Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ινσομνιακς!!

Θέλω να φέρω ενα χρηματικό στην Ελλάδα τα οποία δεν είναι δηλωμένα(Μαλάκια μου το ξέρω κράξτε με). Σκεφτόμουν  να τα βάλω στην revolut, άλλα με λίγο ψάξιμο και κάτι συζητήσεις με φίλους, κατάλαβα οτι μπορεί να τα δει η εφορία! Όποτε είναι ρίσκο και οδηγεί στο να τα δηλώσω.

Θα μιλήσω μια από αυτές της μέρες με λογιστή άλλα θελω και τα takes σας πάνω στο θέμα.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σοβαρά τώρα τι περιμένεις να ακούσεις; Ξέρει κανείς από εμάς τι background υπάρχει για να σου δώσει κάποια συμβουλή (αν θεωρήσουμε ότι αυτός ο κάποιος ξέρει τι του γίνεται)

Έχω ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο και λέω να πάω στον μηχανικό, εσείς τι λέτε πάνω στο θέμα;

3 πουλάκια...

Επεξ/σία από Neptu
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, BlackRose56 είπε

Καλησπέρα ινσομνιακς!!

Θέλω να φέρω ενα χρηματικό στην Ελλάδα τα οποία δεν είναι δηλωμένα(Μαλάκια μου το ξέρω κράξτε με). Σκεφτόμουν  να τα βάλω στην revolut, άλλα με λίγο ψάξιμο και κάτι συζητήσεις με φίλους, κατάλαβα οτι μπορεί να τα δει η εφορία! Όποτε είναι ρίσκο και οδηγεί στο να τα δηλώσω.

Θα μιλήσω μια από αυτές της μέρες με λογιστή άλλα θελω και τα takes σας πάνω στο θέμα.  

Σε τράπεζα δεν τα έχεις;Ελα Ελλάδα και βγάλτε τα απο το ΑΤΜ με την κάρτα που έχεις.Βάλε τα στην wise/revolut αν χρειάζεται να αλλάξεις νόμισμα .

Η εφορία απο την revolut ενημερώνεται για  το υπόλοιπο στο τέλος της χρονιάς.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η εφορία απο την revolut ενημερώνεται για  το υπόλοιπο στο τέλος της χρονιάς.

αν και δεν έχω revolut. Ποιος το λέει αυτό; Καμία τράπεζα δεν ενημερώνει την εφορία (δε συζητάμε για το αφορολόγητο που ενημερώνεται η εφορία, όχι από τη revolut Πάντως). Απλά αν ζητήσει η εφορία μπορεί να πάρει στοιχεία. ΑΝ....

Τώρα αν είναι τεράστιο το ποσό μπορεί και η ίδια η revolut και η κάθε revolut να μπλοκάρει το λογαριασμό και να ζητάει δικαιολογητικά. Άρα πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει πρώτα πρόβλημα με την τράπεζα και μετά με την εφορία. Αυτά για μεγάλα ποσά. Γιατί αν μιλάμε για 2000-3000€ τζάμπα συζητάμε

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

αν και δεν έχω revolut. Ποιος το λέει αυτό; Καμία τράπεζα δεν ενημερώνει την εφορία (δε συζητάμε για το αφορολόγητο που ενημερώνεται η εφορία, όχι από τη revolut Πάντως). Απλά αν ζητήσει η εφορία μπορεί να πάρει στοιχεία. ΑΝ....

Η ρεβο δίνει το υπόλοιπο της 31-12-ΧΧ  στις Λιθουανικές αρχές.Απο εκεί το παίρνει η εφορία,αν το ζητήσει.Ετσι το αναφέρει η ίδια η  ρεβο. 

https://www.offshorecorptalk.com/threads/revolut-reporting-info-to-tax-agency.33922/

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η ρεβο δίνει το υπόλοιπο της 31-12-ΧΧ  στις Λιθουανικές αρχές.Απο εκεί το παίρνει η εφορία,αν το ζητήσει.Ετσι το αναφέρει η ίδια η  ρεβο. 

https://www.offshorecorptalk.com/threads/revolut-reporting-info-to-tax-agency.33922/

αυτό που έγραψα με κεφαλαία. ΑΝ...

Αν το ζητήσει η εφορία μπορεί να πάρει πληροφορίες απ όλες τις ΕΕ τράπεζες.

Το θέμα είναι να μη συμβεί αυτό το κάτι που θα την αναγκάσει να το κάνει. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι κάποια άλλη υποψία για τον TS και να πάρει η μπάλα και αυτό ή πχ κάποια διασταύρωση μιας μερίδας ατόμων για κάποιον λόγο. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το "η revolut δίνει τα στοιχεία στην εφορία".Ναι μεν, αλλά....

Αυτό βεβαια δε σημαίνει ότι οκ στέλνει όσα χρήματα θέλει. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση είναι γενική και αόριστη αν δε ξέρουμε ποσά. Τι να συζητάμε δηλαδή; Το ποσό μπορεί να είναι 1000€ μπορεί να είναι και 1,000,000€. 

Βασικά η ερώτηση του ts είναι ακριβώς η ίδια με το να ανοίγω θέμα και να ρωτάω. "Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο, θα πληρώσω φόρο;" ή "θέλω να πάω από την Αθήνα στη Λάρισα, θα μου φτάσει το ρεζερβουαρ;"

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Εξαρτάται που είσαι φορολογικός κάτοικος. Άμα είσαι εξωτερικού όλα οκ. Φέρε ότι θες, όπως θες, όπου θες. Δήλωσε τα εκ των υστέρων(ξέρουν οι λογιστές με τι κωδικό), δεν διπλοφορολογούνται. Αυτή είναι η διαδικασία άλλωστε. Και εγώ μηδενικές φορολογικές κάνω Ελλάδα. Δηλώνω μόνο όταν φέρνω λεφτά.

2. Εξαρτάται από ποια χώρα τα φέρνεις και αν είναι εντός ή εκτός ΕΕ. Και αν η Ελλάδα συνεργάζεται με αυτή τη χώρα μετράει. Εεεεε τώρα άμα φέρνεις από το Αφγανιστάν θα χτυπήσουν 70 alerts.

3. Εξαρτάται το χρηματικό ποσό. *

4. Εξαρτάται που τα βρήκες. Αν είναι από εργασία σε εταιρεία καλό είναι να έχεις είτε το συμβόλαιο σου είτε το payroll ή ότι δίνει η εταιρεία. Επίσης καλό είναι να υπάρχει απόδειξη κατοικίας στην χώρα που εργάζεσαι και φορολογική δήλωση/ενημερότητα της αντίστοιχης χώρας. Αν είσαι πολλά χρόνια τότε για την αντίστοιχη χρονιά. Τέλος δουλειά κάνει άμα έχεις τις κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού(του εξωτερικού).Αυτά είναι τα χαρτιά που ζητάνε(αν ζητήσουν).

Άρα α) Συμβόλαια/Payrolls, β) Απόδειξη Κατοικίας, γ) Κινήσεις λογαριασμών.

Κυρίως για να είσαι καλυμμένος αν ζητήσει κανείς τίποτα.

Βέβαια όλα αυτά υπό προυποθέσεις. Κάθε περίπτωση ξεχωριστή.

Υ.Γ. *Αν είναι μικροποσά τύπου 10.000-20.000 ε τι να σου πω. Τράβα με ένα αεροπλάνο και φέρε τα 10 που είναι το όριο. Τα άλλα 10 μετέφερα τα σε revolut.

Επεξ/σία από Pansp32
  • Like 1
Δημοσ.

Αν έχει φορολογηθεί στο εξωτερικό και ήσουν κάτοικος εξωτερικού, δεν έχεις θέμα. Νομίζω ότι υπάρχουν και κάποιες συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε ισχύουν τα προηγούμενα είτε όχι, αν το συνολικό ποσό είναι μικρό (είχα συγκρατήσει όριο 9.000) δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...