Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Undertaker25 said:

Στη Ζαποριζια το 48% θεωρουσε τα Ρωσικά μητρική γλώσσα. Στη δε Χερσωνα το 45%. Ενώ οι Ρωσοφωνοι συνολικα στην Ουκρανία έφθαναν το 30% του πληθυσμού. Το που θα φτάσει ο ρωσικός στρατός πλεον δεν έχει σχέση με το που καταγράφονται Ρωσοφωνοι. Και ούτε είπα ποτέ ότι μου αρέσει η εικόνα νεκρών απλών, πολιτικά ανένταχτων καθημερινών Ουκρανών που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη γη τους. (άσχετα αν πολεμούν ενάντια στην ιδια φυλή)

Ο ορισμός της δικαιολογίας της ρωσίας. Κάναμε όλους τους πληθυσμούς της σοβιετικής ένωσης ρωσόφωνους, τους απαγόρευσαν την τοπική γλώσσα/κουλτούρα/θρησκεία και μετά από χρονια, τους μοιράζουμε ρωσικα διαβατήρια σαν χαρτάκια (ότι γίνεται τώρα στα κατεχόμενα εδάφη της ουκρανίας), τους ονομάζουμε "ρώσους" και  τους "προστατεύουμε" από την κακές τους χώρες.

Aρα οι Αμερικανοι από εδώ και πέρα, έχουν δικαίωμα να μπουκάρουν όπου θέλουν για να προστατέψουν τους "αγγλόφωνους" πληθυσμούς :D 

Επεξ/σία από Sugizo
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, Undertaker25 said:

Ο Μπάιντεν ως μαριονέτα μπορεί να μη πλουτισε, πλούτισαν όμως άλλοι πίσω από αυτόν καθώς και οι χειραγωγοι του.

Μιλάς για κάποιους σαν αυτούς, να φανταστώ.

As Donald Trump called Buy, Marjorie Taylor Greene bought thousands of shares, now she is under fire as lawmakers call for insider trading probe

2 hours ago, Undertaker25 said:

άλλοι πίσω από αυτόν καθώς και οι χειραγωγοι του

Κάτσε, μιας και μιλάμε για "χειραγωγούς" και "από πίσω", για να δούμε, ποιος είναι πιο "εκτεθειμένος" σε χειραγωγούς:

Who are the Biggest Donors?

Billionaire Clans Spend Nearly $2 BILLION On 2024 Elections

Χμμμμ... Από τα 1.9 δις που έδωσαν για "υποστήριξη" οι μεγαλύτερες "οικογένειες" δισεκατομμυριούχων στις εκλογές, το 72% πήγαν στους Ρεπουμπλικάνους. Καλέ, από την καλή τους την καρδιά το έκαναν, λεφτά από την τσέπη τους έβ(γ)αλαν...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Φιλε, έλεγες σε μένα να μη παίρνω το μέρος κανενός αλλά όσα γράφεις στάζουν φανατισμό και πορωση σε οπαδικό βαθμό. Ουτε το cnn να διάβαζα...

Μακελειό? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Spyros7 είπε

Εσείς πείτε μου γιατί είναι καταδικαστέο και ξεδιάντροπο ως πρόεδρος να δίνεις χάρη στον ήδη καταδικασμένο γιό σου ενώ το να δίνεις χάρη σε πολιτικούς σου συνεργάτες, υποστηρικτές και επίδοξους πραξικοπηματίες οπαδούς σου δεν είναι.

Το δικό μου επιχείρημα είναι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Γιατί δεν θέλεις να μπει φυλακή.Αυτό γλύτωσε ο γιος του και οχι την αφαίρεση του τίτλου του "καταδικασμένου" που μικρή σημασία έχει .Μάλιστα ο Μπάιντεν είχε δηλώσει οτι δεν θα δώσει χάρη στον γιό του.Διαβασε εδώ σχετικά 

https://apnews.com/article/biden-son-hunter-charges-pardon-pledge-24f3007c2d2f467fa48e21bbc7262525?taid=674d023e988d9800014e1b3c&utm_campaign=TrueAnthem&utm_medium=AP

Παραβλέποντας το άκυρο περί "κρεμασμένου" κτλ μιας και αυτό που έκανε ο Μπάιντεν προηγήθηκε,μου κάνει  εντύπωση για κάτι τόσο ξεκάθαρα ανήθικο, βρώμικο δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση κριτικής αλλά προσπαθείς με whatabutism να δικαιολογήσεις και ενδεχομένως να ξεπλύνεις κάτι που αν το έκανε η άλλη πλευρά π.χ με την κόρη του θα ήσουν στα κάγκελα και δικαίως.

Edit:Επίσης μην βάζεις λόγια στο στόμα μου ειδικά όταν έχω πει τα αντίθετα,σε παραπέμπω στην προηγούμενη απάντηση μου σχετικά με τα pardons του Τραμπ 

Επεξ/σία από alet
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, alet είπε

Γιατί δεν θέλεις να μπει φυλακή.Αυτό γλύτωσε ο γιος του και οχι την αφαίρεση του τίτλου του "καταδικασμένου" που μικρή σημασία έχει .Μάλιστα ο Μπάιντεν είχε δηλώσει οτι δεν θα δώσει χάρη στον γιό του.Διαβασε εδώ σχετικά 

https://apnews.com/article/biden-son-hunter-charges-pardon-pledge-24f3007c2d2f467fa48e21bbc7262525?taid=674d023e988d9800014e1b3c&utm_campaign=TrueAnthem&utm_medium=AP

Παραβλέποντας το άκυρο περί "κρεμασμένου" κτλ μιας και αυτό που έκανε ο Μπάιντεν προηγήθηκε,μου κάνει  εντύπωση για κάτι τόσο ξεκάθαρα ανήθικο, βρώμικο δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση κριτικής αλλά προσπαθείς με whatabutism να δικαιολογήσεις και ενδεχομένως να ξεπλύνεις κάτι που αν το έκανε η άλλη πλευρά π.χ με την κόρη του θα ήσουν στα κάγκελα και δικαίως.

Από όλο αυτό κρατάω μόνο στο whatabutism δεν μπορείς να απαντήσεις με whatabutism…

εάν εσένα σου φαίνεται λογικό σε μια κουβέντα που ζητήθηκαν και δεν δόθηκαν επιχειρήματα εγώ πάσο…

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Από όλο αυτό κρατάω μόνο στο whatabutism δεν μπορείς να απαντήσεις με whatabutism…

εάν εσένα σου φαίνεται λογικό σε μια κουβέντα που ζητήθηκαν και δεν δόθηκαν επιχειρήματα εγώ πάσο…

Οτι αντιλαμβανεσαι.

Στο θέμα μπήκα με συγκεκριμενο ερέθισμα και παράθεση.Το whatabutism είναι προφανές απο τις απαντήσεις που πήρα αλλά όπως είπα είναι θέμα το τι αντιλαμβανεσαι απο αυτά που διαβάζεις ή πόσο σε αφήνει να αντιληφθείς το τυχόν οπαδιλικι σου.

Τα ποστ και οι απαντήσεις είναι εκεί και είμαι σίγουρος κάποιος μη οπαδός θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spyros7 είπε

Στην Κύπρο το ψάχνεις βάσει καταγωγής που καμία σημασία δεν έχει γιατί το 73 οι κοινότητες ήταν αυτές που ήταν, ενώ στην Ουκρανία βολικά σου διαφεύγει ότι ρωσόφωνος δεν σημαίνει υποχρεωτικά ρωσόφιλος. Οι περισσότεροι Ουκρανοί άνω των 45 έχουν μητρική γλώσσα τα ρωσικά και αυτό δε λέει τίποτα για τη στάση τους στον πόλεμο. 

Όσο για την ιστορία, που πάλι καμία σημασία δεν έχει για τη σύγκριση στην παρούσα κατάσταση, πάλι λάθος τα λες.

Η αλήθεια είναι ότι η κοιτίδα των Ρους, των πρώτων Ρώσσων ήταν το Κίεβο οπότε μάλλον η Ρωσία είναι κομμάτι της Ουκρανίας. Η σύγχρονη Ουκρανία άρχισε να διαμορφώνει εθνική συνείδηση τον 17ο αιώνα, νωρίτερα από τις περισσότερες σημερινές ευρωπαϊκές χώρες.  Όσο για τους Τούρκους, ήταν μεν κατακτητές αλλά μετά απο 4+ αιώνες εγκατάστασης σε ένα τόπο οι γραμμές αυτές θολώνουν.

Εσείς πείτε μου γιατί είναι καταδικαστέο και ξεδιάντροπο ως πρόεδρος να δίνεις χάρη στον ήδη καταδικασμένο γιό σου ενώ το να δίνεις χάρη σε πολιτικούς σου συνεργάτες, υποστηρικτές και επίδοξους πραξικοπηματίες οπαδούς σου δεν είναι.

Το δικό μου επιχείρημα είναι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Προσπερνώ το "μάλλον η Ρωσία είναι κομμάτι της Ουκρανίας". Οκ, αν είσαι ιστορικά άσχετος το δέχεσαι και το πασάρεις ως γεγονός (δείχνει ότι δεν γνωρίζεις τίποτα γύρω από το τι εστι ρωσικό έθνος) αλλά ελπίζω να καταλάβεις τι έγραψες και να το διορθώσεις μόνος σου.

Δεν είπα ποτέ τι στάση έχουν οι Ουκρανοί στον πόλεμο (αν έγραψα κάτι τέτοιο, παρέθεσε το σχετικό σχόλιό μου). Αυτό είναι κάτι αδύνατον να αποδειχτεί αφού σε καιρό πολέμου τόσο η μια όσο και η άλλη πλευρά θα πει τα δικά της και το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια. Παρέθεσα τα στοιχεία για το ποσοστό Ρωσόφωνων για να σου δείξω ότι οι Ζαπορίζια και η Χερσώνα δεν είναι ξένες προς τη Ρωσία όπως τις παρουσίασες και επιπλέον για να δείξω τη σχέση μεταξύ των δυο λαών. (αν ψάξουμε προ 1900 θα δούμε ότι τα ποσοστά εθνικά Ρώσων ή ρωσόφωνων ήταν πολλαπλάσια) 

Όσο για τη Κύπρο, υπήρχαν πάντοτε διαχωρισμοί ανάμεσα στους Τούρκους και τους κατεκτημένους, διαφορετική αντιμετώπιση απο το νόμο, διαφορετική αντιμετώπιση στη φορολόγηση. Και πολλοί αναγκάστηκαν να εξισλαμιστούν ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Στην Ουκρανία δεν υπήρξε "εκρωσισμός" που ανάγκασε Ουκρανούς να μιλούν ρωσικά. Δεν υπήρξαν ποτέ θύματα μαζικής ρωσικής καταπίεσης από την Ρωσική Αυτοκρατορία όπως οι Έλληνες από την Οθωμανική. Συγκρίνεις δυο εντελώς ανόμοιες καταστάσεις. Για να στο πω πιο απλά, είναι πιο πιθανό ένας ρωσόφωνος Ουκρανός να έχει κοινή καταγωγή με έναν Ρώσο απ 'ότι ένας τουρκόφωνος Έλληνας με ένα Τούρκο.

Τέλος, για τον Μπάιντεν φυσικά και είναι καταδικαστέο και ξεδιάντροπο γιατί ως Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα. Δεν τον κατέκρινε κανείς για χάρη σε τίποτα τυχάρπαστους αλλά για τον ίδιο του το γιο που είναι βιος και πολιτεία. Μάλιστα ήταν τόσο προκλητικό που το κατάλαβε ο ίδιος και ζήτησε την κατανόηση του κόσμου... (αν δεν έτρεχε τίποτα, δεν υπήρχε λόγος να απολογηθεί)

1 ώρα πριν, billdanos είπε

Μακελειό? 

Εσύ lifo και σκαι

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, fitsoulas2024 said:

Καντο 100%. Ο δικτατορας ειναι εντελως αξιοπιστος👍

Αναρτησε ενα βίντεο του σωστα μεταφρασμένο και αποδηξε μας οτι δεν ισχύουν οσα είπε αν τολμάς. 

4 hours ago, Ukforthemoment said:

Και ο Πούτιν να έγραφε το ποστ θα το έκανε πιο μαζεμένα.

Εκείνο το ο λόγος του σπαθί είναι  κάπως ....υπερβολικό και το χάλασε ..

Λεει οσα κανει και τα λεει ως εχουν, δες καποιο βίντεο με ομιλια του ειδικα τα παλιότερα για να καταλάβεις. Οχι αυτα που παιζουν στα ΜΜΕ!

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
Στις 29/5/2025 στις 11:28 ΠΜ, Marduk1 είπε

Μην γραφεται οτι να ναι...τον τελευταιο λογο τον εχει παντα ο προεδρος!!!

Όπως και έγινε...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alet είπε

Οτι αντιλαμβανεσαι.

Στο θέμα μπήκα με συγκεκριμενο ερέθισμα και παράθεση.Το whatabutism είναι προφανές απο τις απαντήσεις που πήρα αλλά όπως είπα είναι θέμα το τι αντιλαμβανεσαι απο αυτά που διαβάζεις ή πόσο σε αφήνει να αντιληφθείς το τυχόν οπαδιλικι σου.

Τα ποστ και οι απαντήσεις είναι εκεί και είμαι σίγουρος κάποιος μη οπαδός θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πάλι καθρεφτάκι? Διάβασε τα μηνύματα σου και πως μπαίνεις στην κουβέντα με τον @Spyros7 που κουβεντιάζει με τον @Undertaker25 και μετά έλα να μου το παίξεις αθώα περιστερά… 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Εσύ lifo και σκαι

Και γω ο καψερός περίμενα πως θα σε ενοχλούσε που έγραψα το Μακελειό... 

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Η διαφορά είναι ότι στην Ουκρανία αντικειμενικά υπάρχουν πολλοί Ρώσοι και αποδεικνύεται με στοιχεία ενώ δεν ίσχυε το ίδιο και στη Κύπρο. Στη Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι, υπάρχουν μουσουλμάνοι οι οποίοι ορίζονται έτσι απο διεθνή συνθήκη. Εγώ δε λέω τι μπορεί να ισχυρίζεται ο καθένας, λέω τι ισχύει.

ναι, αλλα οι τουρκοι λενε τα δικα τους, οτι θεωρουν οτι ισχυει λενε κι αυτοι. Παρομοια σου λενε, "εχουμε πολλους τουρκους στη Θρακη", αρα ακολουθωντας το παραδειγμα του δικτατορα μπορουν κι αυτοι να κανουν εισβολη

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

ναι, αλλα οι τουρκοι λενε τα δικα τους, οτι θεωρουν οτι ισχυει λενε κι αυτοι. Παρομοια σου λενε, "εχουμε πολλους τουρκους στη Θρακη", αρα ακολουθωντας το παραδειγμα του δικτατορα μπορουν κι αυτοι να κανουν εισβολη

Συμφωνώ φίλε και έχεις δίκιο. Και κατανοώ πως αν το κάνουν, εσύ ως χώρα θα πρέπει να έχεις επίσημα πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ρωσικής εισβολής γιατί θα σου πουν οι ξένοι ότι από τη στιγμή που ευλογησες την εισβολή του Πούτιν, βγαλτα πέρα μονος σου (και τωρα αυτό θα πουν, απλά μπορούμε να ελπίζουμε σε αρωγή).

Ωστόσο υπάρχουν διάφορες και η βασική διαφορά είναι ότι η Τουρκία με τη συνθήκη της Λωζάνης έχει αναγνώριση πως η μειονότητα είναι αποκλειστικά μουσουλμανική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Undertaker25 είπε

Ωστόσο υπάρχουν διάφορες και η βασική διαφορά είναι ότι η Τουρκία με τη συνθήκη της Λωζάνης έχει αναγνώριση πως η μειονότητα είναι αποκλειστικά μουσουλμανική.

Φυσικα, αλλα ποιος τους υποχρεωνει να συμμορφωθουν? Αλλωστε οι αμερικανοι, οι ρωσοι και οι περισσοτεροι ευρωπαιοι τους υποστηριζουν, γιατι βαζουν το συμφερον τους μπροστα, οχι τη νομιμοτητα.

Επεξ/σία από fitsoulas2024

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...