Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 1 ώρα πριν, satsok2 είπε Να ρωτήσω κάτι σημαντικό. Ατυχημα με ζημιές 5000-6000Ε (εύκολα λόγω τόσων αερόσακων), θεώρείται ολική καταστροφή για την ασφαλιστική; Τι ονομάζουν ολική καταστροφή τότε. https://orfanidisnikolaos.com/blog/ti-shmainei-pws-to-oxhma-mou-krithike-asymfwro-gia-epidiorthwsh Στην περίπτωση που το σύνολο εργασίας και ανταλλακτικών πλησιάζει ή ξεπέρνα την εμπορική αξία του οχήματος, τότε η ασφαλιστική εταιρία μέσω του διακανονιστή θα χαρακτηρίσουν το όχημα ως ασύμφορο επισκευής. Δηλαδή, ότι έχει υποστεί Ολική Καταστροφή. 3
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Στην περίπτωση που το σύνολο εργασίας και ανταλλακτικών πλησιάζει ή ξεπέρνα την εμπορική αξία του οχήματος, τότε η ασφαλιστική εταιρία μέσω του διακανονιστή θα χαρακτηρίσουν το όχημα ως ασύμφορο επισκευής. Δηλαδή, ότι έχει υποστεί Ολική Καταστροφή. σε τι ποσοστο πρεπει να ειναι και με τι κριτηρια βγαινουν αμφοτερες τιμες
Dinos1973 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 23 hours ago, satsok2 said: Γειά χαρά. Με την αγορά καινούριου αυτοκινήτου, περίπου 31κ, ο πωλητής πρότεινε έξτρα ασφάλιση της τιμής του. Πρακτικά αυτό εξασφαλίζει ότι για 5 χρόνια, η ασφαλιστική θα θεωρεί ως αξία του οχήματος αυτή της αρχικής τιμής αγοράς. Αυτό για ασφάλεια πυρός, κλοπής και ολικής καταστροφής σε ατύχημα. Πιστεύετε μπορεί να αξίζει; Διαβάζουμε πολύ προσεκτικά τα ψιλά γράμματα στο ασφαλιστήριο, πολλές φορές κρύβουν δράκους! 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 22 ώρες πριν, satsok2 είπε Ωπ. Συγγνώμη. Είναι 790 ευρώ εφάπαξ, για ασφάλιση 5 ετών. Yaris Cross. Το κανεις. Ειναι αστειο ποσο σε σχεση με αυτο που εδωσες και σε σχεση με αυτο που μπορει να παρεις αν γινει το κακο. Στα 5 χρονια αντι για 31k θα παιρνεις ισως και κατω απο 20k. Για μενα ηταν μονοδρομος και εδωσα παραπανω μιας και το αμαξι αξιζε παραπανω. Ναι μου επεσε βαρυ μαζι με μεικτη, αλλα τα ηξερα οταν επελεγα να πραγματοποιησω την αγορα.
andreas-d Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε https://orfanidisnikolaos.com/blog/ti-shmainei-pws-to-oxhma-mou-krithike-asymfwro-gia-epidiorthwsh Στην περίπτωση που το σύνολο εργασίας και ανταλλακτικών πλησιάζει ή ξεπέρνα την εμπορική αξία του οχήματος, τότε η ασφαλιστική εταιρία μέσω του διακανονιστή θα χαρακτηρίσουν το όχημα ως ασύμφορο επισκευής. Δηλαδή, ότι έχει υποστεί Ολική Καταστροφή. Σωστό όμως αν θες την δέχεσαι, αν θες το επισκευάζεις και πληρώνει το εχω κάνει εγώ με ένα Ε46 το επισκευασα και πληρώθηκα ας ήταν η προσφορά( εκτίμηση) ολική..
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 51 λεπτά πριν, andreas-d είπε Σωστό όμως αν θες την δέχεσαι, αν θες το επισκευάζεις και πληρώνει το εχω κάνει εγώ με ένα Ε46 το επισκευασα και πληρώθηκα ας ήταν η προσφορά( εκτίμηση) ολική.. Πρωτα ρωτας μηχαναικο να σου επιβεβαιωσει οτι γινεται ΚΑΙ ΠΩΣ πρεπει να γινει
andreas-d Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 9 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Πρωτα ρωτας μηχαναικο να σου επιβεβαιωσει οτι γινεται ΚΑΙ ΠΩΣ πρεπει να γινει Σου απαντάω ότι το εχω κάνει, εσύ λες ότι πρέπει να πάρω απάντηση από μηχανικό, λάθος το οχημα είναι δικό σου και κάνεις ότι θεωρείς εσύ σωστό, έχεις δύο επιλογές στην ολική λόγο ασύμφορης επισκευής, η το πετάς και τσιμπάς το παραδάκι, η το επισκευάζεις αρκεί το κόστος να μην ξεπερνά το πόσο της ολικής..
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 18 λεπτά πριν, andreas-d είπε Σου απαντάω ότι το εχω κάνει, εσύ λες ότι πρέπει να πάρω απάντηση από μηχανικό, λάθος το οχημα είναι δικό σου και κάνεις ότι θεωρείς εσύ σωστό Λεω τι πρεπει να γινεται σε γενικες γραμμες
jimsomebody Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Έχει να κάνει και με το που κινείσαι και παρκάρεις.... Εγώ πχ δεν θα το πλήρωμα γιατί μένω σε μικρό χωριό, εδώ δεν μας κλέβουν κάθε σπίτι είναι γεμάτο όπλα και ακόμη και οι γύφτοι όταν δοκιμάζουν τη τύχη τους το κάνουν μόνο πρωί όχι νύχτα. Επίσης δεν κατεβαίνω συχνά Αθήνα παρκάρω στις βόλτες μου στα γύρω χωριά. Επίσης δεν κλέβουν αμάξια σε αυτά τα μέρη. Ο δρόμος είναι βέβαια πάντα ένα ρίσκο μπορεί να πέσει κανένας επάνω σου από το πουθενά σε όλο το κόσμο αλλά βάση πιθανοτήτων ο κίνδυνος στους δρόμους που κινούμαι επίσης είναι μειωμένος (μιας και πχ τη νύχτα μπορεί να συναντήσω ένα 2 αμάξια μόνο στο δρόμο). Εσύ μπορεί να μενεις Αθήνα, είναι ένα μπαχαλο. Μπορεί η δουλειά σου να μην έχει πάρκιν με σεκιούριτι (εντάξει θα σταματήσω να σας τσιτωνω με το πόσο τυχερός είμαι σε αυτό το θέμα) και μπορεί να παρκάρεις αναγκαστικά 1 στενό μακριά από το σπίτι σου τις νύχτες.... Πρέπει να τα ζυγίσεις αυτά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ασφαλής δεν είναι κανείς μας το αμάξι είναι ένα διαρκές ρίσκο αλλά οι πιθανότητες μετράνε. 1 hour ago, andreas-d said: Σου απαντάω ότι το εχω κάνει, εσύ λες ότι πρέπει να πάρω απάντηση από μηχανικό, λάθος το οχημα είναι δικό σου και κάνεις ότι θεωρείς εσύ σωστό, έχεις δύο επιλογές στην ολική λόγο ασύμφορης επισκευής, η το πετάς και τσιμπάς το παραδάκι, η το επισκευάζεις αρκεί το κόστος να μην ξεπερνά το πόσο της ολικής.. Αν ξεπερνά όμως δέχονται να βάλουν αυτοί το μέγιστο ποσό που θέλουν και εσύ να συμπληρώσεις τα υπόλοιπα και να το φτιάξεις?? 1
ideal09 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Στις 16/5/2025 στις 3:28 ΜΜ, satsok2 είπε Γειά χαρά. Με την αγορά καινούριου αυτοκινήτου, περίπου 31κ, ο πωλητής πρότεινε έξτρα ασφάλιση της τιμής του. Πρακτικά αυτό εξασφαλίζει ότι για 5 χρόνια, η ασφαλιστική θα θεωρεί ως αξία του οχήματος αυτή της αρχικής τιμής αγοράς. Αυτό για ασφάλεια πυρός, κλοπής και ολικής καταστροφής σε ατύχημα. Πιστεύετε μπορεί να αξίζει; Για εμένα είναι οριακά deal breaker η δημοφιλία του Yaris στους κλέφτες. Έχω δύο γνωστούς που τους τα χουν κλέψει, και έναν τρίτο με επίσης καινούριο yaris το χει στο μυαλό του πως θα το βρει(έχει μεικτή προφανώς). Επομένως, αν το αγόραζα σίγουρα θα έπαιρνα το πακέτο που αναφέρεις. Αλλά να χρυσοπληρώσω ένα κουβά πόλης(εξαιρετικό υβριδικό σύστημα δεν λέω) και να φοβάμαι μην το κλέψουν είναι λίγο too much για μένα. 3
satsok2 Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου 25 λεπτά πριν, ideal09 είπε Για εμένα είναι οριακά deal breaker η δημοφιλία του Yaris στους κλέφτες. Έχω δύο γνωστούς που τους τα χουν κλέψει, και έναν τρίτο με επίσης καινούριο yaris το χει στο μυαλό του πως θα το βρει(έχει μεικτή προφανώς). Επομένως, αν το αγόραζα σίγουρα θα έπαιρνα το πακέτο που αναφέρεις. Αλλά να χρυσοπληρώσω ένα κουβά πόλης(εξαιρετικό υβριδικό σύστημα δεν λέω) και να φοβάμαι μην το κλέψουν είναι λίγο too much για μένα. Εχεις δίκιο. Επρεπε να κοστίζει 3-4 χιλιάδες λιγότερα. Σίγουρο αυτό. Και πήγα στην ακριβή έκδοση γιατι είχε τους 15 παραπάνω ίππους, δεν ήθελα να μου λείψει μελλοντικά ισχύς. Επιπλεόν τώρα είμαι στα 4μ (Mégane), αυτό είναι 14-15 εκατοστά μεγαλύτερο. Δεν ηθελα για πολη να πάρω κάτι ποιο δυσκίνητο. Δεν είμαι σίγουρος ότι κλέβουν τα καινούρια Yaris αλλά δεν έχω και γνώση του τι συμβαίνει εκεί εξω. 1
andreas-d Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Στις 16/5/2025 στις 3:28 ΜΜ, satsok2 είπε Γειά χαρά. Με την αγορά καινούριου αυτοκινήτου, περίπου 31κ, ο πωλητής πρότεινε έξτρα ασφάλιση της τιμής του. Πρακτικά αυτό εξασφαλίζει ότι για 5 χρόνια, η ασφαλιστική θα θεωρεί ως αξία του οχήματος αυτή της αρχικής τιμής αγοράς. Αυτό για ασφάλεια πυρός, κλοπής και ολικής καταστροφής σε ατύχημα. Πιστεύετε μπορεί να αξίζει; Σε καινούργιο αυτοκίνητο θεωρώ φρόνιμο να κάνεις μικτή ασφάλεια.. Εγώ πάντα μικτή τουλάχιστον τα 3 πρώτα χρόνια των αυτοκινήτων μου.. 3
mechpanos Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Τί καλύπτει ακριβώς η συγκεκριμένη ασφάλεια που κοστίζει 790€;
ideal09 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 1 ώρα πριν, satsok2 είπε Εχεις δίκιο. Επρεπε να κοστίζει 3-4 χιλιάδες λιγότερα. Σίγουρο αυτό. Και πήγα στην ακριβή έκδοση γιατι είχε τους 15 παραπάνω ίππους, δεν ήθελα να μου λείψει μελλοντικά ισχύς. Επιπλεόν τώρα είμαι στα 4μ (Mégane), αυτό είναι 14-15 εκατοστά μεγαλύτερο. Δεν ηθελα για πολη να πάρω κάτι ποιο δυσκίνητο. Δεν είμαι σίγουρος ότι κλέβουν τα καινούρια Yaris αλλά δεν έχω και γνώση του τι συμβαίνει εκεί εξω. Σίγουρα. Δεν λέω να μην δώσεις γενικά αυτό το ποσό για τέτοιας κατηγορίας αμάξι(ούτως η άλλως όλα έχουν ανέβει). Είναι αρκετά safe επιλογή. Αλλά είναι όλα αντικρουόμενα κατηγορία - πόλη, τιμή - μεγάλου οικογενειακού και μεγάλη λιχουδιά για τα κλεφτρόνια, εε αν το αγόραζα θα φρόντιζα η ασφάλεια να με χει καλυμμένο σε κάθε περίπτωση και για μερικές και ολικές κλοπές, πόσα μάλλον αν έμενα Αθήνα-Θεσσαλονίκη(από Θεσσαλονίκη τα κλέψανε και τα δυο που γνωρίζω - το ένα εταιρικό-). Θα έβαζα και έναν σοβαρό συναγερμό(και ένα πλαίσιο πινακίδας Politis σαν πρώτου επιπέδου παθητικό μέτρο ασφαλείας για οσους γνωρίζουν😅) 1
iml Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 28 λεπτά πριν, ideal09 είπε ένα πλαίσιο πινακίδας Politis σαν πρώτου επιπέδου παθητικό μέτρο ασφαλείας για οσους γνωρίζουν Τι είν τούτο? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα