Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους

μπαίνω κατευθείαν στο θέμα

ειμαι διαχειριστης πολυκατοικιας  η πολυκατοικια αποτελειται απο 8 διαμερισματα  δυο σε καθε οροφο.

Ενας ιδοκτητης διαμερισματος δεν μου πληρωνει κοινοχρηστα εχει να μου πληρωσει απο το 2022 και το συνολικο του χρεος εχει φτασει 3500€ .

Μιλησα με δικηγόρο και μου ειπε να κανουμε αγωγη εναντίον του . Το κοστος της αγωγης είναι 1500€

Το προβλημα είναι το εξής : οι υπολοιποι ιδιοκτητες των διαμερισματων δεν συμφωνουν διοτι το κοστος είναι μεγαλο δεν εχουν χρηματα να διαθεσουν

για να κανουμε αγωγη 1500/7= 214€ εκαστος  Τα χρηματα είναι πολλα για τον καθεναν και το καταννοω. Υπάρχει κάποιος αλλος τροπος ετσι ωστε να τον επιπληξουμε

μπας και μας δωσει αυτα που χρωσταει? επισης και αγωγη εαν κανουμε μεχρι να προσδιοριστει το δικαστηριο να γινει το δικαστηριο και να βγει η αποφαση θα

περασει τουλαχιστον ενας χρόνος και τα χρεη του θα εχουν ξεπερασει τις 4000€.

Ερώτηση δική μου . Μπορώ να παω να βρω τον Εισαγγελεα της τοπικής κοινωνιας εδω να του αναφερω το προβλημα και αυτος να τον καλεσει και να τον επιπληξει ή

όχι θα χρειαστώ και εδω δικηγόρο?

Παιδια βοηθείστε όσοι μπορειτε και ξερετε γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω βρισκομαι σε αδιεξοδο.

Επίσης εχω και ενα αλλο θεμα γνωριζεται ότι η προθεσμια για τις αναβαθμίσεις στα ανσανσερ στις πολυκατοικιες λήγει νομιζω μεχρι τελος Ιουνιου 

αλλα λεφτα εκει αμα δεν μαζευτει το ποσο για την αναβαθμιση θα μας κοψουν και το ανσανσερ....

Σας ευχαριστω για το χρόνο σας!!

Η απαντηση σας είναι πολυ σημαντικη... οσοι ξερετε φυσικα...

Επεξ/σία από Thukididis
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι αν κάνετε αγωγη ,χρειάζονται όλες οι αποδειξεις που δείχνουν τα χρέη του .Δε φτάνουν οι ειδοποιήσεις των κοινοχρήστων. 

Έχω βρεθεί στην θέση σου .Η απόφαση βγήκε γρηγορα και της χρέωσαν και τα δικαστικά έξοδα. Τωρα ολοι οι καλοπληρωτες κάθονται σούζα. 

Δημοσ.
5 minutes ago, cumulus said:

Να ξέρεις ότι αν κάνετε αγωγη ,χρειάζονται όλες οι αποδειξεις που δείχνουν τα χρέη του .Δε φτάνουν οι ειδοποιήσεις των κοινοχρήστων. 

Έχω βρεθεί στην θέση σου .Η απόφαση βγήκε γρηγορα και της χρέωσαν και τα δικαστικά έξοδα. Τωρα ολοι οι καλοπληρωτες κάθονται σούζα. 

Από περιέργεια, με τι κόστος και σε τι χρόνο ολοκληρώθηκε η διαδικασία;

Δημοσ.

εαν δεν εχουν 240€ εκαστος που τους βγαινει τωρα πως θα πληρωσουν το ασανσερ που θα βγει σε λιγο και θα ειναι τουλαχιστον 500€ ανα διαμερισμα? το ξερουν οτι θα πληρωσουν και τα μελλοντικα φεσια του διαμερισματος αυτου η και αλλων που θα βρουν εδαφος και πατησουν πανω στην ατιμωρησια του ενος? πρεπει να κανεις συνελευση και να παρετε αποφαση να κινηθειτε νομικα τουλαχιστον με το 51% των ψηφων. αυτο που ειπες με το να βρεις τον εισαγγελεα το προσπερναω. μονο μεσω της σωστης νομικης οδου θα βρεις αποτελεσμα. το ξερω οτι και χρονοβορο ειναι αλλα και κοστοβορο. αλλα να ξερεις οτι λυσεις τζαμπε δεν υπαρχουν. ολοι τωρα πρεπει να πληρωσουν αυτα που τους αναλογουν και τα οποια θα τα πληρωσει αυτος που χρωσταει. 

Δημοσ.

Δεν έχουν καμιά δουλειά οι υπόλοιποι ένοικοι, μόνο ο ιδιοκτήτης θίγεται που δεν εισπράττει τα κοινόχρηστα συνεπώς ο ίδιος θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρη την αγωγή. 

Δημοσ.

Καλησπερα σας Κ .Θουκυδίδη,  επειδή εχω άσχημη εμπειρία,  από την συχωρεμένη την μητέρα μου  (καλοπληρωτου κ αυτή χάχα )  γίνεται ,συνέλευση, συμφωνούν όλοι , υπογράφουν  πληρώνουν , για να  κινιθουν   οσο πιο γρήγορα οι νομικές ,διαδικασίες και  ο Κ δεν πλήρωνο  πληρώνει  με διαταγή πληρωμής  αλλά  κ οι υπόλοιποι  έτσι είναι , δυστιχως  .. για μένα ψάξτε  , κάποιων ποιο οικονομικό δικηγόρο  αυτό. Στή  δική μου περίπτωση  πρόλαβα, κ τα ξεχρέωσα  πριν, πάνε σε δικαστήριο , κ πλήρωσα κ το δικηγόρο.  

Δημοσ.
Στις 25/3/2025 στις 10:54 ΜΜ, nasdaq είπε

Τιμο καλησπερα. 
Αύριο  μεσημέρι θα σου καταθέσω άλλα 40. Έχω θέμα με τα χρήματα λόγω εξόδων που φορτώθηκα από εξωγενή κατάσταση. 
και τον άλλο μήνα πάλι ελπίζω να βάλω. 
Μην μεταφέρεις πόντους ακόμη. 
δεν τους χρειάζομαι άμεσα. 
αύριο μετά το μεσημέρι περίπου. 
θα σου στείλω  μήνυμα. 

ευχαριστώ

13 ώρες πριν, xsterg είπε

εαν δεν εχουν 240€ εκαστος που τους βγαινει τωρα πως θα πληρωσουν το ασανσερ που θα βγει σε λιγο και θα ειναι τουλαχιστον 500€ ανα διαμερισμα? το ξερουν οτι θα πληρωσουν και τα μελλοντικα φεσια του διαμερισματος αυτου η και αλλων που θα βρουν εδαφος και πατησουν πανω στην ατιμωρησια του ενος? πρεπει να κανεις συνελευση και να παρετε αποφαση να κινηθειτε νομικα τουλαχιστον με το 51% των ψηφων. αυτο που ειπες με το να βρεις τον εισαγγελεα το προσπερναω. μονο μεσω της σωστης νομικης οδου θα βρεις αποτελεσμα. το ξερω οτι και χρονοβορο ειναι αλλα και κοστοβορο. αλλα να ξερεις οτι λυσεις τζαμπε δεν υπαρχουν. ολοι τωρα πρεπει να πληρωσουν αυτα που τους αναλογουν και τα οποια θα τα πληρωσει αυτος που χρωσταει. 

Το να πληρώσουν το ασανσέρ είναι απαραίτητο διότι δεν θα μπορούν να ανεβαίνουν στους ορόφους για τα σπίτια τους ενώ το κόστος για την αγωγή το θεωρούν περιττό δεν τους νοιάζει και τόσο...

13 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Δεν έχουν καμιά δουλειά οι υπόλοιποι ένοικοι, μόνο ο ιδιοκτήτης θίγεται που δεν εισπράττει τα κοινόχρηστα συνεπώς ο ίδιος θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρη την αγωγή. 

Δεν είναι ένοικοι όλοι ιδιοκτήτες είναι όλα τα διαμερίσματα ιδιόκτητα είναι...

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Thukididis είπε

Δεν είναι ένοικοι όλοι ιδιοκτήτες είναι όλα τα διαμερίσματα ιδιόκτητα είναι...

Τότε αλλάζει το θέμα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Thukididis είπε

Ερώτηση δική μου . Μπορώ να παω να βρω τον Εισαγγελεα της τοπικής κοινωνιας εδω να του αναφερω το προβλημα και αυτος να τον καλεσει και να τον επιπληξει ή

Φιλε ισως οταν ειχαμε χουντα να μπορουσες να πας στη χωροφυλακη,τωρα δεν παιζει,εχουμε 2025

Δεδομενου οτι ο τυπος ειναι ιδιοκτητης και θα ευθυνεται με την περιουσια του για τα ποια χρεη, καντε μια προσπαθεια με ενα εξωδικο οπου θα τα λεει αυτα μπας και....

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη ειμαι και εγω διαχειριστης, σε τετοιες περιπτωσεις μην το αφηνεις να καθεται. Ερχεται γενικα ο κατηφορος για την ολη πολυκατοικια οταν χρωσταει καποιος και μπαινετε μεσα για πολυ καιρο. Στην διπλανη μου πολυκατοικια απο τοτε που δεν πληρωνανε δυο γεροντια που εχουν κατι υπογεια και αυτοι ειναι στην επαρχια, εχουνε μπει μεσα και δεν εχουν ουτε ασανσερ να πληρωσουν.Το καλο ειναι οτι σιγουρα θα δικαιωθεις και θα παρεις τα δικαστικα εξοδα πισω. Συνελευση αμεσα και ρωτα και αλλους δικηγορους για καλυτερη τιμη

Δημοσ.

Ενημερωσε τους οτι θα πληρωθουν και τα δικαστικα εξοδα οποτε δεν θα χασουν κατι τελικα. Τωρα αν αυτος οντως δεν εχει λεφτα τοτε κλαφτα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...