papoys1 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Μου κάηκε το τρίτο stop με τα λεντάκια από την πόρτα πορτμπαγκαζ στο opel. Δεν θα ασχολιόμουν γιατί τα δύο stop ανάβουν κανονικά αλλά αν καεί λαμπάκι μου ανάβει φως στο ταμπλό και με εκνευρίζει. Το έβγαλα έψαξα στο car λίγο δυσεύρετο παρόμοιο και ακριβούτσικο.Ψάχνοντας στο youtube βρήκα ένα βιντεάκι που κάποιος σε παρόμοιο αλλάζει ένα μικρό δεν ξέρω πως το λένε (πυκνωτάκι) που έχει καεί.Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο να δοκιμάσω;;; Κολητήρι έχω https://youtu.be/pSGc1sooZTI?si=pekd2KciTRB_J1hw&t=225
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Αυτο που αλλαζει στο video ειναι μια διοδος, ποιος ο λογος υπαρξης της τωρα? Διαφοροι λογοι. Ενας απο αυτους ειναι planned obsolecence και το εχω ξανασυναντήσει σε πολλαπλασιαστη all in one wasted spark βασισμενο σε VB921ZVFI οπου ειχαν κανει αυτο. Προφανως η εξτρα freewheel δεν χρειαζοταν και μπηκε σαν εξωτερικο εξαρτημα ωστε να εξασφαλισει την προδιαγεγραμμενη αστοχια του συστηματος. 13 λεπτά πριν, papoys1 είπε https://youtu.be/pSGc1sooZTI?si=pekd2KciTRB_J1hw&t=225 λοιπον απο το βιντεο ειδα ακριβως τι κανουν. Προκεται για εναν απλο σταθεροποιητη τασης τυπου zener, το πιο απλο ειδος, zener διοδος σε αναστροφη συνδεση με αντισταση περιορισμου ρευματος. Πραγματικα οτι πιο lame μπορουν να κανουν. Τα LED επιλεγουν οι τυποι να τα οδηγουν παραλληλα αλλα θελουν να εχουν σταθερη φωτεινη σταθμη ανεξαρτητα της τασης του συστηματος. Επειδη το forward voltage των led ειναι πολυ μικρο πχ 2.2V και θελουν σταθερη ταση εν παραλληλω κανουν regulate με χρηση zener και αντιστασης. simple enough planned to fail, καθως η διοδιος γινεται current sink και σε παρατεταμενο αναμα μπορει να μην ειναι επαρκως διαστασιολογημενη... 1 1
hp8 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο να δοκιμάσω;;; Παντού Ο τύπος γράφει ότι είναι μια απλή δίοδος 1Ν4007 πάρε κι ένα πολυμετρο Όλο και κάπου θα χρειαστεί Spoiler Επεξ/σία 3 Ιουνίου από hp8 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 2 ώρες πριν, hp8 είπε 1Ν4007 χμ τι λες να κανουν με την διοδο? 1
hp8 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε χμ τι λες να κανουν με την διοδο? πιθανόν προστασία πολικότητας ? 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 ώρα πριν, hp8 είπε πιθανόν προστασία πολικότητας ναι αλλα την ξερουν αφου ειναι keyed ο κονεκτρας και τα led ειναι φωτοδιοδοι, περιεργο 1
papoys1 Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 19 ώρες πριν, hp8 είπε πιθανόν προστασία πολικότητας ? 17 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ναι αλλα την ξερουν αφου ειναι keyed ο κονεκτρας και τα led ειναι φωτοδιοδοι, περιεργο Τελικά βρήκα ένα με ίδιο κωδικό στην Πάτρα με 30 ευρώ συν 3 box μεταφορικά.Μου στειλε και εικόνες λειτουργίας πιστεύω είναι οκ.Το άσχημο με τέτοια ανταλλακτικά είναι ότι δεν βρίσκεις καινούργια και αν βρείς οι τιμές είναι στο θεό. Θα το αλλάξω και μετά θα κάνω πειράματα με το παλιό😜 1
hp8 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 26 λεπτά πριν, papoys1 είπε βρήκα ένα με ίδιο κωδικό στην Πάτρα με 30 ευρώ συν 3 box μεταφορικά. μου θύμησες το λεφτά υπάρχουν 26 λεπτά πριν, papoys1 είπε Θα το αλλάξω και μετά θα κάνω πειράματα με το παλιό😜 δεν είναι τίποτα Πάρε ένα πολυμετρο και δες κάνα βίντεο μετρήσεων λεντ - αντιστάσεων - διόδων και θα τα καταφέρεις 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Τελικά βρήκα ένα με ίδιο κωδικό στην Πάτρα ε ειδες η Πατρα ολα τα εχει 1
papoys1 Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ε ειδες η Πατρα ολα τα εχει και ξηγημένος ο πωλητής. Μέχρι βιντεάκι καλής λειτουργίας μου εστειλε στο viper.👍
haris_216 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, papoys1 είπε και ξηγημένος ο πωλητής. Μέχρι βιντεάκι καλής λειτουργίας μου εστειλε στο vipΒer.👍 Ααααχ (μάλλον συνομήλικε) παππού. Κάτι τέτοια λάθη κάνουμε και γελάνε οι νεότεροι, παρομοιάζοντας μας με........... Επεξ/σία 5 Ιουνίου από haris_216 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα