Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

εχω το αυτοκίνητο σε πυλωτη, και πρόσθεσα λαδι πριν λιγο καιρό, όταν είδα ότι χρειαζόταν.

Ομως, τα εκανα λιγο μούτη, και μου χύθηκαν. Στο τσιμεντο εχει λεκε.

Μου τα πρήζουνε οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας, πετώντας σπόντες, και δεν γουστάρω, οπότε θελω να το καθαρίσω.

Εχει ξεραθει τωρα, όμως πιστεύω ότι καθαρίζει με ένα καλό καθαριστικό, τρίψιμο και νερο.

Μια βοήθεια απο τους πιο εμπειρους?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LiquidTroll είπε

Καλησπέρα σε όλους,

εχω το αυτοκίνητο σε πυλωτη, και πρόσθεσα λαδι πριν λιγο καιρό, όταν είδα ότι χρειαζόταν.

Ομως, τα εκανα λιγο μούτη, και μου χύθηκαν. Στο τσιμεντο εχει λεκε.

Μου τα πρήζουνε οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας, πετώντας σπόντες, και δεν γουστάρω, οπότε θελω να το καθαρίσω.

Εχει ξεραθει τωρα, όμως πιστεύω ότι καθαρίζει με ένα καλό καθαριστικό, τρίψιμο και νερο.

Μια βοήθεια απο τους πιο εμπειρους?

Θυμάσαι το  Βιλαρίμπα;Ακόμα τρίβουν.

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Δοκίμασε πρώτα με απορρυπαντικό πιάτων, ρίξε άστο λίγο να μουλιάσει το ξεραμένο λάδι (την επόμενη φορά που θα το πάθεις, αν στάξει κάτι από το κάρτερ πχ, ρίξε λίγο χώμα πάνω του - όσο είναι νωπό).

Αν δεν κάνεις δουλειά (που νομίζω ότι θα κάνεις) χτυπάς αυτό και καθαρίζεις.

https://www.marblecare.gr/proionta/katharistika/oikiakis-xrisis/fila-no-spot/

από την στιγμή βέβαια που μιλάμε για τσιμέντο και όχι κάποιον γρανίτη ή πεντελικό μάρμαρο, πριν αγοράσω το παραπάνω, θα δοκίμαζα και με WD 40, έχω βγάλει λεκέ από γράσο σε ρούχο με αυτό!

Δημοσ.

Το τσιμέντο είναι πορώδες και το λάδι έχει μπει μέσα. Θεωρώ πολύ δύσκολο να βγει.

Ρίξε λάδι σε όλο το έδαφος ομοιόμορφα για να μην φαίνεται διχρωμία ή να παρκάρεις το αμάξι ακριβώς πάνω από τον λεκέ

• Haha 4
Δημοσ.

τη στρουμφησες

ειναι μια μακρα διαδικασια που εχω δει ξεκιναει με το να ριξεις παλι λαδι ή βενζινη (!) μετα πριονιδι και μετα αρχιζεις τα  χυμικα και απειρο τριψημο

τα χημικα δε κοστιζουν πολλα μπορεις να πας σε ενα καλο χρωματωλειο αλλα μιλαμε για τρελο τριψιμο με βουρτσες περιμενεις στεγνωμα και παλι απο την αρχη μεχρι να φυγει

Προιοντα που λενε οτι με ενα μονο περασμα απο πανω φευγει ο λεκες ειναι μουφα και στη πραξη φευγει μονο 5-30% του λεκε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Ωχ...τοσο καλα

Σε βιομηχανικό οπώς έχουν στα βενζινάδικα φευγει "ευκολα" (ζεστό νερό  σαπούνι πιάτων και τρίψιμο )

Σε απλό δεν νομίζω να καταφέρεις πολλά γιατί το απορροφάει.Ισως αν μετά το πλύσιμο να το έτριβες με συρματόβουρτσα ;

Δημοσ.

Εγώ κανα πλυστικό υψηλής πίεσης θα δοκίμαζα. Αλλά αν δε καθαρίζει, βάψε το χώρο σου με τσιμεντόχρωμα και ξεκίνα να κατηγορείς τους υπόλοιπους οτι το δικό τους άβαφο μειώνει την αισθητική της πυλωτής

• Haha 1
Δημοσ.

Πολλά χέρια με υγρό πιάτων και νερό, κατα προτίμηση ζεστό. Θα δείς στο ξέπλυμα φαινεται η λαδίλα οταν ξεπλένεται (ουράνιο τόξο). Οταν σταματήσει να φαίνεται αυτό σταματάς και περιμμένεις. Αν το χτυπάει και λίγο ο ήλιος σε μερικούς μήνες θα έχει εξαφανιστεί.
Παλιότερα είχα την φαεινή ιδέα να βάλώ μπρός το μηχανάκι χωρίς την τάπα λαδιού, ξέρασε αρκετό στις σχοστόπλακες της εισόδου και τις έκανε μ@νί. Μετά απο ένα καλοκαίρι είχε εξαφανιστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...