Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Μιλάμε σοβαρά; Σου στέλνει το ΠΑ στο προσωπικό σου email που δήλωσες στην ΑΑΔΕ κρυφό; Πλάκα κάνετε; Ας σοβαρευτούμε καλύτερα!

Κι αν ολοκληρώσατε την διαδικασία, θα βλέπατε το μήνυμα κατά την ολοκλήρωση που λέει ξεκάθαρα πως "Ο ΠΑ σας έχει αποσταλεί στο email που δηλώσατε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας". Μην λέμε χαζομάρες για encryption και πράσιν' άλογα... 

--- Edit ---

Για να μην τσαμπουνάτε ότι να ναι. Τους έστειλα αίτημα για βοήθεια και απάντησαν πως είναι πρόβλημα που θα λυθεί άμεσα και θα μου τον στείλουν ξανά εκ νέου.

Ψιτ, δεν το σώζεις και μην επιμένεις... Δεν θα ξαναγραφτούν οι κανόνες ασφαλείας επειδή δεν θέλετε να το καταλάβετε! Το email έρχεται σαν μια απλή επιβεβαίωση οτι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης του ΠΑ, όπως έρχονται και τα emails από διάφορες υπηρεσίες όταν αλλάζεις τον κωδικό σου. Αν αυτόματα λάβεις τον ΠΑ σου στο email σου, τότε είναι που θα πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς για την ασφάλεια της υποδομής. Προφανώς και σε τεχνικό επίπεδο μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και να το στέλνουν κανονικά ολόκληρο, απλά ΔΕΝ θα είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο αριθμός σου είναι ανά πάσα στιγμή ορατός όταν συνδέεσαι στην online υπηρεσία με τα στοιχεία σου και όταν ολοκλήρωσες τη διαδικασία είχες επιλογή να αποθηκεύσεις το PDF ή να εκτυπώσεις όλες τις σχετικές πληροφορίες. 

Χαλαρώστε, πιείτε καφέ και πάμε παρακάτω! :)

• Like 20
Δημοσ.
25 minutes ago, billdanos said:

Καταλαβαίνετε πως ΕΤΣΙ έπρεπε να σας το στείλει στο email ε? Αν ερχόταν φάτσα κάρτα θα σήμαινε πως δεν υπάρχει κανένα encryption κλπ...

Δίκιο έχεις αλλά αυτο κάνει το email τελείως άχρηστο, θα μπορούσαν να γράφουν απλά οτι η διαδικασία ολοκληρώθηκε και να μπείς στο portal για να να δείς τον αριθμό σου αν θές. Όπως το γράφουν θα μπερδέψουν αρκετό κόσμο που δεν είναι εξοικειωμένος.

• Haha 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sablj είπε

Μόνο εγώ έβαλα random γράμματα ? 

Καλα και γω οτι να ναι εβαλε απλα εβαλα 3 ιδια 😁σαν να λεμε ΩΩΩ + μετα ειναι ο ιδιος αριθμος που ειχα ΑΦΜ οποτε θα το θυμαμαι ευκολα

Να ανησυχω που δεν εχω λαβει το εμαιλ παρολαυτα?

Δημοσ.
1 minute ago, billdanos said:

Ψιτ, δεν το σώζεις και μην επιμένεις... Δεν θα ξαναγραφτούν οι κανόνες ασφαλείας επειδή δεν θέλετε να το καταλάβετε! Το email έρχεται σαν μια απλή επιβεβαίωση οτι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης του ΠΑ, όπως έρχονται και τα emails από διάφορες υπηρεσίες όταν αλλάζεις τον κωδικό σου. Αν αυτόματα λάβεις τον ΠΑ σου στο email σου, τότε είναι που θα πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς για την ασφάλεια της υποδομής. Προφανώς και σε τεχνικό επίπεδο μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και να το στέλνουν κανονικά ολόκληρο, απλά ΔΕΝ θα είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο αριθμός σου είναι ανά πάσα στιγμή ορατός όταν συνδέεσαι στην online υπηρεσία με τα στοιχεία σου και όταν ολοκλήρωσες τη διαδικασία είχες επιλογή να αποθηκεύσεις το PDF ή να εκτυπώσεις όλες τις σχετικές πληροφορίες. 

Χαλαρώστε, πιείτε καφέ και πάμε παρακάτω! :)

Κοίτα που επιμένει κι όλας. Εδώ μου απάντησαν αυτοί πως θα μου αποσταλεί ξανά κανονικά κι εσύ το συνεχίζεις. Τα λόγια περισσεύουν.

• Confused 7
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Κοίτα που επιμένει κι όλας. Εδώ μου απάντησαν αυτοί πως θα μου αποσταλεί ξανά κανονικά κι εσύ το συνεχίζεις. Τα λόγια περισσεύουν.

Παντως και εμενα δεν μου βγαζει λογικη να σου στελνουν τον ΠΑ στο εμαιλ. Νομιζω οτι το εμαιλ ειναι απλα επιβεβαιωση οτι δημιουργηθηκε ο αριθμος.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Σου απάντησαν όπως απαντούν οι "τεχνικοί" στα τηλεφωνικά κέντρα. 😛 

Μην περιμένεις το email, μπροστά σου τον έχεις τον ΠΑ σου! 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, billdanos said:

Μου απάντησαν ξανά. Είχες δίκιο τελικά. Δεν πρόκειτε ν΄ακολουθήσει τίποτ' άλλο. Αυτό ήταν.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 2
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Κι εγώ δεν είχα θέμα. Το μόνο μου παράπονο είναι όταν έβαλα "ΑΕ", το 3ο γράμμα δεν ήταν Κ :P

Γ@μησετ@ μια απο τα ιδια  αλλά εβαλα 21 τα 2 πρώτα ψηφια και το τριτο μου βγηκε Κ  :P

Επεξ/σία από dream21
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, spectaculator είπε

Μου απάντησαν ξανά. Είχες δίκιο τελικά. Δεν πρόκειτε ν΄ακολουθήσει τίποτ' άλλο. Αυτό ήταν.

Μα βρε συ, δες το τελείως τεχνικά!

Θα μπορούσε προφανώς να σου έρθει κανονικά ολόκληρος ο αριθμός στο email. Αυτό όμως θα σήμαινε πως δεν θα υπήρχε καμία προστασία μιας και όλα θα ερχόταν σαν απλό κείμενο χωρίς καμία κρυπτογράφηση κλπ και αν κάποιος είχε τις γνώσεις, θα μπορούσε εύκολα να συγκεντρώσει τους Προσωπικούς Αριθμούς χιλιάδων ανθρώπων!

Θα μου πεις "οκ δεν είναι και απόρρητος ο ΠΑ όπως ένας κωδικός" αλλά και πάλι δεν υπάρχει λόγος όλα αυτά να κυκλοφορούν χύμα σαν απλά αρχεία κειμένου. 

• Like 3
Δημοσ.
7 minutes ago, billdanos said:

εμένα  χχχχχχχχχχχ69 είχε το email....μάλλον  το έφτιαξαν

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε

Ρε σεις συνεχιζω να μην εχω λαβει το μειλ παρολαυτα.

Σε μένα ήρθε 20 λεπτά μετά περίπου! Θα το βρεις και στα εισερχόμενα μηνύματα πάντως μέσα στη σελίδα του myinfo. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...