fitsoulas2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Δεν ηξερα πως οταν κανει αγωγη ο διαχειριστης, αυτη τη πληρωνουν ολοι οι ενοικοι! 1
haris_216 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Δεν ηξερα πως οταν κανει αγωγη ο διαχειριστης, αυτη τη πληρωνουν ολοι οι ενοικοι! Μα ο διαχειριστής δεν κάνει αγωγή για λογαριασμό του αλλά λειτουργεί σαν εκπρόσωπος όλων των ενοίκων (ιδιοκτητών και ενοικιαστών) και προσπαθεί να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Αυτός που δεν πληρώνει μοιραία θα αναλώσει το αποθεματικό (το οποίο υπάρχει για άλλους λόγους) και στο τέλος θα εκτροχιάσει τα οικονομικά του κτηρίου. Και φυσικά τη ζημιά θα την υποστούν όλοι. 1
mike15 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου αλλη περιπτωση..εαν πληρωνει αλλα λιγοτερα αποτι πρεπει και μενει ενα μικρο χρεος το οποιο ομως μαζευεται,εχουμε παλι δικαιωμα να κανουμε αγωγη η' εξωδικο?το λεω στην βαση οτι στο προηγουμενο δεν πληρωνε ενω τωρα πληρωνει αλλα λιγα.παροτι ηθικα ειναι κακοπληρωτης,νομικα εχει βαση για να του γινει εξωδικο και αγωγη που θα την κερδισουμε?
haris_216 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 1 ώρα πριν, mike15 είπε αλλη περιπτωση..εαν πληρωνει αλλα λιγοτερα αποτι πρεπει και μενει ενα μικρο χρεος το οποιο ομως μαζευεται,εχουμε παλι δικαιωμα να κανουμε αγωγη η' εξωδικο?το λεω στην βαση οτι στο προηγουμενο δεν πληρωνε ενω τωρα πληρωνει αλλα λιγα.παροτι ηθικα ειναι κακοπληρωτης,νομικα εχει βαση για να του γινει εξωδικο και αγωγη που θα την κερδισουμε? Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα, ως προς τα κοινόχρηστα, είναι το ίδιο. Δηλαδή σταδιακή ανάλωση του αποθεματικού και κάποια στιγμή "χρεωκοπία" της πολυκατοικίας. Προφανώς θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φτάσουμε εκεί αλλά η τελική κατάληξη παραμένει η ίδια. Τώρα ως προς το νομικό κομμάτι δεν ξέρω και ίσως (νομικός δεν είμαι) να είναι πιο δύσκολο από την μη πληρωμή. Καθώς η μερική εξόφληση δείχνει μία προσπάθεια κάποιος να είναι συνεπής αλλά ταυτόχρονα και μία αδυναμία. Οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να βγει απόφαση "πλήρωνε" ή να δείξει κατανόηση ως προς το ανθρώπινο στοιχείο το δικαστήριο (προφανώς για αυτά ερώτηση σε δικηγόρο)
mariosnik_ Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 2/6/2025 στις 6:10 ΜΜ, Thukididis είπε Καλησπέρα σε όλους μπαίνω κατευθείαν στο θέμα ειμαι διαχειριστης πολυκατοικιας η πολυκατοικια αποτελειται απο 8 διαμερισματα δυο σε καθε οροφο. Ενας ιδοκτητης διαμερισματος δεν μου πληρωνει κοινοχρηστα εχει να μου πληρωσει απο το 2022 και το συνολικο του χρεος εχει φτασει 3500€ . Μιλησα με δικηγόρο και μου ειπε να κανουμε αγωγη εναντίον του . Το κοστος της αγωγης είναι 1500€ Το προβλημα είναι το εξής : οι υπολοιποι ιδιοκτητες των διαμερισματων δεν συμφωνουν διοτι το κοστος είναι μεγαλο δεν εχουν χρηματα να διαθεσουν για να κανουμε αγωγη 1500/7= 214€ εκαστος Τα χρηματα είναι πολλα για τον καθεναν και το καταννοω. Υπάρχει κάποιος αλλος τροπος ετσι ωστε να τον επιπληξουμε μπας και μας δωσει αυτα που χρωσταει? επισης και αγωγη εαν κανουμε μεχρι να προσδιοριστει το δικαστηριο να γινει το δικαστηριο και να βγει η αποφαση θα περασει τουλαχιστον ενας χρόνος και τα χρεη του θα εχουν ξεπερασει τις 4000€. Ερώτηση δική μου . Μπορώ να παω να βρω τον Εισαγγελεα της τοπικής κοινωνιας εδω να του αναφερω το προβλημα και αυτος να τον καλεσει και να τον επιπληξει ή όχι θα χρειαστώ και εδω δικηγόρο? Παιδια βοηθείστε όσοι μπορειτε και ξερετε γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω βρισκομαι σε αδιεξοδο. Επίσης εχω και ενα αλλο θεμα γνωριζεται ότι η προθεσμια για τις αναβαθμίσεις στα ανσανσερ στις πολυκατοικιες λήγει νομιζω μεχρι τελος Ιουνιου αλλα λεφτα εκει αμα δεν μαζευτει το ποσο για την αναβαθμιση θα μας κοψουν και το ανσανσερ.... Σας ευχαριστω για το χρόνο σας!! Η απαντηση σας είναι πολυ σημαντικη... οσοι ξερετε φυσικα... Οταν δεν μπορείτε να πληρώσετε 150 ευρώ ανά διαμέρισμα για αγωγή, όπου τα δικαστικά θα τα διεκδικησετε πίσω με την αγωγή, τότε δεν έχει νόημα να σκέφτεστε για την αναβάθμιση των ασανσέρ. Χωρίς αγωγή δεν υπάρχει τίποτα. Αν δεν μπορέσετε να πληρώσετε το κόστος, θα μαζευτούν κι άλλα απλήρωτα κοινόχρηστα και μετά δεν θα συμμαζεύεται η κατάσταση. Η αναβάθμιση ενδεχομένως να σας βγει πολύ παραπάνω από 150 ανά διαμέρισμα και θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν ολοι και τις οφειλές αυτού που δεν πληρώνει. Στις 3/6/2025 στις 9:11 ΠΜ, Thukididis είπε Το να πληρώσουν το ασανσέρ είναι απαραίτητο διότι δεν θα μπορούν να ανεβαίνουν στους ορόφους για τα σπίτια τους ενώ το κόστος για την αγωγή το θεωρούν περιττό δεν τους νοιάζει και τόσο... Δεν είναι ένοικοι όλοι ιδιοκτήτες είναι όλα τα διαμερίσματα ιδιόκτητα είναι... Τοτε ας καθίσετε όλοι να πληρώσετε και τα φέσια του οφειλέτη. Δεν πρόκειται να κάνετε τίποτε άλλο. 3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Δεν ηξερα πως οταν κανει αγωγη ο διαχειριστης, αυτη τη πληρωνουν ολοι οι ενοικοι! Ό δικηγόρος από κάποιον πρέπει να πληρωθεί για να εκκινήσει την διαδικασία και να κάνει την δουλειά του. Προφανώς δεν θα τα πληρώσει όλα ο διαχειριστής, διαμοιραζεται το κόστος στους ενοίκους και μετά το διεκδικούν από τον οφειλέτη μαζί με τα υπόλοιπα. 2 ώρες πριν, mike15 είπε αλλη περιπτωση..εαν πληρωνει αλλα λιγοτερα αποτι πρεπει και μενει ενα μικρο χρεος το οποιο ομως μαζευεται,εχουμε παλι δικαιωμα να κανουμε αγωγη η' εξωδικο?το λεω στην βαση οτι στο προηγουμενο δεν πληρωνε ενω τωρα πληρωνει αλλα λιγα.παροτι ηθικα ειναι κακοπληρωτης,νομικα εχει βαση για να του γινει εξωδικο και αγωγη που θα την κερδισουμε? Φυσικά και μπορείς να κάνεις αγωγή άμα δεν τα πληρώνει όλα. Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι δυσκολότερες στην επίλυση τους από τον "δεν πληρώνω τίποτα". Συνήθως όταν αρνούνται μέρος των κοινοχρήστων, μπορεί να έχουν και δίκιο που δεν το πληρώνουν, είτε εφαρμόζεται λάθος το καταστατικό είτε συμβαίνει κάποια παρανομία στον υπολογισμό και την επιβάρυνση, γενικά είναι μια πιο συνθέτη περίπτωση από τους κλασσικούς αρνητές του δεν πληρώνω τίποτα και σας γράφω στα τέτοια μου. Επεξ/σία 6 Ιουνίου από mariosnik_
stel106 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου φημες λενε οτι υπαρχει μια πολυκατοικια χωρις εναν περιεργο μεσα προσωπικα θα ρωτουσα και καποιον αλλον δικηγορο ισως μου φανηκε αρκετα υψηλη η αμοιβη του.. διοτι μπορει και ο κακοπληρωτης να μην φτασει στο τελικο σημειο(δικαστηριο) και να συμμορφωθει εστω και με την εκκινηση της αγωγης 1 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Ό δικηγόρος από κάποιον πρέπει να πληρωθεί για να εκκινήσει την διαδικασία και να κάνει την δουλειά του. Προφανώς δεν θα τα πληρώσει όλα ο διαχειριστής, διαμοιραζεται το κόστος στους ενοίκους και μετά το διεκδικούν από τον οφειλέτη μαζί με τα υπόλοιπα. Eιχα την εντυπωση οτι τα δικαστικα εξοδα τα αναλαμβανει ο διαχειριστης, ο οποιος και θα παρει το χρημα εαν τελικα κερδισει. Διοτι ασχετως του κακοπληρωτη, τα εξοδα τρεχουν και πληρωνονται κανονικα. Η υποθεση μπορει να τραβηξει χρονια. Και αν οι ενοικοι δε θελουν ολοι να συνεισφερουν τι γινεται? 9 ώρες πριν, haris_216 είπε Αυτός που δεν πληρώνει μοιραία θα αναλώσει το αποθεματικό (το οποίο υπάρχει για άλλους λόγους) και στο τέλος θα εκτροχιάσει τα οικονομικά του κτηρίου. Και φυσικά τη ζημιά θα την υποστούν όλοι. Πως θα την υποστουν δηλαδη? Θα κοπουν οι κοινοχρηστες λειτουργιες?
mariosnik_ Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Eιχα την εντυπωση οτι τα δικαστικα εξοδα τα αναλαμβανει ο διαχειριστης, ο οποιος και θα παρει το χρημα εαν τελικα κερδισει. Διοτι ασχετως του κακοπληρωτη, τα εξοδα τρεχουν και πληρωνονται κανονικα. Η υποθεση μπορει να τραβηξει χρονια. Και αν οι ενοικοι δε θελουν ολοι να συνεισφερουν τι γινεται? Πως θα την υποστουν δηλαδη? Θα κοπουν οι κοινοχρηστες λειτουργιες? Αν δεν θέλουν όλοι να συνεισφέρουν, δεν γίνεται η αγωγή και απλά θα πληρώνουν τις οφειλές του άλλου η θα βαρεσει κανόνι η πολυκατοικια. Θεωρητικά μπορεί και ο ίδιος ο διαχειριστής να πληρώσει μόνος του εφόσον υπάρχει απόφαση ΓΣ και τον έχει εξουσιοδότηση η πολυκατοικία για να πληρώσει αυτός και μετά να τα παρει πίσω αυτός, αλλά πρακτικά κανένας διαχειριστής δε θα κάτσει να επιβαρυνθεί μόνος του τέτοιο κόστος ακόμα κι αν είναι να τα πάρει πίσω μετά. Όσο για το άλλο ερώτημα. Ναι ακριβώς. Ο μάρτυρας που θα έρθει να κάνει μια δουλειά, η εταιρεία κοινοχρήστων, οι καθαριστριες, το ρεύμα και το νερό. Θέλουν ολική εξόφληση της κάθε αμοιβής τους αλλιώς δεν παρέχουν υπηρεσίες. Οπότε, άμα κάποιος ή κάποιοι δεν πληρώνουν, θα ξοδεύεται συνέχεια το αποθεματικό μεχρι να μηδενιστεί και μετά καληνύχτα σας. Η θα πληρώνουν οι υπόλοιποι άμεσα την οφειλή του κακοπληρωτη για να λειτουργήσει η πολυκατοικία. Επεξ/σία 7 Ιουνίου από mariosnik_
haris_216 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 5 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Πως θα την υποστουν δηλαδη? Θα κοπουν οι κοινοχρηστες λειτουργιες? Φυσικά, τι άλλο; Αν δεν μπορείς να πληρώσεις το κοινόχρηστο νερό/ρεύμα, το συνεργείο καθαρισμού, τη συντήρηση του ασανσέρ απλά κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Βέβαια όχι αμέσως. Πρώτα ενδεχομένως να υπάρξει μία ανοχή/"κατανόηση" κάποιων μηνών που φυσικά θα κάνει το ποσό να μαζευτεί. Και άντε μετά να το εξοφλήσεις μαζί με τα τρέχοντα έξοδα
mike15 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Αν δεν θέλουν όλοι να συνεισφέρουν, δεν γίνεται η αγωγή και απλά θα πληρώνουν τις οφειλές του άλλου η θα βαρεσει κανόνι η πολυκατοικια. Θεωρητικά μπορεί και ο ίδιος ο διαχειριστής να πληρώσει μόνος του εφόσον υπάρχει απόφαση ΓΣ και τον έχει εξουσιοδότηση η πολυκατοικία για να πληρώσει αυτός και μετά να τα παρει πίσω αυτός, αλλά πρακτικά κανένας διαχειριστής δε θα κάτσει να επιβαρυνθεί μόνος του τέτοιο κόστος ακόμα κι αν είναι να τα πάρει πίσω μετά. Όσο για το άλλο ερώτημα. Ναι ακριβώς. Ο μάρτυρας που θα έρθει να κάνει μια δουλειά, η εταιρεία κοινοχρήστων, οι καθαριστριες, το ρεύμα και το νερό. Θέλουν ολική εξόφληση της κάθε αμοιβής τους αλλιώς δεν παρέχουν υπηρεσίες. Οπότε, άμα κάποιος ή κάποιοι δεν πληρώνουν, θα ξοδεύεται συνέχεια το αποθεματικό μεχρι να μηδενιστεί και μετά καληνύχτα σας. Η θα πληρώνουν οι υπόλοιποι άμεσα την οφειλή του κακοπληρωτη για να λειτουργήσει η πολυκατοικία. αρα εαν οι υολοιποι κανουν την αγωγη και πληρωσουν τα 100 ευρω ,αυτα οταν δικαιωθουν ,θα τα παρουν πισω απο τον οφειλετη? 12 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι δυσκολότερες στην επίλυση τους από τον "δεν πληρώνω τίποτα". Συνήθως όταν αρνούνται μέρος των κοινοχρήστων, μπορεί να έχουν και δίκιο που δεν το πληρώνουν, είτε εφαρμόζεται λάθος το καταστατικό είτε συμβαίνει κάποια παρανομία στον υπολογισμό και την επιβάρυνση, γενικά είναι μια πιο συνθέτη περίπτωση από τους κλασσικούς αρνητές του δεν πληρώνω τίποτα και σας γράφω στα τέτοια μου. αυτο συμβαινει.ο διαχειριστης δεν ειναι εκλεγμενος,βασικα δεν ειναι διαχειριστης απλα εχει αναλαβει την ευθυνη εκδοσης επειδη ηθελε εκεινος να το κανει.δεν δινει αποδειξη,δεν ζηταει και κανεις γιατι γνωριζομασταν χρονια .φυσικα κανουμε ελεγχο εαν υπολογιζονται σωστα τα κοινοχρηστα. βασικα αυτος που δεν πληρωνει δεν το κανει γιαυτο,απλα διαφωνει γιατι παραβιαζεται το καταστατικο της οικοδομης ,το οποιο ειναι απο συμβολαιογραφο επισημα,ως προς την χρηση παρκινγκ και κοινοχρηστων χωρων και αντιδρα ετσι.η' οταν βαζουν πραγματα σε μερη κοινοχρηστου χωρου ενοικοι που εχουν χωρους να τα βαλουν,απλα ειναι παραξενοι. δλδ. λεει,εφοσον με κλεινετε στο παρκινγκ παρανομα η' κλεινετε χωρους κοινοχρηστους με δικα σας αποθηκευμενα πραγματα ,παρανομα συμφωνα με το καταστατικο,δεν πληρωνω.μετα αφου επιστρεφουμε στην κανονικοτητα πληρωνει αλλα οχι ολα ωστε να εχει μοχλο πιεσης σε περιπτωση που ξαναγινει και δυστυχως ξαναγινεται και ξανα αυτος δεν πληρωνει.εχει δικιο ως προς την παραβιαση του καταστατικου αλλα επιβαρυνει τους αλλους με την πληρωμη. φυσικα οπως ειπα εχει πει οτι εαν του γινει αγωγη,θα προφασιστει την μη αποδειξη και μη εκλογη απο συνελευση "διαχειριστη" κ.λ.π. που και εκει εχει δικιο. μπερδεμα,κωλοπολυκατοικιες.φυσικα ολα αυτα αρχισαν απο την στιγμη που καποιοι ιδιοκτητες εφυγαν και νοικιαζουν τα σπιτια.δεν ειναι ολοι οι ενοικοι ετσι,συνηθως ειναι σωστοι αλλα..
gizaxgiza Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Πριν μερικά χρόνια που νοίκιαζα ένα διαμέρισμα, ο διαχειριστής με το που μετακόμισα μέσα μου ζήτησε να πληρώσω αποθεματικό, κάτι που αρνήθηκα και αργότερα ζήτησε να πληρώσω έξοδα δικηγόρου για να πάνε δικαστικός έναν ιδιοκτήτη διαμερίσματος αλλά και πάλι αρνήθηκα γιατί ήμουν ενοικιαστής, όχι ιδιοκτήτης. Ο διαχειριστής μιλούσε πάντα άσχημα για το άτομο που πήγαν δικαστικός και έλεγε ότι δεν θέλει να πληρώσει κοινόχρηστα. Τελικά έμαθα πως στο δικαστήριο δικαιώθηκε ο ιδιοκτήτης και όχι ο διαχειριστής. Γιατί? γιατί ο διαχειριστής έκοβε αποδείξεις από δικό του μπλοκάκι ότι έδωσε τάδε ποσό στον τάδε μάστορα για επιλεκτικές εργασίες στην πολυκατοικία, χωρίς υπογραφές, σφραγίδες, αφμ πάνω στην απόδειξη. Παρότι που ο ιδιοκτήτης που πηγαν δικαστικός για απλήρωτα κοινόχρηστα είχε απάντηση με εξώδικο στην πολυκατοικία, ο διαχειριστής δεν ενημέρωσε κανέναν από τους άλλους ιδιοκτήτες για το εξώδικο. Τελικά ο ιδιοκτήτης που κυνηγούσαν είχε αναφέρει ότι δέχεται να πληρώσει μόνο ότι χρέωση συνοδεύετε από νόμιμη απόδειξη κάτι που προφανώς ο διαχειριστής ήθελε να κρύψει τις μαϊμού αποδείξεις που έκοβε από μπλοκάκι. Η ζημιά από την κακοδιαχείριση απ'οτι μου είχαν πει ήταν πάνω από 4000 ευρώ. Επίσης χρέωναν ασανσέρ το ισόγειο, κάτι που ήταν αντίθετο με το καταστατικό της πολυκατοικίας. Καμία αποθήκη του ισογείου δεν έπρεπε να πληρώνει ασανσέρ.
mariosnik_ Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, mike15 είπε αρα εαν οι υολοιποι κανουν την αγωγη και πληρωσουν τα 100 ευρω ,αυτα οταν δικαιωθουν ,θα τα παρουν πισω απο τον οφειλετη? αυτο συμβαινει.ο διαχειριστης δεν ειναι εκλεγμενος,βασικα δεν ειναι διαχειριστης απλα εχει αναλαβει την ευθυνη εκδοσης επειδη ηθελε εκεινος να το κανει.δεν δινει αποδειξη,δεν ζηταει και κανεις γιατι γνωριζομασταν χρονια .φυσικα κανουμε ελεγχο εαν υπολογιζονται σωστα τα κοινοχρηστα. βασικα αυτος που δεν πληρωνει δεν το κανει γιαυτο,απλα διαφωνει γιατι παραβιαζεται το καταστατικο της οικοδομης ,το οποιο ειναι απο συμβολαιογραφο επισημα,ως προς την χρηση παρκινγκ και κοινοχρηστων χωρων και αντιδρα ετσι.η' οταν βαζουν πραγματα σε μερη κοινοχρηστου χωρου ενοικοι που εχουν χωρους να τα βαλουν,απλα ειναι παραξενοι. δλδ. λεει,εφοσον με κλεινετε στο παρκινγκ παρανομα η' κλεινετε χωρους κοινοχρηστους με δικα σας αποθηκευμενα πραγματα ,παρανομα συμφωνα με το καταστατικο,δεν πληρωνω.μετα αφου επιστρεφουμε στην κανονικοτητα πληρωνει αλλα οχι ολα ωστε να εχει μοχλο πιεσης σε περιπτωση που ξαναγινει και δυστυχως ξαναγινεται και ξανα αυτος δεν πληρωνει.εχει δικιο ως προς την παραβιαση του καταστατικου αλλα επιβαρυνει τους αλλους με την πληρωμη. φυσικα οπως ειπα εχει πει οτι εαν του γινει αγωγη,θα προφασιστει την μη αποδειξη και μη εκλογη απο συνελευση "διαχειριστη" κ.λ.π. που και εκει εχει δικιο. μπερδεμα,κωλοπολυκατοικιες.φυσικα ολα αυτα αρχισαν απο την στιγμη που καποιοι ιδιοκτητες εφυγαν και νοικιαζουν τα σπιτια.δεν ειναι ολοι οι ενοικοι ετσι,συνηθως ειναι σωστοι αλλα.. 1. Ναι μαζί με τα οφειλόμενα θα πάρουν και τα δικηγορικα / δικαστικά. Κι άμα δεν έχει να πληρώσει γίνεται κατάσχεση ακινήτου. 2. Αυτές οι περιπτωσεις που λες πχ μου κλείνετε με πράγματα τον χώρο και ο άλλος παρανομεί εκεί άρα και εγώ δεν πληρώνω. Δεν έχουν καμία τύχη στο δικαστήριο. Παρα ταύτα, για άλλες περιπτώσεις πχ μη έκδοση αποδείξεων από τον διαχειριστή, λάθος εφαρμογή συντελεστών και χιλιοστών σε σχέση με το καταστατικό για την κατανομή και τον υπολογισμό των κοινοχρήστων, φυσικά και δεν πληρώνεις και κερδίζεις και το δικαστήριο άνετα άμα σου κάνουν. 1 ώρα πριν, gizaxgiza είπε Πριν μερικά χρόνια που νοίκιαζα ένα διαμέρισμα, ο διαχειριστής με το που μετακόμισα μέσα μου ζήτησε να πληρώσω αποθεματικό, κάτι που αρνήθηκα και αργότερα ζήτησε να πληρώσω έξοδα δικηγόρου για να πάνε δικαστικός έναν ιδιοκτήτη διαμερίσματος αλλά και πάλι αρνήθηκα γιατί ήμουν ενοικιαστής, όχι ιδιοκτήτης. Ο διαχειριστής μιλούσε πάντα άσχημα για το άτομο που πήγαν δικαστικός και έλεγε ότι δεν θέλει να πληρώσει κοινόχρηστα. Τελικά έμαθα πως στο δικαστήριο δικαιώθηκε ο ιδιοκτήτης και όχι ο διαχειριστής. Γιατί? γιατί ο διαχειριστής έκοβε αποδείξεις από δικό του μπλοκάκι ότι έδωσε τάδε ποσό στον τάδε μάστορα για επιλεκτικές εργασίες στην πολυκατοικία, χωρίς υπογραφές, σφραγίδες, αφμ πάνω στην απόδειξη. Παρότι που ο ιδιοκτήτης που πηγαν δικαστικός για απλήρωτα κοινόχρηστα είχε απάντηση με εξώδικο στην πολυκατοικία, ο διαχειριστής δεν ενημέρωσε κανέναν από τους άλλους ιδιοκτήτες για το εξώδικο. Τελικά ο ιδιοκτήτης που κυνηγούσαν είχε αναφέρει ότι δέχεται να πληρώσει μόνο ότι χρέωση συνοδεύετε από νόμιμη απόδειξη κάτι που προφανώς ο διαχειριστής ήθελε να κρύψει τις μαϊμού αποδείξεις που έκοβε από μπλοκάκι. Η ζημιά από την κακοδιαχείριση απ'οτι μου είχαν πει ήταν πάνω από 4000 ευρώ. Επίσης χρέωναν ασανσέρ το ισόγειο, κάτι που ήταν αντίθετο με το καταστατικό της πολυκατοικίας. Καμία αποθήκη του ισογείου δεν έπρεπε να πληρώνει ασανσέρ. Το αποθεματικό αφορά τον ιδιοκτήτη και όχι τον ενοικιαστή. Τα ισόγεια ακόμα και τα υπόγεια πληρώνουν για ασανσερ, αλλα μόνο άμα είναι διαμερίσματα. Άμα είναι αποθήκες δεν πληρώνουν ασανσέρ. Γενικά οι αποθήκες γλιτώνουν από πολλά. Πχ σε αποθήκη που την έχει κάποιος ιδιοκτήτης εδώ στην πολυκατοικία της θείας, αλλά δεν κατέχει κάποιο άλλο διαμέρισμα εκεί, μόνο την αποθήκη έχει, δεν ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει ούτε θέρμανση, ούτε για την ανακαίνιση στην προσοψη. Επεξ/σία 7 Ιουνίου από mariosnik_
mike15 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε 1. Ναι μαζί με τα οφειλόμενα θα πάρουν και τα δικηγορικα / δικαστικά. Κι άμα δεν έχει να πληρώσει γίνεται κατάσχεση ακινήτου. 2. Αυτές οι περιπτωσεις που λες πχ μου κλείνετε με πράγματα τον χώρο και ο άλλος παρανομεί εκεί άρα και εγώ δεν πληρώνω. Δεν έχουν καμία τύχη στο δικαστήριο. Παρα ταύτα, για άλλες περιπτώσεις πχ μη έκδοση αποδείξεων από τον διαχειριστή, λάθος εφαρμογή συντελεστών και χιλιοστών σε σχέση με το καταστατικό για την κατανομή και τον υπολογισμό των κοινοχρήστων, φυσικά και δεν πληρώνεις και κερδίζεις και το δικαστήριο άνετα άμα σου κάνουν. το 2. ελεγε οτι οι κοινοχρηστοι χωροι πληρωνονται απο ολους αλλα για να γινεται σωστη χρηση και κοινη απο ολους,οχι αποκλειστικη απο εναν,ο οποιος ετσι αποκλειει τους αλλους..αυτο προεκυπτε απο γραπτη ανακοινωση που εβαλε σε κοινη θεα.οχι οτι δεν ειχε δικιο ως προς το σκεπτικο.σωστο ειναι.πληρωνω εναν κοινοχρηστο χωρο στον οποιο δεν εχω προσβαση,αρα αφου δεν εχω προσβαση ,δεν τον πληρωνω.απλα νομικα δεν στεκει, ισως νομικα να ειχε νοημα εαν γινοταν απο ολους σαν αντιδραση .αλλα οταν γινεται μονο απο εναν ,επιβαρυνει τους αλλους και χανει το δικιο του,σωστα?
mariosnik_ Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, mike15 είπε το 2. ελεγε οτι οι κοινοχρηστοι χωροι πληρωνονται απο ολους αλλα για να γινεται σωστη χρηση και κοινη απο ολους,οχι αποκλειστικη απο εναν,ο οποιος ετσι αποκλειει τους αλλους..αυτο προεκυπτε απο γραπτη ανακοινωση που εβαλε σε κοινη θεα.οχι οτι δεν ειχε δικιο ως προς το σκεπτικο.σωστο ειναι.πληρωνω εναν κοινοχρηστο χωρο στον οποιο δεν εχω προσβαση,αρα αφου δεν εχω προσβαση ,δεν τον πληρωνω.απλα νομικα δεν στεκει, ισως νομικα να ειχε νοημα εαν γινοταν απο ολους σαν αντιδραση .αλλα οταν γινεται μονο απο εναν ,επιβαρυνει τους αλλους και χανει το δικιο του,σωστα? Δεν έχει σχέση το κόστος των κοινοχρήστων με το αν κάποιοι ένοικοι παρατυπως εχουν κλείσει κοινοχρηστους χώρους με πράγματα. Πάλι το ίδιο ρεύμα, νερό, ασανσέρ, θέρμανση θα δίνετε. Δεν υπάρχει δεν πληρώνω σε αυτό το θέμα, ας κινηθεί νομικά σε όσους κλείνουν τους χώρους.
mike15 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 24 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δεν έχει σχέση το κόστος των κοινοχρήστων με το αν κάποιοι ένοικοι παρατυπως εχουν κλείσει κοινοχρηστους χώρους με πράγματα. Πάλι το ίδιο ρεύμα, νερό, ασανσέρ, θέρμανση θα δίνετε. Δεν υπάρχει δεν πληρώνω σε αυτό το θέμα, ας κινηθεί νομικά σε όσους κλείνουν τους χώρους. το αστειο ειναι οτι αυτο του το προτεινε η δικηγορος του ,που τυχαινει να την γνωριζει συγγενης μου.αρα κατι παιζει και νομικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα