KyrGR Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 11 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε Μεχρι πότε μπορω να το καταναλωσω Δεν το λέω ως αστείο αλλά ως γεγονός. Πριν 80 χρόνια στα χωριά σταματούσαν να το καταναλώνουν μόνο αν έπεφτε μέσα κανένα ποντίκι και εφεξής το συγκεκριμένο πιθάρι το χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά σε λύχνο ή καντήλι. 2 1
gorge18 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 18/5/2025 στις 11:52 ΠΜ, Fan είπε Πήραμε για πρώτη φορά έναν τενεκέ παρθένο ελαιόλαδο από ένα ελαιοτριβείο στη Φθιώτιδα. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω ακριβώς, αλλά το λάδι έχει παράξενη γεύση, μου φαίνεται κάπως πηχτό και βαρύ και η γεύση του κυριαρχεί όπου και να το βάλεις. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε λάδι από Καλαμάτα συνήθως και ήταν αρκετά πιο ελαφρύ στη γεύση. Πιστεύετε ότι έχει θέμα το λάδι που πήραμε ή απλώς είχαμε συνηθίσει λάδι άλλης περιοχής και αυτό που είναι εντελώς διαφορετικό μας φαίνεται παράξενο; Το πηρες τωρα για αγουρέλαιο; Γιατι η εποχη εχει περασει για να ειναι φρεσκο. Μπορεις να πας λιγο σε ενα χημειο να σου πουν την οξύτητα του.
mike15 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 4 λεπτά πριν, tzavardin είπε Σου είπα υπάρχουν 100+ ποικιλίες. Δεν είμαι ειδικός, ειδικοί με την έννοια του επιστήμονα είναι οι γεωπόνοι. Εμεις απλά βγαζουμε λαδι. Δεν ξέρω τι ποικιλία βάζει ο καθένας και τι λάδι βγάζει. Αν εννοείς ότι εχουν φυτεψει και εκεί κορωνέικη, θα σου πω ότι έχουνε φυτέψει και στην Αυστραλία και στη Χιλή. Η κορωνέικη είναι ποικιλία από την Κορώνη, όπως λέει το όνομά της. Θέλει συγκεκριμένο κλίμα για να αποδόσει καλά. Έγραψα από που αλλού έχω δοκιμάσει και μου έχει αρέσει. Θέλεις να πεις εσύ πιο καθαρά τι εννοείς; εχω φαει λαδι απο μεσηνια ,κρητη και χαλκιδικη. χαλκιδικη τα λιγοτερα γιατι κυριως ασχολουνται με την βρωσιμη ελια και το λαδι συνηθως το εξαγουν σαν ντελικατεσεν στο εξωτερικο ,με μεγαλη αξια.τα περισοτερα που δοκιμασα απο κρητη δεν μου αρεσαν,οχι οτι δεν ειναι καλα,απλα δεν μου αρεσαν σαν γευση.της μεσηνιας και της χαλκιδικης αναλογικα που δοκιμασα ειναι καλυτερα.απλα λεω μηπως στην χαλκιδικη χρησιμοποιουν καποια αλλη ποικιλια επειδη λες οτι υπαρχουν πολλες. φυσικα ολα συσκευασμενα απο σουπερ μαρκετ αλλα και απο παραγωγους-συνεταιρισμους.ποτε χυμα αγνωστου παραγωγου.
Lucifer Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 9 ώρες πριν, tzavardin είπε Προσωπικά ότι λάδι εχω δοκιμάσει από στερεά και πάνω είναι από κάτω του μετρίου μέχρι για σαπούνι με τα δικά μου γούστα. θα σέβεστε 2
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 3 λεπτά πριν, Lucifer είπε θα σέβεστε Η Μυτιλήνη παράγει ενα απο τα καλύτερα μην πω το καλυτερο λαδι στην Ελλάδα, ειναι βεβαια ελαφρύ λαδι αλλα ειναι κόσμημα. 2
tzavardin Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Lucifer είπε θα σέβεστε Δεν είπα για νησιά συγκεκριμένα Lucifer έφαγα καλο λαδι παντως μια φορα που μου φερανε δώρο🙂. Άλλες ποικιλίες και λογική, είναι ξερικά τα χωράφια, δεν δίνουν μεγάλη απόδοση αλλά για αυτό έχει και γεύση το λάδι. Θα ήθελα να ξαναφάω πάντως, άμα πάω πάλι θα ζητήσω από τους φίλους μου εκεί και θα το πληρώσω εννοείται. Γενικά η συζήτηση ποιος έχει το καλύτερο λάδι είναι λίγο άτοπη, είναι σαν να λέμε ποια ποικιλία κρασιού είναι η καλύτερη, ποιος βγάζει το καλύτερο τυρί. Είναι θέμα γούστου. Απλά κάποιες παραδοσιακά ξεχωρίζουν στην προτίμηση του κόσμου. 52 λεπτά πριν, mike15 είπε εχω φαει λαδι απο μεσηνια ,κρητη και χαλκιδικη. χαλκιδικη τα λιγοτερα γιατι κυριως ασχολουνται με την βρωσιμη ελια και το λαδι συνηθως το εξαγουν σαν ντελικατεσεν στο εξωτερικο ,με μεγαλη αξια.τα περισοτερα που δοκιμασα απο κρητη δεν μου αρεσαν,οχι οτι δεν ειναι καλα,απλα δεν μου αρεσαν σαν γευση.της μεσηνιας και της χαλκιδικης αναλογικα που δοκιμασα ειναι καλυτερα.απλα λεω μηπως στην χαλκιδικη χρησιμοποιουν καποια αλλη ποικιλια επειδη λες οτι υπαρχουν πολλες. φυσικα ολα συσκευασμενα απο σουπερ μαρκετ αλλα και απο παραγωγους-συνεταιρισμους.ποτε χυμα αγνωστου παραγωγου. Δεν έχω φάει από τη Χαλκιδική, δεν γνωρίζω. Ξέρω ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ελιές πιο ανθεκτικές στο κρύο και άλλες ποικιλίες κατά κανόνα παραδοσιακά. Η σωστή λογική είναι αν σου άρεσε να ξαναπάρεις, είτε Χαλκιδικής, είτε Καλαμάτας, είτε Ισπανίας, αν δε σου άρεσε μαύρο. Έχε υπόψη ότι όταν παίρνεις λάδι από μια εταιρεία συσκευασμένο, λογικά θα πάρεις από πολλούς διαφορετικούς παραγωγούς μαζί, και μπορεί να έχει μέσα δέκα ποικιλίες. Και από μεμονωμένο παραγωγό να πάρεις, μπορεί στο ίδιο χωράφι να έχει δύο ή τρεις ποικιλίες αν φύτεψε σε άλλες περιόδους τα δέντρα. Σπάνια είναι μονοποικιλιακό τύπου κορωνέικη και θα το γράφει το συσκευασμένο. Δεν το λέω ως μειονέκτημα το παραπάνω. Οι κατηγοριοποιήσεις έχουν σχέση με την οξύτητα και το αν είναι ραφιναρισμένο. Εξαιρετικό παρθένο, παρθένο, εξευγενισμένο, όχι αν είναι μια ποικιλία. Τώρα για το συσκευασμένο και παραγωγού είμαι προκατειλημμένος, γιατί δεν έχω φάει και πολύ συσκευασμένο στη ζωή μου 😂. Για μένα η διαφορά στην τιμή είναι τέτοια που και να πουλάγαμε τα χωράφια πάλι σε μεμονωμένο παραγωγό θα πήγαινα, το ίδιο λάδι είναι. Βέβαια καλό είναι να τον γνωρίζεις και να εμπιστεύεσαι το λόγο του, γιατί αλλιώς είναι κανόνας ότι θα φας ένα 20-30% περσινό, ενώ αν δεις πολύ χαμηλή τιμή, περίμενε κι ένα 10%+ πυρηνέλαιο μέσα. Όχι ότι θα πάθεις κάτι αν γίνουν τα παραπάνω. Προφανώς έχω δει και ακούσει και χειρότερα. Υπάρχουν παραγωγοί που είναι αρκετά περήφανοι για το λάδι τους ώστε να δίνουν δείγμα ένα μπουκάλι χωρίς να πουλήσουν τενεκέ, θα σου έλεγα αν βρεις τέτοιο να το δοκιμάσεις, θα γλιτώσεις εκατοντάδες ευρώ τα επόμενα χρόνια. 1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε αν εξαιρεσουμε την χημικη αναλυση, πως μπορουμε να καταλαβουμε την ποιοτητα του λαδιου; καποιος μου εδωσε εναν τενεκε λαδι. δεν ξερω ποτε το εβγαλαν. Μεχρι πότε μπορω να το καταναλωσω; Στην πρώτη ερώτηση, δεν μπορείς. Με την εμπειρία θα μπορείς να καταλάβεις αν έχει οξύτητα μεγάλη, ειδικά αν είχε κάποιο πρόβλημα όπως προσβολή από δάκο, που προείπαμε, αν και ο ασφαλής τρόπος είναι με χημική ανάλυση. Να ξέρεις ότι όταν ο παραγωγός παίρνει το λάδι από το ελαιοτριβείο, του λέει τι οξύτητα έχει. Το κοιτάνε οι ίδιοι, γιατί μετά το δικό τους μερίδιο θα το βάλουνε στο κατάλληλο ντεπόζιτο με τα λάδια ίδιας ποιότητας και θα το πουλήσουνε στο χοντρέμπορο για να φτάσει στην αγορά συσκευασμένο. Άρα ο παραγωγός ξέρει τι λάδι έβγαλε φέτος και τι σου πουλάει. Το μεχρι πότε, είναι μέχρι να ταγκίσει, να αλλοιωθεί η γεύση και το χρώμα του. Μπορεί να πάρει χρόνια, δε θα γίνει την επόμενη χρονιά, εκτός αν το βλέπει το φως ή είναι σε πολύ ζεστό σημείο και όχι σε δροσερό μέρος 10-20 βαθμούς η αποθήκευσή του. Επεξ/σία 19 Μαϊου από tzavardin
NiKoSmile Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 18/5/2025 στις 11:52 ΠΜ, Fan είπε Πήραμε για πρώτη φορά έναν τενεκέ παρθένο ελαιόλαδο από ένα ελαιοτριβείο στη Φθιώτιδα. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω ακριβώς, αλλά το λάδι έχει παράξενη γεύση, μου φαίνεται κάπως πηχτό και βαρύ και η γεύση του κυριαρχεί όπου και να το βάλεις. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε λάδι από Καλαμάτα συνήθως και ήταν αρκετά πιο ελαφρύ στη γεύση. Πιστεύετε ότι έχει θέμα το λάδι που πήραμε ή απλώς είχαμε συνηθίσει λάδι άλλης περιοχής και αυτό που είναι εντελώς διαφορετικό μας φαίνεται παράξενο; Πόσα λίτρα ο τενεκές και πόσο η τιμή?
majunior Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, tzavardin είπε Από την άλλη έφυγες από λάδι Καλαμάτας και πήγες σε λάδι Λαμίας. Σορι κιόλας, λιοντάρια χριστιανοί. Προσωπικά ότι λάδι εχω δοκιμάσει από στερεά και πάνω είναι από κάτω του μετρίου μέχρι για σαπούνι με τα δικά μου γούστα. Βέβαια παίζει ρόλο και το πώς μαζεύουμε, στην ήπειρο τους είχα δει να περιμένουνε να πέσουν και γέλαγα. Μπορεί βέβαια να το συνηθίσεις αυτο το λαδι αν ειναι θεμα ποικιλίας και να σου αρέσει περισσότερο. Σε άλλους αρέσει το ασύρτικο που είναι κορυφαία ποικιλία κρασοστάφυλου, άλλοι δεν το ακουμπάνε. Τεράστιος μύθος που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δες μόνο πόσα βραβεία έχει κερδίσει ο Κύκλωπας από τη Θράκη. edit: Η οξύτητα είναι μια ανάλυση των €10-15 Επεξ/σία 19 Μαϊου από majunior 1
tzavardin Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, majunior είπε Τεράστιος μύθος που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δες μόνο πόσα βραβεία έχει κερδίσει ο Κύκλωπας από τη Θράκη. edit: Η οξύτητα είναι μια ανάλυση των €10-15 Από ότι είδα γρήγορα, είναι μια εταιρεία που κατά βάση δουλεύει με εξαγωγές και δίνει εξαιρετικά παρθένο (δηλαδή κάνει διαλογή) με ψυχρή έκθλιψη και πουλάει 13,5 ευρώ το λίτρο. (Εννοείται ή μισή τιμή είναι η τυποποίηση, ή πιστοποίηση και η εμφιάλωση) Δεν αμφιβάλλω οτι θα ειναι εξαιρετικό λαδι. Τι σύγκριση κάνουμε τώρα. Άμα βρω έναν Μανιάτη που κάνει την ίδια δουλειά, έχει διπλάσια βραβεία και το πουλάει 50 το λίτρο είναι απόδειξη από μόνο του ότι όλο το μανιάτικο λάδι είναι δύο φορές καλύτερο από όλο το λαδι της Θράκης; Όπως είπα όλα είναι θέμα γούστου. Αλλά άμα βγω και πω ότι είναι μύθος η γραβιέρα Κρήτης, τα μακεδονικά και τα Σαντορινιά κρασιά, το καλαματιανό λαδι, το σαλάμι Λευκάδας και εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο αντικειμενικά το λαδι της Ηπείρου, το κρασί της Καλαμάτας και τα λουκάνικα του χωριού μου, νομίζω είναι υπερβολή και θα είμαι τοπικιστής. Κάποια προϊόντα πήραν όνομα και ποπ γιατί πραγματικά αξίζουν. Εξαιρέσεις και διαμάντια υπάρχουν παντού. Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι πάνω μίλαγα για λαδι από παραγωγούς, που συνήθως βρίσκω σε σπίτια ή οι ίδιοι μου δίνουν να δοκιμάσω και προφανώς με τις δικές μου συνήθειες. Επεξ/σία 19 Μαϊου από tzavardin 1
majunior Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Το καλό ελαιόλαδο δεν έχει να κάνει με την περιοχή παραγωγής, γι'αυτό και θα δεις να έχουν πάρει διπλά χρυσά μετάλλια λάδια από την Καλιφόρνια μέχρι την Κίνα. Σχετικά με τον Κύκλωπα τώρα, δε μιλάει κανείς για υποκειμενικές απόψεις ή γούστα, αφού παίρνει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς (ανάμεσά τους και IOOC). Είναι ένα λάδι που πάνω από 15 χρόνια έχει σαρώσει τα βραβεία και δεν προέρχεται από τις περιοχές που οι Έλληνες παραδοσιακά συνδέουν με το λάδι. 1
kalmik Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 18/5/2025 στις 12:42 ΜΜ, Fan είπε Ίσως δες διάβασες καλά. Ρώτησα κυρίως εάν υπάρχει θέμα σε ένα παρθένο ελαιόλαδο όταν είναι πηχτό και βαρύ στη γεύση, όχι πως να καταλάβεις τη γεύση του μέσα από το ίντερνετ. To αγουρέλαιο είναι πρασινωπό, πιο πηχτό και πικρίζει. Παρόλα αυτά θεωρείται η ανώτερη ποιότητα.
fitsoulas2024 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 7 ώρες πριν, gx2 είπε Για αυτό δεν καταλαβαίνεις διάφορα!!!😄 μα εχω δοκιμασει και ακριβα, δοκιμασα πολλα λεω και διαφορά δεν. Οποτε καταληγω να παιρνω το φτηνοτερο, γιατι να πληρωνω τη φιρμα?
NiKoSmile Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Για να μη μαλώνετε, η ανώτερη κατηγορία ελαιολάδων που κάνουν τη διαφορά είναι τα EVOO με υψηλές φαινόλες που έχουν αναγνωρισμένες σημάνσεις υγείας από την Ε.Ε. Αυτά κοστίζουν 70-80€ το λίτρο και δεν πουλιούνται σε τενεκέδες 😏. Επεξ/σία 19 Μαϊου από NiKoSmile 1
majunior Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Για να μη μαλώνετε, η ανώτερη κατηγορία ελαιολάδων που κάνουν τη διαφορά είναι τα EVOO με υψηλές φαινόλες που έχουν αναγνωρισμένες σημάνσεις υγείας από την Ε.Ε. Αυτά κοστίζουν 70-80€ το λίτρο και δεν πουλιούνται σε τενεκέδες 😏. Δε μαλώνει κανείς για το ποια είναι τα καλύτερα ελαιόλαδα. Εγώ επισημαίνω ότι η ποιότητα του λαδιού δεν έχει σχέση με την περιοχή προέλευσης. Τα λάδια που αναφέρεις εσύ, προορίζονται για φαρμακευτική χρήση και λόγω της εξαιρετικά υψηλής συγκέντρωσης πολυφαινολών είναι δυσάρεστα στη γεύση. Τολμώ να πω ότι δεν τρώγονται. Επεξ/σία 19 Μαϊου από majunior
mike15 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Η Μυτιλήνη παράγει ενα απο τα καλύτερα μην πω το καλυτερο λαδι στην Ελλάδα, ειναι βεβαια ελαφρύ λαδι αλλα ειναι κόσμημα. ναι αλλα λαδι που να το βρεις? παντως το ελαφρυ δεν μου αρεσει.επαιρνα απο παραγωγο-συνεταιριστικο απο καλαματα και δεν καταλαβαινα οτι ειχε λαδι η σαλατα. 3 ώρες πριν, tzavardin είπε Γενικά η συζήτηση ποιος έχει το καλύτερο λάδι είναι λίγο άτοπη, είναι σαν να λέμε ποια ποικιλία κρασιού είναι η καλύτερη, ποιος βγάζει το καλύτερο τυρί. Είναι θέμα γούστου. Απλά κάποιες παραδοσιακά ξεχωρίζουν στην προτίμηση του κόσμου. αυτο σιγουρα,η γευση ειναι υποκειμενικο θεμα.τρωω πολυ λαδι,μου την λενε συνεχεια στο σπιτι. πολλες φορες μου κανει ορεξη το πιο απλο παιδικων αναμνησεων γευμα. ψωμι φρυγανισμενο απο σομπα ,τοτε, λαδακι πανω και λιγη ριγανη,οτι καλυτερο. 3 ώρες πριν, tzavardin είπε Δεν έχω φάει από τη Χαλκιδική, δεν γνωρίζω. Ξέρω ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ελιές πιο ανθεκτικές στο κρύο και άλλες ποικιλίες κατά κανόνα παραδοσιακά. γιαυτο το ρωτησα ,το καταλαβα. 3 ώρες πριν, tzavardin είπε Η σωστή λογική είναι αν σου άρεσε να ξαναπάρεις, είτε Χαλκιδικής, είτε Καλαμάτας, είτε Ισπανίας, αν δε σου άρεσε μαύρο. Έχε υπόψη ότι όταν παίρνεις λάδι από μια εταιρεία συσκευασμένο, λογικά θα πάρεις από πολλούς διαφορετικούς παραγωγούς μαζί, και μπορεί να έχει μέσα δέκα ποικιλίες. Και από μεμονωμένο παραγωγό να πάρεις, μπορεί στο ίδιο χωράφι να έχει δύο ή τρεις ποικιλίες αν φύτεψε σε άλλες περιόδους τα δέντρα. Σπάνια είναι μονοποικιλιακό τύπου κορωνέικη και θα το γράφει το συσκευασμένο. Δεν το λέω ως μειονέκτημα το παραπάνω. Οι κατηγοριοποιήσεις έχουν σχέση με την οξύτητα και το αν είναι ραφιναρισμένο. Εξαιρετικό παρθένο, παρθένο, εξευγενισμένο, όχι αν είναι μια ποικιλία. Τώρα για το συσκευασμένο και παραγωγού είμαι προκατειλημμένος, γιατί δεν έχω φάει και πολύ συσκευασμένο στη ζωή μου 😂. Για μένα η διαφορά στην τιμή είναι τέτοια που και να πουλάγαμε τα χωράφια πάλι σε μεμονωμένο παραγωγό θα πήγαινα, το ίδιο λάδι είναι. Βέβαια καλό είναι να τον γνωρίζεις και να εμπιστεύεσαι το λόγο του, γιατί αλλιώς είναι κανόνας ότι θα φας ένα 20-30% περσινό, ενώ αν δεις πολύ χαμηλή τιμή, περίμενε κι ένα 10%+ πυρηνέλαιο μέσα. Όχι ότι θα πάθεις κάτι αν γίνουν τα παραπάνω. Προφανώς έχω δει και ακούσει και χειρότερα. Υπάρχουν παραγωγοί που είναι αρκετά περήφανοι για το λάδι τους ώστε να δίνουν δείγμα ένα μπουκάλι χωρίς να πουλήσουν τενεκέ, θα σου έλεγα αν βρεις τέτοιο να το δοκιμάσεις, θα γλιτώσεις εκατοντάδες ευρώ τα επόμενα χρόνια. και παλι ο παραγωγος μετα δεν ξερεις αν θα σου δωσει τενεκε το ιδιο λαδι με το μειγμα.αστο οταν θελουν και αμεσως μετα το τριβειο μπορει να σου την φερουν.το λες πιο κατω ξερει τι πουλαει. παντως απο την νομοθεσια στο συσκευασμενο στο σουπερ μαρκετ απαγορευεται να υπαρχει αναμιξη αλλου λαδιου.το λεω γιατι το εχω ακουσει απο προπαγανδα παραγωγων. σε λαικες η' μεμονωμενους που δεν ελεγχονται γινεται αυτο . 1 ώρα πριν, majunior είπε Το καλό ελαιόλαδο δεν έχει να κάνει με την περιοχή παραγωγής, γι'αυτό και θα δεις να έχουν πάρει διπλά χρυσά μετάλλια λάδια από την Καλιφόρνια μέχρι την Κίνα. Σχετικά με τον Κύκλωπα τώρα, δε μιλάει κανείς για υποκειμενικές απόψεις ή γούστα, αφού παίρνει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς (ανάμεσά τους και IOOC). Είναι ένα λάδι που πάνω από 15 χρόνια έχει σαρώσει τα βραβεία και δεν προέρχεται από τις περιοχές που οι Έλληνες παραδοσιακά συνδέουν με το λάδι. ελα ρε εχουν παρει μεταλλια αυτες οι χωρες? νομιζα οτι η μεσογειος εχει τα πρωτεια.παντως σε ενα αμερικανικο αυτοκινητιστικο φορουμ στα γενικα θεματα,λενε οι αμερικανοι για το δικο τους λαδι με θαυμασμο. 53 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Για να μη μαλώνετε, η ανώτερη κατηγορία ελαιολάδων που κάνουν τη διαφορά είναι τα EVOO με υψηλές φαινόλες που έχουν αναγνωρισμένες σημάνσεις υγείας από την Ε.Ε. Αυτά κοστίζουν 70-80€ το λίτρο και δεν πουλιούνται σε τενεκέδες 😏. αλλα? σε ραβδο χρυσου? 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα