Προς το περιεχόμενο

Android Multimedia Digital IQ vs LM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω ένα multimedia και είχα προσανατολιστεί προς Digital IQ. Μου το θάψανε όμως και μου πρότειναν τα LM σαν σαφώς ανώτερα. Στα LM με προβληματίζει έντονα το ότι η σύνδεση με τα κινητά είναι μέσω Zlink και όχι native.. Έχει κανείς εμπειρία σε αυτά τα συστήματα;

Δημοσ.

Όταν είχα ασχοληθεί για να αλλάξω στο αμάξι μου, τα είχα κοιτάξει λίγο. Υπερτιμημένα κινεζιες είναι. Κατέληξα και πήρα από AliExpress ένα android auto (και αντίστοιχο carplay) σύστημα με κάμερα οπισθοπορειας στο 1/3 της τιμής. 

Δες και από εκεί να πάρεις ιδέες και να δεις τιμές. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, minim3 είπε

Όταν είχα ασχοληθεί για να αλλάξω στο αμάξι μου, τα είχα κοιτάξει λίγο. Υπερτιμημένα κινεζιες είναι. Κατέληξα και πήρα από AliExpress ένα android auto (και αντίστοιχο carplay) σύστημα με κάμερα οπισθοπορειας στο 1/3 της τιμής. 

Δες και από εκεί να πάρεις ιδέες και να δεις τιμές. 

Δυστυχώς δεν έχει ιδιαίτερες επιλογές που να γίνεται αποστολή από ΕΕ... Και αν πάνε τελωνείο υποθέτω ότι πλησιάζουν αρκετά τις τιμές που υπάρχουν στην Ελλάδα... Και εδώ αν το εγκαταστήσει αυτό που μου το πουλήσει σε περίπτωση προβλήματος θα κληθεί να το φτιάξει πάνω στο αμάξι...

Δημοσ.
On 02/06/2025 at 22:13, eleos111 said:

Σκέφτομαι να πάρω ένα multimedia και είχα προσανατολιστεί προς Digital IQ. Μου το θάψανε όμως και μου πρότειναν τα LM σαν σαφώς ανώτερα. Στα LM με προβληματίζει έντονα το ότι η σύνδεση με τα κινητά είναι μέσω Zlink και όχι native.. Έχει κανείς εμπειρία σε αυτά τα συστήματα;

Επειδή κι εγώ είμαι σε παρόμοια φάση και σχεδόν έχω καταλήξει σε digital IQ.. γιατί σου το θάψανε?

π.χ. αυτό: https://digitaliq.gr/product/digital-iq-bxf-7906_cpaa-9-din-multimedia-tablet-1din/ πόσο χάλια θα είναι;

Επίσης έχει και licenced carplay, όχι zlink

Δημοσ.
6 ώρες πριν, greg4 είπε

Επειδή κι εγώ είμαι σε παρόμοια φάση και σχεδόν έχω καταλήξει σε digital IQ.. γιατί σου το θάψανε?

π.χ. αυτό: https://digitaliq.gr/product/digital-iq-bxf-7906_cpaa-9-din-multimedia-tablet-1din/ πόσο χάλια θα είναι;

Επίσης έχει και licenced carplay, όχι zlink

Ότι δεν είναι αξιόπιστα και είχε προβλήματα όταν τα τοποθετούσε... Και ότι με τα LM ησύχασε.. Μπορεί να έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους... Το έχω δει και εγώ αυτό με το Zlink, βέβαια το έχουν πολλά αυτό το σύστημα, ακόμα και επώνυμα...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, eleos111 είπε

Ότι δεν είναι αξιόπιστα και είχε προβλήματα όταν τα τοποθετούσε... Και ότι με τα LM ησύχασε.. Μπορεί να έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους... Το έχω δει και εγώ αυτό με το Zlink, βέβαια το έχουν πολλά αυτό το σύστημα, ακόμα και επώνυμα...

Παρόμοιο είναι και αυτό που είχα βρει και εγώ από DIGITAL IQ.. και με προβλημάτισε πολύ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, eleos111 είπε

Δυστυχώς δεν έχει ιδιαίτερες επιλογές που να γίνεται αποστολή από ΕΕ... Και αν πάνε τελωνείο υποθέτω ότι πλησιάζουν αρκετά τις τιμές που υπάρχουν στην Ελλάδα... Και εδώ αν το εγκαταστήσει αυτό που μου το πουλήσει σε περίπτωση προβλήματος θα κληθεί να το φτιάξει πάνω στο αμάξι...

Όταν παραγγέλνεις σου λέει τι περνάει τελωνείο και τι όχι. Εννοείται το παραγγέλνεις χωρίς τελωνεία, έρχεται πρώτα σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και μετά θα προωθηθεί Ελλάδα. Αν το έχεις και λίγο με τα ηλεκτρολογικά μπορείς να το βάλεις μόνος σου. Αλλιώς παίρνεις προσφορά από ηλεκτρολόγο. Η εγκατάσταση δεν μου πήρε πολλά. Το παιδεμα ήταν να περαστεί το καλώδιο για την κάμερα οπισθοπορειας. 

Το μόνο θέμα είναι ότι η εγγύηση είναι λίγο άκυρη, αλλά άμα παίζει συνήθως δεν έχεις θέμα. 

Φυσικα μπορείς να πάρεις από Ελλάδα με το ανάλογο κόστος και ίσως μια καλύτερη εγγύηση/υποστήριξη. 

Καλή τύχη. 

Επεξ/σία από minim3
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, minim3 είπε

Όταν παραγγέλνεις σου λέει τι περνάει τελωνείο και τι όχι. Εννοείται το παραγγέλνεις χωρίς τελωνεία, έρχεται πρώτα σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και μετά θα προωθηθεί Ελλάδα. Αν το έχεις και λίγο με τα ηλεκτρολογικά μπορείς να το βάλεις μόνος σου. Αλλιώς παίρνεις προσφορά από ηλεκτρολόγο. Η εγκατάσταση δεν μου πήρε πολλά. Το παιδεμα ήταν να περαστεί το καλώδιο για την κάμερα οπισθοπορειας. 

Το μόνο θέμα είναι ότι η εγγύηση είναι λίγο άκυρη, αλλά άμα παίζει συνήθως δεν έχεις θέμα. 

Φυσικα μπορείς να πάρεις από Ελλάδα με το ανάλογο κόστος και ίσως μια καλύτερη εγγύηση/υποστήριξη. 

Καλή τύχη. 

Οκ, ευχαριστώ.. Η διαφορά σε αυτό που κοιτάω είναι 260 από aliexpress και 330 εδώ. Και έχω προσπαθησει με διάφορους τρόπους να επικοινωνήσω για να ρωτήσω κάτι δύο καταστήματα στο aliexpress χωρίς επιτυχία! Και με τρομάζει αν έχει πρόβλημα πως θα επικοινωνήσω, αφού δεν μπορώ πριν την αγορά...

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω αγοράσει από Ελλάδα, ένα είχα πάρει από το Ali παλιότερα. Είχε πρόβλημα στο Bluetooth module με αποτέλεσμα μια να παίζει και μια να μην παίζει. Ο Κινέζος απάντησε, αλλά για να το φτιάξει έπρεπε να το στείλω πίσω... Δέχτηκε να μου στείλει μόνο το module με μια μικρή χρέωση ( 10 ευρώ ) αλλά θα έπρεπε να βρω κάποιον εδώ να το αλλάξει. Τελικά πούλησα το αυτοκίνητο :) χωρίς την οθόνη και μου ξέμεινε στην αποθήκη. 

Προτείνω αγορά από εδώ γιατί λογικά σε ένα τέτοιο πρόβλημα θα το κάλυπταν σχετικά εύκολα, ειδικά αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το αυτοκίνητο καιρό. Ωστόσο είναι 100-150 ευρώ ποιο ακριβοί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...