Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μας ελεγε ενας φιλος που τον λενε Σταθη ειχε παει να παρει ενα εγγραφο απο καποια υπηρεσια, τελικα το πηρε το εγγραφο και οταν εκανε να φυγει βλεπει οτι αντι για Σταθη τον ελεγε Στρατο, ο ανθρωπος εμπλεξε πολυ καλα για να διορθωσει ενα λαθος που δεν εκανε αυτος, ω ναι αυτος ετρεξε σε διαφορες υπηρεσιες για να το φτιαξει και οχι οι υπηρεσιες μεταξυ τους, εχει περασει σχετικος νομος για αυτο, αλλα Ελλαδα αφου, που να μπλεκεις τωρα;
Ακομη θυμαμαι το γελιο που ειχαμε ριξει ολοι μας, εκ των υστερων προφανος, με υποτιθεμενο διαλογο με τον υπαλληλο στην δημοσια υπηρεσια
"Φιλε σε πειραζει να σε λενε Στρατο τωρα αντι για Σταθη; ειναι μεγαλος μπελας να αλλαξει το εγγραφο στο σωστο"

Δεν εχω καταλαβει καν τι προσπαθουν να κανουν, περα οτι καποιος φιλος παει να φαει κρατικο χρημα ΞΑΝΑ
Ταυτοτητες πρεπει να αλλαξουμε; Οχι δεν ειμαι ΨΕΚ, ουτε φοβαμαι τα τσιπακια, αλλα βαριεμαι να πληρωνω ΞΑΝΑ για φωτογραφιες και να παω στους αστυνομικους που θα το παιζουν βαρια πεπονια επειδη γραφουν σε ενα χαρτι

Επεξ/σία από safridia
  • Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, somt είπε

λειτουργεί ήδη με όλα αυτά

το αποτέλεσμα το ζεις από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία

Εγώ πάντως στο πρόβλημα των πολλαπλών μοναδικών κλειδιών που αναφέρονται στην ίδια εγγραφή δεν είδα ποτέ ως λύση την δημιουργία ενός νέου. Δεν λέω ότι έχω τεράστια εμπειρία με βάσεις δεδομένων αλλά στο παρελθόν είχα την ατυχία να αντιμετωπίσω ένα τέτοιο πρόβλημα και η λύση ήταν να βρεθεί μία σχέση 1 προς 1 με τα διαφορετικά κλειδιά και να αποφασιστεί να κρατηθεί ένα από αυτά. Το πιο δύσκολο ήταν το πρώτο μέρος.

Δημοσ.
1 hour ago, spectaculator said:

Άλλη μια χαζομάρα ενδεικτική της απύθμενης ελληνικής ανικανότητας. Πάλι καλά που δεν κάνουν το ίδιο και με το ΑΦΜ.

??? 
ο αριθμός ταυτότητας αφορά συγκεκριμένο έντυπο (την ταυτότητα ντε!) και φυσιολογικά είναι διαφορετικός όταν το έντυπο αυτό αλλάζει.

το αφμ από την άλλη αφορά φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

ξεκαθαρισε τα πρώτα στο μυαλό σου και μετά κράζεις την ελληνική ανικανότητα 😊

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Θες να κοιτάξεις προς Ελβετία και να δεις το όφελος; Βέβαια εκεί το έχουν εξελίξει το ζήτημα και προφανώς το κόστος δεν είναι παρόμοιο.

Define "σοβαρές". Το τι είναι σοβαρό για εμένα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο σοβαρό για εσένα. Πολλά πράγματα για τα οποία οι πολιτικοί καλούνται να πάρουν αποφάσεις δεν έχουν τοποθετηθεί προεκλογικά.

Δεν  ξέρω. Σας κουράζει τόσο πολύ μερικούς η δημοκρατία;

Ο αριθμός της ταυτότητας αλλάζει με την αλλαγή του δελτίου. Στα 30 μου έχω αλλάξει 3 και δεν είχα ταυτότητα όταν γεννήθηκα.

Γιατί;

Δεν αποτελεί θέμα για δημοψήφισμα ο προσωπικος αριθμός. Σιγά μην κάνουμε δημοψήφισμα για κάτι που στον δυτικό κόσμο είναι αποφασισμένο και τακτοποιημενο εδω και δεκαετίες. Σοβαρούς πολιτικούς δεν έχουμε, όπου σοβαρός, αυτός που θα δώσει την οριστική λύση σε ένα θέμα χωρίς να αφήνει κάτι ημιτελές, ανεπαρκες και μη λειτουργικό, προβλήματα για τα οποία θα ρίξει τις ευθύνες στους προηγούμενους. Λόγοι για δημοψήφισμα είναι σαν αυτό που έγινε για την κατάργηση της βασιλείας, θα μπορούσε να γίνει κάποιο άλλο μελλοντικά για μια πιθανή σοβαρή θεσμική αλλαγη του πολιτεύματος. 

8 ώρες πριν, tasanton είπε

Κάτι παίζει με το σκέτο ΑΦΜ και δεν τους έκανε, όποιος ξέρει απαντά..

Δεν ειμαι σίγουρος, μπορώ όμως να κάνω μια εικασία. Λέτε πολλοί ότι το ΑΦΜ είναι και μοναδικό. 

Κι όμως όχι. 

Για την ακρίβεια, δεν ήταν πάντα ένα και μοναδικό. Όσοι έβγαζαν ΑΦΜ πριν το 1980, δεν ξέρω αν ισχυε και το 90,  τα ΑΦΜ ήταν ένα ψηφίο λιγότερο. Της μάνας μου που το πρώτο ΑΦΜ το έβγαλε αρχές 80 ήταν 9ψηφιο όπως και το δικό μου που το έβγαλα αρχές 2000. Του πατερα μου όμως ήταν αρχικά 7ψηφιο, που με το πέρασμα των ετών, οι ΔΟΥ προσέθεσαν ενα μηδενικό αρχικά και ένα επιπλέον ψηφίο αργότερα για να υπάρχει ταύτιση ψηφίων. Απο όλες αυτές τις γενιές, προ του 60-70, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που από λάθος μπορεί να έχουν ξεχασμένα ΑΦΜ με λιγότερα ψηφία στα αρχεία κάποιων υπηρεσιών. Δεν μιλαω φυσικά για εφορία. Βέβαια, με τον ηλεκτρονικό έλεγχο και όλες τις δουλειές μέσω gov σήμερα, είναι δύσκολο ως αδύνατον να ξεχάσεις δηλωμένο ΑΦΜ με ένα ψηφίο λιγότερο σε μητρώο δημόσιας υπηρεσίας, θα σε ειδοποιήσει το σύστημα για να το διορθώσεις, παρόλα αυτά, πότε δεν ξέρεις τι μητρώα και συστήματα υπάρχουν ακόμα πέρα από τα γνωστά και τα βασικά που ξέρουμε. 

4 ώρες πριν, safridia είπε

Μας ελεγε ενας φιλος που τον λενε Σταθη ειχε παει να παρει ενα εγγραφο απο καποια υπηρεσια, τελικα το πηρε το εγγραφο και οταν εκανε να φυγει βλεπει οτι αντι για Σταθη τον ελεγε Στρατο, ο ανθρωπος εμπλεξε πολυ καλα για να διορθωσει ενα λαθος που δεν εκανε αυτος, ω ναι αυτος ετρεξε σε διαφορες υπηρεσιες για να το φτιαξει και οχι οι υπηρεσιες μεταξυ τους, εχει περασει σχετικος νομος για αυτο, αλλα Ελλαδα αφου, που να μπλεκεις τωρα;
Ακομη θυμαμαι το γελιο που ειχαμε ριξει ολοι μας, εκ των υστερων προφανος, με υποτιθεμενο διαλογο με τον υπαλληλο στην δημοσια υπηρεσια
"Φιλε σε πειραζει να σε λενε Στρατο τωρα αντι για Σταθη; ειναι μεγαλος μπελας να αλλαξει το εγγραφο στο σωστο"

Δεν εχω καταλαβει καν τι προσπαθουν να κανουν, περα οτι καποιος φιλος παει να φαει κρατικο χρημα ΞΑΝΑ
Ταυτοτητες πρεπει να αλλαξουμε; Οχι δεν ειμαι ΨΕΚ, ουτε φοβαμαι τα τσιπακια, αλλα βαριεμαι να πληρωνω ΞΑΝΑ για φωτογραφιες και να παω στους αστυνομικους που θα το παιζουν βαρια πεπονια επειδη γραφουν σε ενα χαρτι

Νομιζω οτι την φωτογραφία στην βγάζει ο αστυνομικός επιτόπου στο τμήμα από ότι θυμάμαι. 

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, JakeKaufman said:

??? 
ο αριθμός ταυτότητας αφορά συγκεκριμένο έντυπο (την ταυτότητα ντε!) και φυσιολογικά είναι διαφορετικός όταν το έντυπο αυτό αλλάζει.

το αφμ από την άλλη αφορά φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

ξεκαθαρισε τα πρώτα στο μυαλό σου και μετά κράζεις την ελληνική ανικανότητα 😊

Τι είναι αυτά που λέτε; Στις ΗΠΑ αλλάζει αυτός ο αριθμός μονάχα όταν αλλάξει το σύστημα ταξινόμησής τους. Στο Ην. Βασ. αλλάζει μονάχα όταν αλλάξεις το όνομα και το επίθετό σου. Στο Βέλγιο ο αριθμός της είναι yy.mm.dd-xxx.cd και δεν αλλάζει επίσης ποτέ. Εδώ αλλάζει αέρα πατέρα κι έχουμε ένα κάρο αριθμούς, ο καθένας με την δική του χρήση.

Να γιατί μιλάμε για απύθμενη ελληνική ....

Δημοσ.
14 hours ago, Bspus said:

24 γραμματα δεν εχει το ελληνικο αλφαβητο?

Μαλλον το ερωτημα ηταν αν θα χρησιμοποιουνται ολα τα γραμματα του ελληνικου αλφαβητου ή μονο αυτα που ειναι κοινα με το λατινικο, σαν τις πινακιδες αυτοκινητων

Ναι, αυτό κατάλαβα κι εγω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Για την ακρίβεια, δεν ήταν πάντα ένα και μοναδικό. Όσοι έβγαζαν ΑΦΜ πριν το 1980, δεν ξέρω αν ισχυε και το 90,  τα ΑΦΜ ήταν ένα ψηφίο λιγότερο. Της μάνας μου που το πρώτο ΑΦΜ το έβγαλε αρχές 80 ήταν 9ψηφιο όπως και το δικό μου που το έβγαλα αρχές 2000. Του πατερα μου όμως ήταν αρχικά 7ψηφιο, που με το πέρασμα των ετών, οι ΔΟΥ προσέθεσαν ενα μηδενικό αρχικά και ένα επιπλέον ψηφίο αργότερα για να υπάρχει ταύτιση ψηφίων. Απο όλες αυτές τις γενιές, προ του 60-70, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που από λάθος μπορεί να έχουν ξεχασμένα ΑΦΜ με λιγότερα ψηφία στα αρχεία κάποιων υπηρεσιών. Δεν μιλαω φυσικά για εφορία. Βέβαια, με τον ηλεκτρονικό έλεγχο και όλες τις δουλειές μέσω gov σήμερα, είναι δύσκολο ως αδύνατον να ξεχάσεις δηλωμένο ΑΦΜ με ένα ψηφίο λιγότερο σε μητρώο δημόσιας υπηρεσίας, θα σε ειδοποιήσει το σύστημα για να το διορθώσεις, παρόλα αυτά, πότε δεν ξέρεις τι μητρώα και συστήματα υπάρχουν ακόμα πέρα από τα γνωστά και τα βασικά που ξέρουμε. 

Νομιζω οτι την φωτογραφία στην βγάζει ο αστυνομικός επιτόπου στο τμήμα από ότι θυμάμαι. 

Δεν υπαρχει περιπτωση παλαιο ΑΦΜ να εχει μεινει με την παλαια μορφη και μην το αλλαξανε εφοσον κανει φορολογικη δηλωση.
Αλλα να δεχτω οτι μπορει καπου καπως να ξεχαστηκε...ειναι λογος αυτος για μερικες χιλιαδες (λεω πολυ γενναιοδωρα) να αλλαξουμε τους αριθμους ολων των κατοικων και οχι μονο της Ελλαδας?
Για να θυμηθουμε και λιγο 
https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/me-afm-oles-oi-synallages/ οπως μπορειτε να δειτε ειναι απο μακρινο 2008....και λεει ακριβως τα ιδια για το τοτε ΑΦΜ !!!

ΥΓ οταν ψηφιζεις τους ιδιους και τους ιδιους τι περιμενεις να αλλαξει?

• Like 1
Δημοσ.

Ξαναγράφω για κάποιους, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τεχνικό αλλά και "λογιστικό".

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε να ενημερώσουν άμεσα και συντονισμένα όλες τις εφαρμογές/βάσεις/αρχεία όλων των υπηρεσιών του κράτους. Δεν έχουν χρόνο, χρήμα, κόσμο να το κάνει. 

Αντίθετα είμαι βέβαιος ότι έφτιαξαν κεντρικά νέα εφαρμογή-ομπρέλα όπου ο ΠΑ είναι το master index. Ταυτόχρονα η βάση της εφαρμογής είναι "καθαρή", ούτε διπλο-εγγραφές, ούτε λάθη. Όλοι οι υπόλοιποι φορείς/υπηρεσίες, με μικρότερο κόστος/effort υλοποίησης (που θα γίνει κεντρικά), απλά θα μιλάνε σε αυτή την "ομπρέλα" και θα γίνεται η αντιστοίχιση. Και σταδιακά θα ενημερώνονται οι δικές τους εφαρμογές (αν έχουν προβλέψει κάτι τέτοιο και αν έχει νόημα).

Μη γινόμαστε μίζεροι, για καλό είναι στην τελική. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε γίνει Ευρώπη :)

• Like 5
Δημοσ.

Ποτέ δεν θα γινουμε Ευρωπη γιατι ειμαστε Βαλκανιοι !!! Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
Το βλέπεις καθε μερα σε πολλα διαφορετικα πραγματα που ειναι ασχετα μεταξυ τους.
Απο την συμπεριφορα του υπαλληλου στην καφετερια, μεχρι τον πολιτικο που μπορει να επιτιθετε σε εναν υπαλληλο-πολιτη γιατι δεν κρατησε το αεροπλανο για να μπει αυτος.
Απο εναν δικαστικο που κανει χαρες και βγαινει προεδρος της δημοκρατιας μεχρι εναν δικηγορο που βαραει την γυναικα του...
Δυστυχως οσο οι νομοι ειναι απλα λερωματα σε χαρτι και ο καθενας κατι οτι θελει αυτοι ειμαστε. Και φαινεται παλι εδω...Αντι να κατσουν να δουν πως μπορει να οργανωθει το κρατος, συνολικα, ξεκιναμε παλι ενας αριθμος για τον πολιτη!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, verylife78 είπε

Δεν υπαρχει περιπτωση παλαιο ΑΦΜ να εχει μεινει με την παλαια μορφη και μην το αλλαξανε εφοσον κανει φορολογικη δηλωση.
Αλλα να δεχτω οτι μπορει καπου καπως να ξεχαστηκε...ειναι λογος αυτος για μερικες χιλιαδες (λεω πολυ γενναιοδωρα) να αλλαξουμε τους αριθμους ολων των κατοικων και οχι μονο της Ελλαδας?
Για να θυμηθουμε και λιγο 
https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/me-afm-oles-oi-synallages/ οπως μπορειτε να δειτε ειναι απο μακρινο 2008....και λεει ακριβως τα ιδια για το τοτε ΑΦΜ !!!

ΥΓ οταν ψηφιζεις τους ιδιους και τους ιδιους τι περιμενεις να αλλαξει?

Δεν μιλάω για τα μητρώα της εφορίας και του ΥΠΟΙΚ που εκεί προφανώς και είναι αλλαγμένα, αλλά σκέφτομαι μήπως είναι λάθος δηλωμένα σε άλλα μητρώα και υπηρεσίες με αποτέλεσμα αν επιχειρηθεί διασύνδεση να υπάρξουν προβλήματα. Να μην μιλήσω για αλλα όπως πχ αρχεία παροχων νερού, ηλεκτρικού, κοινής οφελειας κτλ, που βέβαια είναι άσχετοι από τα υπόλοιπα αλλά παίζει κι αυτό έναν ρόλο στο να θέλει να τα εντοπίζει όλα το κράτος.... 

Τέλος πάντων. Ότι και να λέμε ο αριθμός θα εφαρμοστεί, θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς θα είμαστε από τους τελευταίους που θα ασχοληθούμε αν δεν μας τον αποδοσουν αυτόματα όπως αναφέρθηκε εδώ. 

3 ώρες πριν, verylife78 είπε

Ποτέ δεν θα γινουμε Ευρωπη γιατι ειμαστε Βαλκανιοι !!! Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
Το βλέπεις καθε μερα σε πολλα διαφορετικα πραγματα που ειναι ασχετα μεταξυ τους.
Απο την συμπεριφορα του υπαλληλου στην καφετερια, μεχρι τον πολιτικο που μπορει να επιτιθετε σε εναν υπαλληλο-πολιτη γιατι δεν κρατησε το αεροπλανο για να μπει αυτος.
Απο εναν δικαστικο που κανει χαρες και βγαινει προεδρος της δημοκρατιας μεχρι εναν δικηγορο που βαραει την γυναικα του...
Δυστυχως οσο οι νομοι ειναι απλα λερωματα σε χαρτι και ο καθενας κατι οτι θελει αυτοι ειμαστε. Και φαινεται παλι εδω...Αντι να κατσουν να δουν πως μπορει να οργανωθει το κρατος, συνολικα, ξεκιναμε παλι ενας αριθμος για τον πολιτη!!

Ακόμα και άλλες βαλκανικές χώρες παίζει να μας έχουν ξεπεράσει και είναι καλύτερες από εμάς. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Ακόμα και άλλες βαλκανικές χώρες παίζει να μας έχουν ξεπεράσει και είναι καλύτερες από εμάς. 

Σωστός. Για παράδειμα, στην Αλβανία υπάρχουν βιομετρικές ταυτότητες και Προσωπικός Αριθμός από το 2009.

https://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_identity_card

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, spectaculator είπε

Τι είναι αυτά που λέτε; Στις ΗΠΑ αλλάζει αυτός ο αριθμός μονάχα όταν αλλάξει το σύστημα ταξινόμησής τους. Στο Ην. Βασ. αλλάζει μονάχα όταν αλλάξεις το όνομα και το επίθετό σου. Στο Βέλγιο ο αριθμός της είναι yy.mm.dd-xxx.cd και δεν αλλάζει επίσης ποτέ. Εδώ αλλάζει αέρα πατέρα κι έχουμε ένα κάρο αριθμούς, ο καθένας με την δική του χρήση.

Να γιατί μιλάμε για απύθμενη ελληνική ....

Έχω την εντύπωση ότι στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο το δελτίο γράφει δύο αριθμούς. Ένα που είναι προσωπικός και ένα του Δελτίου Ταυτότητας.

image.png.557c133cbe896695a3c303da5d0b27b1.png

6 ώρες πριν, tasanton είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε να ενημερώσουν άμεσα και συντονισμένα όλες τις εφαρμογές/βάσεις/αρχεία όλων των υπηρεσιών του κράτους. Δεν έχουν χρόνο, χρήμα, κόσμο να το κάνει.

Προφανώς σε μια χώρα που όλα πάνε αργά δεν περιμένει κανείς κάτι τέτοιο να γίνει άμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Λεει οτι θα γινονται διορθώσεις σε λαθος ονοματα κλπ απο την εφαρμογη myinfo 

Θα εχει κ για τον στρατο που μ εχουνε κάνει 15 ορθογραφικα στο ονοματεπωνυμο?

Πιστοποιητικό δινουνε απο το gov για τετοια αλλα για διορθωση κ σε αυτο δεν ειδα αν αναφερανε

Δημοσ.
20 hours ago, manolis940 said:

Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει τον αριθμό ταυτότητας να παραμένει ο ίδιος. Όπως είπαμε ο Α.Τ. ταυτοποιεί μοναδικά το έντυπο και όχι τον κάτοχο αυτού και αυτό συμβαίνει και με άλλους αριθμούς εντύπων όπως το διαβατήριο. Δεν είναι δυνατών ένα δελτίο με έκδοση στις 1/10/1995 να έχει τον ίδιο αριθμό με εκείνο που έχει ημερομηνία έκδοσης στις 10/07/2008. Είναι διαφορετικά έντυπα και ο ίδιος αριθμός μόνο σύγχυση θα προκαλούσε.

Αν θυμάσαι όταν βγήκε το ΑΜΚΑ είπανε ότι σε όλες τις υπηρεσίες η ταυτοποίηση θα γίνεται μόνο με αυτόν, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, αλλά όταν η ανικανότητα τους (μιλάω για όλα τα μορφώματα του δημοκρατικού τόξου)  χτυπάει κόκκινο ,θα βγάλουν τώρα τον μοναδικό, του χρόνου ή του παραχρονου τον τελευταίο μοναδικό και ούτω καθεξής, γιατί πάλι θα πηγαίνεις για ταυτοποίηση και θα σε ζητάνε ένα κάρο χαρτιά, ταυτότητα δίπλωμα ΑΜΚΑ αφμ πότε έκανες σεξ και φυσικά τον μοναδικό αριθμό του 2025 , 2027 , ....κατάντια, απλά ξανά λέω λυπάμαι που ακόμη υπάρχουν νεοέλληνες που επικροτούν αντί να επικρίνουν την ανικανότητα του πολιτικού σάπιου συστήματος 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, letom είπε

Ναι, αυτό κατάλαβα κι εγω.

Θα έχει τα γράμματα τα οποία υπάρχουν και στο λατινικό αλφάβητο. Δεν θα μπορείς να βάλεις Γ ή Λ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...