Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χρειαζομαστε τετοια προιοντα προστιθεμενης αξιας για τις εξαγωγες μας και το επιχειρειν και την οικονομια μας.

αυτο ειναι που λενε πρασινος χρυσος!

Επεξ/σία από mike15
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Κάπως έτσι

Evoo_bottle_c16334d4-c36e-4f7a-81b9-394f853c1dd6_460x@2x.webp.1e9a3c0f856b9bc763b118c5aae21eb4.webp

To έχω δοκιμάσει.

Εξαιρετικό μάρκετινγκ (και αντίστοιχες τιμές) αλλά δεν μπορώ να πω ότι γευστικά με ενθουσίασε, χωρίς βέβαια να δηλώνω γευσιγνώστης λαδιών.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Snoob είπε

To έχω δοκιμάσει.

Εξαιρετικό μάρκετινγκ (και αντίστοιχες τιμές) αλλά δεν μπορώ να πω ότι γευστικά με ενθουσίασε, χωρίς βέβαια να δηλώνω γευσιγνώστης λαδιών.

Εδώ πληρώνεις την υψηλή συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών, όχι τη γεύση. Από γεύση αυτή η κατηγορία είναι πολύ δυνατή και έντονη. Μερικές σταγόνες φτάνουν!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

. Μερικές σταγόνες φτάνουν!

ιδανικο για μοριακη κουζινα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mike15 είπε

ιδανικο για μοριακη κουζινα

Αρκεί να χρησιμοποιείται ωμό σαν γαστρονομική βόμβα! Απαγορεύεται η θέρμανση...

  • Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά, αυτά τα λάδια που θέλουν χρήση με το σταγονόμετρο, παρότι θεωρητικά λες "α, μπράβο" (από ελιές που διέταξαν να φυτευτούν στην Κέρκυρα οι Ενετοί, ρίζες αιώνων) τα βρίσκω εντελώς άχρηστα για κλασική, καθημερινή χρήση. Αγόρασα μια φορά που βρέθηκα στο νησί, για την εμπειρία, αλλά ως εκεί.

Η Κορωνέικη είναι μια ποικιλία που προσωπικά -στα τυποποιημένα- βρίσκω καλή, εύγεστη και ισορροπημένη (ούτε νερό, ούτε πολτός) αλλά και κάτι κρητικά τυποποιημένα που έχω δοκιμάσει καλά ήταν. Επαναλαμβάνω, γευσινγώστης δεν είμαι, ούτε έχω ψαχτεί τρελά, απλός καταναλωτής.

Τενεκέ έχω αγοράσει από γνωστό μία φορά και, λυπάμαι, δεν τρωγόταν/πινόταν. Δεν μας εξαπάτησε ο άνθρωπος, ήταν και παραμένει καλός φίλος, απλά πολύ βαρύ για τα δικά μου δεδομένα. Δεν το πήγα ποτέ για ανάλυση να δω οξύτητα, αλλά ένοιωθα ότι με ζεματούσε στο λαιμό. Πρώτη και τελευταία φορά που πήρα τενεκέ. Χίλιες φορές, για μένα, τυποποιημένο, έχεις κι έναν ΕΦΕΤ από πίσω να τσεκάρει, εργάζεται και μια φίλη εκεί και ενημερώνει άμεσα αν εντοπίσουν πρόβλημα.

(Παρενθετικά, για ανακλήσεις προϊόντων από τον ΕΦΕΤ, μέσω FB, το site τους είναι επική αρχαιολογία).

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 περι ορεξεως ειναι και το λαδι ,δεν χρειαζεται να το παιζουμε ειδικοι οταν τιθεται θεμα γευσης. εμενα η γευση του λατζιμα δεν μου αρεσε αλλα ξερω κοσμο που το προτιμαει. αγοραζω XENIA,μυρτια και του ΑΒ ΠΟΠ ,ολα απο καλαματα ,ολα ειναι εξαιρετικα.εχω παρει και το γαλανο απο μεταγγιτσι χαλκιδικης,φοβερο λαδι.διαβασα τωρα κατι που δεν ηξερα οτι το ονομα προερχεται απο μια ποικιλια με το ονομα γαλανη.

https://agrifood-pkm.gr/gallery/vegatables-colage/

βρηκα και ενα καταστημα που εχει βραβευμενα και ακριβα λαδια και εχει αυτο που ποσταρε ο φιλος πιο πανω 

https://theolivest.com/el/collections/chalkidikis-variety?srsltid=AfmBOooAFV2-0-ch419FRDqq7ZVkfmgpmPYtrVlsRf84cojwSaZA7Zvx

ποικιλια χονδροελια

 οριστε μαθαμε και 2 ακομα ποικιλιες σημερα.

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ.
15 ώρες πριν, mike15 είπε

χρειαζομαστε τετοια προιοντα προστιθεμενης αξιας για τις εξαγωγες μας και το επιχειρειν και την οικονομια μας.

δυστυχως ως γνωστο το περισσοτερο λαδι το εξαγωγουμε σε τεραστιες ποσοτητες χυμα στην Ιταλια σε πολυ χαμηλη τιμη. Κατοπιν οι ιταλοι το χρησιμοποιουν για να βελτιωσουν το δικο τους, το οποιο πωλουν σε υψηλη τιμη 😆

Δημοσ.

1 .δεν ηξερα οτι εχουμε τοσους που ασχολουνται με το ελαιολαδο εδω, μπραβο μας...., και 

2 που ειναι ο ΤΣ? εξαφανιστηκε..??? 

 

ΥΓ  μην ανοιγετε την κουβεντα με τα ελαιολαδα, δεν θα βγαλετε ακρη, υπαρχουν δεκαδες ποικιλιες, αλλα ακομα και η ιδια ποικιλια σε διαφορετικα μερη (=μικροκλιματα) μπορει να δωσει διαφορετικα ελαιολαδα.  ειναι πολλες οι παραμετροι που αλλαζουν την γευση, το αρωμα, ακομα και το χρωμα του ελαιολαδου. απο το εδαφος, την περιοχη, τον παραγωγο, το ελαιοτριβειο, την αποθηκευση, κλπ......!!!  δεν σημαινει ομως οτι το διαφορετικο ειναι καλυτερο ή χειροτερο. ειναι απλα.... .διαφορετικο. κι οταν συνηθιζεις σε ενα λαδι, τα αλλα σου φαινονται χειροτερα........., ειναι θεμα συνηθειας.......!!!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι οτι ο φιλος εγραψε για "παραξενη γευση" . Αυτο εμενα μου ακουγεται 
ως δυσαρεστη γευση, και εαν προσπαθησω να ερμηνευσω το ποστ θα ελεγα οτι

το λαδι ειναι πολυκαιρισμενο και εχει ταγγισει δλδ εχει οξειδωθει και εχει αλλοιωθει

οποτε βρισκεις μια γευση   χωματιλας ή κραγιον (στο περιπου)

Οσον αφορα την οξυτητα δεν χρειαζεται να το παει στο χημειο.
Υπαρχει σετακι που μετραει με ακριβεια την οξυτητα.
Το χρησιμοποιω στα λαδια που καταναλωνω.

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολλοι που πουλανε λαδι εχουν αναμειξει πολλες ποικιλιες απο πολλα χωραφια στο ελαιοτριβειο αυτο δινει και διαφορετικες γευσεις στο λαδι. Το νεο λαδι στο ελαιοτριβειο ειναι και βαρια μυρωδια καη πικρη γευση και πηχτο ειναι καμια σχεση με του σουπερ μαρκετ. Το σετ οξυτητας παντως ειναι καλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mike15 είπε

για νοθεια εχεις κανενα?😁

Για νοθεια , εκτος χημειου, δεν θυμαμαι να υπαρχει στο εμποριο  κατι συγκεκριμενο
αλλα  υπαρχουν διαφορα  ειδη τεστ ελαιολαδου

που απο εκει μπορει να βγουνε καποια συμπερασματα.

Δυστυχως τα αλλα τεστ ειναι πολλαπλασιας τιμης

απο το τεστ οξυτητας.

Προσωπικα αρκουμαι να προμηθευομαι  καποιο  αγουρελαιο

οξυτητας απο 8 και κατω απο  γνωστους μου που εχουν ελαιοδενδρα.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ringboy είπε

οξυτητας απο 8 και κατω απο  γνωστους μου που εχουν ελαιοδενδρα.

<=0,8*

Υπάρχουν πολλά είδη νοθείας στο ελαιόλαδο και πολλά από αυτά χρειάζονται όργανα για να ελεγχθούν, άρα οι αναλύσεις τους κοστίζουν πιο ακριβά.

Επεξ/σία από majunior

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...