Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως επαγγελματίας οδηγός μακάρι να εφαρμοστούν τα ίδια και χειρότερα και πιο αυστηρά στους οδηγούς λεωφορείων και αστικών γιατί το έχουνε πάρα ξηλώσει το θέμα

• Like 2
  • Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, teomaniacos είπε

και τι θα κάνουν αυτοι που δουλεύουν ως ταχυμεταφορεις και το έχουν ανάγκη 100% για την δουλειά τους; ...

ουτως η αλλως εχουν free pass αυτοι. αναποδα στη συγγρου να μπεις, αν εχεις κουτι πισω εισαι νομιμος

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

5 φορες εχουν πεσει πισω μου. στις 2 δεν πατησα καν αποτομα φρενο.απλα ηρθαν και επεσαν.στις αλλες 2 ηταν καραμπολα 4 αμαξια.ημουν ο δευτερος και ημουν σταματημενος και τις 2 φορες.  στα 4 απο τα 5 παιζει να επαιζαν με το κινητο

Ταξιτζής είσαι; Γιατί εδώ και 22 χρόνια σε καραμπολα δεν έχω μπλεχτεί και άντε από πίσω πες είναι τύχη από μπροστά όμως αφήνω πάντα απόσταση ώστε να μην γίνω σάντουιτς 

Κόντρες ευτυχώς δε με απασχολούν πλέον 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι ο νόμος. Τα πρόστιμα πρέπει να είναι τέτοια που να ΦΟΒΆΣΑΙ μη το φας. Αν σου πάρουν το δίπλωμα για 10-20-30 μέρες, αυτό σε εμποδίζει να μπεις μέσα στο αμάξι και να οδηγήσεις εκείνες τις μέρες; Αν όμως φοβάσαι ότι θα φας 1 μηνιατικο ίσως προσέχεις περισσότερο. Μακάρι το ίδιο και στις σταθμεύσεις που τα πρόστιμα τώρα είναι αστεία. Τι να το βάλεις σε ιδιωτικό πάρκινγκ επί πληρωμή τι να φας κλήση το ίδιο βγαίνει, οπότε ρισκάρεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, afentiko είπε

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι ο νόμος. Τα πρόστιμα πρέπει να είναι τέτοια που να ΦΟΒΆΣΑΙ μη το φας. Αν σου πάρουν το δίπλωμα για 10-20-30 μέρες, αυτό σε εμποδίζει να μπεις μέσα στο αμάξι και να οδηγήσεις εκείνες τις μέρες; Αν όμως φοβάσαι ότι θα φας 1 μηνιατικο ίσως προσέχεις περισσότερο. Μακάρι το ίδιο και στις σταθμεύσεις που τα πρόστιμα τώρα είναι αστεία. Τι να το βάλεις σε ιδιωτικό πάρκινγκ επί πληρωμή τι να φας κλήση το ίδιο βγαίνει, οπότε ρισκάρεις.

Tι σημασία έχει ένα πρόστιμο εάν δεν βεβαιωθεί; Τι σημασία έχει μια απειλή τιμωρίας εάν η απειλή δεν μετατρέπεται σε πράξη; 

Εδώ ο άλλος στην Κω σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε έναν άλλο, είχε πάρει το αυτοκίνητο φίλου του οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και πάει μέσα για πλημμελήμα...

• Like 2
Δημοσ.

Καλά τα πρόστιμα οκ  δε διαφωνώ. Δεν πρέπει να γίνει κάτι και με την οδηγική διαπαιδαγώγηση από τα νήπια; Βέβαια όχι για το φαίνεστε όπως έγινε στον συγκεκριμένο νόμο αλλά επί της ουσίας. Θα μου πείτε τι λειτουργεί σωστά στην εκπαίδευση για να λειτουργήσει και αυτό...

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, logistoulis said:

Ταξιτζής είσαι; Γιατί εδώ και 22 χρόνια σε καραμπολα δεν έχω μπλεχτεί και άντε από πίσω πες είναι τύχη από μπροστά όμως αφήνω πάντα απόσταση ώστε να μην γίνω σάντουιτς 

Κόντρες ευτυχώς δε με απασχολούν πλέον 

οχι δεν ειμαι ταξιτζης.οση αποσταση και αν αφησεις οταν εχεις fiat panda και ο απο πισω εχει porsche cayenne καταλαβαινεις οτι σε παει βολτα. και πριν το porsche cayenne ηταν αλλο suv που ερχοτσν με τα 1000αν δεν ετρωγε το impact το cayenne και εσκαγε ο αλλος πανω στο panda μου θα ειχα γινει απο  panda ,punto ( πουντο) 😛

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lucifer είπε

Όμως Κώστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μιλάνε καλύτερα ελληνικά

Aκομα καλυτερα στη φυλακη δεν θα εχουνε προβλημα επικοινωνιας 😃Ο νομος θα ισχυει για ολους ακομα και για μενα αμα παω να κλεψω.Απλα αυτοι οι οπαδοι το εχουνε παραξηλωσει λιγο εσυ τι λες ?? 

• Like 1
Δημοσ.

Η ασφάλεια στους δρόμους δεν έρχεται μόνο από τις απειλούμενες ποινές αλλά και από επαρκή έργα υποδομής (σε δρόμους καρμανιόλες), επαρκή σήμανση, επαρκή φωτισμό, επαρκή εκπαίδευση παιδιών και πολιτών, επαρκή αστυνόμευση καθ'όλη τη διάρκεια του έτους κλπ. Το να βγαίνουν στους δρόμους συγκεκριμένες περιόδους του έτους για να μαζέψουν χρήμα από τις κλήσεις δεν αλλάζει την κατάσταση... Και φυσικά ας βρουν τρόπο να ασχοληθούν και με τα ΙΧ ξένων χωρών που κάνουν σορεία παραβάσεων (ενίοτε δολοφονικών) και δεν τους σταματά κανείς. 

• Thanks 1
Δημοσ.
42 minutes ago, broxopios said:

Καλά τα πρόστιμα οκ  δε διαφωνώ. Δεν πρέπει να γίνει κάτι και με την οδηγική διαπαιδαγώγηση από τα νήπια; Βέβαια όχι για το φαίνεστε όπως έγινε στον συγκεκριμένο νόμο αλλά επί της ουσίας. Θα μου πείτε τι λειτουργεί σωστά στην εκπαίδευση για να λειτουργήσει και αυτό...

Πουθενά δεν δούλεψε αυτό σε καμία χώρα, όπου δεν μπικε μπαμπούλας τπτ δεν έγινε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, poulinos είπε

οχι δεν ειμαι ταξιτζης.οση αποσταση και αν αφησεις οταν εχεις fiat panda και ο απο πισω εχει porsche cayenne καταλαβαινεις οτι σε παει βολτα. και πριν το porsche cayenne ηταν αλλο suv που ερχοτσν με τα 1000αν δεν ετρωγε το impact το cayenne και εσκαγε ο αλλος πανω στο panda μου θα ειχα γινει απο  panda ,punto ( πουντο) 😛

Επειδή πολύ συχνά ανεβοκατεβαίνωεθνικήκ  καια Αττική οδό  όταν έρθει κάποιος πίσω μου στον πόντο αρχίζω και επιβραδύνω για του το κόψω 

Πριν από αυτό χαϊδεύω το φρένο πολλές φορές (χωρίς να επιβραδυνω) για να τον φέρω σε εγρήγορση να ανοίξει απόσταση ή να ξεκουμπιστει από πίσω μου και πάντα εδώ απόσταση 50+ μέτρα από τον μπροστινό μου όταν μιλάμε για 70-80+

Φυσικά έχω πάει πολλές φορές να τρακαρω και από θαύμα δεν το έχω κάνει και καθημερινά είμαι ρημαδι από την οδήγηση μέσα στην Αθήνα (καθώς είμαι διαρκώς σε εγρήγορση) απλά όταν νιώθω ότι πάει να γίνει μαλάκια προσπαθώ να την αποτρέψω 

Είμαι από αυτούς που ανάβουν αλαρμ στην Αττική όταν πάμε για ακινητοποίηση και από αυτούς που ανάβω φλας ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανείς τριγύρω.

Αυτό που με ανησυχεί πάντα περισσότερο από όλα πάντως είναι τα μηχανάκια, με τις λαμαρίνες μάλλον δε θα πάθουμε και τίποτα αλλά αυτούς μας τους χτυπήσεις δεν θέλουν και πολύ να πάθουν μεγάλη ζημιά και δυστυχώς δεν προσέχουν τον εαυτό τους. Τουλάχιστον φοράνε περισσότερο κράνος κτλ σε σχέση με το παρελθόν 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.

Το κείμενο προς ψήφιση στην βουλή μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/12954166.pdf

Το όριο ταχύτητας παραμένει 130km/h, δεν είδα στο νομοσχέδιο να αναφέρει 140km/h, με την ανοχή 20km/h το όριο θα είναι 150km/h στον αυτοκινητόδρομο και 130km/h σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Απ'ότι καταλαβαίνω μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά το κινητό αλλά υπό όρους, δεν επιτρέπεται στο χέρι.

1. Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, τρίτροχων οχημάτων και Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) απαγορεύεται να:

στ) χρησιμοποιούν εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές. Από τη διάταξη αυτή εξαιρούνται ακουστικά και κεφαλόφωνα ανοικτής ακρόασης φορητών συσκευών ραδιοεπικοινωνίας, που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία σε μικρή απόσταση μεταξύ των οδηγών ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και Ε.Π.Η.Ο. ή μεταξύ των οδηγών των οχημάτων αυτών και σταθμών βάσης ή άλλων κινητών σταθμών ραδιοδικτύων, καθώς επίσης και μεταξύ των οδηγών εκπαιδευτικών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών και των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων κατά τις φάσεις της εκπαίδευσης ή της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών,

ζ) να χρησιμοποιούν εν κινήσει κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση, να χρησιμοποιούν εν κινήσει κινητό ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή για βιντεοσκόπηση ή ζωντανή αναμετάδοση από τη θέση του οδηγού εκτός εάν το κινητό ή η συσκευή έχουν τοποθετηθεί σε ειδική θέση.

• Like 1
Δημοσ.

Τα υπερβολικα υψηλα ποσα για προστιμο ειναι ενδειξη αδιαφοριας και αδυναμιας.
Ουσιαστικα λενε βαζουμε προστιμο 2-4-8Κ και θα πιασουμε 2-3 οταν εχουν αναψει οι καμερες να το δειξουν στο ΣΚΑΙ
Οποιον πιανεις με σοβαρη παραβαση να περναει απαραιτητα απο σεμιναριο (οχι αυτα τα τραγικα αθλια που κανει ο Ιαβερης) και μετα επιλογη μεταξυ στερησης διπλωματος ειτε εθελοντικη εργασια στο ΚΑΤ να δουν απο κοντα τα σπασμενα κεφαλια και τα εντοσθια
Θεωρω θετικο την καθιερωση των 30χλμ στην πολη
Δεν θα ηταν μεγαλη ντροπη να υπαρχει καπου να δηλωνουμε προβληματα που βλεπουμε στον δρομο και ισως ετσι για την εκπληξη να διορθωνουμε το προβλημα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...