Προς το περιεχόμενο

TP-Link Deco X50 AX3000 Mesh Wi-Fi Set, 2-Pack | Amazon.de - 119€ [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 16/06/2025 at 10:59, kostakiss said:

Επειδή έχω δυνατότητα για επιστροφή και αγορά 1 τεμάχιου. Να το επιστρέψω?

το επιστροφη το καταλαβα.το αγορα τι εννοεις? αν θες να το δωσεις πισω μπορεις να το γυρισεις.αν θες να το κρατησεις ως spare ή για μελλοντικη χρηση μπορεις να το κανεις.το καλο ειναι οτι προς ωρας μπορεις να βαλεις και διαφορετικα μοντελα στο mesh αρκει να αλληλουποστηριζονται.οπως εκανα εγω που εβαλα m3 και m4.δηλαδη να ειναι στην deco family. αν εχεις 100 mbit γραμμη τοτε ειναι πιο ευκολο να την πιασεις ακομα και με πιο αραιη καλυψη.αν ομως καποια στιγμη πας 500mbit εκει ειναι ποιο ζορικα και δες πχ ethernet backhaul ή triple radio και πιο πυκνη καλυψη.οποτε εκει ισως χρειαστει το3ο deco. μπορεις αν θες να δεις την μεγιστη ταχυτητα σε καθε σημειο να κατεβασεις το fritz app wifi. λογικα θα παιξει και με τα deco.συνδεεσαι στο deco και τρεχεις κατι σαν speedtest.δεν ειναι speedtest με το internet που θα σε κοψει στην ταχυτητα της γραμμης πχ 100mbit αλλα ειναι speedtest με το access point. σε μερικα review των fritz οπως το 7690 εδω στο ινσομνια εχω κανει τετοια τεστ οποτε θα καταλαβεις τι εννοω

https://www.insomnia.gr/review/hardware/routers/fritzbox-7690-review/

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 hours ago, poulinos said:

το επιστροφη το καταλαβα.το αγορα τι εννοεις? αν θες να το δωσεις πισω μπορεις να το γυρισεις.αν θες να το κρατησεις ως spare ή για μελλοντικη χρηση μπορεις να το κανεις.το καλο ειναι οτι προς ωρας μπορεις να βαλεις και διαφορετικα μοντελα στο mesh αρκει να αλληλουποστηριζονται.οπως εκανα εγω που εβαλα m3 και m4.δηλαδη να ειναι στην deco family. αν εχεις 100 mbit γραμμη τοτε ειναι πιο ευκολο να την πιασεις ακομα και με πιο αραιη καλυψη.αν ομως καποια στιγμη πας 500mbit εκει ειναι ποιο ζορικα και δες πχ ethernet backhaul ή triple radio και πιο πυκνη καλυψη.οποτε εκει ισως χρειαστει το3ο deco. μπορεις αν θες να δεις την μεγιστη ταχυτητα σε καθε σημειο να κατεβασεις το fritz app wifi. λογικα θα παιξει και με τα deco.συνδεεσαι στο deco και τρεχεις κατι σαν speedtest.δεν ειναι speedtest με το internet που θα σε κοψει στην ταχυτητα της γραμμης πχ 100mbit αλλα ειναι speedtest με το access point. σε μερικα review των fritz οπως το 7690 εδω στο ινσομνια εχω κανει τετοια τεστ οποτε θα καταλαβεις τι εννοω

https://www.insomnia.gr/review/hardware/routers/fritzbox-7690-review/

Όντως με 100 είμαι και πιάνει 104mbps.Εφόσον γίνεται δουλειά με το ένα τεμάχιο, θα γυρίσω τη διπλή συσκευασία και θα αγοράσω την μονή. Οπότε οικονομικά στο μέλλον θα μπορώ να κάνω επένδυση για κάτι πιο δυνατό, μόλις γίνει και η αναβάθμιση γραμμής και γίνουν και οι σχετικές μετρήσεις εκ νέου..

Δημοσ.

Θα κάνω μια μικρή κατάχρηση του νήματος για να ρωτήσω το εξής. Είχα αγοράσει to TP-LINK Deco X50-4G AX3000 v1 Gateway . Προκειμένου να δώσω ίντερνετ στον κάτω όροφο, μπορώ να αγοράσω ένα οποιοδήποτε DECO σαν αυτά της συζήτησης και να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα;

Δημοσ.
1 hour ago, moumos said:

Θα κάνω μια μικρή κατάχρηση του νήματος για να ρωτήσω το εξής. Είχα αγοράσει to TP-LINK Deco X50-4G AX3000 v1 Gateway . Προκειμένου να δώσω ίντερνετ στον κάτω όροφο, μπορώ να αγοράσω ένα οποιοδήποτε DECO σαν αυτά της συζήτησης και να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα;

Ναι κανονικά. Όλα τα TP-Link mesh λειτουργούν και συνδέονται μεταξύ τους.

• Like 2
Δημοσ.
23 hours ago, kostakiss said:

Όντως με 100 είμαι και πιάνει 104mbps.Εφόσον γίνεται δουλειά με το ένα τεμάχιο, θα γυρίσω τη διπλή συσκευασία και θα αγοράσω την μονή. Οπότε οικονομικά στο μέλλον θα μπορώ να κάνω επένδυση για κάτι πιο δυνατό, μόλις γίνει και η αναβάθμιση γραμμής και γίνουν και οι σχετικές μετρήσεις εκ νέου..

πχ το m4 ως access point εδινε και 500. οποτε μην σκεφτεσαι οτι μελλοντικα θα θες υποχρεωτικα κατι πιο δυνατο.σκεψου οτι το βασικο ειναι να εχεις καλη καλυψη στο σπιτι και β.οποιο tp link μπορει να συνδεθει με ethernet backhaul καλο θα ειναι να γινει ωστε να λειτουργει ως access point και οχι ως repeater.

7 hours ago, moumos said:

εγω ειχα βαλει m3 Με M4 και επαιξαν μια χαρα.εφοσον ειναι tp link deco το μοντελο θα παιξει.Περισσοτερα εδω

https://www.tp-link.com/us/support/faq/2248/

On 18/06/2025 at 14:49, kostakiss said:

Με το app που σου ειπα αν παιξει με τα tp link(λογικα θα παιξει) μπορεις να δεις και το μεγιστο που μπορει να σου δωσει ασυρματα το καθε tp link ασχετα αν εχεις 100 Mbit Internet. θα τεσταρει δηλαδη την ταχυτητα μεταξυ tp link και συσκευης σου πχ smartphone.FRITZ!App WiFI.

• Thanks 1
Δημοσ.
21 minutes ago, poulinos said:

πχ το m4 ως access point εδινε και 500. οποτε μην σκεφτεσαι οτι μελλοντικα θα θες υποχρεωτικα κατι πιο δυνατο.σκεψου οτι το βασικο ειναι να εχεις καλη καλυψη στο σπιτι και β.οποιο tp link μπορει να συνδεθει με ethernet backhaul καλο θα ειναι να γινει ωστε να λειτουργει ως access point και οχι ως repeater.

Με το app που σου ειπα αν παιξει με τα tp link(λογικα θα παιξει) μπορεις να δεις και το μεγιστο που μπορει να σου δωσει ασυρματα το καθε tp link ασχετα αν εχεις 100 Mbit Internet. θα τεσταρει δηλαδη την ταχυτητα μεταξυ tp link και συσκευης σου πχ smartphone.FRITZ!App WiFI.

Έτσι κ αλλιώς το πρώτο deco αναγκαστικά πάει με το ρουτερ, εσύ εννοείς το κάθε επιπλέον deco εφόσον υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί κ αυτό με εθερνετ. Σωστά?

ΥΣ: να γίνει ρύθμιση σαν access point το πρώτο?

Την εφαρμογή θα την δοκιμάσω εκ νέου 

Δημοσ.
6 hours ago, kostakiss said:

Έτσι κ αλλιώς το πρώτο deco αναγκαστικά πάει με το ρουτερ, εσύ εννοείς το κάθε επιπλέον deco εφόσον υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί κ αυτό με εθερνετ. Σωστά?

ΥΣ: να γίνει ρύθμιση σαν access point το πρώτο?

Την εφαρμογή θα την δοκιμάσω εκ νέου 

το πρωτο deco συνδεεται με καλωδιο ethernet Με το router καιτο οριζεις ειτε ως router ειτε ως access point.προσωπικα θα το εβαζα access point για να μην εχω 2 nat.μετα απο αυτο τα υπολοιπα μπορεις να τα  βαλεις με ethernet ειτε πανω στο router ειτε το ενα σε συνεχεια στο αλλο ή γενικοτερα οπως θες. αυτο ειναι ethernet backhaul και παιζει πιο καλα απο το wireless backhaul.

το πως θα συνδεθουν ειναι λιγο ασχετο με το αν εχεις router ή access point το πρωτο.αλλα γενικα προτιμαω access point να ειναι ολα  αφου ως router εχω το router .εκτος αν καποιος παιζει Pppoe passthrough ειτε bridge

On 17/06/2025 at 08:47, tasosrap said:

Καλημέρα σας. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Παρήγγειλα χτες μια 3άδα (βλέπω δεν εφαρμόζεται πλέον έκπτωση στο τελευταίο βήμα για όποιον θέλει να παραγγείλει).

δυστυχως τετοιες εκπτωσεις δεν ειναι για παντα

On 17/06/2025 at 08:57, JeZus said:

ρε παιδια τα φωτα σας, προσπαθω να βρω τα 3 126 που λετε αλλα δεν το βγαζει--πηγα ενα βημα πριν την πληρωμη-165 καπου βγαινει-δοκιμασα και επαγγελματικο και προσωπικο λογαριασμο, τα ιδια

δυστυχως τετοιες εκπτωσεις δεν ειναι για παντα

On 16/06/2025 at 12:58, kallair said:

Αν το ρουτερ του παροχου ειναι καλο, δεν ξερω κατα ποσο θα δεις πολυ καλυτερη wifi καλυψη. Να το βαλεις σε AP mode. Η λογικη λεει οτι θα δεις καλυτερη καλυψη και μελλοντικα θα μπορεις να συνδεσεις αλλα deco πανω για ακομα καλυτερη καλυψη.  

Αν μπαινεις χωρις vpn, θα εχεις κινδυνο γιατι δεν ξερεις ποτε θα αρχισουν να κυνηγανε κ ποιους. Για kill switch, αναλογως σε τι αναφερεσαι. Υπαρχει killswitch και σε εφαρμογες μεσα αλλά κ οταν κανεις χρηση καποιου VPN router. αλλα βγαινουμε, εχουμε ηδη βγει τελειως off topic. προτιμοτερο να ανοιξεις ενα νεο θεμα να σου απαντησουμε εκει.

σε coverage ειναι μικρες διαφορες.πιο πολυ μπορει να κερδισεις σε ταχυτητα πχ wifi 6 ή δεν ξερω τι.

On 16/06/2025 at 11:32, tasosrap said:

Καλημέρα σας. Σκέφτομαι να πάρω το πακέτο των 3. Αν τελικά το σπίτι καλυφθεί με τα 2, μπορώ να χρησιμοποιήσω το 3ο σε άλλο σπίτι, κλείνοντας το wifi του ρούτερ και χρησιμοποιώντας αυτό για καλύτερη κάλυψη; Ευχαριστώ.

σε καλυψη δεν σημαινει οτι θα εχεις μεγαλυτερη.μπορει να ειναι ομως πιο καλο σε θεμα ταχυτητων.εκτος αν το βαλεις ως access point ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το router για μεγαλυτερη καλυψη.χανεις βεβαια ταπλεονεκτηματα του Mesh.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, poulinos said:

το πρωτο deco συνδεεται με καλωδιο ethernet Με το router καιτο οριζεις ειτε ως router ειτε ως access point.προσωπικα θα το εβαζα access point για να μην εχω 2 nat.μετα απο αυτο τα υπολοιπα μπορεις να τα  βαλεις με ethernet ειτε πανω στο router ειτε το ενα σε συνεχεια στο αλλο ή γενικοτερα οπως θες. αυτο ειναι ethernet backhaul και παιζει πιο καλα απο το wireless backhaul.

το πως θα συνδεθουν ειναι λιγο ασχετο με το αν εχεις router ή access point το πρωτο.αλλα γενικα προτιμαω access point να ειναι ολα  αφου ως router εχω το router .εκτος αν καποιος παιζει Pppoe passthrough ειτε bridge

Η μέτρηση από την εφαρμογή.

ΥΣ: είναι από το δωμάτιό που έχει το θέμα με την κάλυψη.

Η μέτρηση έγινε με ένα deco

IMG_9326.png

Δημοσ.
On 20/06/2025 at 02:37, kostakiss said:

Η μέτρηση από την εφαρμογή.

ΥΣ: είναι από το δωμάτιό που έχει το θέμα με την κάλυψη.

Η μέτρηση έγινε με ένα deco

IMG_9326.png

εισαι 80 mbit. τωρ απου εχεις 100αρα δεν ειναι προβλημα.αν ομως βαλεις 300αρα θα σε πειραξει αν εχεις 100mbit? το θεμα ειναι οι αναγκες σου δηλαδη.

Δημοσ.
20 hours ago, poulinos said:

εισαι 80 mbit. τωρ απου εχεις 100αρα δεν ειναι προβλημα.αν ομως βαλεις 300αρα θα σε πειραξει αν εχεις 100mbit? το θεμα ειναι οι αναγκες σου δηλαδη.

Στο ίδιο σημείο με speed test ειχα 94mbps +.. Τι λες να συμβαίνει?

Δημοσ.
On 23/06/2025 at 13:35, kostakiss said:

Στο ίδιο σημείο με speed test ειχα 94mbps +.. Τι λες να συμβαίνει?

παμε να τα εξηγησω ολα ενα ενα γιατι υπαρχει ενα προβληματακι.

εχεις γραμμη 100mbps. αν κανεις speedtest το μεγιστο που θα πετυχεις ως προς το internet ειναι 100mbps .αν εχεις 80 mbit για παραδειγμα ξερεις οτι σε εκεινο το σημειο εχεις μειωμενη αποδοση.ομως αν εχεις 95-100 ξερεις οτι εχεις ολη την ταχυτητα αλλα δεν ξερεις ποσο ειναι το μεγιστο σε περιπτωση που αργοτερα βαλεις 300mbit συνδεση. οποτε στην ουσια δεν θελουμε να τρεξεις speedtest ως προς το internet αφου εχεις μονο 100mbit τωρα αλλα θελουμε να τρεξεις speedtest ως προς το access point που εχεις βαλει. θελει ομως προγραμμα που να μπορει να τρεξει speedtest ως προς το access point για αυτο και προτεινα το προγραμμα της fritz! αν παιξει βεβαια με τα συγκεκριμενα access point.

αν πχ το access point εχει μεγιστη ταχυτητα 1000mbps και εσυ πετυχαινεις 150 σημαινει οτι τωρα τα 100mbit της vdsl/ftth τα πιανεις .αλλα αν αργοτερα βαλεις 300mbps θα φας πορτα στα 150. οποτε σε αυτην την περιπτωση θες παραπανω access points ωστε να μειωθει η αποσταση. επισης  για να μην εχεις και bottleneck από το ιδιο το cudy καλο θα ηταν να τα εχεις ολα ενωμενα με ethernet εφοσον εχεις δομημενη καλωδιωση.γιατι μπορει πχ να πιανεις 400mbit με το cudy αλλα μπορει αυτο να μην μπορει να πετυχει ΑΣΥΡΜΑΤΑ 400 με το router. ενω αν το βαλεις με ethernet θα ειναι πιο ευκολο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, poulinos είπε

παμε να τα εξηγησω ολα ενα ενα γιατι υπαρχει ενα προβληματακι.

εχεις γραμμη 100mbps. αν κανεις speedtest το μεγιστο που θα πετυχεις ως προς το internet ειναι 100mbps .αν εχεις 80 mbit για παραδειγμα ξερεις οτι σε εκεινο το σημειο εχεις μειωμενη αποδοση.ομως αν εχεις 95-100 ξερεις οτι εχεις ολη την ταχυτητα αλλα δεν ξερεις ποσο ειναι το μεγιστο σε περιπτωση που αργοτερα βαλεις 300mbit συνδεση. οποτε στην ουσια δεν θελουμε να τρεξεις speedtest ως προς το internet αφου εχεις μονο 100mbit τωρα αλλα θελουμε να τρεξεις speedtest ως προς το access point που εχεις βαλει. θελει ομως προγραμμα που να μπορει να τρεξει speedtest ως προς το access point για αυτο και προτεινα το προγραμμα της fritz! αν παιξει βεβαια με τα συγκεκριμενα access point.

αν πχ το access point εχει μεγιστη ταχυτητα 1000mbps και εσυ πετυχαινεις 150 σημαινει οτι τωρα τα 100mbit της vdsl/ftth τα πιανεις .αλλα αν αργοτερα βαλεις 300mbps θα φας πορτα στα 150. οποτε σε αυτην την περιπτωση θες παραπανω access points ωστε να μειωθει η αποσταση. επισης  για να μην εχεις και bottleneck από το ιδιο το cudy καλο θα ηταν να τα εχεις ολα ενωμενα με ethernet εφοσον εχεις δομημενη καλωδιωση.γιατι μπορει πχ να πιανεις 400mbit με το cudy αλλα μπορει αυτο να μην μπορει να πετυχει ΑΣΥΡΜΑΤΑ 400 με το router. ενω αν το βαλεις με ethernet θα ειναι πιο ευκολο.

Με 1000αρα γραμμή ποια είναι η πιο ιδανική λύση; Έστω και αν είναι τσιμπημενη; Αυτή τη στιγμή έχω extenders που είχα από τη 100αρα μου, αλλά το καλύτερο από αυτά δίνει 150 

Χώρους στους οποίους είμαι συνήθως έχω καλή ταχύτητα και με το κινητό μου πχ πιάνω και τη χιλιάρα στο χώρο  που είναι το modem και το διπλανό δωμάτιο ,  όμως θέλω να καλύψω έκταση περίπου 150-160 τμ και να έχω μια αξιοπρεπή ταχύτατα σχετικά παντού γιατί τώρα στα πιο απομακρυσμένα σημεία παίζω 20αρια..

Από wifi κινητού:

Screenshot_20250626-132738.png

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν γνωρίζουμε τγν διαρρύθμιση του χώρου είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος οτιδήποτε (όσον αφορά τουλάχιστον τον αριθμό των extenders). Το backbone θα είναι με wifi ή Ethernet. Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεσαι πςρισσοροτυς extenders.

Αν το κόστος δεν είναι ανατρεπτικός παράγοντας κοίτα τα Deco BE65.

Επίσης κορυφή τα Ubiquity που μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις στο ταβάνι ή τον τοίχο. Αλλά σε αυτά το Management είναι λίγο πιο περίπλοκο.

Επεξ/σία από Bourdoulas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Bourdoulas said:

Αν το κόστος δεν είναι ανατρεπτικός παράγοντας κοίτα τα Deco BE65.

Γιατί να δώσει κάποιος τόσα χρήματα (4+ φορές παραπάνω) για να έχει ακριβώς την ίδια ταχύτητα και latency;

Όποιος δεν έχει πρόβλημα με το κόστος να πληρώσει γυψοσανιδά και βαφέα και να περάσει καλώδια, μετά και με το πιο φθηνό AP κοντά σου είσαι μια χαρά.

Επεξ/σία από elpenor
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...