Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που μιλάμε για δεκάδες TB λες και είναι στραγάλια... 😅

Μετά αναρωτιόμαστε για η Sony σταματά η παραγωγή εγγράψιμων Blu-ray και BDXL που τερματίζουν στα 128GB (σημ: τα pre-recorded Blu-ray με ταινίες και παιχνίδια συνεχίζουν να παράγονται κανονικά). Προφανώς υπάρχει κόσμος που θέλει εγγράψιμα δισκάκια για συμβατότητα με παλιές κονσόλες και Blu-ray 3D players, αλλά πόσοι είναι αυτοί;

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, oldnew είπε

Όπως γράφω παραπάνω, έχει υπολογιστεί (αν δεν αναθεωρηθει στο μέλλον) οτι κάπου 4tb είναι η χωρητικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου (ναι τοσο μικρη) . Δεν σώζει ετσι όπως υπολογίζεις. Δεν σώζει βίντεο. Σώζει καποια δεδομένα και με βαση αυτά δημιουργεί τις αναμνήσεις. Ουτε καν χρώματα δεν σώζει. Όταν γεμίσει σβήνει αυτά που θεωρεί ποιο άχρηστα και γράφει από πάνω. Ενας βασικός λόγος που ξεχνάμε. 

Καλά πως δεν σώζει χρώματα ασπρόμαυρη κάρτα γραφικών έχεις στο κεφάλι και το computer 0 και 1 σώζει αλλά αυτά αντιστοιχούν σε χρώματα και πιξελ εικόνας και θέλεις και έγχρωμη κάρτα γραφικών και έγχρωμη οθόνη για να τα δεις, ενώ άμα κάνεις την αναπαραγωγή σε καμία paper-ink οθόνη θα τα βλέπεις ασπρόμαυρα ή μπλε.

Ένας βασικός λόγος που ξεχνάμε είναι ότι η μηχανή αναζήτησης στο κεφάλι λειτουργεί όπως λειτουργεί ξεθωριασμένα χρονικά προς τα πίσω και χρειάζεται έναυσμα για να θυμηθεί τα γεγονότα. Ενώ τα σημαντικά που θεωρεί τα ανακαλεί γρήγορα. Έτσι π.χ. μετά από ένα ατύχημα μπορεί να ξεχάσει ο εγκέφαλος πως περπατάς και να ξαναχρειαστεί μήνες ή και βδομάδες για να ξαναμάθει από την αρχή χωρίς να υπάρχει νευρολογικό πρόβλημα. Χειρότερα είναι η αμνησία ή και να ξεχάσεις τελείως να μιλάς τη γλώσσα σου.

Σημείωση:

Δες ταινία Johny Mnemonic με τον Κιάνου Ριβς

Επεξ/σία από alexpap
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, svartevarg είπε

Το θέμα είναι να μπορεί να αντέξει , αλλά και να υπάρχει μέθοδος εγγυημένης ανάκτησης όλων των δεδομένων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά .

Δεδομένα που δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω (δεν μπορείς δηλαδή να τα ξανακάνεις rip ή να τα ξαναεγκαταστήσεις) είτε σε δυο δίσκους ταυτόχρονα ή σε δίσκο συν cloud backup ή σε RAID 1, γιατί μια φορά θα συμβεί το κακό (που θα συμβεί).

Τα υπόλοιπα είναι του στυλ δεν φοράω ζώνη αλλά κάνω το σταυρό μου πριν ξεκινήσω, δηλαδή παραμύθια για θείτσες και μπάρμπες.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
12 ώρες πριν, hunter2000 είπε

Πρέπει να έχεις πολύ γεμάτη ζωή, εμένα μέχρι τώρα η δικιά μου ζωή χωράει σε δύο τερα.

Δεν εχει αφησει θηλυκο για θηλυκο  ησυχο  και το λεει κομψα  , οχι οπως ο Σπαλιαρας .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω δει ντοκιμαντέρ (πρόσφατο) που το υπολόγισαν στα 4 tb, αν εχει αναθεωρει δεν ξερω. Αυτο με τα 2.5 petabyte ειναι νεότερο αλλα υπάρχει σύγκρουση και γι αυτό κατα ποσο ισχύει. Οι επιστήμονες που είχα βγαίνει 4tb διαφωνούν πχ. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ.
2 ώρες πριν, oldnew είπε

Εχω δει ντοκιμαντέρ (πρόσφατο) που το υπολόγισαν στα 4 tb, αν εχει αναθεωρει δεν ξερω. Αυτο με τα 2.5 petabyte ειναι νεότερο αλλα υπάρχει σύγκρουση και γι αυτό κατα ποσο ισχύει. Οι επιστήμονες που είχα βγαίνει 4tb διαφωνούν πχ. 

Στην πραγματικότητα, τίποτα από τα 2 δεν ισχύει, ακόμα και με όσα δεδομένα είναι γνωστά για τον εγκέφαλο. Δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος αποθήκευσης δεδομένων με τον μηχανισμό της ανθρώπινης ανάμνησης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...