Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλημέρα!
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ηλεκτρικό δίτροχο, ποδήλατο ή scooter , για τις καθημερινές μετακινήσεις (επαρχιακή πόλη) ώστε να μη χρησιμοποιώ μόνο το αυτοκίνητο.

Δεν έχω οδηγήσει κάποιο από τα δύο, έχω όμως κανονικό ποδήλατο το οποίο θα χρησιμοποιούσα πιο τακτικά αν δεν είχα μια μεγαλούτσικη ανηφόρα στην επιστροφή(συχνά κουβαλάω και μικροπράγματα ή ψώνια).

Οι διαδρομές είναι περίπου 5-6 χλμ(άσφαλτος, όχι χώμα) και άλλα τόσα η επιστροφή... ενίοτε και δύο φορές μέσα στην ημέρα.
Αρχικά σκεφτόμουν μήπως πάρω ένα 150άρι Piaggio liberty αλλά δε θέλω να ξαναμπλέξω με βενζίνη, service, μάστορες κτλ.

Συνεπώς η επιλογή είναι είτε ηλεκτρικό ποδήλατο ή scooter είτε μετατροπή του υπάρχοντος ποδηλάτου σε ηλεκτρικό.
Κριτήριο η οικονομία και η ευκολία στην καθημερινότητα .

Με μια πρώτη ματιά έχω ξεχωρίσει τα Yadea Voltguard , Daytona Iris και το Keeway E-Zi Citi από  scooters.. έχουν μεγάλους τροχούς και ικανοποιητική αυτονομία και τελική ταχύτητα.
Από ηλ.ποδήλατα μου αρέσει το Duotts C29 που κοιτούσα από έναν youtuber.
Έχει μεγάλους τροχούς, ικανοποιητική μπαταρία και μισή τιμή (κοντά στο χιλιάρικο)συγκριτικά με κάποια που βλέπω από ελληνικά καταστήματα.
Απόψεις ευπρόσδεκτες :)

ΥΓ:Με την κρατική επιδότηση "Κινούμαι ηλεκτρικά "τι γίνεται; 
Επεξ/σία από efkola
Δημοσ.

Γνώμη μου, αφού έχεις ποδήλατο μην αγοράζεις πάλι ηλεκτρικό ποδήλατο, πάρε ένα ηλεκτρικό σκουτεράκι, τελείως διαφορετική εμπειρία και πιο άνετο, τα Yadea είναι πολύ καλά. Και αυτά στα γράφει κάποιος που έχει και ηλεκτρικό ποδήλατο και ηλεκτρικό σκουτεράκι. Νομίζω ότι τώρα τρέχει το Κινούμαι ηλεκτρικά 3, οπότε θα σου βγει σε καλύτερη τιμή.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, majunior είπε

Μεγάλη διαφορά κόστους ανάμεσα στο e-bike που αναφέρεις και τα scooter. Το budget σου που είναι;

Έτσι είναι.Τα ποδήλατα που κοιτάζω είναι κοντά στο χιλιάρικο.

Τα σκουτερακια έχουν υπερδιπλάσια τιμή.

Αξίζει αυτή η διαφορά;

Αναρωτιέμαι και εγώ :)

15 λεπτά πριν, Kostas Savvidis είπε

Γνώμη μου, αφού έχεις ποδήλατο μην αγοράζεις πάλι ηλεκτρικό ποδήλατο, πάρε ένα ηλεκτρικό σκουτεράκι, τελείως διαφορετική εμπειρία και πιο άνετο, τα Yadea είναι πολύ καλά. Και αυτά στα γράφει κάποιος που έχει και ηλεκτρικό ποδήλατο και ηλεκτρικό σκουτεράκι. Νομίζω ότι τώρα τρέχει το Κινούμαι ηλεκτρικά 3, οπότε θα σου βγει σε καλύτερη τιμή.

Άρα έχεις την εμπειρία και των δύο!

Τα Yadea φαίνονται όντως ποιοτικά μηχανήματα.

Να σημειώσω, αν έχει σημασία (πιο πολύ για τα ποδήλατα) , ότι είμαι αρκετά μεγαλόσωμος, 1.90, 94 κιλά 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, efkola είπε

Το έχω δει αλλά με προβληματίζει ότι έχει τροχούς 12" .

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις τότε είναι να πας σε μια έκθεση να τα δεις από κοντά.

• Like 1
Δημοσ.

Εντός του μπάτζετ σου υπάρχει και η ηλεκτρική ΤΧ-07 Harley.
Καλό είναι πριν αγοράσεις οποιοδήποτε όχημα πρώτα να το δεις από κοντά.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Εντός του μπάτζετ σου υπάρχει και η ηλεκτρική ΤΧ-07 Harley.
Καλό είναι πριν αγοράσεις οποιοδήποτε όχημα πρώτα να το δεις από κοντά.

Αυτό δεν είναι του γούστου μου... έχει πολύ μικρούς τροχούς και μου φαίνεται άσχημο!

Σ'ευχαριστώ!

Όσο για την επαφή από κοντά...αυτό είναι το σωστό, απλώς στην επαρχία δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Kostas Savvidis είπε

Αν είναι θέμα χρημάτων μπορείς να πας σε αυτό, πολύ αξιόλογο και δυνατό σκουτεράκι και με την επιδότηση θα σου βγει 1.133,31 €  https://yadea.net.gr/products/e8s/

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο lite ή στο κανονικό αλλά 5-6 χλμ απόσταση και άλλα τόσα επιστροφή με 25 km/h (για το lite) τελική δεν παίζει. Εγώ έχω 3-4 χλμ απόσταση και με το σκούτερ αν πάω κάτω από 60 km/h μου φαίνεται τεράστια η διαδρομή. Άντε το καλοκαίρι να απολαμβάνεις τη διαδρομή. Φθινόπωρο και αρχές Άνοιξης όμως (και ανάλογα με τον καιρό) είναι δύσκολο. Για χειμώνα φαντάζομαι ότι δε θα το κινεί ο t.s.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο lite ή στο κανονικό αλλά 5-6 χλμ απόσταση και άλλα τόσα επιστροφή με 25 km/h (για το lite) τελική δεν παίζει. Εγώ έχω 3-4 χλμ απόσταση και με το σκούτερ αν πάω κάτω από 60 km/h μου φαίνεται τεράστια η διαδρομή. Άντε το καλοκαίρι να απολαμβάνεις τη διαδρομή. Φθινόπωρο και αρχές Άνοιξης όμως (και ανάλογα με τον καιρό) είναι δύσκολο. Για χειμώνα φαντάζομαι ότι δε θα το κινεί ο t.s.

Eννοείται ότι μιλάω για το σκουτεράκι χωρίς τον κόφτη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπόψιν ότι το κινουμαι ηλεκτρικά έχουν τελειώσει τα λεφτά και για τα ποδήλατα. 

Επεξ/σία από imr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, imr είπε

Υπόψιν ότι το κρίνουμε ηλεκτρικά έχουν τελειώσει τα λεφτά και για τα ποδήλατα. 

Δεν βγαίνει νόημα. Μήπως εννοείς "το Κινούμαι Ηλεκτρικά";

Βλέπω όμως ότι...

spacer.png

https://www.yme.gr/2013-01-31-06-37-23/2013-01-31-07-00-49/item/13102-dynatotita-ypovolis-neon-aitiseon-sto-kinoymai-ilektrika-3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...