε σωστά ο μάστορας ( μην πάρεις φθηνό φάση 5-10€ , έχω δει στραβούς τοίχους από κινέζικο αλφάδι) . Το σχήμα δεν κατάλαβα πως ακριβώς είναι αλλά για μένα το στρώσιμο να πρέπει να είναι παράλληλο με το κούφωμα που θα βγαίνεις στο μπαλκόνι. Στην ουσία αυτό που θα βλέπεις από το σπίτι μέσα . Επίσης αν υπάρχουν υγρασίες σε τοίχους ή από κάτω , πέρνα και ένα isomat aquamat για υδρομόνωση , για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο . Οσο καλό αρμόστοκο και να βάλεις σε 10-15-20 χρόνια , θα θέλει τρόχο να βγει ο παλιός και να μπεις νέος πιθανότατα. Αυτά τα λίγα , γιατί είχα ίδια πρόβληματα . Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Ο μονος που ασχοληθηκες με το θεμα. Σου επισυναπτω περιπου την "κατοψη". Αριστερα δεξια τα σιφονια και κατω οι μπαλκονοπορτες. Φοβαμαι θα ειναι ασχημο αν στη μεση του μπαλκονιου γινει ενα καθετο κοψιμο για αρμο διαστολης. Ισως θα ηταν καλα με γυρω γυρω μονο? Το θεμα ειναι να πετυχει και το πλεξιμο μιας και στη μεση αλλαζει η κλιση..
tzepelvas Δημοσ. Παρασκευή στις 08:29 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:29 πμ Το κόκκινο είναι διαστολή πως θα την βάλεις, γιατί λογικά εκεί είναι που κάνει κορυφή το γκρο μπετόν για τις κλήσεις, για μένα πλήρως απαραίτητο αν θες να μην έχεις τα ίδια θέματα. Τα κίτρινα στα σημείωσα για να τσεκάρεις κλήσεις με το Αλφαδι. Είναι πολλά τα τετραγωνικά για να μην βάλεις διαστολή και ειδικά εφόσον πας σε πλακάκι σχετικά μικρό. Νομίζω ότι όσα παραπάνω πλακάκια έχει, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι διστολες. Το πλέξιμο μάλλον θα πρέπει να το ξεκινήσεις με βάση την διαστολή. Αν θες κάνει κάνει κάτοψη και ρώτα chat gpt για το πλέξιμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα