Errik Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Υπάρχει thread για ντομάτες; (Δεν κάνω πλάκα όντως ψάχνω καλές ντομάτες)
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, Errik είπε Υπάρχει thread για ντομάτες; (Δεν κάνω πλάκα όντως ψάχνω καλές ντομάτες) Είχε ανοίξει πριν 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Ρωτησα πληροφοριες για πατατες Ναξου. Αυτη την εποχη εχουν Σπουντα, Λιζετα, Βιβαλτι (καπως ετσι που τα ειπε). Η τοπ για τηγανι ειναι η Σπουντα. Τις βρισκουμε σε ΑΒ και Σκλαβενιτη σε διχτακι 3κιλο και γραφει πανω ειτε Δαμα ΑΕ ειτε Ενωση Αγροτικων Συνεταιρισμων Ναξου. Μονο διχτακι ειπε, ποτέ χυμα. Οποτε αντιστοιχα και Κυπρου/Νευροκοπιου φανταζομαι θα ισχυουν τα ιδια και να αγοραζουμε διχτακι. 2 1
armagedwnn Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Errik said: Υπάρχει thread για ντομάτες; (Δεν κάνω πλάκα όντως ψάχνω καλές ντομάτες) Με τις ντομάτες μετράει πολύ η εποχή τους και δεύτερον η περιοχή να μην είναι υπερβολικά ζεστή και ξερή. Ιδανικά οι πιο νόστιμες είναι από περιοχές που έχουν ένα υψόμετρο και αρκετά κρύα νερά, αυτό τις κάνει να διατηρούνται και πολλές μέρες. Σαν ποικιλίες τώρα νομίζω οι πιο νόστιμες είναι οι ekstasis, μετά belladona (επειδή αυτές όμως είναι θερμοκηπίου είναι πιο δύσκολο να βρεις υπέθρου). +elpida Υ.Γ.: Ντοματίνια μόνο Lobello. Το πρόβλημα με τις καλές ντομάτες είναι ότι η τιμή είναι πολύ υψηλότερη. Από πατάτες δεν ξέρω sorry για το offtopic. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από armagedwnn 1
villasg Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 23 ώρες πριν, phanispal είπε Το αστείο με την πατάτα Νάξου ειδικά, δεν έχει προηγούμενο εγω για 2 χρονια που δουλευα στην ναξο στα μαρκετ ειχαν πατατες αιγυπτου ...... επρεπε να εχεις γνωστο για να παρεις ντοπια .......... 1
Tsino Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Εντω μεταξύ, συνάδελφος Βούλγαρος μου λέει ότι εκεί υποστηρίζουν τα ντόπια προιόντα (λογικό) και ότι οι εκεί παραγωγοί ισχυρίζονται ότι τα Ελληνικά είναι κατώτερης ποιότητας (μέλια, λαχανικά κλπ), όπως κάνουν και οι δικοί μας...
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, Tsino είπε Εντω μεταξύ, συνάδελφος Βούλγαρος μου λέει ότι εκεί υποστηρίζουν τα ντόπια προιόντα (λογικό) και ότι οι εκεί παραγωγοί ισχυρίζονται ότι τα Ελληνικά είναι κατώτερης ποιότητας (μέλια, λαχανικά κλπ), όπως κάνουν και οι δικοί μας... Παντού τα δικά μας (όποια δικά μας ) είναι πάντα καλύτερα απο τα ξένα (όποια ξένα) . 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, villasg είπε εγω για 2 χρονια που δουλευα στην ναξο στα μαρκετ ειχαν πατατες αιγυπτου ...... επρεπε να εχεις γνωστο για να παρεις ντοπια .......... Στη Ναξο σχεδον ολοι βαζουν οι ιδιοι πατατες ή εχουν καποιο συγγενή που βαζει και τους δινει αυτος. Φαντασου εγω εχω τη θεια μου σε εργοστασιο που μπορει να φερει σπιτι οσα τσουβαλια θελουμε, και ο πατερας μου παει καθε χρονο και βαζει πατατες σε ενα δικο του χωραφι και τρεχει και τις ποτιζει μετα τη δουλεια και τις βγαζει με την τσαπα στο τελος. Τον κραζω οτι δεν εχει νοημα και να μην κουραζεται γιατι εχουμε οσες θελουμε απο τη θεια, αλλα του αρεσει. Τωρα αν ο τοπικος μεγαλοεμπορας με τα σουπερ μαρκετ σε καθε γειτονια προτιμαει να φερει Αιγυπτου, αντι να παρει απο ενα παραγωγο σε τιμη χωμα, δεν το ξερω. Δεν εχω παει ποτε σε σουπερ εκει να παρω πατατες.
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Είμαστε εκτός θέματος, αλλά παίζει ρόλο τι συγκρίνουμε. Βουλγάρικο μέλι απευθείας από μελισσοκόμο με ελληνικό του σουπερμάρκετ, λογικά το πρώτο είναι ανώτερο.
ilpapacha Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Τις βρισκουμε σε ΑΒ και Σκλαβενιτη σε διχτακι 3κιλο και γραφει πανω ειτε Δαμα ΑΕ ειτε Ενωση Αγροτικων Συνεταιρισμων Ναξου. Μονο διχτακι ειπε, ποτέ χυμα. Ρε συ τι θα γίνει με την πάρτη σου… Από παντού τα παίρνεις; 😂 2
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Είμαστε εκτός θέματος, αλλά παίζει ρόλο τι συγκρίνουμε. Βουλγάρικο μέλι απευθείας από μελισσοκόμο με ελληνικό του σουπερμάρκετ, λογικά το πρώτο είναι ανώτερο. Βουλγαρία πάντως μέχρι προσφατα ήταν πιο ελαστικοί στα φυτοφάρμακα ,δεν ξέρω τώρα αν είναι ακόμα έτσι.Καποια που είχαν απαγορευτεί στην υπόλοιπη ΕΕ εκεί υπήρχαν ακόμα . εντιτ https://www.ypaithros.gr/boulgaria-synexizei-na-xrisimopoiei-apagoreymena-fytofarmaka/
fitsoulas2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Tsino είπε Εντω μεταξύ, συνάδελφος Βούλγαρος μου λέει ότι εκεί υποστηρίζουν τα ντόπια προιόντα (λογικό) και ότι οι εκεί παραγωγοί ισχυρίζονται ότι τα Ελληνικά είναι κατώτερης ποιότητας (μέλια, λαχανικά κλπ), όπως κάνουν και οι δικοί μας... Αρα το βουλγαρικο μελι το εχουν πιο ακριβα απο το ελληνικο? καταρχην, εισαγουν ελληνικο μελι? (και ενα νηπιο μπορει να διακρινει ποσο κακης ποιοτητας ειναι το βουλγαρικο μελι. Με σιροπι μοιαζει)
iorant Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Μαύρα στίγματα στο μαγείρεμα βγάζει η πατάτα η οποία έχει προσβληθεί από περονόσπορο. 48 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε (και ενα νηπιο μπορει να διακρινει ποσο κακης ποιοτητας ειναι το βουλγαρικο μελι. Με σιροπι μοιαζει) Όχι , το βουλγαρικό μέλι είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας ,μέλι βουνού , μελιτωματων δρυεος και κάστανου. Απλά το ποιοτικό το τρώνε λίγοι και το υπόλοιπο εξάγεται. Στα νότια οι Βούλγαροι παράγουν μαζικά ανθομελο και συχνά για αύξηση της παραγωγής ταιζουν υπερβολικά πολύ τους πλυθησμους τους μελασσα και ζάχαρη , με αποτέλεσμα το μέλι τους να έχει αυτήν την όψη. Κατά κανόνα εξάγεται.Υπαρχει και ονομασία εμπορική ,μέλι ζαχαροπλαστικής. Την ίδια πρακτική κάνουμε και εμείς . Παραγωγοί πουλάνε σε εμπόρους και συνεταιρισμούς μέλι προς 4.5-5 €/Κιλό . Μέχρι και 3.5 και ίσως και χαμηλότερα όταν πρόκειται για μέλι ζαχαροπλαστικής. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από iorant
fitsoulas2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, iorant είπε Όχι , το βουλγαρικό μέλι είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας ,μέλι βουνού , μελιτωματων δρυεος και κάστανου. Απλά το ποιοτικό το τρώνε λίγοι και το υπόλοιπο εξάγεται. Στα νότια οι Βούλγαροι παράγουν μαζικά ανθομελο και συχνά για αύξηση της παραγωγής ταιζουν υπερβολικά πολύ τους πλυθησμους τους μελασσα και ζάχαρη , με αποτέλεσμα το μέλι τους να έχει αυτήν την όψη. Κατά κανόνα εξάγεται.Υπαρχει και ονομασία εμπορική ,μέλι ζαχαροπλαστικής. Δλδ οι βουλγαροι εξαγουν μονο το μη ποιοτικο μελι τους. Φιλε μου αυτο δεν ακουγεται και πολυ σοβαρο. Εξαγεις τον αφρο σου, οχι τη σαβουρα σου. Ελληνικο μελι εισαγουν καθολου? και τι εισαγουν το καλο ή το κακο μας? Το πραγμα μου θυμιζει τους ιταλους που ισχυριζονται οτι εχουν το καλυτερο λαδι, αλλα εισαγουν σε τεραστιες ποσοτητες το δικο μας, και κατοπιν το αναμειγνυουν με δικες τους ποικιλιες για να τις βελτιωσουν. 6 ώρες πριν, iorant είπε Την ίδια πρακτική κάνουμε και εμείς . Παραγωγοί πουλάνε σε εμπόρους και συνεταιρισμούς μέλι προς 4.5-5 €/Κιλό . Μέχρι και 3.5 και ίσως και χαμηλότερα όταν πρόκειται για μέλι ζαχαροπλαστικής. Μιλαμε για το μελι της λιανικης που βρισκεις στα σουπερμαρκετ. Τα ελληνικα επωνυμα ειναι ακριβα και παχυρευστα. Τα βουλγαρικα ή τα μισο-μισο ειναι φτηνα και αραια σαν σιροπι. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από fitsoulas2024
mike15 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου ντοματες....ολες ειναι εισαγωμενοι σποροι και υβριδια...χημεια μπολικη...αν βρειτε παλια ελληνικη ποικιλια θα καταλαβετε την διαφορα.βαζαμε παλια στον μπαξε μας. τελικα εχουν χαλασει ολα.πρεπει να γινεις ντετεκτιβ παραγωγης εαν θες να φας κατι ποιοτικο.και ελληνικο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα