Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω λίγη βοήθεια. Αγόρασα ένα σπίτι στην Εξοχή Θεσσαλονίκης, που αποτελεί και μια από τις πιο κρύες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Το σπίτι είναι 180 μέτρα με μέτρια μόνωση. Έχει γίνει σύσταση καθέτου του οικοπέδου οπότε προκύπτουν 3 μεζονέτες η Α, η Β και η Γ. Η Α η μεζονέτα έχει και είσοδο από τον κεντρικό δρόμο οπότε έχει και παροχή φυσικού αερίου. Εμένα όμως που είναι η Β και έχω είδοσο από το στενό δεν υπάρχει παροχή. Δεδομένου πως στο εν λόγω στενό υπάρχουν μόνο 3 σπίτια με ενημέρωσαν από την ΕΝΑΟΝ πρώην ΕΔΑΘΕΣΣ ότι δεν ενδιαφέρονται να προεκτείνουν το δίκτυο τους και να με συνδέσουν για μια απόσταση 15 μέτρων. Το αντιλαμβάνομαι και προφανώς το κατανοώ πως εργολάβος θα κοιτάξει άμεσα το όφελος του. Ψάχνω όμως μια λύση δεδομένου ότι έχω μικρό παιδί και πρέπει να το έχω ζεστό το σπίτι για την μικρή μου. Αξίζει να δώσω 400 ευρώ να γίνει μελέτη για ενδεχόμενο να τρυπήσουμε σε συνεργασία με την ΕΝΑΟΝ πάντα για προέκταση του δικτύου τους με χρέωση σε μένα συν τη σύνδεση του φυσικού αερίου συν λέβητας φυσικού αερίου ή να πάω κατευθείαν στην αντλία θερμότητας και να μην το παιδεύω?

ΥΓ. Ο πρώην ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι ο ίδιος πέρασε τις σωληνώσεις και εκκρεμεί να κάνω σύνδεση που φυσικά δεν μπορεί να γίνει ελέω της προέκτασης. Συνεπώς δεν μου είπε ψέματα απλώς απέκρυψε την αλήθεια.

Δημοσ.

Αν και δεν πολύ καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα να σου πω ότι μπορεις να τραβήξει την σωλήνωση απο εκει που ειναι το φ/α μεχρι το σπιτι σου αφου είναι στο ιδιο οικόπεδο 

Με δικα σου έξοδα εννοείται 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Αν και δεν πολύ καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα να σου πω ότι μπορεις να τραβήξει την σωλήνωση απο εκει που ειναι το φ/α μεχρι το σπιτι σου αφου είναι στο ιδιο οικόπεδο 

Από που θα περάσει αυτή η σωλήνα? Από τον γείτονα? Γίνεται δηλαδή γιατί από την ΕΝΑΟΝ με είπαν ότι δεν γίνεται και θέλει προέκταση του δικτύου τους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tilaverboy είπε

Από που θα περάσει αυτή η σωλήνα? Από τον γείτονα? Γίνεται δηλαδή γιατί από την ΕΝΑΟΝ με είπαν ότι δεν γίνεται και θέλει προέκταση του δικτύου τους.

Απο που θα περάσει δεν μπορω να το ξερω από εδω που ειμαι.

Καλεσε ενα μηχανικό να σου πει αν γίνεται η οχι

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tilaverboy είπε

που αποτελεί και μια από τις πιο κρύες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Το σπίτι είναι 180 μέτρα με μέτρια μόνωση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να έχεις ζεστό σπίτι είναι μόνωση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, chios είπε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να έχεις ζεστό σπίτι είναι μόνωση.

Οταν εισαι μεσα στο σπιτι προέχει να το ζεστάνεις, η μόνωση (αν παίρνει) μπορεί να περιμένει, ειδικά αν δεν σου περισσεύουν χρήματα για να τα κάνεις όλα μαζί.

Πάντως χωρίς θέρμανση και μονο με την μόνωση το σίγουρο είναι οτι θα ξεπαγιάστεις 

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, NikosKallithea said:

Με δικα σου έξοδα εννοείται 

Όχι βέβαια, δεν θα ρίξει καλώδιο για να συνδέσει μια λάμπα στον κήπο. Τέτοιο πράγμα δεν θα περνούσε ποτέ τον έλεγχο, αλλά δεν θα φτάσει καν εκεί. Επίσημα δεν έχουν δίκτυο για να αποδεχτούν την αίτηση σύνδεσης και να βάλουν μετρητή. Και γενικά μετά την αλλαγή ονόματος/ιδιοκτησίας(?) έχουν γίνει πρήχτες με το πόσο συγκεκριμένα απαιτούν να είναι κάποια πράγματα και δεν βγάζεις άκρη με τίποτα. 

Δημοσ.

Μου έχει τύχει περίπτωση Αθήνα που περάσαμε γραμμή σε μάντρα αφού έδωσε συνεναιση ο ιδιοκτήτης του δίπλα σπιτιού. Ο μετρητής μπήκε στην μάντρα του και από εκεί τραβήξαμε την γραμμή. Αν αυτό έχει καταργηθεί ως δικαίωμα δεν γνωρίζω βέβαια πάνε και 5 χρόνια από τότε. Ρώτα μηχανικό γι αυτή τη περίπτωση. Η έναον δυστυχώς είναι χάλι μαύρο και ούτε καν τις επεκτάσεις δικτύου που έταζε έκανε τελικά πέραν των αρχικών όταν προτοανελαβε

Δημοσ.

Δεν ξέρω εν κατακλείδι τι γίνεται. Έγινε η αυτοψία με το διπλανό σπίτι. Είπε ο πραγματογνώμονας ότι θα γίνει επέκταση αλλά δεν ξέρουμε πότε αν θα γίνει, είπε ότι δεν έχουμε αέριο αλλά είχε γίνει αίτηση παλαιότερα και απορρίφθηκε αλλά μπορεί και να έχουμε. Δεν καταλάβαινα. Εν τελεί κοιτάμε και για αντλία θερμότητας μέχρι Ιούλιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν με 400ε σ ειπαν για προεκταση καντο χτες. Ξαναπαρε τηλ κ λυσε την απορια σου με αυτον αν μπορει να μπει εστω κ με προσωπικα εξοδα κ μεχρι ποτε..

Αλλη λυση ειναι να θαψεις δεξαμενη ή σε καποια γωνια στο κηπο στο εδαφος 1000lt+  κ να σου φερνουν καθε τοσο η  coral gas ή οποιαδηποτε αλλη ειναι εκει..  

Η αντλια θελει πολυ παραπανω χιλιαρικα γ ξοδεμα ..κ θελει ψαξιμο αν εχει πολυ κρυο η περιοχη ..οπως και αν το σπιτι εχει ενδοδαπεδια+φαν κοιλ ή μονο καλοριφερ

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
On 01/06/2025 at 23:30, tilaverboy said:

Στο οικόπεδο θα δεις ότι υπάρχει ένα μικρό κουτί... εκεί έρχεται το αέριο της ΕΔΑ απ'το πεζοδρόμιο. Και μετά με σωλήνα και ταφ, πάει αέριο στους μετρητές.

Μπορείς να συνδεθείς με ταφ είτε στην αρχή της διαδρομής... είτε στο σημείο που η σωλήνα φτάνει στον μετρητή του γείτονα.

----.jpg.c881ba99889c72b1f5bb8f884914fe2c.jpg

Δεν υπάρχει τρόπος να τοποθετήσεις σωλήνα γύρω γύρω στην οικοδομή... δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι τοίχοι; Ή να ανεβάσεις σωλήνα στη ταράτσα και μετά στο σπίτι σου;

Δημοσ.

Το αυτό που λέει και ο από πάνω.

Σε κάποιο σημείο στο σπίτι Α έχει την παροχή του ΦΑ και τον μετρητή του σπιτιού Α. Εκεί δίπλα θα μπει και ο δικός σου.
Εσύ θα τραβήξεις σωλήνα μέχρι το σημείο που θα μπει ο καυστήρας σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας παροχής ΦΑ. Μπορείς να προτείνεις διαδρομές των σωληνώσεων που θα σε βολεύουν, αλλά θέλει την έγκρισή τους. Λογικά οι σωλήνες θα περάσουν από εξωτερικό τοίχο του σπιτιού Α, οπότε χρειάζεσαι υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη του, στην οποία θα επισυνάψεις και φωτογραφίες με την διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι σωλήνες (προσωπικά, πέταξα τις φωτογραφίες στην ζωγραφική, τράβηξα 3 ευθείες και τέλος).

Αν τα κάνεις αυτά, για ποιον λόγο να μην έρθει η εταιρεία να σε συνδέσει εφόσον ο τεχνικός σου έχει κάνει σωστή εγκατάσταση από το ρολόι και μετά;

Δημοσ.

Απλα μερικοι δεν συμβουλεύονται τους μηχανικους και στο τελος πανε και πετάνε τα λεφτά τους σε αντλιες θερμότητας με κοστος 20πλασιο απο το φ/α.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν έχεις σώματα ήδη με διαστασιολογηση για Τ 60-70c και θες αντλία υψηλών θερμοκρασιων θα πέσει κλάμα με την ΔΕΗ.. η αντλία δεν είναι για όλους. Προσοχή στο τι πάτε να κάνετε.. Αν με 400€ όντως σου φέρνουν μετρητή "στην πόρτα" σου εννοείται συμφωνείς. Αλλιώς μετρητής δίπλα από τον υφιστάμενο και διέλευση όπως ανέφερα πριν. Αν δεν συμφωνεί ο άλλος ιδιοκτήτης τότε πάει αλλού η κουβέντα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, kage είπε

Αν με 400ε σ ειπαν για προεκταση καντο χτες.

3 ώρες πριν, TheKing77 είπε

Αν με 400€ όντως σου φέρνουν μετρητή "στην πόρτα" σου εννοείται συμφωνείς.

Αν κατάλαβα καλά τα 400  ειναι μόνο για την μελέτη....  και θα πρεπει να πληρώσει και ότι αλλο κόστος προκύψει.....

"Αξίζει να δώσω 400 ευρώ να γίνει μελέτη για ενδεχόμενο να τρυπήσουμε σε συνεργασία με την ΕΝΑΟΝ πάντα για προέκταση του δικτύου τους με χρέωση σε μένα "

Επεξ/σία από teot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...