Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mechpanos είπε

Τί καλύπτει ακριβώς η συγκεκριμένη ασφάλεια που κοστίζει 790€;

Αν στο κλεψουν στα 5 πρωτα χρονια και η ασφαλιστικη σου δωσει το 80% της αξιας του αυτοκινητου καθως εχει πεσει εστω λιγο, η ασφαλιστικη που σου κανει αυτο το συμβολαιο σου καλυπτει το υπολοιπο 20%.

12 ώρες πριν, Razgriz είπε

31κ έχει καινούργιο το Yaris? 

Yaris Cross με το νεο υβριδικο συστημα στα 130hp και καλη εκδοση, οχι βασικες

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αν στο κλεψουν στα 5 πρωτα χρονια και η ασφαλιστικη σου δωσει το 80% της αξιας του αυτοκινητου καθως εχει πεσει εστω λιγο, η ασφαλιστικη που σου κανει αυτο το συμβολαιο σου καλυπτει το υπολοιπο 20%.

Yaris Cross με το νεο υβριδικο συστημα στα 130hp και καλη εκδοση, οχι βασικες

Πάντως όλα έχουν πια το νεο υβριδικό σύστημα 5ης γενιας. Και εγώ νόμιζα οτι ηταν μονο στην έκδοση των 130 ιππων και ηταν ενας απο τους λογους που επέλεξα τη συγκεκριμένη. Που δε διατίθεται με χαμηλότερο εξοπλισμό. 

Δημοσ.
15 hours ago, Razgriz said:

31κ έχει καινούργιο το Yaris? 

Επιτέλους κάποιος το είπε!! 31Κ γιαρις κρος!!! Ρε το γιαρις το κρος 31Κ, κατι σαν τον Τακη τον Φυσσα ενα πράγμα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, satsok2 είπε

Πάντως όλα έχουν πια το νεο υβριδικό σύστημα 5ης γενιας

Εχω την εντυπωση οτι αυτα με τα 116 αλογα (Yaris και Yaris Cross) εχουν το 4ης γενιας. 

2 ώρες πριν, li@m είπε

Επιτέλους κάποιος το είπε!! 31Κ γιαρις κρος!!! Ρε το γιαρις το κρος 31Κ, κατι σαν τον Τακη τον Φυσσα ενα πράγμα.

Εκει τριγυρω παιζουν ολα στην κατηγορια που ειναι και αυτοματα, υβριδικα και καλη εκδοση. 

Δημοσ.
Στις 17/5/2025 στις 12:22 ΜΜ, satsok2 είπε

Μετά σε ρωτούν αν θες να βάλεις επιπλέον ρεζέρβα. 

που καταντησαμε..

Στις 17/5/2025 στις 12:40 ΜΜ, satsok2 είπε

. Μπορώ να έχω το παλιο μου πλήρως λειτουργικό και αυτό, για άλλα μέλη της οικογένειας που μπορει να το χρειαστούν.

μην τα λες ετσι αυτα..

Στις 17/5/2025 στις 12:42 ΜΜ, 11osmikrosmhtsos είπε

τι παιχτηκε με την καμαριέρα

ο νους σου εκει εσενα!

Δημοσ.

Κάποιες ασφαλιστικες έχουν την εξασφάλιση της τιμής ως καινούργιο στην μικτη. Ψάξε Allianz και Μινεττα. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, james01gr είπε

Κάποιες ασφαλιστικες έχουν την εξασφάλιση της τιμής ως καινούργιο στην μικτη. Ψάξε Allianz και Μινεττα. 

Ισχυει, για τα 2 πρωτα χρονια ομως. Αυτο ειναι και για τα επομενα 3. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ισχυει, για τα 2 πρωτα χρονια ομως. Αυτο ειναι και για τα επομενα 3. 

η Μινέττα μου το έχει για 3 χρόνια εάν θυμάμαι καλά. στην τελική όμως δεν ξέρω εάν αξίζει να το κάνεις για 5 χρόνια μιας και λογικά θα αυξάνει αρκετά μετά τον δεύτερο και ίσως να μην συμφέρει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

η Μινέττα μου το έχει για 3 χρόνια εάν θυμάμαι καλά. στην τελική όμως δεν ξέρω εάν αξίζει να το κάνεις για 5 χρόνια μιας και λογικά θα αυξάνει αρκετά μετά τον δεύτερο και ίσως να μην συμφέρει.

Το ποσο το δινεις εφαπαξ και τελος. 700 ευρο δηλαδη και τελειωνεις .Δεν πληρωνεις καθε χρονο. με τα 700€ εχεις για 5 χρονια σταθερη τιμη αν στο κλεψουν, παθει ολικη ζημια κτλπ. 

Δημοσ.

Ψάξε αναλυτικά τους όρους πριν κλείσεις την ασφάλεια, διότι τα 5 χρόνια είναι μπόλικη χρήση & μεγάλο διάστημα. Τυχαίο παράδειγμα, αν έχεις 3 μικρογρατσουνιές και στο κλέψουν, θα τιμηθεί η εγγύηση, ή θα θεωρηθεί ότι είχε ήδη πέσει η αξία του; Μη ξεχνάς ότι οι ασφαλιστικές είναι άψογες όσο τάζουν, αλλά άθλιες όταν πρέπει να πληρώσουν.

Εννοείται ότι πρέπει να έχεις στο νου σου και το σενάριο να είναι ασύμφορη η ασφάλεια μετά τον πρώτο χρόνο, και να θες ν' αλλάξεις, αλλά να μην ψήνεσαι επειδή ήδη έδωσες το 700άρι (το οποίο θα πάει χαμένο). Γιατί προφανώς δε σου δίνουν κλειδωμένη τιμή για όλο το διάστημα...

:D

Όταν πήρα εγώ το T-ROC (πριν 6 χρόνια) μου 'χε κάνει παρόμοιο deal η Allianz: εγγύηση αξίας για 2 χρόνια, αν μείνω μαζί τους. Τον 2ο όμως χρόνο η τιμή που μου δώσανε ήταν φαρμάκι, έκανα μεικτή με τα ίδια χρήματα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/5/2025 στις 4:28 ΜΜ, satsok2 είπε

Γειά χαρά. Με την αγορά καινούριου αυτοκινήτου, περίπου 31κ, ο πωλητής πρότεινε έξτρα ασφάλιση της τιμής του.

Πρακτικά αυτό εξασφαλίζει ότι για 5 χρόνια, η ασφαλιστική θα θεωρεί ως αξία του οχήματος αυτή της αρχικής τιμής αγοράς. Αυτό για ασφάλεια πυρός, κλοπής και ολικής καταστροφής σε ατύχημα.

Πιστεύετε μπορεί να αξίζει;

Πέρα από αυτό που λέει ο πωλητής ή ο ασφαλιστής θα πρέπει να ψαχτείς αν και κατά πόσο μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο (ακόμα και από το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά τις ασφαλιστικές), αν πχ φτάσει μία υπόθεση σε αίτημα αποζημίωσης.

Με δεδομένο ότι η αξία του αυτοκινήτου βαίνει μειούμενη ήδη από την ημέρα που βγάζεις το όχημα από την έκθεση, είναι σίγουρο ότι μετά από πχ 4 χρόνια, αν (knock on wood) γίνει κάτι, θα θεωρήσουν οκ την αρχική αξία ή θα πατήσουν πάνω στην εμπορική ως όχημα 4ετίας;

Καθώς μια χαρά στο παρελθόν ασφάλιζαν οχήματα σε όποια αξία τους ζητούσες, με το αντίστοιχο ασφάλιστρο φυσικά, και όταν ερχόταν η ώρα της πληρωμής ή και του δικαστηρίου, έβγαιναν κάτι αποφάσεις ότι και καλά δεν μπορεί να ζητάς να γίνεις πλουσιότερος από την πραγματική αξία του οχήματος (αν και μια χαρά δέχονταν, μέχρι να χρειαστεί, να πληρώνεις ασφάλιση για αξίες άνω της πραγματικής αξίας)

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

Γνώμη μου , σε καινούριο αυτοκίνητο πάντα μικτή.

Τώρα υπάρχει και ένα άλλο θέμα....έαν σε χτυπήσει κάποιος άλλος και βγεί το αυτοκίνητο ολική,  η άλλη ασφαλιστική που υποχρεουται να σε αποζημιώσει θα σου δώσει τα χρήματα που εκείνη έχει κοστολογήσει το αυτοκίνητό σου την δεδομένη στιγμή.

Δηλαδή εσύ και π.χ για 100,000 ευρώ να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο και σε τρακάρει κάποιος με δικιά του υπαιτιότητα τότε η δικιά σου ασφαλιστική δεν εμπλέκεται. Εχείς να κάνεις μόνο με  την ασφαλιστική του άλλου.

Δημοσ.

Ποιες είναι οι καλές ασφαλιστικές για κλοπή και κρύσταλλα; Αστική ευθύνη όλες το ίδιο θα είναι, φαντάζομαι.

Πλημμύρες και τέτοια δεν με απασχολούν, εκτός κι αν είναι κάνα 10ρι-20ρι το χρόνο μαξ.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Ποιες είναι οι καλές ασφαλιστικές για κλοπή και κρύσταλλα; Αστική ευθύνη όλες το ίδιο θα είναι, φαντάζομαι.

Πλημμύρες και τέτοια δεν με απασχολούν, εκτός κι αν είναι κάνα 10ρι-20ρι το χρόνο μαξ.

Απο 1 Ιουνίου θα είναι υποχρεωτική η ασφάλιση για πλημμυρες και γενικότερα φυσικές καταστροφές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...