sphinxgr Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 17/5/2025 στις 7:25 ΠΜ, nikbel2000 είπε Γειά σε όλους . Γνωρίζετε το ποσό των 300 ή 350 ευρώ για πιστοποίηση Ασανσέρ στην πολυκατοικία που μένουμε πληρώνεται ισομερώς από τον κάθε ιδιοκτήτη ή πάει βάση των χιλιοστών κάθε διαμερίσματος. Είμαι διαχειριστής και δεν ξέρω τι να κάνω. Άλλοι λένε το ένα και άλλοι το άλλο.Γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα ή να έχει διαβάσει κάτι επίσημο? Ευχαριστώ. Ιδιοκτήτες σπιτιών, βάσει χιλιοστών συμμετοχής στο ασανσέρ 6 ώρες πριν, TitanX είπε Για του λόγου το αληθες πηρα προσφορα για νέο ανελκυστηρα υδραυλικο τελικη τιμη 12.000€. Για να παρω πιστοποιηση μου ζητανε 8000€( μιλαμε για ασανσερ του 2002 υδραυλικο). Το βρισκεται λογικό? Ειναι σαν να πηγαινω για ΚΤΕΟ σε αμαξι αξιας 20.000€ και να μου ζητανε παρεμβασεις των 15000€. Παιζει πολυ μεγαλη σπεκουλα τωρα απο ολες αυτες τις εταιρειες, υπερτιμολογησεις, βαζουν μεσα στις πιστοποιησης την Αρτα και τα Γιαννενα. Μέχρι και γραμμη και σύνδεση τηλεφώνου. διαβαζα τη προσφορα και θελει να αλλαξει ολο το πινακα ελεγχου με νεο, εδω δε μιλαμε για παραμβασεις ξυλωμα ολα και κραταμε μονο το κουτι. Ειπαμε μια πολυκατοικια ειμαστε οχι Νοσοκομειο. Οποτε μπορεσεις @Inuyasha στειλε μου το ΦΕΚ σε ευχαριστώ πολυ. Πες μα τις περιλαμβάνει η προσφορά να σου πουμε για την τιμή μια ιδέα 1 ώρα πριν, TitanX είπε Η ερώτηση μου εξαρχής δεν ήταν για να σχολιάσω τη τιμή ή ερώτηση μου ήταν αν υπάρχει το ΦΕΚ και να διαβάσω αν οι παρεμβάσεις που έγραψε ο τεχνικός είναι απαραίτητες όλες οι προαιρετικές. Τώρα από εκεί πως φτάσαμε στο είναι ακριβή και αν όχι το αφήνω. Από εκεί και πέρα εννοείται στη ελεύθερη αγορά θα ψάξω τον πιο ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να βγάλεις άκρη με τεχνικό ΦΕΚ για ανελκυστήρες. Αν έχεις όρεξη, ξεκίνα: Επεξ/σία 24 Ιουνίου από sphinxgr
TitanX Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 22 minutes ago, nvel said: τι το θες το φεκ, διαθέτεις το υπόβαθρο να κατανοήσεις το ΕΝ81; Ξέρεις πιο υπόβαθρο έχω; Αν είναι να σε στείλουμε μαζί με τη λιτσα πατέρα να προβλέπεις και το μέλλον. 1
nvel Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, TitanX είπε Ξέρεις πιο υπόβαθρο έχω; Αν είναι να σε στείλουμε μαζί με τη λιτσα πατέρα να προβλέπεις και το μέλλον. άμα είχες το υπόβαθρο θα ήξερες και το φεκ και τα πρότυπα του διέπουν τους ανελκυστήρες, και δεν θα ρώταγες στο insomnia... 4 1
TitanX Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 27 minutes ago, nvel said: άμα είχες το υπόβαθρο θα ήξερες και το φεκ και τα πρότυπα του διέπουν τους ανελκυστήρες, και δεν θα ρώταγες στο insomnia... .Έλα ρε μεγάλε να σε πάρω στην εταιρεία να κάνεις πρόβλεψες . Anyway δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου. Ούτως ή άλλως ότι απαντήσεις έδωσες ήταν άσχετες. Προφανώς μπήκες να πεις τη μπούρδα σου και εχε γεια.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 7 ώρες πριν, TitanX είπε Για του λόγου το αληθες πηρα προσφορα για νέο ανελκυστηρα υδραυλικο τελικη τιμη 12.000€. Για να παρω πιστοποιηση μου ζητανε 8000€( μιλαμε για ασανσερ του 2002 υδραυλικο). Το βρισκεται λογικό? Ειναι σαν να πηγαινω για ΚΤΕΟ σε αμαξι αξιας 20.000€ και να μου ζητανε παρεμβασεις των 15000€. Παιζει πολυ μεγαλη σπεκουλα τωρα απο ολες αυτες τις εταιρειες, υπερτιμολογησεις, βαζουν μεσα στις πιστοποιησης την Αρτα και τα Γιαννενα. Μέχρι και γραμμη και σύνδεση τηλεφώνου. διαβαζα τη προσφορα και θελει να αλλαξει ολο το πινακα ελεγχου με νεο, εδω δε μιλαμε για παραμβασεις ξυλωμα ολα και κραταμε μονο το κουτι. Ειπαμε μια πολυκατοικια ειμαστε οχι Νοσοκομειο. Οποτε μπορεσεις @Inuyasha στειλε μου το ΦΕΚ σε ευχαριστώ πολυ. Με 12000 δεν περνεις νέο Ανσανσερ Καζάνι νέο πίνακα νέο και καμιά επισκευή στο έμβολο Όταν ο πίνακας που έχει το Ανσανσερ είναι ανεπαρκείς σε μέτρα ασφαλείας λογικό είναι μετά από 20 χρόνια + να θέλει αλλαγή Αυτή τη στιγμή πρέπει να προσθέσει στο αν ασανσέρ αναμονή για τηλεφωνική γραμμή (θα γίνει και αυτό υποχρεωτικό σύνδεση είτε με συντηρητή είτε πυροσβεστική) Και ναι είναι νορμάλ η τιμή αν αυτά τα 20 χρόνια από την εγκατάσταση δεν έχουν γίνει αναβαθμίσεις 2 ώρες πριν, TitanX είπε Η ερώτηση μου εξαρχής δεν ήταν για να σχολιάσω τη τιμή ή ερώτηση μου ήταν αν υπάρχει το ΦΕΚ και να διαβάσω αν οι παρεμβάσεις που έγραψε ο τεχνικός είναι απαραίτητες όλες οι προαιρετικές. Τώρα από εκεί πως φτάσαμε στο είναι ακριβή και αν όχι το αφήνω. Από εκεί και πέρα εννοείται στη ελεύθερη αγορά θα ψάξω τον πιο ανταγωνιστικό. Επίσης για το νόμο δεν υπάρχει η έννοια προερετικο ότι γράφει τι φεκ πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μπει Εκεί πάνε οι συντηρητές και δίνουν επιλογές Πχ απλός πίνακας χειρισμού 1000 ευρω Πίνακας inverter 2500 Ή απλά ξύλινα ποτρακια χειροκίνητα 500 ευρώ Αυτόματα ποτρακια τύπου bus 1500 Πλήρες αυτόματες πόρτες 5000 Τυχαία νούμερα όλα
vagos789 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Για ασανσερ απο δεκαετια '90 περιπου μας προτειναν αυτα: 1
ATmega Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Επισυνάπτω προσφορά που μας έστειλε η εταιρεία συντήρησης για να βγει η πιστοποίηση. Πολυκατοικία 1975, ασανσέρ 3 ατόμων. Είναι φυσιολογικές τιμές και οι εργασίες? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εταιρεία στην Αθήνα με την οποία έχετε μείνει ευχαριστημένοι? 488706491__pdf.pdf 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου Μόλις τώρα, ATmega είπε Επισυνάπτω προσφορά που μας έστειλε η εταιρεία συντήρησης για να βγει η πιστοποίηση. Πολυκατοικία 1975, ασανσέρ 3 ατόμων. Είναι φυσιολογικές τιμές και οι εργασίες? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εταιρεία στην Αθήνα με την οποία έχετε μείνει ευχαριστημένοι? 488706491__pdf.pdf 129.06 kB · 0 downloads Σαν τιμές είναι νορμάλ ούτε φτηνό ούτε ακριβό Όπως έχω ξανά γράψει οι αλλαγές συντηρητή είναι λίγο λαχείο, φεύγεις από κάποιον που για χ χρόνια κάνει συντήρηση τον ανελκυστήρα, άρα ξέρει τα κουσούρια του, για να πας σε κάποιον νέο για να γλυτώσεις 300-400-500 ευρώ που συνήθως αυτός που θα δώσει μικρότερη προσφορά θα στα φάει αλλιώς μέσα στο πρώτο 6μηνο, με υποτιθεμενες βλάβες Πχ έδωσε φτηνότερη προσφορά και για την επισκευή αλλά και για συντήρηση, αλλά δεν ανέφερε πουθενά ότι κάθε κλήση για βλάβη που θα πάει στην οικοδομή είναι 60+φπα +ότι ανταλακτικο βάλει, και ότι τα κινέζικα το ανταλακτικα που δούλευε τα χρεώνε χ3 από καλύτερης ποιότητας γιατί τα έκανε εισαγωγή και είχε το όνομα του επάνω Αποτέλεσμα? Ούτε στο 3μηνο μας παρακαλούσαν να ξανά αναλάβουμε γιατί μέσα σε 3 μήνες έβγαλε όλως τυχαίως όσες βλάβες δεν είχε βγάλει στα 30 χρόνια λειτουργίας Όταν το έδιωξαν και πήγαμε, βρήκαμε μέσα στο πίνακα χρονοδιακοπτη που κάνε 2 μέρες έκανε το Ανσανσερ να σταματάει, γλύτωσαν σύνολο 1200 ευρώ και του πλήρωσαν έξτρα κοντά στις 3000 για ανταλακτικα που δεν άλλαξε ποτέ, οριακά τα καθάρισε 1 1
cinemusic Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 18/5/2025 στις 5:33 ΠΜ, Inuyasha είπε Ξες πόσες οικοδομές του 80 και του 90 είναι ακόμα με τα συρματοσχοινα που μπήκαν στην εγκατάσταση? Θελω να πιστευω πως μιλας για παρατημένες οικοδομές.. Κανενας συντηρητής δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του μετα απο ελεγχο σε ανελκυστήρα που εχει συρματοσχοινα 30-40 ετων. Στις 18/5/2025 στις 5:33 ΠΜ, Inuyasha είπε Επεξ/σία 24 Ιουνίου από cinemusic
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 26 λεπτά πριν, cinemusic είπε Θελω να πιστευω πως μιλας για παρατημένες οικοδομές.. Κανενας συντηρητής δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του μετα απο ελεγχο σε ανελκυστήρα που εχει συρματοσχοινα 30-40 ετων. Μην περνεις όρκο δούλευα πάνω από 10 χρόνια στο κλάδο Καλώς ή κακώς τα παλιότερα συρματοσχοινα άντεχαν παραπάνω σε σχέση με τα νέα, οπότε οι συντηρητές αν δεν πετάξει κλώνο (να σπάσει ένα από τα μικρότερα σύρματα) δεν μπαίνουν στο κόπο να πούνε για αλλαγή εκτός αν θέλουν έξτρα έσοδα, οπότε αρχίσουν και λένε στις οικοδομές ότι πρέπει να αλλαχτούν ακόμα και στις κλειδαριές παλιού τύπου προτιμούν να παίζουν με ψευτοεπισκευες καθαρισμούς από να πάνε σε αλλαγή για να μην ακούνε γκρίνια ότι συνέχεια χαλάει και πληρώνουμε
cinemusic Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Μην περνεις όρκο δούλευα πάνω από 10 χρόνια στο κλάδο Καλώς ή κακώς τα παλιότερα συρματοσχοινα άντεχαν παραπάνω σε σχέση με τα νέα, οπότε οι συντηρητές αν δεν πετάξει κλώνο (να σπάσει ένα από τα μικρότερα σύρματα) δεν μπαίνουν στο κόπο να πούνε για αλλαγή εκτός αν θέλουν έξτρα έσοδα, οπότε αρχίσουν και λένε στις οικοδομές ότι πρέπει να αλλαχτούν ακόμα και στις κλειδαριές παλιού τύπου προτιμούν να παίζουν με ψευτοεπισκευες καθαρισμούς από να πάνε σε αλλαγή για να μην ακούνε γκρίνια ότι συνέχεια χαλάει και πληρώνουμε Κοιτα, επειδη και εγω ημουν αρκετα χρονια στον χωρο πιο πολύ στην κατασκευή και μετα λιγο στην συντήρηση, στο λεω με βεβαιότητα οτι σοβαρο γραφείο που θελει να εχει ήσυχο το κεφαλι του , σε καμια περίπτωση δεν υπογράφει για σοβαρα πράγματα οπως ειναι η ασφαλεια. 40 χρονια με τα ιδια συρματόσχοινα ; Τι λες τωρα; Εμεις ηδη στα τελη των 90s αλλαζαμε συρματόσχοινα σε ανελκυστήρες των 80s.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, cinemusic είπε Κοιτα, επειδη και εγω ημουν αρκετα χρονια στον χωρο πιο πολύ στην κατασκευή και μετα λιγο στην συντήρηση, στο λεω με βεβαιότητα οτι σοβαρο γραφείο που θελει να εχει ήσυχο το κεφαλι του , σε καμια περίπτωση δεν υπογράφει για σοβαρα πράγματα οπως ειναι η ασφαλεια. 40 χρονια με τα ιδια συρματόσχοινα ; Τι λες τωρα; Εμεις ηδη στα τελη των 90s αλλαζαμε συρματόσχοινα σε ανελκυστήρες των 80s. Δεν ξέρω σε ποια πόλη είσαι Θεσσαλονίκη πάντως στα 10 χρόνια δεν άλλαζαν ούτε σε περιοχές με υγρασία που έπιαναν σκουριά (βλέπε Καλαμαριά)
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 24/6/2025 στις 10:42 ΠΜ, tonyz21 είπε Μένω σε μια πολυκατοικία του 80κατι 8 χρόνια. Είμαι ιδιοκτήτης. Δίνουμε κάθε μήνα 70-80€ σε συντήρηση για το ασανσέρ Τα ιδια στοιχεια και σε μενα, αλλα δινουμε 50€ το μηνα. Πόσοι οροφοι? Επεξ/σία 26 Ιουνίου από fitsoulas2024
chrisxkar Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Έχω αλλάξει 5 διαμερίσματα και πέρα από την μία οικοδομή που έμενε 3 φορές τον χρόνο στις υπόλοιπες πολυκατικίες ούτε έμεινα ούτε άκουσα κάποιο πρόβλημα ούτε άκουσα κάτι παρόμοιο από κάποιον γνωστό.Δεν ξέρω αν είχατε μάπα συντηρητή αν είχατε χρέπι ασανσέρ ή αν εγώ ήμουν απίστευτα τυχερος αλλά μου ακούγονται περίεργα αυτά που διαβάζω.Εκτός και αν μένετε σε καμία οικοδομή με 50 διαμερίσματα ώπου λογικό θα το βρώ τοτε γιατί όσο να πείς έχει τρελα αυξημένη χρήση σε συγκριση με ένα των 16 διαμερισμάτων
Fotis_Greece Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Παιδια ο σωστος τροπος ειναι με την εταιρεια που ηδη κανει την συντηρηση να κλεισει ραντεβου με τον φορεα, πιστοποιησης, να κανει το ελεγχο για το τι χρειαζεται και να σας δωσει την αναφορα. Με αυτην την αναφορα πλεον στα χερια παιρνετε προσφορες και απο αυτον που ηδη σας κανει συντηρηση αλλα και απο αλλους. Και εγω σαν διαχειριστης στην ιδια φαση ειμαι αλλα τους ενημερωσα ολους να ετοιμαστουν να βαλουν το χερι στην τσεπη, κανα 5000 για ασανσερ 5 οροφων βγαινει περιπου. Θα κανω μαλιστα την προταση να γινει απλη διαρεση με τα διαμερισματα και οχι με τα χιλιοστα. Εγω ειμαι ηδη υπερ και στην αλλαγη πινακα inverter συν αλλα 2300 + ΦΠΑ. Αυτη η αλλαγη πινακα θα βοηθησει πολυ το θεμα θορυβου οποτε και αυτοι που μενουν ισογειο-υπογειο θα ησυχασουν λιγο (και γιαυτο δεν θελω να το παω με χιλιοστα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα