miraculous2025 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:03 μμ Σας χαιρετώ, Ο πατέρας μου απεβίωσε τέλη του 2021. Αφησε πίσω του δύο κληρονόμους, τα παιδιά του, δηλαδή εμένα και τον αδερφό μου, με τον οποίο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία πλέον. Το ακίνητο στο οποίο έμενε πέρασε στην κατοχή μου και φρόντισα για την αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Πριν απο λίγο καιρό, τυχαία αναρωτήθηκα τι απέγινε η εγγύηση που είχε καταβάλει ο πατέρας μου. Μετα απο επικοινωνία με την ΔΕΗ και αποστολή των δικαιολογητικών (πιστοπ θανάτου, πιστοπ εγγύτερων, Ε9) , καθότι δεν δίνουν καμία πληροφορία για παροχή που δεν είναι στο όνομά σου, μου έστειλαν τον τελικό του λογαριασμό (ταχυδρομικά δεν τον είχαμε λάβει ποτέ ) ο οποίος είναι πιστωτικός με ένα καθόλα ευκαταφρόνητο ποσό (περίπου 550€) Το θέμα είναι ότι για να γίνει η μεταφορά του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό ή ακόμα και σε άλλη παροχή, ζητάνε απο μια Υπεύθυνη Δήλωση από το κάθε κληρονόμο, στις οποίες θα δηλώνουν ότι συμφωνουν να γίνει η πίστωση στον τάδε ΧΧ κληρονόμο, στον ταδε ΧΧ λογαριασμό/παροχή. Δεν δέχονται ούτε την μοιρασιά του ποσού σε 2 λογαρισμούς για το κάθε κληρονόμο. Ολα σε έναν λογαριασμό. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι η κλασσική ασυνεννοησία κι έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των κληρονόμων. Εγω για παράδειγμα, δεν έχω κανένα στοιχείο επικοινωνίας του αδερφού μου, ακόμα κι αν βρω δεν ξέρω αν είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει ή να κάνει το οτιδήποτε σχετικό. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται; Υπάρχει κάποια διέξοδος; Η τα ξεχνάω και τα κάνω δώρο στην ΔΕΗ; Σας ευχαριστώ
Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 08:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:05 μμ Αφού υπάρχει τέτοιο πρόβλημα τα ξεχνάς και συνεχίζεις την ζωή σου. 6
XronisR Δημοσ. Τετάρτη στις 08:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:22 μμ Δεν γινεται αυτο το ποσο να αφαιρειται απο τους λογαριασμους που ειναι στο ονομα σου;Ουσιαστικα ειναι το ιδιο σπιτι.
miraculous2025 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:36 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:36 μμ 5 λεπτά πριν, XronisR είπε Δεν γινεται αυτο το ποσο να αφαιρειται απο τους λογαριασμους που ειναι στο ονομα σου;Ουσιαστικα ειναι το ιδιο σπιτι. Ναι, το ζήτησα κι αυτό αλλά εξακολουθούν να ζητούν Υπεύθυνη Δήλωση από τον δεύτερο κληρονόμο, ο οποίος εμφανίζεται στο πιστοποιητικό εγγύτερων που τους έστειλα. 😵💫 Ουσιαστικά το πιστωτικό υπόλοιπο είναι συνδεδεμένο με το ΑΦΜ του πατέρα μου κι το θεωρούν "κληρονομιά". Για να περαστεί σε κάποιο άλλο ΑΦΜ, θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία απο την μεριά των "κληρονόμων". Κάπως έτσι το μεταφράζω εγώ...
lector Δημοσ. Τετάρτη στις 11:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:01 μμ Αμα βεβαια ηταν χρεωστικο το υπολοιπο, μια χαρα θα σε κυνηγουσαν κι εσενα μονο σου... Με την υπολοιπη κληρονομια ομως τι γινεται; Δεν υπαρχει τροπος να βρεθει ο αδερφος; Αν οχι, τι θα γινει με τα υπολοιπα περιουσιακα; 2
The_Judas Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 μμ το σπιτι σου ανήκει εξ ολοκληρου ή εχει 50% ο αδερφός σου;
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 06:38 πμ Δημοσ. χθες στις 06:38 πμ Δεν ξέρω τι γίνεται με την ΔΕΗ όταν υπάρχει πάνω από ένας ιδιοκτήτης. Σε εμένα είχαμε αφήσει τον λογαριασμό στο όνομα του πατέρα μου για πολλά χρόνια από τότε που απεβίωσε. Όταν έφερα την παροχη στο όνομα μου ως μοναδικός κληρονόμος, μόνο ένα Ε9 ζήτησα και μια υπεύθυνη δήλωση για τις οφειλές. Εγγύηση δεν υπήρχε στο όνομα του πατέρα μου και μάλιστα πλήρωσα καινούργια εγγύηση. Ένα ζήτημα που είχε προκύψει και έπρεπε να μου επιστρέψει χρήματα η ΔΕΗ πιστωτικά από παλιά, το εκανε μετα απο πολύ καιρό χωρίς κάτι άλλο. Νομίζω ότι δεν είναι ανάγκη να σου επιστρέψουν κάτι σε τράπεζα. Αρκεί αυτό το πιστωτικό να έχει περάσει μέσα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού μέχρι να το ροκανισεις από τις καταναλώσεις σου και θα γίνεται συμψηφισμός.
miraculous2025 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 23 ώρες 11 ώρες πριν, lector είπε Αμα βεβαια ηταν χρεωστικο το υπολοιπο, μια χαρα θα σε κυνηγουσαν κι εσενα μονο σου... Με την υπολοιπη κληρονομια ομως τι γινεται; Δεν υπαρχει τροπος να βρεθει ο αδερφος; Αν οχι, τι θα γινει με τα υπολοιπα περιουσιακα; Αν και τα ερωτήματά σου δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον προβληματισμό μου, μπορώ να σου απαντήσω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι τακτοποιημένα, έχουμε κάνει και οι δύο αποδοχή κληρονομιάς μαζί στον ίδιο συμβολαιογράφο κι ό,τι υπήρχε μοιράστηκε δίκαια και κανείς μας δεν έχει παράπονο. Ο καθένας δηλώνει πλέον ο,τι του ανήκει... 11 ώρες πριν, The_Judas είπε το σπιτι σου ανήκει εξ ολοκληρου ή εχει 50% ο αδερφός σου; Ναι, μου ανήκει το 100% αλλά προφανώς είναι κάτι που δεν έχει καμία σημασία για την ΔΕΗ. Συγκερκιμένα, έχουν απαντήσει αυτό : Αγαπητ@ ΧΧΧΧΧ Σε συνέχεια του αιτήματός σας, σας ενημερώνουμε πως εφόσον δεν βρίσκεται στην ζωή ο συμβαλλόμενος,δικαιούχοι του πιστωτικού υπολοίπου ,είναι οι κληρονόμοι του ΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ και ΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ (όχι ο ιδιοκτήτης ή κληρονόμος του ακινήτου) Θα χρειαστεί να μας αποστείλετε υπεύθυνες δηλώσεις (θεωρημένες από ΚΕΠ, Αστυνομική Αρχή ή από το gov.gr) από εσάς και τον δεύτερο κληρονόμο χχχχχ του θανόντος συμβαλλόμενου χχχχχ που θα αναγράφουν η δικη σας είμαι κληρονόμος του αποβιώσαντος χχχχχχ μαζί με τον χχχ και συναινώ να πραγματοποιηθεί η επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου χχχ Ευρώ από την παροχή με λογαριασμό συμβολαίου χχχχ στον τραπεζικά λογαριασμό με Ι.Β.Α.Ν. χχχχχ που είμαι δικαιούχος του 2ου κληρονόμου είμαι κληρονόμος του αποβιώσαντος χχχχχχ μαζί με την χχχ και συναινώ να πραγματοποιηθεί η επιστροφή του πιστωτικού υπόλοιπου χχχ Εύρω από την παροχή με λογαριασμό συμβολαίου χχχχ στον τραπεζικά λογαριασμό με Ι.Β.Α.Ν. χχχχχ όπου είναι δικαιούχος @ χχχ Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας. Φαντάσου τι γίνεται σε άλλες οικογένειες όπου οι κληρονόμοι είναι περισσότεροι των 2...Είναι πιστεύω απο τα δύσκολα να βρεθούν όλοι, να κάνουν ο καθένας ΥΔ και να τις στείλουν σε έναν ο οποίος θα τις στείλει στην ΔΕΗ. Κανείς δεν ασχολείται και κάπως έτσι η ΔΕΗ μαζεύει "ψιλά" για τα κάλαντα 😎
The_Judas Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Αν υπήρχαν περισσότεροι κληρονόμοι θα είχαν 100% δίκιο να ζητάνε συναίνεση. Εφόσον έχεις κληρονομήσει το 100% κάνε μια καταγγελία στην ΡΑΕ ή στον συνήγορο του καταναλωτή μήπως και τους πιέσουν και αυτοί από τη μεριά τους.
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 4 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν υπήρχαν περισσότεροι κληρονόμοι θα είχαν 100% δίκιο να ζητάνε συναίνεση. Εφόσον έχεις κληρονομήσει το 100% κάνε μια καταγγελία στην ΡΑΕ ή στον συνήγορο του καταναλωτή μήπως και τους πιέσουν και αυτοί από τη μεριά τους. Εχει κληρονομήσει το 100% της οικίας ,δεν είναι ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του θανόντος.
miraculous2025 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 21 ώρες 48 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν υπήρχαν περισσότεροι κληρονόμοι θα είχαν 100% δίκιο να ζητάνε συναίνεση. Εφόσον έχεις κληρονομήσει το 100% κάνε μια καταγγελία στην ΡΑΕ ή στον συνήγορο του καταναλωτή μήπως και τους πιέσουν και αυτοί από τη μεριά τους. Σ' ευχαριστώ για την συμβουλή...θα το προσπαθήσω κι αν δεν βγει κάτι, θα το αφήσω πίσω μου και θα συνεχίσω απo 'κεί που είχα μείνει 🙂
SilentVoice Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 16 hours ago, miraculous2025 said: Σας χαιρετώ, Ο πατέρας μου απεβίωσε τέλη του 2021. Αφησε πίσω του δύο κληρονόμους, τα παιδιά του, δηλαδή εμένα και τον αδερφό μου, με τον οποίο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία πλέον. Το ακίνητο στο οποίο έμενε πέρασε στην κατοχή μου και φρόντισα για την αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Πριν απο λίγο καιρό, τυχαία αναρωτήθηκα τι απέγινε η εγγύηση που είχε καταβάλει ο πατέρας μου. Μετα απο επικοινωνία με την ΔΕΗ και αποστολή των δικαιολογητικών (πιστοπ θανάτου, πιστοπ εγγύτερων, Ε9) , καθότι δεν δίνουν καμία πληροφορία για παροχή που δεν είναι στο όνομά σου, μου έστειλαν τον τελικό του λογαριασμό (ταχυδρομικά δεν τον είχαμε λάβει ποτέ ) ο οποίος είναι πιστωτικός με ένα καθόλα ευκαταφρόνητο ποσό (περίπου 550€) Το θέμα είναι ότι για να γίνει η μεταφορά του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό ή ακόμα και σε άλλη παροχή, ζητάνε απο μια Υπεύθυνη Δήλωση από το κάθε κληρονόμο, στις οποίες θα δηλώνουν ότι συμφωνουν να γίνει η πίστωση στον τάδε ΧΧ κληρονόμο, στον ταδε ΧΧ λογαριασμό/παροχή. Δεν δέχονται ούτε την μοιρασιά του ποσού σε 2 λογαρισμούς για το κάθε κληρονόμο. Ολα σε έναν λογαριασμό. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι η κλασσική ασυνεννοησία κι έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των κληρονόμων. Εγω για παράδειγμα, δεν έχω κανένα στοιχείο επικοινωνίας του αδερφού μου, ακόμα κι αν βρω δεν ξέρω αν είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει ή να κάνει το οτιδήποτε σχετικό. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται; Υπάρχει κάποια διέξοδος; Η τα ξεχνάω και τα κάνω δώρο στην ΔΕΗ; Σας ευχαριστώ Πρότεινε στον αδελφό σου να πάρει το 70% και εσυ το 30% του ποσού. Πιο πολύ για να μην τους τα χαρίσετε. Ουτως ή αλλως αν δεν δεχτεί, θα τα θεωρείς 'χαμένα' . Φρόντιστε να φτιάξετε την σχέση σας σε κάθε περίπτωση. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από SilentVoice
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Άσε το θέμα έτσι να περάσουν κάποιοι μηνες. Μιλησε ξανά με την ΔΕΗ μετά από καιρό και πες τους ότι είσαι ο μοναδικός κληρονόμος να δούμε τι δικαιολογητικά θα ζητήσουν πάλι και τι θα πουν.
lector Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 8 ώρες πριν, miraculous2025 είπε Αν και τα ερωτήματά σου δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον προβληματισμό μου, μπορώ να σου απαντήσω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι τακτοποιημένα, έχουμε κάνει και οι δύο αποδοχή κληρονομιάς μαζί στον ίδιο συμβολαιογράφο κι ό,τι υπήρχε μοιράστηκε δίκαια και κανείς μας δεν έχει παράπονο. Ο καθένας δηλώνει πλέον ο,τι του ανήκει... Εχουν σχεση, και θα σου εξηγησω γιατι τα ρωτησα: Αφου ο αδερφος βρεθηκε και επικοινωνησε προκειμενου να λυθουν ολα τα υπολοιπα θεματα, για το συγκεκριμενο πως δεν ειναι δυνατον να επικοινωνησετε; Στο κατω κατω, λεφτα θα παρει και αυτος αν τακτοποιηθει το ζητημα με τη δεη...
Dante80 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, lector said: Εχουν σχεση, και θα σου εξηγησω γιατι τα ρωτησα: Αφου ο αδερφος βρεθηκε και επικοινωνησε προκειμενου να λυθουν ολα τα υπολοιπα θεματα, για το συγκεκριμενο πως δεν ειναι δυνατον να επικοινωνησετε; Στο κατω κατω, λεφτα θα παρει και αυτος αν τακτοποιηθει το ζητημα με τη δεη... Ξαναδιάβασε πιο προσεχτικά το πρώτο ποστ. Για να βοηθήσω περισσότερο, σου δίνω σε bold τα σημεία: Quote Ο πατέρας μου απεβίωσε τέλη του 2021. Αφησε πίσω του δύο κληρονόμους, τα παιδιά του, δηλαδή εμένα και τον αδερφό μου, με τον οποίο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία πλέον. Το ακίνητο στο οποίο έμενε πέρασε στην κατοχή μου και φρόντισα για την αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Πριν απο λίγο καιρό, τυχαία αναρωτήθηκα τι απέγινε η εγγύηση που είχε καταβάλει ο πατέρας μου. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από Dante80 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα