Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα τον επεξεργαστή i5-14600k με μητρική MSI B760 tomahawk και CPU cooler thermalright phandom spirit 120 και μου ανεβάζει θερμοκρασίες ο επεξεργαστής και μάλιστα σε παιχνίδι κράσαρε. Τι μου προτείνετε; Δεν θέλω να βάλω υδρόψυξη, να το λύσω με ρυθμίσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, divan είπε

Αγόρασα τον επεξεργαστή i5-14600k με μητρική MSI B760 tomahawk και CPU cooler thermalright phandom spirit 120 και μου ανεβάζει θερμοκρασίες ο επεξεργαστής και μάλιστα σε παιχνίδι κράσαρε. Τι μου προτείνετε; Δεν θέλω να βάλω υδρόψυξη, να το λύσω με ρυθμίσεις.

Λογικά πρέπει να έχει διάφανο αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος που έρχεται σε επαφή με την cpu, το έβγαλες αυτό? Edit:https://youtu.be/EmaR_a5d-c0?t=178

Thermal paste έβαλες?

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν κάνεις κάτι δες τι θερμοκρασία σου δείχνει το bios. Δεν ξέρω αλλά υπάρχουν προγράμματα που σου δείχνουν και λάθος θερμοκρασια...

Βγαλε ξανά την ψυκτρα και βάλε άλλη πάστα. Η arctic silver 5 για εμένα είναι μια από τις καλύτερες. 

Δες οι ανεμιστήρες να είναι σωστά τοποθετημένα. Δηλαδή η ροή αέρα να είναι σωστή.

6_6a_6a4b6912_G992fg3.jpeg

Quv2c.jpg

Επεξ/σία από Thomasaig
  • Like 1
Δημοσ.

Τι κουτί έχεις;

Τι κάρτα γραφικών;

Εφόσον έχεις βάλει την ψύκτρα σωστά και δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, το μόνο που μπορείς να κάνεις σε 760chipset είναι να περιορίσεις τα power limit (πχ στα 125w) αν και κανονικά η ψύκτρα σου καλύπτει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Λογικά πρέπει να έχει διάφανο αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος που έρχεται σε επαφή με την cpu, το έβγαλες αυτό? Edit:https://youtu.be/EmaR_a5d-c0?t=178

Thermal paste έβαλες?

Την τοποθέτηση του cooler και το στήσιμο του pc την έκανε τεχνικός υπολογιστών, φαντάζομαι ότι έβγαλε την ζελατίνα και τοποθέτησε πάστα. Το περίεργο είναι ότι μόνο ο ένας πυρήνας από τους τέσσερις ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία.

1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Thermal paste έβαλες?

Την τοποθέτηση του cooler και το στήσιμο του pc την έκανε τεχνικός υπολογιστών, φαντάζομαι ότι έβγαλε την ζελατίνα και τοποθέτησε πάστα. Το περίεργο είναι ότι μόνο ο ένας πυρήνας από τους τέσσερις ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία. Τους πάνω ανεμιστήρες του έχω εξαγωγής. Δυο μπροστινούς εισαγωγής, δύο κάτω εισαγωγής, δύο πάνω εξαγωγής κι έναν πίσω εξαγωγής. Οι δύο πάνω πρέπει να είναι ειαγωγής, να τους αλλάξω;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι κουτί έχεις;

Τι κάρτα γραφικών;

Εφόσον έχεις βάλει την ψύκτρα σωστά και δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, το μόνο που μπορείς να κάνεις σε 760chipset είναι να περιορίσεις τα power limit (πχ στα 125w) αν και κανονικά η ψύκτρα σου καλύπτει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Αν αλλάξει το CPU lite load από auto που είναι (μάλλον) mode 12 σε π.χ. mode 9?

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, divan είπε

Τους πάνω ανεμιστήρες του έχω εξαγωγής. Δυο μπροστινούς εισαγωγής, δύο κάτω εισαγωγής, δύο πάνω εξαγωγής κι έναν πίσω εξαγωγής. Οι δύο πάνω πρέπει να είναι ειαγωγής, να τους αλλάξω;

Οχι, μια χαρά τους έχεις.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι κουτί έχεις;

Τι κάρτα γραφικών;

κουτί lian-li lancool 216 , gpu asus dual 4070 με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πώς θα θα περιορίσω τα power limit, έχεις να μου στείλεις κάποιο βίντεο;

17 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

4; 6 πυρήνες έχεις. Μάλλον δεν έκατσε καλά η ψύκτρα.

Total Cores 14
# of Performance-cores 6
# of Efficient-cores 8
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, divan είπε

κουτί lian-li lancool 216 , gpu asus dual 4070 με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πώς θα θα περιορίσω τα power limit, έχεις να μου στείλεις κάποιο βίντεο;

Total Cores 14
# of Performance-cores 6
# of Efficient-cores 8

Μέσα στα bios πάτα στο "OC" μετά "Advanced CPU Configuration" το "Long Duration Power Limit (W)" είναι το PL1 και το "Short Duration Power Limit (W)" είναι το PL2, με βάση τη φώτο, βάλε και τα δυο 181 W.

Screenshot 2025-05-18 002919.png

Screenshot 2025-05-18 003515.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, divan είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει πιθανότητα να λυθεί με αναβάθμιση bios ή είναι λίγο επικίνδυνο αυτό;

Δεν ξέρω αν λυθεί, η αν δεν αλλάξει κάτι και πρέπει να τα ξανά ρυθμίσεις.

Επίσης δες και το "CPU Current Limit (A)"  aka "IccMax" εδώ η Intel προτείνει να είναι 200Α

1-Intels-Juni-2024-Vorgaben-fuer-Core-iK-CPUS-der-13-und-14-Generation.png

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, divan είπε

Αυτές είναι οι κανονικές ρυθμίσεις, εγώ δεν πρέπει να τις χαμηλώσω για να πριορίσω τα WATT της CPU;

Κανονικά όχι, εφόσον η ψήκτρα σου καλύπτει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Μπορείς να κατεβάσεις τα Volt του επεξεργαστή με το  "CPU lite load" κατεβάζεις το νούμερο μέχρι να έχεις την επιθυμητή θερμοκρασία σε full load.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...