Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξης πρόβλημα σε νέο Mac mini με την τελευταία έκδοση λογισμικού.

τα συνημμένα που μου έρχονται στο εμαιλ (gmail) ενώ αν μπω από τον browser η ονομασία του αρχείου φαίνεται κανονικά μέσα από την εγαρμογη του εμαιλ δεν μου τα εμφανίζει με το πλήρες και σωστό όνομα. το ίδιο και όταν παω να τα αποθηκεύσω. όπως καταλαβαίνεται δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. είχε κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα? πως μπορώ να το διορθώσω - λύσω? ευχαριστω

επισυνάπτεται screenshot για να καταλάβετε τι εννοω

image.png.b84133fdc8a649e001530d19e2a9ceec.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υποθέσω ότι αυτό γινεται μόνο στα συνημμένα που έχουν ελληνικούς χαρακτήρες ή σε όλα τα συνημμένα γενικώς και αορίστως?

Επίσης το pdf πρόγραμμα που χρησιμοποιείς ποιο είναι ? Επι τούτου επίσης , τα συνημμένα που έχουν πρόβλημα μήπως είναι μόνο pdf?

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

σε συνημμένα με ελληνικούς χαρακτήρες το έχω προσέξει μέχρι τώρα. χρησιμοποιώ το Foxit pdf reader και το pdf gear για επεξεργασια. με το Foxit τα ανοιγω. παιζει να το εχω πετυχει και σε excel δεν ειμαι σιγουρος.

2 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

εχει να κανει με το unicode

δηλαδή? πως λύνεται?

Δημοσ.

Κάνε μια δοκιμή και άλλαξε το default πρόγραμμα εκτέλεσης  των pdf στο μαμά το preview, να δεις πως θα στα εμφανίζει στο email.  Σίγουρα έχει να κάνει με την γραμματοσειρά που έχουν ονομαστεί τα pdf, αλλά για να είμαστε σίγουροι δοκίμασε αυτό πρώτα.

https://support.apple.com/el-gr/guide/font-book/fntbk1000/mac
Αν το πρόβλημα παραμένει και με το preview θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις ή να επικυρώσεις τις γραμματοσειρές όπως λέει το link. Τωρα για να βρεις την γραμματοσειρά που έχουν τα συνημμένα και για να την εγκαταστήσεις , θέλει ψάξιμο στο internet.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dgeorgiboy είπε

σε συνημμένα με ελληνικούς χαρακτήρες το έχω προσέξει μέχρι τώρα. χρησιμοποιώ το Foxit pdf reader και το pdf gear για επεξεργασια. με το Foxit τα ανοιγω. παιζει να το εχω πετυχει και σε excel δεν ειμαι σιγουρος.

δηλαδή? πως λύνεται?

Δεν χρησιμοποιώ το Mail app για να μπορώ να τσεκάρω, αλλά για κάνε μια δοκιμή:

System Settings>General>Language and Region και κάτω-κάτω, εκεί που λέει "Applications/Customize κλπ, πρόσθεσε το Mail και βάλε ως γλώσσα τα Ελληνικά (εκτός αν είναι ήδη, οπότε δεν θα βοηθήσει).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dgeorgiboy είπε

ενώ το άλλαξα πάλι τα ίδια. το default εικονίδιο για τα pdf ειναι αυτο η κραταει ακομη απο το Foxit? image.png.357ade86d31350fc4cb00db23856cda1.png

Δυστυχώς θα πρέπει να παίξεις με το font book και να βρεις την γραμματοσειρά που έχουν τα συνημμένα για να την εγκαταστήσεις.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, J0hn82 είπε

Αυτά είναι συνημμένα που σου έχουν στείλει;

ναι.

22 λεπτά πριν, atheatos είπε

Δυστυχώς θα πρέπει να παίξεις με το font book και να βρεις την γραμματοσειρά που έχουν τα συνημμένα για να την εγκαταστήσεις.

πως μπορώ να εντοπίσω την γραμματοσειρά? γιατί μπηκα στο γμαιλ από τον browser και μου βγάζει μια γενική της google την κατέβασα την πέρασα και τπτ.

Δημοσ.

Το πρόβλημα πρέπει να είναι στο character encoding που χρησιμοποιεί ο αποστολέας σου.

Αυτό προκύπτει γιατί υπάρχει κάποια ασυμφωνία μεταξύ του δηλωμένου character encoding και αυτού που τελικά χρησιμοποιείται. π.χ. χρησιμοποιεί Windows-1253 (ελληνικά), και δηλωμένο Windows-1251/Latin.

Κάποια λογισμικά είναι πιο ευέλικτα σε τέτοια προβλήματα κάποια όλα όχι.

Λύση είναι να διορθώσει ο αποστολέας σου το λάθος στις ρυθμίσεις του ή θα πρέπει να μετατρέπεις τα filenames με κάποιο εργαλείο. Θυμάμαι είχε βγάλει ένα τέτοιο tool η Rainbow/iSquare προ αρχαιοτάτων χρόνων…

Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως τι ακριβώς συμβαίνει γιατί μέρος του filename φαίνεται να είναι στα Ελληνικά. Θέλει να βουτήξεις στα βαθειά, να δεις το source του email για να δεις τι encoding έχει δηλωμένο και τους κωδικούς των χαρακτήρων με κάποιον hex editor…

Welcome to IT hell :)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, J0hn82 είπε

Το πρόβλημα πρέπει να είναι στο character encoding που χρησιμοποιεί ο αποστολέας σου.

Αυτό προκύπτει γιατί υπάρχει κάποια ασυμφωνία μεταξύ του δηλωμένου character encoding και αυτού που τελικά χρησιμοποιείται. π.χ. χρησιμοποιεί Windows-1253 (ελληνικά), και δηλωμένο Windows-1251/Latin.

Κάποια λογισμικά είναι πιο ευέλικτα σε τέτοια προβλήματα κάποια όλα όχι.

Λύση είναι να διορθώσει ο αποστολέας σου το λάθος στις ρυθμίσεις του ή θα πρέπει να μετατρέπεις τα filenames με κάποιο εργαλείο. Θυμάμαι είχε βγάλει ένα τέτοιο tool η Rainbow/iSquare προ αρχαιοτάτων χρόνων…

Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως τι ακριβώς συμβαίνει γιατί μέρος του filename φαίνεται να είναι στα Ελληνικά. Θέλει να βουτήξεις στα βαθειά, να δεις το source του email για να δεις τι encoding έχει δηλωμένο και τους κωδικούς των χαρακτήρων με κάποιον hex editor…

Welcome to IT hell :)

πραγματικά hell! από αυτή την άποψη δηλαδή τα windows ειναι καλυτερα ε? δεν ειχα ποτε τετοια θεματα. αν δοκιμασω με αλλη εφαρμογη μαιλ θα εχω το ιδιο προβλημα? γιατι αν μπω απο το σαφαρι πχ τα εμφανιζει κανονικα.

Δημοσ.

Η Apple εφαρμόζει πιστά αυτό που ορίζει το σχετικό RFC οπότε δεν μπορώ να πω ότι κάνει κάτι λάθος.

Μάλλον πιο προβληματικό είναι αυτό που συμβαίνει στα Windows - Outlook, που διαιωνίζουν κάτι που είναι λάθος. Μπορεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην πλατφόρμα τους αλλά αδιαφορούν για το τι συμβαίνει παραέξω. Εν έτη 2025 δεν θα έπρεπε να συζητάμε για character encodings, για αυτό ήρθε το Unicode…

Δοκίμασε το Thunderbird που είναι πολύ πιο παραμετροποιήσιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...