Nauths Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Παιδιά καλησπέρα, τρέχω μια άκρως υγιή επιχείρηση εδώ και δέκα χρόνια με επαρκή ρευστότητα. Πελάτης ζήτησε να πληρώσει 1200€ με επιταγή τρίτου. Έχω κάνει την έρευνα έχω καταλήξει στο πώς θα συμπεριφερθω. Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ανάλογες περιπτώσεις, την εμπειρία σας, αλλά και τι πιστεύετε για τις επιταγές. Σας ευχαριστώ πολύ
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Τι ακριβώς θες να μάθεις;Θα πας την επιταγή στην τράπεζα και θα την καταθέσεις στον λογαριασμό σου. Είναι μια μορφή πληρωμής που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Nauths Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι ακριβώς θες να μάθεις;Θα πας την επιταγή στην τράπεζα και θα την καταθέσεις στον λογαριασμό σου. Είναι μια μορφή πληρωμής που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Αν παίρνετε επιταγές τρίτων και πόσο επισφαλής είναι σαν μέθοδος.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Μόλις τώρα, Nauths είπε Αν παίρνετε επιταγές τρίτων και πόσο επισφαλής είναι σαν μέθοδος. Αν τις φοβάσαι,δεν σε αδικώ,μην τις δέχεσαι.Στο χέρι σου είναι. 1
PETROS13 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 7 ώρες πριν, Nauths είπε Αν παίρνετε επιταγές τρίτων και πόσο επισφαλής είναι σαν μέθοδος. Το καλό με επιταγή τρίτου είναι ότι αν δεν έχει χρήματα ο τρίτος στο λογαριασμό, ζητάς εκ νέου από τον πελάτη σου να σου δώσει κάποιου άλλου πελάτη του. Για να μην χανόμαστε επιταγή τρίτου σημαίνει ότι ο Α έδωσε στο Β επιταγή και ο Β τη μεταφέρει σε εσένα.
vagos789 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Υποθετω οτι ο πελατης αυτος ειναι καποιος που γνωριζετε και σας κανει τζιρο και οχι καποιος που η πρωτη του συναλλαγη θα ειναι αυτη Ρωτηστε το τραπεζικο καταστημα στο οποιο θα την πατε προς καταθεση για το τι θελουν να αναγραφεται πανω και γενικως ποιες ειναι οι προϋποθεσεις για να μην υπαρχουν καθυστερησεις και παρε πισω -γραψε αυτο-ξαναφερτη
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 20 λεπτά πριν, vagos789 είπε Υποθετω οτι ο πελατης αυτος ειναι καποιος που γνωριζετε και σας κανει τζιρο και οχι καποιος που η πρωτη του συναλλαγη θα ειναι αυτη Ρωτηστε το τραπεζικο καταστημα στο οποιο θα την πατε προς καταθεση για το τι θελουν να αναγραφεται πανω και γενικως ποιες ειναι οι προϋποθεσεις για να μην υπαρχουν καθυστερησεις και παρε πισω -γραψε αυτο-ξαναφερτη Yπογραφή σφραγίδα στην πίσω πλευρά θέλει αυτού που την μεταβιβάζει στον φίλο απο πάνω.Η επιταγή έχει κοπεί ήδη αφού την έχει στα χέρια του ο πελάτης του. 1
Charismo Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Οι επιταγές χρειάζονται σφραγίδα και υπογραφή όλων των προηγούμενων κατόχων, όσοι κι αν είναι αυτοί. Για παράδειγμα αν ο πελάτης σου, σε πληρώσει με επιταγή δική του πελάτη, όταν έρθει στα χέρια σου θα έχει σφραγίδα και υπογραφή του εκδότη και του πελάτη σου. Όταν την πας στην τράπεζα πρέπει πρακτικά ο εκδότης να έχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό του, όταν εξοφληθεί στην ημερομηνία λήξης. Από τη στιγμή που είναι τρίτου, θεωρώ πως είσαι λίγο περισσότερο καλυμμένος, από την άποψη πως ακόμα και σε περίπτωση που δεν μπορεί να εξοφληθεί, εσύ θα την επιστρέψεις στον πελάτη σου, ο οποίος πρέπει να βρει τρόπο να σε καλύψει. Από εκεί και πέρα αυτός με το δικό του πελάτη ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
Dinos1973 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου ........ελλαδισταν, υπαρχει ακομα αυτο το χομπι με τις επιταγες;; ημαρτον εν ετη 2025! 2 1
afragorn Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 25 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε ........ελλαδισταν, υπαρχει ακομα αυτο το χομπι με τις επιταγες;; ημαρτον εν ετη 2025! Ελλαδιστάν; Παγκοσμίως διακινούνται ακόμα εκατομμύρια επιταγές. Είναι αρκετά αξιόπιστος τρόπος πληρωμής γιατί πλέον δίνονται με φειδώ από τις τράπεζες σε καλούς πελάτες και δίνουν και την ευκαιρία να "κινούνται" πιο άνετα οι επιχειρήσεις. 2 1
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 54 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε ........ελλαδισταν, υπαρχει ακομα αυτο το χομπι με τις επιταγες;; ημαρτον εν ετη 2025! η μεταχρονολογημένη επιταγή είναι το ελληνικό χόμπι.Αλλιώς μια χαρά κυκλοφορουν παντού. 2
Dinos1973 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 21 minutes ago, afragorn said: Ελλαδιστάν; Παγκοσμίως διακινούνται ακόμα εκατομμύρια επιταγές. Είναι αρκετά αξιόπιστος τρόπος πληρωμής γιατί πλέον δίνονται με φειδώ από τις τράπεζες σε καλούς πελάτες και δίνουν και την ευκαιρία να "κινούνται" πιο άνετα οι επιχειρήσεις. Να σε καλα, γελαω ακομα!
LabrakisG1992 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Υπαρχει και η λυση να την παρεις και να την δωσεις και εσυ σε καποιον προμηθευτη σου. 1
Nauths Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου 44 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Υπαρχει και η λυση να την παρεις και να την δωσεις και εσυ σε καποιον προμηθευτη σου. To γνωρίζω φίλε μου, απλά εμένα οι δικοί μου δεν δέχονται επιταγές οπότε μου αυξάνει τη πίστωση. Ζήτησα φωτογραφία της επιταγής για να επικοινωνήσω με την τράπεζα και φυσικά να υπογραφεί μία υπεύθυνη δήλωση ανάληψης του χρέους από μέρους του πελάτη σε περίπτωση ακάλυπτης επιταγής. Ο πελάτης φαίνεται να είναι μεγάλος, με μεσαία κατανάλωση για τα δικά μου δεδομένα και ενώ τον πρότεινα με δική μου πρωτοβουλία πίστωση ενός μήνα, στη λήξη του μήνα μου πρότεινε την επιταγή τρίτου για 3η βδομάδα του Ιουνίου. Ο πελάτης τρέχει από τα τέλη Γενάρη, οπότε καλύτερα αγενείς με υγιείς επιχειρήσεις, παρά ύπνο με άγχος. 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Nauths είπε να υπογραφεί μία υπεύθυνη δήλωση ανάληψης του χρέους από μέρους του πελάτη σε περίπτωση ακάλυπτης επιταγής. Αυτο γιατι? Αφου αν ειναι δεν εχει λεφτα η επιταγη θα την δωσεις πισω και το χρεος θα γυρισει στον πελατη σου ετσι και αλλιως. Επεξ/σία 14 Μαϊου από LabrakisG1992
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα