Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Ολόκληρη τράπεζα με κέρδος δις €, απασχόλησε 2 τηλεφωνητές για να κλέψει 6€. Οκ...

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι

• Confused 1
  • Haha 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από skroutz χρησιμοποιείς την κάρτα αλλού online; Γιατί δεν σου είπανε νομίζω ότι έγινε ΣΤΟ skroutz συγκεκριμένα η διαρροή, αλλά ότι έγινε από κάπου γενικά αλλά χωρίς να διευκρινίζουν που. Τίποτα περίεργα sites που δεν έχουν μεσάζοντα payment τύπου paypal/viva/τράπεζες (epos) κτλ αλλά την βάζεις απευθείας στο site τους;

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tollisth είπε

Καλησπέρα

Όπως λέει και ο τίτλος συνέβει αυτό πριν λίγο 

Πήγα να κάνω αγορά μέσω skroutz (η κάρτα δεν ήταν αποθηκευμένη) και μου έβγαλε μήνυμα ότι απορρίφθηκε από την τράπεζα δοκίμασα άλλες 2-3 φορές,είπα μήπως έφαγε κάποιο κόλλημα τα ίδια 

Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα  (eurobank ) να δω τι έγινε μου είπαν ότι το σύστημα μπλόκαρε αυτόματα την κάρτα χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες και σε αναμονή για να την ξεμπλοκαρει 

Μετά με σύνδεσε με έναν κύριο σε ασφαλή γραμμή από ότι μου είπε και με ενημέρωσε ότι την στιγμή που πήγε να γίνει η αγορά το σύστημα εντόπισε διαρροή των στοιχείων της  κάρτας με αποτέλεσμα να την κλειδώσει αυτόματα,τον ρώτησα και επέμεινα σε αυτό εαν υπάρχει περίπτωση να  είναι λάθος του συστήματος και μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση 

Μου ακύρωσε την κάρτα και θα μου στείλουν καινούργια 

Το πρόβλημα είναι τώρα στο skroutz δηλαδή,τους έχουν χακαρει δεν έχουν πάρει πρέφα?

Πολύ περίεργο ότι έχει γίνει,παροιμία εμπειρία κάποιος άλλος ?

Τι ωρα εγινε η προσπαθεια της υποπτης συναλλαγης και απο ποιο site? Τα 2 γεγονοτα , skroutz και το αλλο , πιθανον ειναι ασυνδετα μεταξυ τους και αποτελουν μια συμπτωση. Προσπαθησε να σκεφτεις αλλα site που πληρωσες , και ας μην αποθηκευσες την καρτα , το προηγουμενο χρονικο διαστημα.

49 λεπτά πριν, tollisth είπε

1 Δε έκανα κάποια αγορά online  τις τελευταίες ημέρες και προχθές πού την χρησιμοποίησα δεν είχα κάποιο πρόβλημα 

2 Αυτό πίστεψα και εγώ από την αρχή γιατί μου φάνηκε πολύ περίεργο όλο αυτό 

αλλά όπως ανέφερα ποιο πάνω μου είπε αποκλείεται να είναι λάθος συναγερμός τής τράπεζας 

Αν δεν εχεις πληρωσει σε καποιο αλλο site τοτε θα ισχυει το 2 που ειπε και ο παραπανω φιλος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε

Πέρα από skroutz χρησιμοποιείς την κάρτα αλλού online; Γιατί δεν σου είπανε νομίζω ότι έγινε ΣΤΟ skroutz συγκεκριμένα η διαρροή, αλλά ότι έγινε από κάπου; Τίποτα περίεργα sites που δεν έχουν μεσάζοντα payment τύπου paypal/viva/τράπεζες (epos) κτλ αλλά την βάζεις με τη μία;

Τελευταία φορά online στα Public στις 12 Μαΐου χωρίς κάποιο πρόβλημα και σχεδόν καθημερινά μέχρι προχθές δεν είχα κάποιο θέμα 

Όχι  πότε δεν αγοράζω έτσι  και μάλιστα από site πού δεν ξέρω 

Μου είπαν ότι  εντόπισε διαρροή κατά την συναλλαγη για σήμερα 

Δημοσ.

Μην το πολυψάχνεις και σκοτιζεσαι ασκοπα. Πάει η κάρτα ακυρώθηκε από την τράπεζα. Τώρα τι παίχτηκε, κανένας δεν ξέρει σίγουρα. Μπορεί όντως να έγινε κάτι από το σκρουτζ, μπορεί να χτύπησε false alarm το σύστημα της τράπεζας. 

• Like 2
Δημοσ.

Οι τράπεζες έχουν αλγόριθμους για να προλαμβάνουν ύποπτες συναλλαγές.
Η υποψία πραγματοποίησης ύποπτης συναλλαγής είναι ο λόγος που σπάνια μπορεί να ζητήσουν PIN στις αγορές με κάρτες
ακόμα και για μικροποσά που κανονικά δε θα ζητούσαν.
Το πρότυπο ύποπτης συναλλαγής μπορεί να αφορά ασυνήθη συμπεριφορά χρήσης.
Για παράδειγμα είναι δύσκολο να πραγματοποιήσεις μια συναλλαγή στην πόλη σου
και μέσα σε 5 λέπτα να πραγματοποιήσεις μια άλλη συναλλαγή εκατοντάδες χλμ μακριά.
Δεν γνωρίζω αν είναι ο λόγος εδώ συγκεκριμένα.

Επίσης υπάρχει και η περίπτωση διαρροής στοιχείων από μολυσμένα συστήματα υπολογιστών.
Ένας ιός στον υπολογιστή, κάποιο keylogger κοκ.

Κι άλλη περίπτωση διαρροής είναι μια ιστοσελίδα αγορών και εξόφλησης που υποδύεται την αυθεντική.

Πολλά μπορεί να είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Μην το πολυψάχνεις και σκοτιζεσαι ασκοπα. Πάει η κάρτα ακυρώθηκε από την τράπεζα. Τώρα τι παίχτηκε, κανένας δεν ξέρει σίγουρα. Μπορεί όντως να έγινε κάτι από το σκρουτζ, μπορεί να χτύπησε false alarm το σύστημα της τράπεζας. 

Δεν έχεις άδικο φίλε μου έτσι είναι 

Απλά όλο αυτό μου φάνηκε πολύ περίεργο και γρήγορο και δεν με έπεισε η συμπεριφορά τους καθώς ήθελα παραπάνω λεπτομέρειες που δεν μπορούσαν να μου δώσουν από ένα σημείο και μετά 

Αλλά από την άλλη μίλησε ξεκάθαρα  για διαρροή στοιχείων της κάρτας κατά την σημερινή συναλλαγή και η κάρτα μου κλειδώθηκε σήμερα εκείνη την στιγμή 

Αν υποθέσουμε ότι τα στοιχεία είχαν γίνει διαρροή κατά το παρελθόν δεν θα έπρεπε όλη αυτή την περίοδο να υπάρξει έστω και μια προσπάθεια για αγορά μέσω της κάρτας πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ γιατί ποτέ δεν ήρθε κάποιο μήνυμα γαι επιβεβαίωση ούτε και είχα κάποια περίεργη κίνηση 

Επίσης όπως είπα ποτέ δεν αγοράζω απευθείας με την κάρτα από διάφορα περίεργα site και δεν την αποθηκεύω όπου να ναι 

Οι μόνες φορές που αγοράζω απευθείας με την κάρτα είναι κυριολεκτικά από κατάστηματα μεγάλα στην Ελλάδα τύπο Public skroutz  Γερμανό μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού για οτιδήποτε άλλο paypal η πλοπληρωμενη κάρτα 

Οπότε μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω για διαρροή στοιχείων από την πλευρά μου 

8 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Οι τράπεζες έχουν αλγόριθμους για να προλαμβάνουν ύποπτες συναλλαγές.
Η υποψία πραγματοποίησης ύποπτης συναλλαγής είναι ο λόγος που σπάνια μπορεί να ζητήσουν PIN στις αγορές με κάρτες
ακόμα και για μικροποσά που κανονικά δε θα ζητούσαν.
Το πρότυπο ύποπτης συναλλαγής μπορεί να αφορά ασυνήθη συμπεριφορά χρήσης.
Για παράδειγμα είναι δύσκολο να πραγματοποιήσεις μια συναλλαγή στην πόλη σου
και μέσα σε 5 λέπτα να πραγματοποιήσεις μια άλλη συναλλαγή εκατοντάδες χλμ μακριά.
Δεν γνωρίζω αν είναι ο λόγος εδώ συγκεκριμένα.

Επίσης υπάρχει και η περίπτωση διαρροής στοιχείων από μολυσμένα συστήματα υπολογιστών.
Ένας ιός στον υπολογιστή, κάποιο keylogger κοκ.

Κι άλλη περίπτωση διαρροής είναι μια ιστοσελίδα αγορών και εξόφλησης που υποδύεται την αυθεντική.

Πολλά μπορεί να είναι. 

Σίγουρα πολλά μπορεί να είναι αλλά στην δικιά μου περίπτωση δεν ταιριάζει κάτι με τα ανέφερομενα 

Θα είχε συμβεί ποιο μπροστά αν ήταν κάτι 

Επίσης το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω ελέγχους στο pc και ήταν όλοι καθαροί ούτε και έκανα κάποια αλλαγή τώρα τελευταία  

Οπότε αυτό το σενάριο το αποκλείω 

• Like 1
Δημοσ.

false positive λεγεται και τυχαινει.

Απο τα πολλα που εχουν βαλει οι τραπεζες κατι εγινε trigger, και μενα το ειχε κανει σε μια αγορα οχι σκρουτζ την πηρε την αγορα και μετα το καταστημα την εκανε ακυρωσει γιατι θεωρησε οτι εγινε απο κακοβουλο χρήστη. 

• Like 1
Δημοσ.

Η Eurobank γενικά είναι ό,τι να ναι, ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν την αστειότητα με τα 0,60€ κάθε μήνα σε λογαριασμό και έχω ακούσει κόσμο να έχει τέτοια παράπονα. Προσωπικά παρόλο που η μισθοδοσία μου είναι σε άλλη από τις μεγάλες (δουλεύω και τις 4), τα στέλνω με iris όλα στην πειραιώς που πάνω από 15 χρόνια δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με ηλεκτρονικές αγορές, είτε με paypal/revolut/skrill (παλιότερα) κτλ, είτε απευθείας με debit/πιστωτικές ακόμα και την περίοδο των capital controls

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, tollisth είπε

Δεν έχεις άδικο φίλε μου έτσι είναι 

Απλά όλο αυτό μου φάνηκε πολύ περίεργο και γρήγορο και δεν με έπεισε η συμπεριφορά τους καθώς ήθελα παραπάνω λεπτομέρειες που δεν μπορούσαν να μου δώσουν από ένα σημείο και μετά 

Αλλά από την άλλη μίλησε ξεκάθαρα  για διαρροή στοιχείων της κάρτας κατά την σημερινή συναλλαγή και η κάρτα μου κλειδώθηκε σήμερα εκείνη την στιγμή 

Αν υποθέσουμε ότι τα στοιχεία είχαν γίνει διαρροή κατά το παρελθόν δεν θα έπρεπε όλη αυτή την περίοδο να υπάρξει έστω και μια προσπάθεια για αγορά μέσω της κάρτας πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ γιατί ποτέ δεν ήρθε κάποιο μήνυμα γαι επιβεβαίωση ούτε και είχα κάποια περίεργη κίνηση 

Επίσης όπως είπα ποτέ δεν αγοράζω απευθείας με την κάρτα από διάφορα περίεργα site και δεν την αποθηκεύω όπου να ναι 

Οι μόνες φορές που αγοράζω απευθείας με την κάρτα είναι κυριολεκτικά από κατάστηματα μεγάλα στην Ελλάδα τύπο Public skroutz  Γερμανό μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού για οτιδήποτε άλλο paypal η πλοπληρωμενη κάρτα 

Οπότε μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω για διαρροή στοιχείων από την πλευρά μου 

Σίγουρα πολλά μπορεί να είναι αλλά στην δικιά μου περίπτωση δεν ταιριάζει κάτι με τα ανέφερομενα 

Θα είχε συμβεί ποιο μπροστά αν ήταν κάτι 

Επίσης το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω ελέγχους στο pc και ήταν όλοι καθαροί ούτε και έκανα κάποια αλλαγή τώρα τελευταία  

Οπότε αυτό το σενάριο το αποκλείω 

Οπως ξαναλέω μην το πολυψάχνεις. Το ότι κάποιος κατάφερε και έστησε σύστημα διαρροής σε μια Α νομιμη εταιρεία δεν σημαίνει πως σε κάθε συναλλαγή σου με αυτή την εταιρεία τόσο εσένα όσο και άλλων πελατών θα υποκλεπτονται αυτόματα τα στοιχεία των καρτών. Υπάρχουν συστήματα υποκλοπής και τεχνικές των απατεώνων για επιλεκτική και μεμονωμένη υποκλοπή σε ένα ελάχιστο δείγμα συναλλαγων ώστε να μην ενεργοποιηθουν τα συστήματα η τους παρουν πρέφα. Ακομα και υποκλοπή να γίνει, αργούν πολύ να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία σου, συνήθως πωλουνται στο dark web απο τους hackers έναντι αμοιβής. 

Είχα ανοίξει πριν καιρό ένα θέμα εδώ που έγινε μια συναλλαγή από την χρεωστική της μάνας μου 4.5 ευρώ, η κάρτα ελάχιστα χρησιμοποιημενη μονο για πληρωμή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ εφορία. Τότε έγραφαν κάποιοι άλλοι εδω για κάρτες δικές τους που τις εξέδωσαν, δεν τις είχαν χρησιμοποιησει πουθενά και έγινε συναλλαγή με την κάρτα τους, έτρεξαν και την ακύρωσαν.

Ποιος ξέρει μέχρι που έχουν καταφέρει και διεισδύσει οι απατεώνες και οι hackers για να μπορούν να αποσπούν έτσι στοιχεία. 

Οσον αφορά την περίπτωση σου, μπορείς να κάνεις μια αίτηση μήπως μάθεις προς που η ποιον έγινε η διαρροή των στοιχείων της κάρτας σου. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Οπως ξαναλέω μην το πολυψάχνεις. Το ότι κάποιος κατάφερε και έστησε σύστημα διαρροής σε μια Α νομιμη εταιρεία δεν σημαίνει πως σε κάθε συναλλαγή σου με αυτή την εταιρεία τόσο εσένα όσο και άλλων πελατών θα υποκλεπτονται αυτόματα τα στοιχεία των καρτών. Υπάρχουν συστήματα υποκλοπής και τεχνικές των απατεώνων για επιλεκτική και μεμονωμένη υποκλοπή σε ένα ελάχιστο δείγμα συναλλαγων ώστε να μην ενεργοποιηθουν τα συστήματα η τους παρουν πρέφα. Ακομα και υποκλοπή να γίνει, αργούν πολύ να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία σου, συνήθως πωλουνται στο dark web απο τους hackers έναντι αμοιβής. 

Είχα ανοίξει πριν καιρό ένα θέμα εδώ που έγινε μια συναλλαγή από την χρεωστική της μάνας μου 4.5 ευρώ, η κάρτα ελάχιστα χρησιμοποιημενη μονο για πληρωμή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ εφορία. Τότε έγραφαν κάποιοι άλλοι εδω για κάρτες δικές τους που τις εξέδωσαν, δεν τις είχαν χρησιμοποιησει πουθενά και έγινε συναλλαγή με την κάρτα τους, έτρεξαν και την ακύρωσαν.

Ποιος ξέρει μέχρι που έχουν καταφέρει και διεισδύσει οι απατεώνες και οι hackers για να μπορούν να αποσπούν έτσι στοιχεία. 

Οσον αφορά την περίπτωση σου, μπορείς να κάνεις μια αίτηση μήπως μάθεις προς που η ποιον έγινε η διαρροή των στοιχείων της κάρτας σου. 

Έχω κάνει ήδη αίτηση ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση για το συμβάν 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, villasg είπε

Να ξερεις τα στοιχεια σου μπορει να τα εχουν παρει καιρο πριν και να εκαναν δοκιμες τωρα 

Πέρα από την σημερινή συναλλαγή που έκανα εγώ ο ίδιος δεν υπήρξε αλλά περίεργη κίνηση η συμβάν και όπως έχω αναφέρει ποιο πάνω λίγο δύσκολο να έχουν πάρει τα στοιχεία της κάρτας μου από εμένα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...