panathatube Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 2 ώρες πριν, apostolis81 είπε Πρόστιμο απο προστασία και κακο-διαχείριση προσωπικών δεδομένων (χωρίς να γνωρίζει λεπτομερειες ο πολίτης) Loading...😂 Πέρασε πρώτα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων
ethereum Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου απορώ πως θα βγάλουν άκρη τα υπουργεία με τις πλατφόρμες , ΑΦΜ , ΑΜΚΑ , Προσωπικός αριθμός , Αριθμός διαβατηρίου , να υποθέσω ότι ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θα συνεχίσουν να εκδίδονται ? ψηφιακή γραφειοκρατία
moveax1 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 52 λεπτά πριν, blacckvodka είπε Ξεκινάει χαλαρά με ταυτότητα. Μετά θα μπουν τα τραπεζικά δεδομένα, μετά το ιστορικό υγείας,μετά οι τοποθεσίες και πάει λέγοντας (Κίνα ίσως) Και να μην πιστεύεις στο Θεό πρέπει να υπάρχει βλάβη στον εγκέφαλο να εμπιστεύεσαι έναν υπουργό που μέσα σε 3 χρόνια διακυβέρνησης από 2 ακίνητα πήγε στα 22 και να ισχυρίζεται ότι θέλει το καλό σου. Και είναι οι ίδιοι που για 1000 ευρώ σου παίρνουν το σπίτι ενώ εκείνοι χρωστάνε εκατομμύρια. Άποψη μου φυσικά Έγραψες! Αυτό είναι εν ολίγοις. 37 λεπτά πριν, blacckvodka είπε Όχι φυσικά , αλλά έχω το ακατάσχετο (προς το παρόν). Όλα σε 1 μελλοντικά σημαίνει ότι με το που σου κόβουν μια κλήση θα αφαιρείται αυτόματα το ποσό χωρίς να σε ρωτάνε και γενικά θα γίνονται πολλά στον τραπεζικό σου λογαριασμό χωρίς την έγκριση σου. Έχουμε και κάμερες που το κάνουν αυτό τώρα αυτόματα. Μην το ξεχνάμε αυτό. 1 1
doubleh Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Το νέο αλάνθαστο σύστημα. Έφτιαξαν τα άλλα; όχι βέβαια. Απλά το νέο θα ειναι τούμπανο, αλάνθαστο. Και θα μας φυλάει κ από ανθρώπινα λάθη. Δούλεμα και μασα που πέφτει... 3 1 1
Hacker?pcs Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου "Ο Προσωπικός Αριθμός θα αναγράφεται αυτοματοποιημένα στις νέες ταυτότητες, στην πίσω όψη τους" Αυτό για όσους έχουμε ήδη νέου τύπου ταυτότητα τι πάει να πει; Θέλει επανέκδοση νέας; Θα το εκτυπώνουν στην καινούρια κάπως;
nickolas Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου O κάθε ένας έχει προσωπικό αριθμό. Λέγεται αριθμός ταυτότητας. Κανονικά δε χρειάζεται άλλος αριθμός... 3
atypicalcoder Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ουσιαστικά θα είναι 3 αλφαριθμητικά μπροστά από το ΑΦΜ. Ω ΡΕ ΦΑΓΟΠΟΤΙΙΙΙΙΙΙ Καλά να πάθουμε αφού πλέον δεν αντιδρούμε σε τίποτα. Έχει φτάσει ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών στα 700 ευρώ και ο κόσμος δεν βγάζει κιχ και πληρώνει σαν ***κας*. Εν μια νυχτι ο καφές από 1,95 πήγε 2,35 και ο κόσμος κοιμάται όρθιος. Επεξ/σία 26 Μαϊου από atypicalcoder 3
Pansp32 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Παίζει να το έχουν παρουσιάσει 33 φορές τα τελευταία 4 χρόνια. 2
james01gr Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Πως γίνεται να πήρε ΑΦΜ ο ένας και όχι ο άλλος; Μηπως όταν γεννήθηκε η κόρη σου δεν υπήρχε ακόμα το αντίστοιχο νομοθέτημα που έδιναν αυτόματο ΑΦΜ στα μικρά παιδιά. Όσα γεννήθηκαν το 2021 και μετά παίρνουν αυτόματα αφμ. Όσα είναι γεννημένα νωρίτερα πάνε με ουρά. Θα πάρουν όλα αυτοματα. Εμένα ο γιος μου το πήρε άμεσα και η κόρη μου που είναι τώρα 8, το πήρε όταν έγινε 6 1
amigagr Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 2 hours ago, gorge18 said: και καλα προσωπικά δεδομένα οτι δειχνει ποτε γεννήθηκες... το ιδιο δεν θα κανει και το αφμ το οποιο θα ειναι μερος του αριθμου? circo medrano ειναι η υποθεση. 1
kr0m Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου μου κανει τρομερη εντυπωση το οτι μερικοι γραφουν και σκεπτονται...σαν να γεννηθηκαν χθες να πω; σαν να ειναι εντελως ανεπιγνωστοι να το πω; δεν ξερω πως να το πω, ομως πραγματικα σοκαρομαι τα σχολια των "τεχνολαγνων", που αρεσκονται στο να υιοθετουν το καθε τι νεο, που το υπερασπιζονται λες και ειναι δημιουργημα τους, που θα αστειευτουν και θα χλευασουν την οποιαδηποτε επιχειρηματολογια της αλλης πλευρας, ή εστω τους προβληματισμους. ναι φιλοι τεχνολαγνοι, οι κυβερνησεις θελουν το καλο μας, μαλλον. υστερα απο χιλια δεινα (and counting) Ε ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ να ενα μετρο που ειναι οντως για το καλο μας, ειμαι βεβαιος! (η και οχι). νοιαζονται για την περιουσια μας (δεν θα εχετε στο μελλον), για την ασφαλεια μας (καμερες παντου, βλεπε Λονδινο), για τις περιουσιες μας (δεν θελουν να εχουμε), για το μελλον μας (εδω γελαμε). και φυσικα, παντα υπαρχει το εξης μοτιβο: εκφραζεις πχ ανησυχια για τα προσωπικα σου δεδομενα; μαλιστα. αρχικα σου φορανε την ταμπελα του συνωμοσιολογου, του τεχνοφοβικου. μετα και ενω εν τελει εχεις δικιο, αρχιζουν τα "ε καλα ενταξει, φακελωμενος δεν εισαι ετσι κι αλλιως; κινητο δεν εχεις τωρα διπλα σου; τι σε νοιαζει;;;". κατοπιν τα "και τι φοβασαι; εχεις κατι να κρυψεις;;;;" για να κλεισουμε φυσικα με το πολυαγαπημενο "και τι να κανουμε φιλε; ετσι εχουν τα πραγματα. εσυ θα τα αλλαξεις; εχεις να προτεινεις κατι να κανουμε;; πηγαινε μεινε σε σπηλια". καθε μερα πιστευω ολο και περισσοτερο αυτο που καποτε ειχα διαβασει, οτι δηλαδη ειναι πιο ευκολο να σε εξαπατουν παρα να σε πεισουν οτι εξαπατασαι. οταν (και οχι "εαν") στο μελλον τα παιδια σας ζουν στην κοινωνια των Οργουελ και Χαξλευ ελπιζω ΕΣΤΩ ΤΟΤΕ να πατε στον καθρεφτη να κοιταξετε τον ενοχο. 11 7
atypicalcoder Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, kr0m είπε μου κανει τρομερη εντυπωση το οτι μερικοι γραφουν και σκεπτονται...σαν να γεννηθηκαν χθες να πω; σαν να ειναι εντελως ανεπιγνωστοι να το πω; δεν ξερω πως να το πω, ομως πραγματικα σοκαρομαι τα σχολια των "τεχνολαγνων", που αρεσκονται στο να υιοθετουν το καθε τι νεο, που το υπερασπιζονται λες και ειναι δημιουργημα τους, που θα αστειευτουν και θα χλευασουν την οποιαδηποτε επιχειρηματολογια της αλλης πλευρας, ή εστω τους προβληματισμους. ναι φιλοι τεχνολαγνοι, οι κυβερνησεις θελουν το καλο μας, μαλλον. υστερα απο χιλια δεινα (and counting) Ε ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ να ενα μετρο που ειναι οντως για το καλο μας, ειμαι βεβαιος! (η και οχι). νοιαζονται για την περιουσια μας (δεν θα εχετε στο μελλον), για την ασφαλεια μας (καμερες παντου, βλεπε Λονδινο), για τις περιουσιες μας (δεν θελουν να εχουμε), για το μελλον μας (εδω γελαμε). και φυσικα, παντα υπαρχει το εξης μοτιβο: εκφραζεις πχ ανησυχια για τα προσωπικα σου δεδομενα; μαλιστα. αρχικα σου φορανε την ταμπελα του συνωμοσιολογου, του τεχνοφοβικου. μετα και ενω εν τελει εχεις δικιο, αρχιζουν τα "ε καλα ενταξει, φακελωμενος δεν εισαι ετσι κι αλλιως; κινητο δεν εχεις τωρα διπλα σου; τι σε νοιαζει;;;". κατοπιν τα "και τι φοβασαι; εχεις κατι να κρυψεις;;;;" για να κλεισουμε φυσικα με το πολυαγαπημενο "και τι να κανουμε φιλε; ετσι εχουν τα πραγματα. εσυ θα τα αλλαξεις; εχεις να προτεινεις κατι να κανουμε;; πηγαινε μεινε σε σπηλια". καθε μερα πιστευω ολο και περισσοτερο αυτο που καποτε ειχα διαβασει, οτι δηλαδη ειναι πιο ευκολο να σε εξαπατουν παρα να σε πεισουν οτι εξαπατασαι. οταν (και οχι "εαν") στο μελλον τα παιδια σας ζουν στην κοινωνια των Οργουελ και Χαξλευ ελπιζω ΕΣΤΩ ΤΟΤΕ να πατε στον καθρεφτη να κοιταξετε τον ενοχο. Κάποτε είχα μπει και εγώ σε αυτό το τρυπάκι "μα καλά τόσο ανόητοι είναι οι συνάνθρωποι"? ο κόσμος είτε είναι ανόητος είτε απλά έχει βολευτεί και τον ενδιαφέρει μόνο το σήμερα. Προσωπικά πλέον ούτε που με νοιάζει. Ο καθένας ας συνεχίσει την ζωή του. Δεν περιμένω από κανέναν να καθορίσει την ποιότητα ζωής μου. Ξέχασες να αναφέρεις ότι οι περισσότεροι είναι "άφαντοι". Δεν γυρνάνε να πούνε "είπα βλακεία, συγνώμη". Γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Καταλάβανε ότι κάνανε λάθος αλλά προφανώς δεν θα το παραδεχτούν ανοιχτά. Επεξ/σία 26 Μαϊου από atypicalcoder 1
manolis940 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 1 ώρα πριν, blacckvodka είπε Όχι φυσικά , αλλά έχω το ακατάσχετο (προς το παρόν). Όλα σε 1 μελλοντικά σημαίνει ότι με το που σου κόβουν μια κλήση θα αφαιρείται αυτόματα το ποσό χωρίς να σε ρωτάνε και γενικά θα γίνονται πολλά στον τραπεζικό σου λογαριασμό χωρίς την έγκριση σου. Τι πιστεύεις τώρα; Ότι ο προσωπικός αριθμός με κάποιο μαγικό τρόπο θα καταργήσει το ακατάσχετο ή ότι τώρα που μιλάμε αν δεν έχεις ακατάσχετο και χωρίς προσωπικό αριθμό πάλι μπορούν να σου κατασχέσουν από ένα λογαριασμό τα χρήματα; 57 λεπτά πριν, ethereum είπε απορώ πως θα βγάλουν άκρη τα υπουργεία με τις πλατφόρμες , ΑΦΜ , ΑΜΚΑ , Προσωπικός αριθμός , Αριθμός διαβατηρίου , να υποθέσω ότι ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θα συνεχίσουν να εκδίδονται ? ψηφιακή γραφειοκρατία Πάντα κάπως πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα. Αν με ρωτάς ευτυχώς που δεν γίνεται βιαστικά. Αν φτιάξεις όμως μία βάση όπου ο κάθε ενεργός ενγεγραμμένος έχει πλέον και τον προσωπικό αριθμό τότε μπορείς να καταργήσεις τον παλαιότερο.
Lucifer Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 44 λεπτά πριν, kr0m είπε μου κανει τρομερη εντυπωση το οτι μερικοι γραφουν και σκεπτονται...σαν να γεννηθηκαν χθες να πω; σαν να ειναι εντελως ανεπιγνωστοι να το πω; δεν ξερω πως να το πω, ομως πραγματικα σοκαρομαι τα σχολια των "τεχνολαγνων", που αρεσκονται στο να υιοθετουν το καθε τι νεο, που το υπερασπιζονται λες και ειναι δημιουργημα τους, που θα αστειευτουν και θα χλευασουν την οποιαδηποτε επιχειρηματολογια της αλλης πλευρας, ή εστω τους προβληματισμους. ναι φιλοι τεχνολαγνοι, οι κυβερνησεις θελουν το καλο μας, μαλλον. υστερα απο χιλια δεινα (and counting) Ε ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ να ενα μετρο που ειναι οντως για το καλο μας, ειμαι βεβαιος! (η και οχι). νοιαζονται για την περιουσια μας (δεν θα εχετε στο μελλον), για την ασφαλεια μας (καμερες παντου, βλεπε Λονδινο), για τις περιουσιες μας (δεν θελουν να εχουμε), για το μελλον μας (εδω γελαμε). και φυσικα, παντα υπαρχει το εξης μοτιβο: εκφραζεις πχ ανησυχια για τα προσωπικα σου δεδομενα; μαλιστα. αρχικα σου φορανε την ταμπελα του συνωμοσιολογου, του τεχνοφοβικου. μετα και ενω εν τελει εχεις δικιο, αρχιζουν τα "ε καλα ενταξει, φακελωμενος δεν εισαι ετσι κι αλλιως; κινητο δεν εχεις τωρα διπλα σου; τι σε νοιαζει;;;". κατοπιν τα "και τι φοβασαι; εχεις κατι να κρυψεις;;;;" για να κλεισουμε φυσικα με το πολυαγαπημενο "και τι να κανουμε φιλε; ετσι εχουν τα πραγματα. εσυ θα τα αλλαξεις; εχεις να προτεινεις κατι να κανουμε;; πηγαινε μεινε σε σπηλια". καθε μερα πιστευω ολο και περισσοτερο αυτο που καποτε ειχα διαβασει, οτι δηλαδη ειναι πιο ευκολο να σε εξαπατουν παρα να σε πεισουν οτι εξαπατασαι. οταν (και οχι "εαν") στο μελλον τα παιδια σας ζουν στην κοινωνια των Οργουελ και Χαξλευ ελπιζω ΕΣΤΩ ΤΟΤΕ να πατε στον καθρεφτη να κοιταξετε τον ενοχο. 25 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Κάποτε είχα μπει και εγώ σε αυτό το τρυπάκι "μα καλά τόσο ανόητοι είναι οι συνάνθρωποι"? ο κόσμος είτε είναι ανόητος είτε απλά έχει βολευτεί και τον ενδιαφέρει μόνο το σήμερα. Προσωπικά πλέον ούτε που με νοιάζει. Ο καθένας ας συνεχίσει την ζωή του. Δεν περιμένω από κανέναν να καθορίσει την ποιότητα ζωής μου. Ξέχασες να αναφέρεις ότι οι περισσότεροι είναι "άφαντοι". Δεν γυρνάνε να πούνε "είπα βλακεία, συγνώμη". Γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Καταλάβανε ότι κάνανε λάθος αλλά προφανώς δεν θα το παραδεχτούν ανοιχτά. Πείτε μία τι το καταπιεστικό έχει ο νέος αυτός αριθμός σε σχέση με το ΑΦΜ, το ΑΤ, το ΑΜΚΑ, το ΑΜΑ κτλ Τι θα μάθει το κράτος για σας που δεν ξέρει ήδη; 8
doubleh Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Lucifer είπε Πείτε μία τι το καταπιεστικό έχει ο νέος αυτός αριθμός σε σχέση με το ΑΦΜ, το ΑΤ, το ΑΜΚΑ, το ΑΜΑ κτλ Τι θα μάθει το κράτος για σας που δεν ξέρει ήδη; τιποτα. οπότε, προς τι όλη αυτή η μάσα; δεν υπάρχουν ανάγκες στην Ελλάδα; της λύσαμε όλες στο Ελλάδα 2.0 και φτιάχνουμε τα εξτρα να περνάει η ώρα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις