Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Excel : μαζική αλλαγή διαδρομής Hyperlinks

Πως μπορώ να αλλάξω ΜΑΖΙΚΆ τις διαδρομές των hyperlinks?
Εχω ένα φύλλο εργασίας με χιλιάδες υπερ-συνδέσμους σε αρχεία mp3.
Για λόγους οργάνωσης θέλω να αλλάξω κάποια ονόματα φακέλων.
Υπάρχει τρόπος να αλλάξω όλα μαζί τις διαδρομές αρχείων που συνδέονται με τα ίδια αρχεία αλλά στο νέο φάκελο?
Το παρτίσιον παραμένει το ίδιο.

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις με τον τρόπο που αναφέρεται εδώ.

Πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσεις στο Excel την καρτέλα Developer (Προγραμματιστής) από τις επιλογές του Excel (στην Προσαρμογή κορδέλας).

Στην καρτέλα αυτή (Προγραμματιστής) θα κάνεις κλικ στο Visual Basic, διπλό κλικ αριστερά στο Φύλλο 1, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα κάνεις επικόλληση τον κώδικα της παραπάνω ιστοσελίδας και θα αλλάξεις τις τιμές των sOld και sNew με τις δικές σου (Old = το υπάρχον, New = το νέο).

Κλείσε το παράθυρο Visual Basic, και στον καρτέλα Προγραμματιστής κάνε κλικ στο  Μακροεντολές, όπου θα επιλέξεις τη μακροεντολή που δημιούργησες και θα κάνεις κλικ στο Εκτέλεση.

Με μια γρήγορη δοκιμή που έκανα φαίνεται να δουλεύει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, accipio είπε

Μπορείς να το κάνεις με τον τρόπο που αναφέρεται εδώ.

Πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσεις στο Excel την καρτέλα Developer (Προγραμματιστής) από τις επιλογές του Excel (στην Προσαρμογή κορδέλας).

Στην καρτέλα αυτή (Προγραμματιστής) θα κάνεις κλικ στο Visual Basic, διπλό κλικ αριστερά στο Φύλλο 1, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα κάνεις επικόλληση τον κώδικα της παραπάνω ιστοσελίδας και θα αλλάξεις τις τιμές των sOld και sNew με τις δικές σου (Old = το υπάρχον, New = το νέο).

Κλείσε το παράθυρο Visual Basic, και στον καρτέλα Προγραμματιστής κάνε κλικ στο  Μακροεντολές, όπου θα επιλέξεις τη μακροεντολή που δημιούργησες και θα κάνεις κλικ στο Εκτέλεση.

Με μια γρήγορη δοκιμή που έκανα φαίνεται να δουλεύει.

ευχαριστώ πολύ. Θα το παλέψω το βράδυ

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Δυστυχώς η αλλαγή στους υπερσύνδεσμους στο Excel δεν μπορεί να επιτευχθεί με απλή Εύρεση και Αντικατάσταση (Ctrl+H). Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αναγκαστικά κώδικας VBA (μακροεντολή), όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Αν χρειαστείς περισσότερη βοήθεια, εδώ είμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να τρέχω ένα excel αρχείο με υπερσυνδέσμους σε αρχεία και σε ένα άλλον υπολογιστη που έχω.

Εκεί έχω τον ίδιο φάκελο με τους ίδιους υποφακέλους και βέβαια τα ίδια αρχεία.

Όμως εκεί το παρτίσιον είναι D.

Ενώ στον άλλο το παρτίσιον είνα Ε.

Αν αλλάξω την ονομασία του παρτίσιον το excel θα αναβαθμίσει αυτόματα τους υπερσυνδέσμους?

Εννοείται πως η υπόλοιπη διαδρομή θα ειναι η ίδια.

Δεν θα με πείραζε να αλλάξω το όνομα του παρτίσιον και με φορμάτ μιας και τα windows βρίσκονται σε άλλο παρτίσιον (C)

Επεξ/σία από jazzamak
Δημοσ.

1η ιδέα: Να γράφεις σε ένα κελί το γράμμα δίσκου και πατώντας ένα κουμπί, να αντικαθιστά σε όλες τις διαγραμμές αυτό το γράμμα έτσι ώστε όταν κάνεις κλικ, να ανοίγει από αυτό το δίσκο το αντίστοιχο αρχείο.

2η ιδέα: Προγραμματισμός του συμβάντος Workbook_SheetFollowHyperlink, όπου αν θυμάμαι καλά, όταν πατάς ένα υπερσύνδεσμο θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα ερώτημα από ποιο δίσκο θέλεις να ανοίξει το αρχείο.

Τι θα βόλευε;

Δημοσ.

Το γράμμα του partition αλλάζει εύκολα από τη Διαχείριση δίσκων (π.χ. από D να το κάνεις E αλλάζοντας πρώτα το E σε κάτι άλλο αν είναι ήδη κατειλημμένο). Ίσως θα ήταν καλύτερα έτσι από το να επέμβεις στο Excel αρχείο.

Δημοσ.

Οπότε δοκίμασε να αλλάξεις το διαμέρισμα δίσκου από τη Διαχείριση δίσκων, να δεις αν ενημερωθούν αυτόματα οι υπερσύνδεσμοι.

Δεν έτυχε να το δοκιμάσω ποτέ.

Δημοσ.

To γράμμα του παρτισιον δεν φαίνεται να αλλάζει με "μετονομασία". Μάλλον θέλει φορμάρισμα

Δημοσ.

Από τη Διαχείριση δίσκων (την ανοίγεις με δεξί κλικ στην Έναρξη) αλλάζει με δεξί κλικ στο partition και "Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομή της μονάδας δίσκου..".

Δημοσ.
3 ώρες πριν, accipio είπε

Από τη Διαχείριση δίσκων (την ανοίγεις με δεξί κλικ στην Έναρξη) αλλάζει με δεξί κλικ στο partition και "Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομή της μονάδας δίσκου..".

ευχαριστώ πολύ. Θα το τσεκάρω το απόγευμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eκανα την αλλαγή του γράμματος του παρτίσιον-προορισμό 2 έτσι ώστε να είναι ίδιο με αυτό του παρτίσιον-μαμά 1

Έτσι τώρα η διαδρομή ενός αρχείου, οπως αναγράφεται πάνω στη καρτέλα ενός αρχείου ειναι ίδια στους δύο υπολογιστές.

(πχ Ε:\Μy Music\Jazz\Miles Davis - Walkin)

ΑΛΛΑ δυστυχώς όταν τρέχω το ίδιο excel αρχείο στον υπολογιστή 2 , και πατάω τον υπερσύνδεσμο, το mp3 δεν ανοιγει.

Μάλλον πρέπει να εγκαταλειψω γιατί και το άλλο με τη visual basic δεν δούλεψε.

Επεξ/σία από jazzamak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είσαι σίγουρος ότι το path είναι ακριβώς ίδιο; Αν πάρεις με αντιγραφή το path από τον υπερσύνδεσμο και το κάνεις επικόλληση στην εξερεύνηση αρχείων σου ανοίγει (στον 2ο υπολογιστή);

Μήπως σου πέταξε καμία ειδοποίηση ασφάλειας και πάτησες όχι; Δες στις επιλογές->Κέντρο αξιοπιστίας.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

μάλλον το βρήκα!!!

Εγώ εκτελούσα το αρχείο excel από άλλη θέση στον 2ο υπολογιστή.
Όταν το έβαλα στον ίδιο ακριβώς φάκελο διαβάζει κανονικά τους υπερσυνδέσμους !!!!
Αν το τρέξω πχ από στικάκι δεν τους διαβάζει.
Αρα πρέπει οχι μόνο τα αρχεία των υπερσυνδέσμων αλλά και το αρχείο excel που τους διαβάζει να έχουν ακριβώς την ίδια διαδρομή.

Είναι σημαντικό για μένα γιατί ο 2ος μου υπολογιστής είναι λαπτοπ το οποίο παίρνω μαζί μου στις διακοπές οπου κάθομαι 1 μήνα και έχω δουλειά με Livestreaming, DJing, ραδιοφωνικές παραγωγές και έχω ολόκληρη τη δουλειά αρχείου (mp3, mp4, pdf κτλ) σε αρχεία excel με υπερσυνδέσμους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, jazzamak είπε

Αρα πρέπει οχι μόνο τα αρχεία των υπερσυνδέσμων αλλά και το αρχείο excel που τους διαβάζει να έχουν ακριβώς την ίδια διαδρομή.

Το είδα κι εγώ αυτό. Αν μετακινήσω το xlsx σε άλλον φάκελο δεν αναγνωρίζει πλέον τις διαδρομές. Αν επεξεργαστείς τον σύνδεσμο θα δεις ότι μετά την αποθήκευση του xlsx αλλάζει το γράμμα του δίσκου σε ../ που είναι unc path και γι αυτό αν μετακινήσεις το αρχείο δεν βρίσκει πλέον τους φάκελους.

Βρήκα ένα workaround.

Φόρτωσε το αρχείο και ενημέρωσε όλους τους υπερσυνδέσμους. (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!)

Πήγαινε Αρχείο->Πληροφορίες->Ιδιότητες->Σύνθετες ιδιότητες.

spacer.png

Στην καρτέλα που θα ανοίξεις πήγαινε Σύνοψη και στο πεδίο Βάση υπερσύνδεσης γράψε το Αγγλικό x

spacer.png

Πάτα ΟΚ, σώσε και δες αν μετά δουλεύει σωστά το xlsx.

ΠΡΟΣΕΧΕ. Θα πρέπει πρώτα να έχεις ενημερώσει τους υπερσύνδεσμους με το σωστό absolute path (π.χ. Ε:\Μy Music\Jazz\Miles Davis - Walkin) και μετά να κάνεις την επιλογή και τέλος να σώσεις. Αν πάρεις το αρχείο που έχεις ήδη θα είναι αλλαγμένα τα paths με unc

Τις οδηγίες τις βρήκα στο λινκ

https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-create-absolute-hyperlinks-and-relative-hyperlinks-in-word-documents-d6339b5a-98ba-a483-bac5-95bd33ff5a80

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...