spiros696 Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Καλησπέρα, παρήγγειλα ενα ipad για παραλαβή από το κατάστημα από ένα κατάστημα που πουλάει είδη τεχνολογίας και έχει το συγκεκριμένο προιον σε σχετικά καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. ωστόσο όταν πήγα να παραλάβω το προιον αυτό ήταν αμερικάνικο. Μου δώσανε δηλαδή κιόλας ένα μπριζάκι για να μετατρέψω τον φορτιστή που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία σε ευρωπαικό. Τελικά δεν το αγόρασα και τους είπα ότι ίσως το πάρω αφου ψαξω πρωτα αν αυτο ειναι προβλημα. Ξέρει κανείς αν είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν είναι ευρωπαικό προιον (ευρωπαικο serial mumber) αλλά αμερικάνικο; Επηρρέαζει την εγγύηση ή κατι αλλο; ευχαριστω
villasg Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Μιλας με Apple και ενημερωνεσαι https://support.apple.com/el-gr/contact 1
filip123go Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου 41 minutes ago, spiros696 said: Καλησπέρα, παρήγγειλα ενα ipad για παραλαβή από το κατάστημα από ένα κατάστημα που πουλάει είδη τεχνολογίας και έχει το συγκεκριμένο προιον σε σχετικά καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. ωστόσο όταν πήγα να παραλάβω το προιον αυτό ήταν αμερικάνικο. Μου δώσανε δηλαδή κιόλας ένα μπριζάκι για να μετατρέψω τον φορτιστή που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία σε ευρωπαικό. Τελικά δεν το αγόρασα και τους είπα ότι ίσως το πάρω αφου ψαξω πρωτα αν αυτο ειναι προβλημα. Ξέρει κανείς αν είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν είναι ευρωπαικό προιον (ευρωπαικο serial mumber) αλλά αμερικάνικο; Επηρρέαζει την εγγύηση ή κατι αλλο; ευχαριστω Την εγγύηση της apple δεν την επιρεαζει. Είναι global. Τώρα δεν ξέρω αν θα έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα. Αλλά το ανάποδο (ευρωπαϊκό μοντέλο στην Αμερική) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. 1
gkat2829 Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Εγώ στην θέση σου θα ρώταγα για το θέμα της εγγύησης. Θα έχει 1 ή 2 χρόνια? 1
spiros696 Δημοσ. 23 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, gkat2829 είπε Εγώ στην θέση σου θα ρώταγα για το θέμα της εγγύησης. Θα έχει 1 ή 2 χρόνια? το θεμα ειναι μηπως δεν εχει καθολου φοβαμαι. Επίσης, θα ειναι τιμολόγιο οπότε δύσκολο να ναι 2 χρονια, νομιζω παει αυτοματα στο 1 ετος. Απορώ επίσης ποια η διαφορά του να κόβεις τιμολόγιο τελικά εφόσον ο ΦΠΑ θα σου επιστραφεί έτσι και αλλιώς μετά από κανά μήνα. Ναι μεν πληρώνεις λιγότερα για να αγοράσεις κάτι αλλά μειώνεται και η εγγύηση συνήθως οπότε χαμένος δε βγαίνεις; Επεξ/σία 23 Μαϊου από spiros696
CheOnWeb Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 12 hours ago, spiros696 said: το θεμα ειναι μηπως δεν εχει καθολου φοβαμαι. Επίσης, θα ειναι τιμολόγιο οπότε δύσκολο να ναι 2 χρονια, νομιζω παει αυτοματα στο 1 ετος. Απορώ επίσης ποια η διαφορά του να κόβεις τιμολόγιο τελικά εφόσον ο ΦΠΑ θα σου επιστραφεί έτσι και αλλιώς μετά από κανά μήνα. Ναι μεν πληρώνεις λιγότερα για να αγοράσεις κάτι αλλά μειώνεται και η εγγύηση συνήθως οπότε χαμένος δε βγαίνεις; Αν δεν κόψεις τιμολόγιο θα πληρώσεις ΦΠΑ. Αυτό που λες ότι θα σου επιστραφεί μετά από κάνα μήνα, αφορά αγορές με τιμολόγια για προϊόντα που δεν υπάγονται στο 39α. Για iPad κλπ, αν κόψεις τιμολόγιο δεν πληρώνεις ΦΠΑ και δεν έχεις επιλογή για το αν θα εφαρμόσεις το 39α, είναι υποχρεωτικό. 1
atheatos Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 19 ώρες πριν, spiros696 είπε Καλησπέρα, παρήγγειλα ενα ipad για παραλαβή από το κατάστημα από ένα κατάστημα που πουλάει είδη τεχνολογίας και έχει το συγκεκριμένο προιον σε σχετικά καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. ωστόσο όταν πήγα να παραλάβω το προιον αυτό ήταν αμερικάνικο. Μου δώσανε δηλαδή κιόλας ένα μπριζάκι για να μετατρέψω τον φορτιστή που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία σε ευρωπαικό. Τελικά δεν το αγόρασα και τους είπα ότι ίσως το πάρω αφου ψαξω πρωτα αν αυτο ειναι προβλημα. Ξέρει κανείς αν είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν είναι ευρωπαικό προιον (ευρωπαικο serial mumber) αλλά αμερικάνικο; Επηρρέαζει την εγγύηση ή κατι αλλο; ευχαριστω Η εγγύηση είναι παγκόσμια. Αν εγώ πάω Αμερική και αγοράσω το iPad εκεί και το φέρω Ελλάδα δεν σημαίνει ότι μόνο στην Αμερική θα μπορώ να το πάω για service αν πάθει κάτι. Εξαλλου μόνο τα cellular μοντέλα , μπορεί να έχουν διαφορές στο hardware και αυτές θα ειναι μόνο στις ρυθμίσεις του modem. Το μυστικό επιτυχίας της Apple είναι ότι φτιάχνει λίγα μοντέλα με όσο το δυνατόν παγκόσμια χρήση και προδιαγραφές , ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής. Επισης το support της είναι παγκόσμιο με ομοιογενή Apple stores. Μην κοιτάς που εδώ στην Ελλάδα , γιατί είμαστε μικρή αγορά ,που είναι πάλι υπό τον έλεγχο μερικών μεγαλοσυμφερόντων και δεν αφήνουν ξένους να κάνουν επενδύσεις, δεν υπάρχει Apple Store. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα