clampro Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Έχοντας αρχίσει να ασχολούμαι περισσότερο με τη μαγειρική, αναζητώ ιδέες για αποθήκευση και οργάνωση συνταγών. Αυτή τη στιγμή, έχω ένα σκασμό αποθηκευμένα βίντεο σε διάφορες πλατφόρμες, χαρτάκια, σημειώσεις στο Keep, notes στο Obsidian με διάσπαρτη πληροφορία, που προφανώς δεν αξιοποιείται καν. Έχω δει ότι υπάρχουν κάποια apps που κάνουν αυτή τη δουλειά (πχ Paprika) αλλά δεν έχω ιδέα αν κάτι τέτοιο θα βόλευε για συνταγές στα Ελληνικά, ειδικά τα έξτρα features που προσφέρουν (meal planning και shopping lists). Οπότε για ρίχτε ιδέες. Πώς διαχειρίζεστε τις συνταγές σας;
mariosnik_ Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Είμαι λάτρης των χειρογραφων συνταγών. Στις ελάχιστες συνταγες που έχω, τις βάζω σε ένα ντοσιέ με ζελατίνες.
giwrgostr Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Εγώ χρησιμοποιώ το Recipe Keeper. Το έχω αγοράσει για να έχω και το cloud backup.
smpt Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) Η γυναίκα μου σε αυτές που της αρέσουν ή τις βρίσκει ενδιαφέρουσες, τις τυπώνει σε Α5 και τις πλαστικοποιει. Επεξ/σία 26 Μαϊου από smpt 1
The_Judas Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 6 ώρες πριν, giwrgostr είπε Εγώ χρησιμοποιώ το Recipe Keeper. Το έχω αγοράσει για να έχω και το cloud backup. αυτό εχει δικες του συνταγές ή παιρνει και αλλες, αν ναι πως;
giwrgostr Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 8 hours ago, The_Judas said: αυτό εχει δικες του συνταγές ή παιρνει και αλλες, αν ναι πως; Δικές σου βάζεις. Είτε χειροκίνητα, ειτε κάνεις import απο ιστοσελίδες, είτε κάνεις ocr σε γραπτές συνταγές.
dsi44 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου ολοι οι σεφ που ξερω τα εχουν σε πολλες μορφες,αλλα η καλυτερη ειναι σε εξελ στο λαπτοπ και μπακ απ σε στικακι.
haris_216 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Στην θεωρία του πράγματος μου αρέσει το χαρτί και (ιδανικά) το χειρόγραφο (πάντα μιλώντας για συνταγές που μαζεύω από "δεξιά και αριστερά", εκτός των βιβλίων μαγειρικής). Και "κάποια στιγμή" θα τα "φτιάξω όμορφα" Στην πράξη όμως και εν αναμονή του "φοβερού" προγράμματος αρχειοθέτησης συνταγών σε ηλεκτρονική μορφή (που δεν έχω καν ψάξει αν υπάρχει ) έχω αρκετά πράγματα στον υπολογιστή, είτε σκαναρισμένα είτε αρχεία word/pdf Στην καθημερινότητα όμως κι εγώ με το recipe keeper την παλεύω, για να έχω κάτι εύκολο στην κωλότσεπη. 1
Chloe2 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Εάν έχετε χρόνο και θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο excel ή τύπου excel με πολλές συνταγές (δημιουργία πίνακα με δύο στήλες - στη μία στήλη θα καταγράφεται ο τίτλος της κάθε συνταγής, στην δεύτερη το link της κάθε συνταγής). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα