Dead-Poet Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν θα αλλάξει κάτι απ' την στιγμή που πάλι ο προσωπικός αριθμός θα αναγράφει το ΑΦΜ. Θα αναγράφει (εμπεριέχει) τον ΑΦΜ, δεν θα είναι όμως μόνος και ατόφιος ο ΑΦΜ ως ΠΑ. Αυτό το ρόλο (να μην ξέρει κάποιος τον ΠΑ σου αν ξέρει τον ΑΦΜ σου), κατά τη γνώμη μου επαναλαμβάνω, παίζει το πρόθεμα των τριών αλφαριθμητικών χαρακτήρων που θα μπει. Και τελικά, όπως φαίνεται, θα δικαιωθούν και όσοι αρέσκονται στις συνήθεις θεωρίες συνωμοσίας, αφού ο ΠΑ μάλλον δεν θα υποκαταστήσει χρηστικά (!) τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Δηλαδή, ούτε για το φορολογικό σύστημα ούτε στις παροχές υγειονομικής περίθαλψης θα αρκεί να ξέρουμε/αναφέρουμε/χρησιμοποιούμε μόνο τον ΠΑ. Τότε γιατί τον βγάζουμε, οέο; https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/528752/o-prosopikos-arithmos-erxetai-mperdemenos-afm-kai-amka-kanonika-gia-taftopoiisi Αναφορά σε κείμενο Απαντώντας στην ερώτηση αν ο προσωπικός αριθμός θα έχει πρόσβαση σε όλα όσα μέχρι τώρα ήταν διαφορετικοί αριθμοί, ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε: «Όχι. Δεν αλλάζει η πρόσβαση που έχει κανείς με το να γνωρίζει τον προσωπικό αριθμό δηλαδή δεν υπάρχει κάπου μια μαζεμένη δεξαμενή στοιχείων όπου κανείς αποκτά πρόσβαση με τον προσωπικό αριθμό, δεν ισχύει αυτό. 🤡🤡🤡 Επεξ/σία 27 Μαϊου από Dead-Poet 1
letom Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 17 hours ago, bjj-p said: Αλφαριθμητικα...φανταζομαι μονο Ελληνικα, αλλιως θα πεσει μπερδεμα με τους κοινους χαρακτηρες.. Όπως φαίνεται δεν θα είναι μόνο ελληνικά γιατί λέει ότι με τα 3 γράμματα θα υπάρχουν 13.824 συνδυασμοί. 24*24*24=13.824 άρα θα χρησιμοποιούνται και τα 24 γράμματα του αλφάβητου.
Tsapakos Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Το θέμα είναι απλό κανε ένα δημοψήφισμα και τέλος. Όσο για εσάς που λέτε "ααα επιτέλους τέλος η ταλαιπωρία κτλπ.... " πραγματικά είστε ότι χειρότερο γτ αυτή η σκατό χώρα έχει γίνει έτσι από άτομα της φάρας σας , άτομα που θέλουν να βολεύουν τον κώλο τους μόνο. Αν και έχετε - έχουμε πέσει στην παγίδα που μας στραγγίζουν καθημερινά την υπομονή , την δύναμη μας , τον χρόνο μας με αποτέλεσμα πχ τέτοιες λύσεις να φαίνονται πλέον μονόδρομος στο να κερδίσουμε λίγο παραπάνω χρόνο και ηρεμία μέσα στην μέρα μας. Ξυπνάτε λίγο γτ πλέον άρχισε να βρομάει η φάση πολύ άσχημα , θα βρεθούμε σε κάποια φάση σε πολύ άσχημη μη αναστρέψιμη κατάσταση και τότε να είναι πολύ αργά , ήδη ο μπακαλιάρος ενεργεί και κάνει λες και ζούμε κάτω από χούντα. Και αν δεν σας νοιάζει για εσάς δώστε μια ελπίδα για τα νέα παιδιά . 1 1 3 4
Black Flag Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Τα δύο πρώτα γράμματα τα διαλέγεις. Το τρίτο βγαίνει αυτόματα. Να δω πως θα μπορέσω να επιλέξω τα δύο Κ και μετά ένα Ε. Να είναι ο αριθμός μου, ΚΚΕ 666999666 3
Grfoxz Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Ρε παιδιά τι δεν καταλαβαίνετε μερικοί; Δεν είναι κωδικός ταυτοποίησης ο ΠΑ. Δεν είναι κάτι που αν το πω θα πουν "ααα ναι σίγουρα εσύ είσαι ο Γιώργος επειδή μόνο εσύ ξέρεις τον ΠΑ". Είναι αριθμός αναπαράστασης τους καθενός μας στις βάσεις δεδομένων τους. Εκεί που γράφαμε στις δηλώσεις "εγώ ο Γιώργος του Κώστα της Μαριας με ΑΦΜ 1234 και ΑΤ 24827" θα βάζουμε τον προσωπικό μας αριθμό. Γιατί πολύ απλά αρκεί για να βρουν σε ποιον πολιτη αναφέρεται το έγγραφο. Όχι για να τον ταυτοποιήσουν. Γιατί δεν μπαίνει το ΑΦΜ; Γιατί πιθανώς είναι ήδη κλειδί σε κάποια βάση Γιατί δεν μπαίνει το ΑΜΚΑ; ατί προφανώς είναι ήδη κλειδί σε κάποια βάση και κάποιοι έχουν πάνω από ένα. Γιατί δεν μπαίνει ο αριθμός ταυτότητας; Γιατί κάποιοι εχουμε αλλάξει ταυτότητα και πιθανώς να υπάρχουμε σε κάποια βάση με τον παλιό αριθμό. Αν ο άλλος θέλει να σου κλείσει λογαριασμούς τράπεζας να σου πάρει λεφτά για πρόστιμα κτλ και το ΑΜΚΑ σου θα βρει και το ΑΦΜ και τι έφαγες χθες και θα στα πάρει. Δηλαδή αυτή είναι η προστασία του πολίτη; Η ελληνική γραφειοκρατία η οποία απλοποιείται με τον ΠΑ; 1
ideal09 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Εντωμεταξύ, αυτό θα έπρεπε να υπάρχει από το 2010 μην πω νωρίτερα και μιλάμε για το πως θα μας καταδυναστεύεσει η τεχνολογία. Πιθανόν να γινόταν με πιο απλό τρόπο με τις υπάρχουσες υποδομές αλλά αν δεν παιχτεί μεγάλη εργολαβία στην Ελλάδα έργο δεν γίνεται. 1
tasanton Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μου κάνει εντύπωση, σε τεχνολογικό φόρουμ, να μην συζητάμε πραγματικά γιατί χρειάστηκε νέος αριθμός και γιατί δεν εξυπηρετούν οι υπάρχοντες. Τι ήταν αυτό που ώθησε στη λύση που δόθηκε, πέρα από τα γνωστά τσιτάτα (να "φάνε" κάποιοι ημέτεροι, που λογικά ισχύει ως ένα βαθμό). Θα επιχειρήσω λοιπόν μια αρχική ανάλυση, αν κάποιος ενδιαφέρεται να το συζητήσουμε. Ας πάρουμε κάποια λογικά δεδομένα: 1. Το κράτος και οι διάφορες υπηρεσίες έχουν συνολικά δεκάδες εφαρμογές και αρχεία, στα οποία εσύ κι εγώ είμαστε καταχωρημένοι με διαφορετικούς τρόπους. Στο ένα π.χ. με ΑΦΜ, στο άλλο με το παλιό ΑΔΤ, στο τρίτο με αρ. διαβατηρίου και πάει λέγοντας. Χώρια τα λάθη καταχώρησης. 2. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές/βάσεις/αρχεία δεν μιλούν μεταξύ τους, είτε λόγω παλαιότητας είτε απλά λόγω μη πρόβλεψης. 3. Κάποια στοιχεία ταυτοποίησης αποκλείονται αμέσως αμέσως, λόγω πολλαπλότητας, μη διάθεσης σε όλους, αλλά και περιορισμένης διάρκειας ισχύος. π.χ. ΑΔΤ, αριθμός διβατηρίου, ή ΑΜ σε κάποιο φορέα. Επίσης το ΑΜΚΑ αποκλείεται λόγω προσωπικών δεδομένων (ημερομηνίας γέννησης), ελέω GDPR. 4. Το ΑΦΜ είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά έχω διαβάσει ότι υπάρχουν θεματάκια: καταρχάς ΑΦΜ έχουν δοθεί και σε νομικά πρόσωπα και πλέον ένα ΑΦΜ από το αμέσως επόμενο δεν διαφέρουν κατά ένα ψηφίο μόνο. Δηλαδή ίσως κάπου και το ΑΦΜ μόνο του δεν έφτανε και θα υπήρχε κορεσμός στο ορατό μέλλον. Επιπλέον η πλήρης αναγραφή του ΑΦΜ έχει και το πρόθεμα EL (Ελλάδα), ίσως αυτό να σχετίζεται με τα 3 αλφαριθμητικά που θέλουν να βάλουν, ένα από το οποία μπορεί να είναι check digit (αν και το ΑΦΜ ήδη είχε). 5. Το πρόβλημα αρχικά θα ήταν "οκ συμφωνούμε σε αυτό το στοιχειο Χ για ταυτοποίηση ενός ατόμου, πάμε να το εφαρμόσουμε στις δεκάδες εφαρμογές/αρχεία/βάσεις". Πρώτο τζιζ: ασύμφορο, ενδεχομένως μη ρεαλιστικό, να κάνεις data cleansing τέτοιου όγκου και πλήθους. Άσε τις παλιές εφαρμογές όπως είναι για την ώρα, ούτε κόσμο να τις αλλάξει/υποστηρίξει δεν έχεις πρόχειρο. 6. Το αμέσως λογικότερο θα ήταν "ας φτάξουμε μια νέα πλατφόρμα - ομπρέλα, ξεχωριστή από τις υπάρχουσες εφαρμογές, με το νέο στοιχείο ταυτοποίησης και καθαρά δεδομένα". Και μετά "κάθε παλαιά εφαρμογή με κάποιο τρόπο θα μιλά με τη νέα, ώστε να γίνεται η αντιπαραβολή παλαιού στοιχείου αναγνώρισης με το νέο". Και ταυτόχρονα σταδιακό data cleansing. 7. Πας εσύ δηλαδή αύριο στην υπηρεσία ΧΨΖ για μια υπόθεση και σου ζητάνε τον προσωπικό αριθμό. Τον δίνεις, μπαίνει ο υπάλληλος στη νέα εφαρμογή-ομπρέλα και βρίσκει την αντιστοίχιση αυτού π.χ. με το ΑΔΤ σου, το οποίο ΑΔΤ βλέπει η ΧΨΖ στα δικά της αρχεία. Τυχαίο παράδειγμα. Σε αντιστοιχεί, κάνεις τη δουλειά σου και ενημερώνεται παράλληλα και η παλιά εφαρμογή με το νέο στοιχείο. Νομίζω ότι οι λόγοι ήταν τεχνικοί και οικονομικοί, χωρίς βέβαια να αποκλείω ότι κάποια εταιρεία συμβούλων, με "δεσμούς" στην κυβέρνηση, προώθησε τη συγκεκριμένη λύση με το αζημίωτο... Επεξ/σία 27 Μαϊου από tasanton 5
james01gr Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 2 ώρες πριν, Grfoxz είπε Ρε παιδιά τι δεν καταλαβαίνετε μερικοί; Δεν είναι κωδικός ταυτοποίησης ο ΠΑ. Δεν είναι κάτι που αν το πω θα πουν "ααα ναι σίγουρα εσύ είσαι ο Γιώργος επειδή μόνο εσύ ξέρεις τον ΠΑ". Είναι αριθμός αναπαράστασης τους καθενός μας στις βάσεις δεδομένων τους. Εκεί που γράφαμε στις δηλώσεις "εγώ ο Γιώργος του Κώστα της Μαριας με ΑΦΜ 1234 και ΑΤ 24827" θα βάζουμε τον προσωπικό μας αριθμό. Γιατί πολύ απλά αρκεί για να βρουν σε ποιον πολιτη αναφέρεται το έγγραφο. Όχι για να τον ταυτοποιήσουν. Γιατί δεν μπαίνει το ΑΦΜ; Γιατί πιθανώς είναι ήδη κλειδί σε κάποια βάση Γιατί δεν μπαίνει το ΑΜΚΑ; ατί προφανώς είναι ήδη κλειδί σε κάποια βάση και κάποιοι έχουν πάνω από ένα. Γιατί δεν μπαίνει ο αριθμός ταυτότητας; Γιατί κάποιοι εχουμε αλλάξει ταυτότητα και πιθανώς να υπάρχουμε σε κάποια βάση με τον παλιό αριθμό. Αν ο άλλος θέλει να σου κλείσει λογαριασμούς τράπεζας να σου πάρει λεφτά για πρόστιμα κτλ και το ΑΜΚΑ σου θα βρει και το ΑΦΜ και τι έφαγες χθες και θα στα πάρει. Δηλαδή αυτή είναι η προστασία του πολίτη; Η ελληνική γραφειοκρατία η οποία απλοποιείται με τον ΠΑ; εγώ πάντως γνωρίζω πως η γυναίκα μου που είναι από την Πολωνία, από την γέννησή της έχει μόνο έναν αριθμό και για την ασφάλιση, και ως πολίτης και ως ΑΦΜ. εκεί ξεχωριστό ΑΦΜ βγάζεις μόνο όταν ανοίγεις εταιρεία. οι μόνοι αριθμοί τους που αλλάζουν είναι η ταυτότητα και το διαβατήριο που αυτόματα ενημερώνονται όλες οι βάσεις δεδομένων. τραπεζών, δημοτικές, φορολογικές. τα πάντα. αυτό το οποίο έχουν λύσει οι Πολωνοί εδώ και 60 χρόνια (γιατί και ο πεθερός μου έτσι λειτουργεί) εμείς χρειαζόμαστε 4 αριθμούς για να το φτιάξουμε; δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. υποτίθεται φτιάξαμε το ΑΜΚΑ να ξεμπερδεύουμε, καθώς και τότε το ΑΜΚΑ υποτίθεται θα ήταν μοναδικό. ε, φτάσαμε να έχουμε πολίτες με πολλαπλά ΑΜΚΑ!!! εχθές άκουγα μία συνέντευξη ενός υφυπουργού που προσπαθούσε να προμοτάρει τον προσωπικό αριθμό και ξεκίνησε λέγοντας πως δεν θα χρειάζονται άλλοι αριθμοί. όταν τον ρώταγαν εάν στην εφορία θα μπορείς να συνδιαλλαγείς με τον προσωπικό αριθμό, απάντησε όχι. όταν τον ρώτησαν εάν στον ΕΦΚΑ θα μπορείς να συνδιαλλαγείς μόνο με τον προσωπικοό αριθμό, η απάντηση ήταν... όχι. τότε τι στο καλό απλοποιείται εάν χρειάζεται να φτιάξεις μία νέα βάση δεδομένων για τις υπόλοιπες βάσεις δεδομένων που έχεις; ΥΓ θα αφήσω αυτό στην συζήτηση. πες με ψεκ, δεν είμαι αλλά προσπαθώ να βρω μία λογική για αυτές τις αποφάσεις από την στιγμή που υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία το κράτος δεν ασχολείται. δεν μπορεί να γίνονται 700 συσκέψεις με υπουργούς για αυτό... 2
Dead-Poet Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 1 λεπτό πριν, james01gr είπε όταν τον ρώταγαν εάν στην εφορία θα μπορείς να συνδιαλλαγείς με τον προσωπικό αριθμό, απάντησε όχι. όταν τον ρώτησαν εάν στον ΕΦΚΑ θα μπορείς να συνδιαλλαγείς μόνο με τον προσωπικοό αριθμό, η απάντηση ήταν... όχι. τότε τι στο καλό απλοποιείται εάν χρειάζεται να φτιάξεις μία νέα βάση δεδομένων για τις υπόλοιπες βάσεις δεδομένων που έχεις; Εδώ είναι όλη η ουσία. Όταν επί δύο χρόνια τώρα διατυμπανίζουν -και αποδεικνύεται τελικά τερατώδες ψέμα- ότι "ο πολίτης θα χρειάζεται στο εξής να θυμάται ΕΝΑΝ αριθμό", τι να τον κάνεις αυτόν τον αριθμό αν η μόνη του λειτουργία θα αφορά στην εξυπηρέτηση της κρατικής γραφειοκρατίας και όχι στη διευκόλυνση του πολίτη; 1
james01gr Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 1 ώρα πριν, tasanton είπε Μου κάνει εντύπωση, σε τεχνολογικό φόρουμ, να μην συζητάμε πραγματικά γιατί χρειάστηκε νέος αριθμός και γιατί δεν εξυπηρετούν οι υπάρχοντες. Τι ήταν αυτό που ώθησε στη λύση που δόθηκε, πέρα από τα γνωστά τσιτάτα (να "φάνε" κάποιοι ημέτεροι, που λογικά ισχύει ως ένα βαθμό). Θα επιχειρήσω λοιπόν μια αρχική ανάλυση, αν κάποιος ενδιαφέρεται να το συζητήσουμε. Ας πάρουμε κάποια λογικά δεδομένα: 1. Το κράτος και οι διάφορες υπηρεσίες έχουν συνολικά δεκάδες εφαρμογές και αρχεία, στα οποία εσύ κι εγώ είμαστε καταχωρημένοι με διαφορετικούς τρόπους. Στο ένα π.χ. με ΑΦΜ, στο άλλο με το παλιό ΑΔΤ, στο τρίτο με αρ. διαβατηρίου και πάει λέγοντας. Χώρια τα λάθη καταχώρησης. 2. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές/βάσεις/αρχεία δεν μιλούν μεταξύ τους, είτε λόγω παλαιότητας είτε απλά λόγω μη πρόβλεψης. 3. Κάποια στοιχεία ταυτοποίησης αποκλείονται αμέσως αμέσως, λόγω πολλαπλότητας, μη διάθεσης σε όλους, αλλά και περιορισμένης διάρκειας ισχύος. π.χ. ΑΔΤ, αριθμός διβατηρίου, ή ΑΜ σε κάποιο φορέα. Επίσης το ΑΜΚΑ αποκλείεται λόγω προσωπικών δεδομένων (ημερομηνίας γέννησης), ελέω GDPR. 4. Το ΑΦΜ είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά έχω διαβάσει ότι υπάρχουν θεματάκια: καταρχάς ΑΦΜ έχουν δοθεί και σε νομικά πρόσωπα και πλέον ένα ΑΦΜ από το αμέσως επόμενο δεν διαφέρουν κατά ένα ψηφίο μόνο. Δηλαδή ίσως κάπου και το ΑΦΜ μόνο του δεν έφτανε και θα υπήρχε κορεσμός στο ορατό μέλλον. Επιπλέον η πλήρης αναγραφή του ΑΦΜ έχει και το πρόθεμα EL (Ελλάδα), ίσως αυτό να σχετίζεται με τα 3 αλφαριθμητικά που θέλουν να βάλουν, ένα από το οποία μπορεί να είναι check digit (αν και το ΑΦΜ ήδη είχε). 5. Το πρόβλημα αρχικά θα ήταν "οκ συμφωνούμε σε αυτό το στοιχειο Χ για ταυτοποίηση ενός ατόμου, πάμε να το εφαρμόσουμε στις δεκάδες εφαρμογές/αρχεία/βάσεις". Πρώτο τζιζ: ασύμφορο, ενδεχομένως μη ρεαλιστικό, να κάνεις data cleansing τέτοιου όγκου και πλήθους. Άσε τις παλιές εφαρμογές όπως είναι για την ώρα, ούτε κόσμο να τις αλλάξει/υποστηρίξει δεν έχεις πρόχειρο. 6. Το αμέσως λογικότερο θα ήταν "ας φτάξουμε μια νέα πλατφόρμα - ομπρέλα, ξεχωριστή από τις υπάρχουσες εφαρμογές, με το νέο στοιχείο ταυτοποίησης και καθαρά δεδομένα". Και μετά "κάθε παλαιά εφαρμογή με κάποιο τρόπο θα μιλά με τη νέα, ώστε να γίνεται η αντιπαραβολή παλαιού στοιχείου αναγνώρισης με το νέο". Και ταυτόχρονα σταδιακό data cleansing. 7. Πας εσύ δηλαδή αύριο στην υπηρεσία ΧΨΖ για μια υπόθεση και σου ζητάνε τον προσωπικό αριθμό. Τον δίνεις, μπαίνει ο υπάλληλος στη νέα εφαρμογή-ομπρέλα και βρίσκει την αντιστοίχιση αυτού π.χ. με το ΑΔΤ σου, το οποίο ΑΔΤ βλέπει η ΧΨΖ στα δικά της αρχεία. Τυχαίο παράδειγμα. Σε αντιστοιχεί, κάνεις τη δουλειά σου και ενημερώνεται παράλληλα και η παλιά εφαρμογή με το νέο στοιχείο. Νομίζω ότι οι λόγοι ήταν τεχνικοί και οικονομικοί, χωρίς βέβαια να αποκλείω ότι κάποια εταιρεία συμβούλων, με "δεσμούς" στην κυβέρνηση, προώθησε τη συγκεκριμένη λύση με το αζημίωτο... 1/ εφόσον το κράτος μας καταχωρεί με διαφορετικούς αριθμούς, ας επιλέξει έναν από τους υπάρχοντες τον οποίο θα τον προσθέσει στις υπηρεσίες που δεν τον ''βλέπουν''. θα ήθελα να προσπαθήσεις να πας στην εφορία και να προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη με τον προσωπικό αριθμό. 2/ οι βάσεις αυτές, εφόσον είναι παλιές, θα συνεχίσουν να μην βλέπουν το κάτι νέο 3/ΑΦΜ 4/ τα ΑΦΜ για εταιρείες ξεκινούν από συγκεκριμένους αριθμούς. μόνη διαφορά είναι οι ατομικές που εκεί δεν θα υπάρχει πρόβλημα. το ΑΦΜ του πατέρα μου ξεκινά από 01 και το δικό μου μετά από 20 χρόνια που έβγαλα ξεκινά από 11. τώρα πρέπει να βρίσκονται στο 17 μετά από άλλα 24 χρόνια. καταλαβαίνεις πως η βάση δεδομένων του αφμ είναι χωρίς τέλος. 7/ σε προκαλώ να πας στην εφορία και να προσπαθήσεις να συνδιαλλαγείς με τον προσωπικό αριθμό και εάν θα βγάλεις άκρη. αυτό που συμβαίνει με τον αριθμό αυτό είναι να βάζουν εμάς τους πολίτες να ελέγξουμε τα λάθη όλου του δημοσίου 1
ShadowSpectre Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Να ρωτησω, με οσους βγαλαμε νεες ταυτοτητες πριν ενα διαστημα, τι γινεται;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 27 Μαϊου 19 minutes ago, ShadowSpectre said: Να ρωτησω, με οσους βγαλαμε νεες ταυτοτητες πριν ενα διαστημα, τι γινεται; Υποχρεωτικός ο Προσωπικός Αριθμός στο δελτίο ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών με Τροπολογία - Νομοθετική Επικαιρότητα Δελτία ταυτότητας που δεν περιλαμβάνουν τον Π.Α. ισχύουν μέχρι την αντικατάστασή τους ή μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, εφόσον έχουν εκδοθεί πριν ή το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της κοινής υπουργικής απόφασης της παρ. 3. Η υποχρέωση της παρ. 1 δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις μη επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας έκδοσης Π.Α.». 1
mariosnik_ Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 4 ώρες πριν, Tsapakos είπε Το θέμα είναι απλό κανε ένα δημοψήφισμα και τέλος. Όσο για εσάς που λέτε "ααα επιτέλους τέλος η ταλαιπωρία κτλπ.... " πραγματικά είστε ότι χειρότερο γτ αυτή η σκατό χώρα έχει γίνει έτσι από άτομα της φάρας σας , άτομα που θέλουν να βολεύουν τον κώλο τους μόνο. Αν και έχετε - έχουμε πέσει στην παγίδα που μας στραγγίζουν καθημερινά την υπομονή , την δύναμη μας , τον χρόνο μας με αποτέλεσμα πχ τέτοιες λύσεις να φαίνονται πλέον μονόδρομος στο να κερδίσουμε λίγο παραπάνω χρόνο και ηρεμία μέσα στην μέρα μας. Ξυπνάτε λίγο γτ πλέον άρχισε να βρομάει η φάση πολύ άσχημα , θα βρεθούμε σε κάποια φάση σε πολύ άσχημη μη αναστρέψιμη κατάσταση και τότε να είναι πολύ αργά , ήδη ο μπακαλιάρος ενεργεί και κάνει λες και ζούμε κάτω από χούντα. Και αν δεν σας νοιάζει για εσάς δώστε μια ελπίδα για τα νέα παιδιά . Sorry αλλα θα έχω μια διαφωνία. Έχεις ψάξει ποτέ τι κόστος έχουν οι εκλογές αλλά και τα δημοψηφισματα; Διότι τέτοιο έγινε το 2015. Δεν επιθυμώ να πετάμε αλλα χρήματα στα σκουπίδια επειδή δεν υπάρχει πολιτικός να λάβει σοβαρές αποφάσεις και να βρει λύσεις σε χρόνια ζητήματα. Όπως πχ αυτό με τους αριθμούς. Κανένα δημοψήφισμα αγαπητέ, να τσακιστουν να βρουν λύση αυτοι που ψηφίζουμε απο μόνοι τους και όχι να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για ψιλοπράγματα. Μην πω ακομα και το δημοψήφισμα του 2015 κακώς έγινε αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και δεν επιτρέπεται να ειπωθεί και κάτι παραπάνω από τους κανονισμούς. 2 ώρες πριν, ideal09 είπε Εντωμεταξύ, αυτό θα έπρεπε να υπάρχει από το 2010 μην πω νωρίτερα και μιλάμε για το πως θα μας καταδυναστεύεσει η τεχνολογία. Πιθανόν να γινόταν με πιο απλό τρόπο με τις υπάρχουσες υποδομές αλλά αν δεν παιχτεί μεγάλη εργολαβία στην Ελλάδα έργο δεν γίνεται. Το 2010 δεν είχαμε καλά καλά ούτε ΑΜΚΑ. 59 λεπτά πριν, james01gr είπε εγώ πάντως γνωρίζω πως η γυναίκα μου που είναι από την Πολωνία, από την γέννησή της έχει μόνο έναν αριθμό και για την ασφάλιση, και ως πολίτης και ως ΑΦΜ. εκεί ξεχωριστό ΑΦΜ βγάζεις μόνο όταν ανοίγεις εταιρεία. οι μόνοι αριθμοί τους που αλλάζουν είναι η ταυτότητα και το διαβατήριο που αυτόματα ενημερώνονται όλες οι βάσεις δεδομένων. τραπεζών, δημοτικές, φορολογικές. τα πάντα. αυτό το οποίο έχουν λύσει οι Πολωνοί εδώ και 60 χρόνια (γιατί και ο πεθερός μου έτσι λειτουργεί) εμείς χρειαζόμαστε 4 αριθμούς για να το φτιάξουμε; δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. υποτίθεται φτιάξαμε το ΑΜΚΑ να ξεμπερδεύουμε, καθώς και τότε το ΑΜΚΑ υποτίθεται θα ήταν μοναδικό. ε, φτάσαμε να έχουμε πολίτες με πολλαπλά ΑΜΚΑ!!! εχθές άκουγα μία συνέντευξη ενός υφυπουργού που προσπαθούσε να προμοτάρει τον προσωπικό αριθμό και ξεκίνησε λέγοντας πως δεν θα χρειάζονται άλλοι αριθμοί. όταν τον ρώταγαν εάν στην εφορία θα μπορείς να συνδιαλλαγείς με τον προσωπικό αριθμό, απάντησε όχι. όταν τον ρώτησαν εάν στον ΕΦΚΑ θα μπορείς να συνδιαλλαγείς μόνο με τον προσωπικοό αριθμό, η απάντηση ήταν... όχι. τότε τι στο καλό απλοποιείται εάν χρειάζεται να φτιάξεις μία νέα βάση δεδομένων για τις υπόλοιπες βάσεις δεδομένων που έχεις; ΥΓ θα αφήσω αυτό στην συζήτηση. πες με ψεκ, δεν είμαι αλλά προσπαθώ να βρω μία λογική για αυτές τις αποφάσεις από την στιγμή που υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία το κράτος δεν ασχολείται. δεν μπορεί να γίνονται 700 συσκέψεις με υπουργούς για αυτό... Ο ΑΜΚΑ Βασικά έγινε για το ασφαλιστικό σύστημα επειδή μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει ασφαλίσει από ένα σωρό ταμεία που τότε αν θυμάσαι δεν ήταν και ενοποιημένα όλα, γινόταν απλά χαμος όταν ερχόταν η ώρα να βγει σύνταξη κάποιος με τις συννενοησεις που έπρεπε να γίνουν από ταμείο σε ταμείο με τον καθέναν να έχει διαφορετικό ΑΜ στο κάθε ταμείο, μαζί με αυτά και οι λάθος ΑΦΜ, ΑΔΤ, ο ΑΜΚΑ έβαλε μια ταξη στο μπάχαλο. Αλλά παραμένει το πρόβλημα σε επίπεδο γενικό πλέον. Αυτό με τους δύο ΑΜΚΑ είναι απορίας άξιο πως συμβαινει.
ideal09 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 18 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Το 2010 δεν είχαμε καλά καλά ούτε ΑΜΚΑ. Καλά εννοείται αυτό. Δεν αντιλέγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις