Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η άλλη λύση είναι να πας σε μηχανικό της γειτονιάς και θα γλυτώσεις το πολύ 100€ από τα εργατικά. Τα αναλώσιμα είναι ίδια στις εργατοώρες χτυπάνε.

Άρα στα 11 χρόνια θα δώσεις κάνα 1000ρικο παραπάνω για ένα αμάξι που εδωσες 30κ να το πάρεις.

Δεν νομίζω ότι αξίζει ο μάστορας της γειτονιάς με την εγγύηση 

• Like 2
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 hours ago, andreas-d said:

Λάδια,  φίλτρο λαδιού, υγρά φρένων, υβριδικός ελενχος και ΚΤΕΟ. 2,4 εργατοώρες με 185€ την ώρα εργασία.. το αμάξι έχει 21.350κλμ σχεδόν καινούργιο..

Ξέχασα και υαλοκαθαριστηρες μπροστα..

Ποια αντιπροσωπεια χρεωσε 185 ευρω την ωρα?Αθηνα?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μετα τα 3-4 χρονια η εγγυηση εχει μονο ενα σκοπό, να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία για σέρβις για να στα παίρνουν 

Ακριβώς και 11 χρόνια εγγύηση θέλουν αυτοί που είναι ζαμαν φου στα σέρβις αλλά νομίζουν ότι κάθε βλάβη θα επισκευαστεί δωρεάν,  σε αυτούς κάποιο πάτημα θα βρει η αντιπροσωπεία (Ελλάδα ζούμε) να ξεφύγει. Εμείς με τα παλιά μια χαρά είμαστε, με τα καινούργια ειδικά τα ηλεκτρικά δεν έχεις άλλη επιλογή εκεί θα πας και θα πληρώσεις όσα σου πουν.Και όπως είπε ο Αντρέας κάτι που εφαρμόζεται στο εξωτερικό η επίσημη αντιπροσωπεία που δεν τη νοιάζει τι μισθό παίρνεις θα το εφαρμόσει και εδώ και δεν θα έχεις επιλογή πας στον κυρ'Μητσο της γειτονιάς. 

• Like 2
Δημοσ.

Να επανέρθω στο θέμα γιατι ξέφυγε.

Μόνο θετικό είναι το γεγονός οτι δίνει τόσα χρόνια εγγυηση.

Τώρα εαν κάποιος πιστεύει οτι θα του βγει πιο οικονομικά να κάνει τα service εκτός είναι δικό του θέμα.

Πάντως είναι μεγάλη υπόθεση να πουλάς το αυτοκίνητο μετά απο 8 χρόνια και να λες στον επόμενο ότι έχει ακόμα 3 χρόνια εγγύηση.

P.S: κοιταξτε τιμες CHR Γερμανιας...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, moysatos79 είπε

Να επανέρθω στο θέμα γιατι ξέφυγε.

Μόνο θετικό είναι το γεγονός οτι δίνει τόσα χρόνια εγγυηση.

Τώρα εαν κάποιος πιστεύει οτι θα του βγει πιο οικονομικά να κάνει τα service εκτός είναι δικό του θέμα.

Πάντως είναι μεγάλη υπόθεση να πουλάς το αυτοκίνητο μετά απο 8 χρόνια και να λες στον επόμενο ότι έχει ακόμα 3 χρόνια εγγύηση.

P.S: κοιταξτε τιμες CHR Γερμανιας...

Να πούμε όμως και το άλλο. Τι θα μπορούσε να σου χαλάσει μετά από 8-9-10 χρόνια και πριν τα 200.000 χιλιόμετρα το οποίο δεν προβλέπεται από το βιβλίο σέρβις να αλλαχτεί νωρίτερα λόγω χιλιομέτρων ή φυσιολογικής φθοράς , ώστε να πεις έβγαλες τα χρήματα που δίνεις αυτά τα 9-10 χρόνια για τα καυτά σέρβις αντιπροσωπείας;;;

Φίλε όταν προσέχουμε το όχημά μας  τίποτε δεν πάθει ακόμη και μετά από 20 χρόνια ή 400.000 χιλιόμετρα. Οχι να κοιτάμε το τυρί και να μη βλέπουμε τη φάκα.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ, πάντως, εδώ και δεκαετίες πηγαίνω μόνο αντιπροσωπείες.

Όχι γιατί δεν θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν λάθος κάπου στο συνεργείο του εξουσιοδοτημένου, αλλά γιατί:

(α) Οι τιμές που παίρνω από την αγορά τρίτων συνεργείων, δεν είναι σοβαρά ανταγωνιστικές.

(β) Στο εξουσιοδοτημένο έχω να κυνηγήσω ένα brand name σε περίπτωση στραβής, που μπορεί να θέλει να καλύψει μια υπόθεση.

(γ) Όταν έχω ρωτήσει σε εξωτερικά συνεργεία αν μού υπογράφουν μια εγγύηση για τη δουλειά που θα κάνουν, αλλάζουν κατεύθυνση. Αυτό είναι και το σημαντικότερο για μένα. Το 99% των τρίτων στην αγορά, και σε συνεργεία και σε μαστορέματα, είναι παντελώς άσχετοι και ανεύθυνοι.

Τώρα αν κάποιος έχει ανακαλύψει αυτόν τον 1 στους 100, πάσο.

Επί του θέματος, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε εμπειρίες από την Toyota στην πορεία με όλα αυτά.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, papoys1 είπε

Να πούμε όμως και το άλλο. Τι θα μπορούσε να σου χαλάσει μετά από 8-9-10 χρόνια και πριν τα 200.000 χιλιόμετρα το οποίο δεν προβλέπεται από το βιβλίο σέρβις να αλλαχτεί νωρίτερα λόγω χιλιομέτρων ή φυσιολογικής φθοράς , ώστε να πεις έβγαλες τα χρήματα που δίνεις αυτά τα 9-10 χρόνια για τα καυτά σέρβις αντιπροσωπείας;;;

Φίλε όταν προσέχουμε το όχημά μας  τίποτε δεν πάθει ακόμη και μετά από 20 χρόνια ή 400.000 χιλιόμετρα. Οχι να κοιτάμε το τυρί και να μη βλέπουμε τη φάκα.

Δηλαδή σύμφωνα με αυτή την λογική όλα τα αυτοκίνητα είναι το ίδιο αξιόπιστα, αρκεί να τα προσέχεις;

To ξέρεις ότι υπάρχει δείκτης αξιοπιστίας αυτοκινήτων απο ανεξαρτητους οργανισμους ανα τον κόσμο;

Κοιτάμε καχύποπτα μία εταιρεία που δίνει 11 χρόνια εγγύηση και όχι μία άλλη που δίνει 2;

Προφανώς δεν έχεις ιδέα απο αυτοκίνηση. Αυτό δεν είναι κακό. Για αυτό όμως υπάρχει και το internet.

Για μπές σε κανένα group με κατόχους VAG ή της Peugeot να διαβάσεις.Μπες σε κανενα ξενο forum της land rover ή της Ford.

• Like 2
Δημοσ.

Πήγα στο site της toyota και βρήκα πόσο κοστόυν τα σερβις στο yaris cross

που είναι το μοντέλο της με τις περισσότερες πωλήσεις το 2024.

κοστος.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, papoys1 είπε

Aυτο που λές (και υπογράμμισα)  ΔΕΝ ισχύει για κανενα συγχρονο αυτοκίνητο (τουλάχιστον σε εύρος τιμων μεχρι 50Κ). Ολα τα οχήματα πλέον βγάινουν απο το εργοστάσιο με εκτιμώμενη διαρκεια ζωής 10-12 χρόνια.   Τρελλη πολυπλοκότητα σε ηλεκτρομηχανικά και ηλεκτρικά μέρη, συστήματα ασφάλειας, νεα υλικά κλπ,  Ο στόχος ειναι να σου προσφέρουν υψηλή ασφάλεια και ανέσεις αλλά  σταδιακά θα γίνονται όλο και πιο "αναλώσιμα" 

Το κόστος να διατηρείς  αυτοκινητο  παραγωγής 2024+ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα γινεται όλο και πιο ασύμφορο.. 

Μην κρινεις με βάση το δικό σου όχημα και το δικο μου...

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gbouros είπε

Πήγα στο site της toyota και βρήκα πόσο κοστόυν τα σερβις στο yaris cross

που είναι το μοντέλο της με τις περισσότερες πωλήσεις το 2024.

κοστος.jpg

Οι τιμές είναι πολύ καλές..

Όμως με λάδι 0w20  όχι 0w8 που λέει το manual οπότε πρόσθεσε άλλο ένα  1000€ στο σύνολο  και πάλι συμφέρει. Βέβαια εσείς μπορείτε εάν θέλετε να τα αγοράσετε μόνη σας και να στα αλλάξουν, εδώ σε εμάς δεν γίνεται.

Πάντως στο site μέσα βλέπεις τρεις διαφορετικές εγγυήσεις 6 χρόνια, 11 χρόνια  και 1 μυριο χιλιόμετρα, γιατί δεν το κάνουν 11χρονια με τη μία?? 

Γιατί υπάρχουν και στις τρεις τα ψιλά γράμματα που κανένας δεν δίνει σημασία..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, moysatos79 είπε

Κοιτάμε καχύποπτα μία εταιρεία που δίνει 11 χρόνια εγγύηση και όχι μία άλλη που δίνει 2;

ηθελα να το πω αυτο.αναρωτιομουν τελικα ποια βλεπεις με περισοτερη καχυποψια? 

την εταιρεια που σου δινει 11,μεταφραση οτι ξερεις δεν εχουμε εμπιστοσυνη οτι εχουμε βγαλει καλα αυτοκινητα ,οποτε παρε μια εγγυηση να σε εχουμε και να στα παιρνουμε διπλα 

η' ξερεις παρε μια εγγυηση 2 χρονων γιατι σου δωσαμε μαπα πραμα ,φυγε απο εδω να σε ξεφορτωθουμε οσο γρηγορα γινεται στο τζαμπα και να ερχεσαι να μας τα αφηνεις κανονικα?

τελικα το μονο που συμπερανα ειναι οτι ειμαστε καχυποπτοι και οχι γιατι το θελουμε αλλα επειδη ετσι μας εμαθαν.

9 ώρες πριν, moysatos79 είπε

. Για αυτό όμως υπάρχει και το internet.

Για μπές σε κανένα group με κατόχους VAG ή της Peugeot να διαβάσεις.Μπες σε κανενα ξενο forum της land rover ή της Ford.

αρα το καλυτερο ειναι να μπαινεις και να βλεπεις απο πριν οτι αυτα εχουν θεματα και να μην τα πλησιαζεις και οχι να να τα αγοραζεις και να γκρινιαζεις για την εγγυηση μετα, η' οτι δεν μπορεις να το κρατησεις και να το φτιαχνεις.

6 ώρες πριν, andreas-d είπε

Οι τιμές είναι πολύ καλές..

Όμως με λάδι 0w20  όχι 0w8 που λέει το manual οπότε πρόσθεσε άλλο ένα  1000€ στο σύνολο  και πάλι συμφέρει. Βέβαια εσείς μπορείτε εάν θέλετε να τα αγοράσετε μόνη σας και να στα αλλάξουν, εδώ σε εμάς δεν γίνεται

μην εισαι και τοσο σιγουρος.και αν το κανουν μην εισαι τοσο σιγουρος οτι θα σου βαλουν τα δικα σου.

23 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Εγώ, πάντως, εδώ και δεκαετίες πηγαίνω μόνο αντιπροσωπείες.

Όχι γιατί δεν θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν λάθος κάπου στο συνεργείο του εξουσιοδοτημένου, αλλά γιατί:

(α) Οι τιμές που παίρνω από την αγορά τρίτων συνεργείων, δεν είναι σοβαρά ανταγωνιστικές.

(β) Στο εξουσιοδοτημένο έχω να κυνηγήσω ένα brand name σε περίπτωση στραβής, που μπορεί να θέλει να καλύψει μια υπόθεση.

(γ) Όταν έχω ρωτήσει σε εξωτερικά συνεργεία αν μού υπογράφουν μια εγγύηση για τη δουλειά που θα κάνουν, αλλάζουν κατεύθυνση. Αυτό είναι και το σημαντικότερο για μένα. Το 99% των τρίτων στην αγορά, και σε συνεργεία και σε μαστορέματα, είναι παντελώς άσχετοι και ανεύθυνοι.

Τώρα αν κάποιος έχει ανακαλύψει αυτόν τον 1 στους 100, πάσο.

Επί του θέματος, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε εμπειρίες από την Toyota στην πορεία με όλα αυτά.

εαν αλλαζεις αυτοκινητα γρηγορα καλα κανεις αλλα δεν εισαι το νορμαλ δειγμα ελληνα.

εαν οχι και εισαι ευχαριστημενος, καλα κανεις. ανηκεις ομως στην μειοψηφια.εγω δεν ειμαι ουτε απο ιταλικη ,ουτε απο γερμανικη.ηθελα πολυ να σου πω γιατι  βαριεμαι να ψαχνω εαν ειναι καλος ο αλλος εξω.

α) σε μερικους ναι,αλλα εχει και εκει ποικιλια και βρισκεις.

β) μην εισαι σιγουρος,μην εισαι σιγουρος ,οτι θα το αντιμετωπισεις,εχουν πολλα κολπα,μακαρι να μην το χρειαστεις.

γ)αυτο ειναι προσβολη για εναν μηχανικο αν πας εκει πρωτη φορα.μπορεις να το διαπιστωσεις εμμεσα κανοντας τις σωστες ερωτησεις και βλεποντας ολες τις δυσμενεις κριτικες.

διαφωνω οτι οι ασχετοι ειναι εξω και στην αντιπροσωπεια ειναι οι πλεον σχετικοι.

στην αντιπροσωπεια υπαρχει ενα αρχιμηχανικος εμπειρος ,αντε ενας ακομα εαν μιλαμε για μεγαλο σερβις και μετα ολοι οι αποφοιτοι της σχολης που δεν ξερουν τι τους γινεται.ανευθυνοι? παντου ,ναι και στην αντιπροσωπεια.ειχα μια συνομιλια με ατομο πρωτην υπαλληλο οπου μου εκμηστηρευτηκε οτι ο υπευθυνος μηχανικος ,που τον ηξερα,δεν ειχε πτυχιο μηχανικου και ειχε εντολη να βγαζει αυτοκινητα εξω στεγνα χωρις λαδι για να αλλαζει μετα κινητηρες.

δεν λεω οτι ολες ειναι ετσι,αλλα δεν λεω οτι και οι εξω ειναι ολοι ετσι,παντου υπαρχουν ανευθυνοι και ασχετοι.σε ενα συνεργειο εξω ομως ειμαι κοντα στο αυτοκινητο και βλεπω τι γινεται,στην αντιπροσωπεια οχι,την εχω παθει και εχω μαθει.και τον εξω μπορεις να τον κυνηγησεις πιο ευκολα,με ενα εξωδικο θα φοβηθει,μια μεγαλη αντιπροσωπεια εχει εταιρεια νομικη και αντε βγαλτα περα.μην νομιζεις οτι τους νοιαζει το κυρος,ανετα θα το κουκουλωσουν οτι και εαν γινει.

υ.γ. δεν αμφισβητω την εμπειρια σου

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/5/2025 στις 7:52 ΜΜ, andreas-d είπε

Ναι καλά, τρίτο σέρβις σε toyota chr 2.0l μαζί με TÜV 893€ 

Άμα είναι 11χρονια να με γδέρνουν για να έχω την εγγύηση σε ισχύει τότε να μου λείπει..

Για τον αερα που ανεπνεες την ωρα του service  σε χρεωσαν;Aκου 185 ευρω την ωρα.Η Gazoo racing σε εκανε service.😁

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Για τον αερα που ανεπνεες την ωρα του service  σε χρεωσαν;Aκου 185 ευρω την ωρα.Η Gazoo racing σε εκανε service.😁

Τα 185€ δεν με πείραξαν τόσο, περισσότερο με πείραξε ή ανατίμηση σε σχέση με τα 152€ πέρσι, μια αύξηση 30€+ που εγώ δεν την εχω πάρει σαν  εργαζόμενος στην ίδια χώρα..

Πήρα αύξηση βάση νόμου αλλά όχι τόσο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...