Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τη δημιουργία μιας ομάδας τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την καθοδήγηση της ανάπτυξης προϊόντων AI μεταξύ της κοινότητας προγραμματιστών του, ανακοίνωσε το WordPress.

Η νέα ομάδα περιλαμβάνει τον James LePage, επικεφαλής του τμήματος AI στην Automattic, τη μητρική εταιρεία του WordPress, τους Felix Arntz και Pascal Birchler από τη Google, καθώς και τον Jeff Paul, Διευθυντή Ανοιχτού Κώδικα στην εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων Fueled.

Ως μία από τις κυρίαρχες πλατφόρμες για τη δημιουργία ιστοσελίδων, το WordPress έχει ήδη δει προγραμματιστές εντός της κοινότητας ανοιχτού κώδικα να πειραματίζονται με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Η δημιουργία μιας επίσημης ομάδας υποδηλώνει ότι το WordPress επιθυμεί να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην οργάνωση και τον συντονισμό των προσπαθειών AI μεταξύ των προγραμματιστών.

"Μια ενοποιημένη ομάδα καθοδηγεί την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης με προσοχή, αποφεύγει τον κατακερματισμό και διασφαλίζει την ευθυγράμμιση με τους μακροπρόθεσμους στόχους του WordPress", έγραψε η Mary Hubbard, εκτελεστική διευθύντρια του WordPress, σε ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, οι προγραμματιστές του WordPress έχουν ήδη δημιουργήσει 660 διαφορετικά plug-ins τεχνητής νοημοσύνης. Μεταξύ των πιο δημοφιλών πρόσθετων συγκαταλέγονται εργαλεία δημιουργίας προτύπων με τεχνητή νοημοσύνη, εργαλεία βελτιστοποίησης SEO που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και chatbots.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στον τομέα της ανάπτυξης ιστοσελίδων. Το WordPress, ως μία από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες στον κόσμο, φαίνεται να αναγνωρίζει την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες στον τομέα αυτό.

Η δημιουργία της ομάδας AI αποτελεί σημαντικό βήμα για το WordPress, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει τη θέση του ως ηγετική πλατφόρμα στην κατασκευή ιστοσελίδων. Με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων από κορυφαίες εταιρείες όπως η Google και η 10up, η πλατφόρμα στοχεύει στην προώθηση της ανάπτυξης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι ευθυγραμμισμένα με τους μακροπρόθεσμους στόχους της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα πιο δημοφιλή πρόσθετα AI που έχουν ήδη αναπτυχθεί περιλαμβάνουν εργαλεία που βοηθούν στη δημιουργία προτύπων ιστοσελίδων, στη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO) και στην ενσωμάτωση chatbots στις ιστοσελίδες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Αν θέλει να κρατήσει τα σκήπτρα να κάτσει να φτιάξει το θέμα με το ανέκδοτο της πολυγλωσικότητας και των ομάδων χρηστών με δικαιώματα.

Τα αλλα ειναι κερασάκια.

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.

...και πολύ άργησε! 

Την επόμενη 5ετία το AI θα αλλάξει ριζικά την δομή του internet, καθώς και τον τρόπο που λειτουργεί η διαφήμιση (cookies, digital marketing, target audience, κλπ)!

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Volga είπε

Αν θέλει να κρατήσει τα σκήπτρα να κάτσει να φτιάξει το θέμα με το ανέκδοτο της πολυγλωσικότητας και των ομάδων χρηστών με δικαιώματα.

Τα αλλα ειναι κερασάκια.

Δίκιο έχεις σε αυτό. Αν θέλεις πολυγλωσσικοτητα και διαχείριση χρηστών νομίζω το Joomla σε καλύπτει.

• Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.

Με το multi language κανένα νεο ακόμα? Δεν καταλαβαίνω τον λογο δεν φαίνεται κάτι πολύ δύσκολο να γίνει και τωρα μονο με πατεντες γίνεται. Ας το κάνουν σε συνδιασμο με ΑΙ αν κάπως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, forty είπε

Δίκιο έχεις σε αυτό. Αν θέλεις πολυγλωσσικοτητα και διαχείριση χρηστών νομίζω το Joomla σε καλύπτει.

Εννοείται. Και Joomla και Drupal στο content management είναι έτη φώτος μπροστά. Απλως δεν καλαταλαβαίνω γιατί δεν προχωράει το Wordpress... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει ομως, τι ακριβως μπορουμε να περιμενουμε απο αυτη την κινηση.

Αραγε πχ, θα μπορω να ζητω στο μελλον, χωρις πολλα πολλα, απο το wordpress μου, να μου ανασχεδιαζει το site και να το κανει; Θα μπορεσω πχ να απαλλαγω απο τον elementor; Θα μπορω σε φυσικη γλωσσα να ζητω αλλαγες, χωρις να χανομαι σε ρυθμισεις του theme ή του wordpress, και με την ενσωματωμενη AI του αμεσα να τις υλοποιει και να μου τις δειχνει;

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Exoskeletor είπε

Με το multi language κανένα νεο ακόμα? Δεν καταλαβαίνω τον λογο δεν φαίνεται κάτι πολύ δύσκολο να γίνει και τωρα μονο με πατεντες γίνεται. Ας το κάνουν σε συνδιασμο με ΑΙ αν κάπως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο 

πολυγλωσσικοτητα έχεις με το wpml αν εννοείς αυτό

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Volga είπε

Εννοείται. Και Joomla και Drupal στο content management είναι έτη φώτος μπροστά. Απλως δεν καλαταλαβαίνω γιατί δεν προχωράει το Wordpress... 

Μάλλον γιατί χρησιμοποιείται περισσότερο ίσως ή δεν μπορεί να γίνει... Ίσως θέλει από την αρχή και εκεί θα υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.
1 hour ago, theripper7 said:

πολυγλωσσικοτητα έχεις με το wpml αν εννοείς αυτό

Το θέμα είναι να μπει στο core του wordpress, όχι να το έχεις απο plugin. Πάντως γενικά με τον νεο editor θέλουν κάποια στιγή να πάνε προς τα εκεί. Τώρα το πότε....

• Members
Δημοσ.

H πολυγλωσσικότητα είχε προγραμματιστεί για την 4η φάση ανάπτυξης του WordPress (αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 3η). Υπό φυσιολογικές συνθήκες νομίζω πως θα έπρεπε να είχαμε μπει σε αυτή, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πέρσι, όλα πήγαν πίσω και δεν έχω ιδέα πόσο πίσω  και πώς αλλιώς θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...