Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, somt είπε

1) γιατί σε κάποιους απο εμας η ημερομηνία είναι λάθος

2) γιατί ειναι προσωπικα δεδομένα

οχι μονο

καποιοι εχουν 2 αμκα(!)

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, somt είπε

1) γιατί σε πολλούς απο εμας η ημερομηνία είναι λάθος

Γιατι ο προσωπικός αυτος αριθμος, αφου δεν θα μπορει να αλλαξει ποτε, δεν ειναι προσωπικο δεδομενο?

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

wut

η ημ/νια γέννησης εννοω είναι προσωπικά δεδομένα

Επεξ/σία από somt
  • Like 2
Δημοσ.

Για όσους έχουν προβλήματα με λάθη από μητρώα σε μητρώα, ειναι βάλσαμο αυτο το σύστημα. Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε τέτοιο θέμα. Οπότε, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα βγάλουμε προσωπικό αριθμό όταν βρουν τρόπο και το κάνουν υποχρεωτικό. 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Και γιατί όχι σκέτο το ΑΦΜ; :P 

σκετο το αφμ (δλδ κατι ετοιμο) δεν θα εβγαζε κανεις $$. Τωρα με την νεα ιδεα, θα φανε αρκετοι! 

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ.

Αλφαριθμητικα...φανταζομαι μονο Ελληνικα, αλλιως θα πεσει μπερδεμα με τους κοινους χαρακτηρες..

Ολοι θα προτιμησουν τα αρχικα του ονοματεπωνυμου... Επρεπε να μεινουν μονο σε αριθμους.. μου κανει πιο ευκολη η προβλεψη του, με στοχευση.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, somt είπε

1) γιατί σε πολλούς απο εμας η ημερομηνία είναι λάθος

Γιατί για κάποιο λόγο κατά την εγγραφή είχαν μόνο το έτος της γέννησης σου και έτσι για παράδειγμα αν είσαι γεννηθής του 1970 θα δεις να γράφει 0101170****** . Νομίζω απ' το Μητρώο της εφορίας ξεκίνησε το πρόβλημα κατά την ψηφιοποίηση του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Γιατί για κάποιο λόγο κατά την εγγραφή είχαν μόνο το έτος της γέννησης σου και έτσι για παράδειγμα αν είσαι γεννηθής του 1970 θα δεις να γράφει 0101170****** . Νομίζω απ' το Μητρώο της εφορίας ξεκίνησε το πρόβλημα κατά την ψηφιοποίηση του.

εμένα έχει σωστά ημέρα/μήνα και λάθος κατά 5 χρόνια το έτος. Αυτός που τα πέρναγε προφανώς από χειρόγραφο είδε το 2 για 7

Επεξ/σία από somt
Δημοσ.
Μόλις τώρα, somt είπε

εμένα έχει σωστά ημέρα/μήνα και λάθος κατά 5 χρόνια το έτος.

Πάλι στον ίδιο λόγο θα οφείλετε. Κάποιο λάθος έγινε κατά την καταχώρηση στο μητρώο. Πιθανών θα έχεις κάνει πλέον την διόρθωση ή θα την έκανε κάποια στιγμή για σένα ο λογιστής σου και έτσι στο μητρώο φαίνεσαι σωστά αλλά το ΑΜΚΑ δεν μπορεί να αλλάξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Πάλι στον ίδιο λόγο θα οφείλετε. Κάποιο λάθος έγινε κατά την καταχώρηση στο μητρώο. Πιθανών θα έχεις κάνει πλέον την διόρθωση ή θα την έκανε κάποια στιγμή για σένα ο λογιστής σου και έτσι στο μητρώο φαίνεσαι σωστά αλλά το ΑΜΚΑ δεν μπορεί να αλλάξει.

ναι σωστά όλα αυτα αν ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο, αλλά εχω λάβει γνωμάτευση από γιατρό με βάση λάθος ηλικία επειδή βασίστηκε στα πεταχτά στο ΑΜΚΑ (ενταξει δεν παίζουν και τόσο ρόλο 5 έτη, σε άλλους όμως μπορεί να έχουν κάνει λάθος τη δεκαετία...)

+ ότι 20 χρόνια τώρα έχω βαρεθεί να επισημαίνω οπου παω ότι το αμκα μου είναι "λάθος"

Επεξ/σία από somt
  • Like 1
Δημοσ.

Πριν εκατό χρόνια κάποιος Έλληνας είχε αγανακτήσει με την γραφειοκρατία που τα πάντα κολλάγανε και ειχε φτιαξει ένα ποίημα για το τι τραβάει μια αναφορά στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ:

Πρωτοκόλλησέ την

Στοιχειοθέτησέ την

Και φακέλωσέ την

και συσχέτισέ την

Πιστοχρέωσέ την

Κάτσε διάβασέ την

και μελέτησέ την.

Πολυπρόσεξέ την

κι ύστερα… άφησέ την

κι απαράτησέ την

κι αναζήτησέ την  ...

γράψε, στούπωσέ την

ράψε ξήλωσέ την

Μονογράφησέ την

προσυπόγραψέ την

Ήτοι, μ’ ένα λόγο:

“Διενήργησέ την”

Καθαρογραψέ την

και παρέπεμψέ την

ή διαβίβασέ την....

• Like 4
  • Haha 3
Δημοσ.

ok, προσωπικός αριθμός, κάποτε θα το έκαναν κι' άυτό.
Ελπίζω να τα φυλάνε καλά όλα, servers, passwords, passkeys, κλειδιά  κλπ για  να μην τους μπουν hackers και άλλοι και τους τα σβήσουν ή μπερδέψουν.
Καλύτερα να μην γίνονται αυτά στην Ελλάδα.

Kαι όπως λεν ο κόσμος στα χωριά: τα μεταξωτά βρακιά θάλουν επιδέξιους κwλους.

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Μπραβο ρε κρατος.Αλλα τον τριχρονο γιο μου γιατι τον εδωσες ΑΦΜ? Και την 5χρονη κορη μου οχι?Και κατι ακομα ο αδελφος μου δηλ.θα μπορεσει πλεον να βγαλει ακρη με το ονομα του γιατι ο βολεμενος δημοσιος υπαλληλος τον περασε σαν Χριστο και οχι σαν Χρηστο ? και παλι μπραβο.Παντα τετοια να προχωραμε μπροστα ( με την οπισθεν)

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι το έχουν ήδη 2 γενιές κι έχουν λύσει όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε εμείς.

Βλέποντας τα σχόλια βέβαια, ίσως και να μας αξίζει :)

• Like 12
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...