Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες!

Μετά από ένα κόλλημα του προηγούμενου PC είπα να βάλω το χέρι στην τσέπη😊

Λοιπόν το κονσεπτ ξεκίνησε από το εξής κουτί που γουστάρω Corsair 2500 x με χρώμα ξύλου μπαμπού.

Στο μυαλό μου έβαλα το εξής σεταπ μιας και θα είναι άσπρο όλο.

Motherboard Gigabyte B650m aorus elite ax ice 

AMD Ryzen 5 7600x

Crucial pro ddr5 32 6000MHz

Corsair Rm850

Corsair icue h150i elite capellix

Οθόνη θα κρατήσω την υπάρχουσα Xiaomi 34.

Για κάρτα δεν έχω αποφασίσει ακόμα και θα ήθελα συμβουλές.

Τα πράγματα θα αγοραστούν μάλλον από amazon με αποφορολογηση.

Τώρα από παιχνίδια παίζω διαφορά από Xbox game pass όπου προς το παρόν με ένα λαπτοπ Asus tuf f15 με μια 4060 συνδεμένη στην οθόνη και μπορώ να πω πως μαρεσει!

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρική είναι πολύ καλή, απ'τις καλύτερες b650.

Σε επεξεργαστή, δες και τους 7600 ή 7700 non-x. Ο πρώτος καμιά φορά παίζει σε αρκετά χαμηλότερη τιμή απ'τον 7600x κανα 30αρι, ο δεύτερος μερικές φορές σε σχεδόν ίδια τιμή με το πλεονέκτημα των έξτρα πυρήνων. Σε gaming 7600x και 7700 απλός είναι ουσισαστικά στα ίδια, αλλά για 5-10 ευρώ μπορεί να αξίζει.

Για μνήμες, αφού πας για rgb ΑΙΟ, θα πρότεινα να δώσεις κάτι παραπάνω να έχουν κι αυτές rgb.
Αν δεν σε ενδιαφέρει και τόσο αυτό, κοίτα και το CAS latency που λένε όλοι το sweetspot είναι στο 30. Κάτι teamgroup ασπρες πχ με 32gb/6000/30cas είναι 1 ευρώ παραπάνω σε σκρουτζ.

Το απλό rm850 το έχω και εγώ, παίζει κάποιο καιρό σε χαμηλή τιμή εδώ αλλά δε ξέρω amazon αν θα είναι το ίδιο ή αξίζει να δεις και τα rm850x ασ πούμε της ίδιας εταιρίας.

Η οθόνη υποθέτω είναι 4κ? Αν ναι, και αφου είσαι με αποφορολόγηση, προσπάθησε να δεις τι θα βρεις σε 9070xt/5070ti άσπρη. Αν δε χωράνε στο budget, 9070 απλή θα κάνει δουλείτσα αλλά συνήθως αξίζει η υπέρβαση. Σε απλή 5070 δε θα πήγαινα προσωπικά.
Αν η οθόνη δεν είναι 4κ, αλλάζει αρκετά το θέμα. Γενικά από 4060 είναι πολλές οι κάρτες που θα κάνουν διαφορά, απλά οι τιμές είναι λίγο χάλια εδώ και μήνες σε όλο το εύρος των καρτών.

Δεν αναφέρεις ssd.  Έχεις κάποιον που θα κρατήσεις?

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα!! Σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

Έχεις δίκιο για το τροφοδοτικό, εδώ είναι λίγο πιο φθηνό!

Η οθόνη δεν την λες 4κ αλλά προς το 2κ (1440p)

Ερωτηση; Θεωρείς τον 7700 ίσως καλύτερο και για κανένα autocad που δουλεύει η γυναίκα μου;; Όχι τίποτα, για να δικαιολογήσουμε και την αγορά του νέου υπολογιστή 😂

" Όχι για μένα αγάπη μου, για σένα , για να δουλεύεις πιο εύκολα" 😂😂

Άρα αφού η οθόνη θα παραμείνει ίδια για αρκετό καιρό , ποια κάρτα να προτιμήσω;;;

Δημοσ.

Ναι, πάρε 7700 με 8cores/16 threads και πες το στη γυναίκα σου!

55 λεπτά πριν, Malama είπε

Άρα αφού η οθόνη θα παραμείνει ίδια για αρκετό καιρό , ποια κάρτα να προτιμήσω;;;

Τις ιδιες ακριβως που σου πρότεινε πιο πανω, 9070 - 9070XT - 5070 Ti , ανάλογα πόσα χρήματα μπορεις να διαθέσεις. 

• Like 2
Δημοσ.

Χωρίς να γνωρίζω πολλά για το autocad, σε τέτοιου είδους εφαρμογές σίγουρα θα είναι καλύτερη επιλογή ο 7700.

Αφού η οθόνη είναι 1440p, ανοίγουν πολλές επιλογές ανάλογα με τις απαιτήσεις (θέλουμε όλα δεξιά για όσο καιρό μπορούμε? μας ενδιαφέρει ray tracing?) και το budget.
Έχει και σημασία το πόσα Hz είναι η οθόνη και πόσα fps θέλουμε να έχουμε στα απαιτητικά παιχνίδια. Μια 5060ti ή 9060xt που βγαίνουν σε λίγο μπορεί να είναι οκ αν η οθόνη είναι 60hz ας πούμε.

Καλύτερη επιλογή για μένα μια 9070 απλή ή ΧΤ αλλά και η 5070 απλή που έχει πέσει σε τιμή αρκετά μπορεί να σε καλύπτει αν δε σε νοιάζει να κατεβάσεις κανα texture setting αν χρειαστεί. Τα 12gb vram είναι λίγο φάουλ ακόμη και για 1440p βέβαια, αλλά απ'την στιγμή που είσαι σε laptop με 4060, οτιδήποτε πάνω από 300 ευρώ και να πάρεις, θα είναι αισθητή διαφορά. Απλά απέφυγε καινούργια κάρτα με 8gb vram γιατί είναι πολύ πιθανό να μετανιώσεις την αγορά πολύ σύντομα αν δοκιμάσεις να παίξεις κάτι βαρύ με το game pass και κλατάρει ακόμη και σε χαμηλά γραφικά.
5070ti είναι κάπως καλύτερη αλλα νομίζω ξεκινάμε να ξεφεύγουμε στο budget εκεί.

Υπάρχει φυσικά και η λύση μεταχειρισμένης κάρτας (για παράδειγμα 3060ti, 3070, 4060ti, 6700xt κλπ., σχετικά φθηνές πλέον και αρκετά καλύτερες από 4060 laptop) για προσωρινή χρήση με ορίζοντα αναβάθμισης σε 1-2 χρόνια ξανά με τα χρήματα που γλυτώνεις τώρα.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 16/5/2025 στις 3:06 ΜΜ, Malama είπε

Όχι για μένα αγάπη μου, για σένα , για να δουλεύεις πιο εύκολα

Φιλε μου, υποκλινομαι στην πολιτικη σου! Θα την εφαρμοσω κι εγω

• Haha 3
Δημοσ.

Μόλις παρέλαβα το κουτί και έχω ενθουσιαστεί!

Για ανεμιστήρες από ότι κατάλαβα θα πρέπει να δώσω 100€ για μια 6αδα?

Υπάρχει άλλη λύση πιο οικονομική η να πάω στους Corsair icue

Στην υδροψυξη θεωρείτε ότι η 360titan είναι καλύτερη από αυτήν που έχω παραθέσει;

Συγχωρέστε με αλλά έχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ με case modding 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malama είπε

Μόλις παρέλαβα το κουτί και έχω ενθουσιαστεί!

Για ανεμιστήρες από ότι κατάλαβα θα πρέπει να δώσω 100€ για μια 6αδα?

Υπάρχει άλλη λύση πιο οικονομική η να πάω στους Corsair icue

Στην υδροψυξη θεωρείτε ότι η 360titan είναι καλύτερη από αυτήν που έχω παραθέσει;

Συγχωρέστε με αλλά έχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ με case modding 😂

Με γεια.

Ανεμιστήρες λευκούς rgb μπορείς να βρεις σίγουρα και φθηνότερους. Πας όμως για full λευκό corsair build εδώ, δώστα και στα φανάκια να το έχεις εκεί ολοκληρωμένο να το βλέπεις και να το χαίρεσαι. Γιατί 6 όμως? 3 δεν θα είναι αρκετά, να βάλεις 2 κάτω και 1 πίσω με το AIO πάνω?
Άκυρο το τελευταίο. Κοίταξα λίγο τα specs του κουτιού και είναι αρκετά διαφορετικά απ'την defaul εικόνα που δίνει η σελίδα. Χωράει μπόλικους και 120 και 140.
Σε ελληνικά καταστήματα πάντως μεμονομένα κομμάτια είναι αρκετά φθηνότερα απ'τις 3άδες. Και οι 140mm φθηνότεροι απ'τους 120mm για κάποιο λόγο.

360 titan βλέπω παίζει στις ίδιες τιμές και είναι απλά το νεότερο μοντέλο με ελαφρώς μεγαλύτερη ροή αέρα. Από κριτικές και οι 2 καλές φαίνοντε οπότε πάρε αυτήν.

Επεξ/σία από flikifloki
Δημοσ.

Παιδιά, το budget 1000€ δεν είναι; Αυτά που αναφέρονται έχουν σχεδόν φθάσει τα 1000€ χωρίς να υπολογίσουμε την κάρτα γραφικών. Πως θα γίνει;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Παιδιά, το budget 1000€ δεν είναι; Αυτά που αναφέρονται έχουν σχεδόν φθάσει τα 1000€ χωρίς να υπολογίσουμε την κάρτα γραφικών. Πως θα γίνει;

Ο TS ανέφερε amazon και αφορολόγητα, οπότε οι αναφορές σε κομμάτια είναι πιο πολύ συμβουλευτικές παρά καθαρές προτάσεις.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DrFreeman είπε

με amazon και αποφορολόγηση ειμαι στα 750 οπότε υπολογίζω ακόμα κανένα 400άρη για κάρτα

5 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Kαι τι συστημα ειχες μεχρι σημερα , συναδελφε?

Μην γελάσεις, ι5 4670, asus h87, corsair ax760 atx και μια  zotac 1060

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malama είπε

Μην γελάσεις, ι5 4670, asus h87, corsair ax760 atx και μια  zotac 1060

Καθολου δε γελαω, στην ιδια κατασταση ημουν κι εγω, και μολις περασα στην νεα εποχη, οπως λεω σε διπλανο νημα. PhenomII στα 3-3,4GHz απο τα τελη του 2011. Πως και απο Ιntel πας σε AMD? Mε τα νεα δεδομενα εισαι εξοικειωμενος? Εγω δεν ειχα αντιληφθει οτι οι σκληροι ειναι πλεον nvme.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.

Εντάξει που και που παρακολουθώ τις εξελίξεις!

Έκανα και μια αγορά ενός λάπτοπ Asus tuf f15 πριν μερικούς μήνες και ξαναμπηκα στις εξελίξεις ,το οποίο κόστισε όσο μια καλή κάρτα γραφικών.

Δεν είχα και σκοπό να αλλάξω το PC αλλά μάλλον ζήλεψε και δεν ξαναμπουταρε μετά την αρχική οθόνη με το logo της Asus. Όσο και να το έψαξα δεν βρήκα άκρη οπότε μπήκα στην διαδικασία να φτιάξω καινούργιο. Περίμενα να πάρω και επιδότηση με το πρόγραμμα που έτρεχε αλλά δεν έφτασε για όλους 🥺.

Οπότε μπήκα και σε αυτό το νήμα 😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι εξελίξεις τρέχουν!!

Ξεκίνησα τις παραγγελίες.

Έχω κολλήσει με τον επεξεργαστή αντί 7600x θέλω να βάλω 7700 αλλά στο amazon εκτός είναι σημαντικα ακριβότερος από Ελλάδα έχει και κακές κριτικές! Να τον προτιμήσω λέτε;

Btw τροφοδοτικό Corsair 850 και ανεμιστήρες Corsair παραγγέλθηκαν από Ελλάδα.

Στις μνήμες τις μονές σε rgb άσπρες που βρίσκω είναι αυτες https://www.amazon.de/gp/product/B0DPJ9DJ3D/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Επεξ/σία από Malama

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...