yannis27gr Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Νοικιάζω ένα ακίνητο (είμαι ο ενοικιαστής, όχι ο ιδιοκτήτης) το οποίο ας πούμε ότι χρησιμοποιείται στο χώρο της εστίασης και έχει επωνυμία κάποιο γνωστό franchise, ας πούμε Today's. Στο συμβόλαιο εκμίσθωσης, στις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ αναγράφεται ότι ο χώρος χρησιμοποιείται σαν καφετερία TODAYS. Στο ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ αναφέρεται ότι ανήκει στο είδος Εστίασης. Εγώ θέλω να αλλάξω επωνυμία. Επειδή με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου δεν τα πάμε καλά, υπάρχει περίπτωση να "πατήσει" στην αλλαγή επωνυμίας και να προσβάλει τη σύμβαση εκμίσθωσης;
MARIOSNURSE Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Ναι μπορεί, εάν εσύ αλλάξεις τους όρους. Δες ίσως το γιατί δεν τα πάτε καλά και μετά κάνε κίνηση.
yannis27gr Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου Δεν τα πάμε καλά γιατί αυτός θέλει να αυξήσουμε το ενοίκιο (έχω συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια) κι εγώ συναινώ αρκεί να κάνει κάποια επένδυση στο ακίνητο που είναι του '80. Τεσπα, αν θελήσει να με πάει στα δικαστήρια, so be it. Εγώ το βρίσκω εξωφρενικό γιατί μόνο η ονομασία θα αλλάξει, όχι το είδος της επιχείρησης ή η πελατεία.
MARIOSNURSE Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Δε θα σε πάει δικαστήριο κατευθείαν, αν θέλει θα σου ζητήσει να φύγεις. Μπορεί και όχι. Αν αρνηθείς, μπορεί να στείλει εξώδικο. Αύξηση δεν μπορεί να σου επιβάλλει πριν την λήξη του μισθωτηρίου, ούτε και εσύ μπορείς να τον αναγκάσεις να κάνει επένδυση, από την στιγμή που δέχτηκες να το ενοικιάσεις όπως είναι. Είναι ρίσκο. Επίσης η σύμβαση είναι με εταιρεία σου; Είναι ατομικά με εσένα; Αν είναι το 1ο και εφόσον αλλάξει όνομα η εταιρεία, θα πρέπει να γίνει νέο μισθωτήριο.
kage Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) σε επαγγελματικα ποσο μαλλον σε υγειονομικου ενδιαφεροντος δεν επεμβαινουν ουτε καν σε βλαβη ... κ αντε κ κανει την συντηρηση π λες... εσυ π σε 2 χρονια τελειωνει το συμβολαιο λες να μην τα πληρωσεις πολλαπλασια ή απλα να μην σε διωξει με πολλαπλασιασμο ενοικιου ? Εφοσον ειναι ατομικη δεν χρειαζεται αλλαγη..παρολ αυτα ρωτα λογιστη σου. Αν το σημειο ειναι καλο κ εχεις εσοδα να προσπαθεις να κλεινεις πολλα χρονια σε στυλ 4+3 κτλ με φιξ αυξησεις ή βαση πληθωρισμου (που χλωμο να δεχτει) Επεξ/σία 3 Ιουνίου από kage 1
yannis27gr Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Δε θα σε πάει δικαστήριο κατευθείαν, αν θέλει θα σου ζητήσει να φύγεις. Μπορεί και όχι. Αν αρνηθείς, μπορεί να στείλει εξώδικο. Αύξηση δεν μπορεί να σου επιβάλλει πριν την λήξη του μισθωτηρίου, ούτε και εσύ μπορείς να τον αναγκάσεις να κάνει επένδυση, από την στιγμή που δέχτηκες να το ενοικιάσεις όπως είναι. Είναι ρίσκο. Επίσης η σύμβαση είναι με εταιρεία σου; Είναι ατομικά με εσένα; Αν είναι το 1ο και εφόσον αλλάξει όνομα η εταιρεία, θα πρέπει να γίνει νέο μισθωτήριο. Η σύμβαση είναι με μένα, ατομική επιχείρηση έχω. Εξ ου και το όνομα της επωνυμίας εμφανίζεται μόνο στις σημειώσεις. Και να στείλει εξώδικο, δεν είμαι υποχρεωμένος να φύγω, ούτε μπορεί η αστυνομία να με διώξει. Θα αρνηθώ το εξώδικο και θα οριστεί δικάσιμος. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από yannis27gr
MARIOSNURSE Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Η σύμβαση είναι με μένα, ατομική επιχείρηση έχω. Εξ ου και το όνομα της επωνυμίας εμφανίζεται μόνο στις σημειώσεις. Και να στείλει εξώδικο, δεν είμαι υποχρεωμένος να φύγω, ούτε μπορεί η αστυνομία να με διώξει. Θα αρνηθώ το εξώδικο και θα οριστεί δικάσιμος. Το οποίο δικαστήριο θα χάσεις και έπειτα θα πληρώσεις και δικαστικά έξοδα. Πιο εύκολο είναι ή να βρεις άλλο μαγαζί ή να δεχτείς την αύξηση και να γίνει νέο μισθωτήριο με τη νέα τιμή και επωνυμία.
1comment Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Δεν τα πάμε καλά γιατί αυτός θέλει να αυξήσουμε το ενοίκιο (έχω συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια) κι εγώ συναινώ αρκεί να κάνει κάποια επένδυση στο ακίνητο που είναι του '80. Τεσπα, αν θελήσει να με πάει στα δικαστήρια, so be it. Εγώ το βρίσκω εξωφρενικό γιατί μόνο η ονομασία θα αλλάξει, όχι το είδος της επιχείρησης ή η πελατεία. Αν δεν αλλάξει το αφμ-όνομα ενοικιαστή, συνεπώς αν δεν χρειαστεί να σου κάνει λύση του παλιού μισθωτηρίου και να σου κάνει καινούργιο, δεν συντρέχει κανένας λόγος. Επειδή θα αλλάξεις αντικείμενο, προφανώς αυτός δεν είναι λόγος να ακυρωθεί το μισθωτήριο. Ειδικά αν δεν έχετε κάνει χειρόγραφο και έχετε μόνο του ταξις. Μόνο δικαστικά αν το πάει αλλά το δικαστήριο θα πάρει περισσότερο καιρό από τα 2 χρόνια που σου λήγει. Και με αμφίβολη για αυτόν κατάληξη. Δεν το βλέπω ως σοβαρό λόγο να αποφασίσει το δικαστήριο να πεταχτεί μια επιχείρηση στο δρόμο. Οι λόγοι που βγαίνει τέτοια απόφαση συνήθως είναι είτε απλήρωτα ενοίκια είτε λήξη μισθωσης. 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Το οποίο δικαστήριο θα χάσεις και έπειτα θα πληρώσεις και δικαστικά έξοδα. Πιο εύκολο είναι ή να βρεις άλλο μαγαζί ή να δεχτείς την αύξηση και να γίνει νέο μισθωτήριο με τη νέα τιμή και επωνυμία. Πώς θα χάσει το δικαστήριο αφού σου λέει δεν αλλάζει το όνομα του ενοικιαστή; Το δικαστήριο πιστεύεις θα πάρει απόφαση να πεταχτεί μια επιχείρηση στο δρόμο επειδή άλλαξε η επωνυμία του μαγαζιού ή και το αντικείμενο ενώ ο ενοικιαστής παραμένει ίδιος; Χλωμό το κόβω. Χλωμό επίσης να γίνει το δικαστήριο και να τελεσιδικήσει στα 2 χρόνια... Θα έχει λήξει το μισθωτήριο και ακόμα θα τραβιούνται δικαστικά. Btw μιας και αναφέρθηκε περί αύξησης ενοικίου. Εμένα φέτος μου έληξε το συμβόλαιο (μαγαζί κι εγω). Μου είπαν για αύξηση. Την αρνήθηκα λόγω ότι έχει μειωθεί αρκετά η δουλειά. Τους ανέφερα τους κινδύνους ενός νέου ενοικιαστή (μη πληρωμή ενοικίων στην ώρα τους, πληρωμή με έναντι, καθόλου πληρωμή, απαίτηση να φτιάξουν κτιριακά θέματα του ακινήτου) και τελικά μου έκαναν ανανέωση χωρίς καμία αύξηση. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να αναφέρουμε στους ιδιοκτήτες πράγματα που αγνοούν ή δεν έχουν σκεφτεί ότι θα συναντήσουν από ένα νέο ενοικιαστή. Ειδικά για τα μαγαζιά οι ιδιοκτήτες ξέρουν ότι όλες οι δουλειές έχουν πέσει, τα λειτουργικά έξοδα έχουν ανέβει και οποιαδήποτε αύξηση είναι μεγάλο θέμα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο οι αυξήσεις των σπιτιών δεν ακολουθούν τις αυξήσεις των μαγαζιών (κατά πολύ μικρότερες). Επεξ/σία 3 Ιουνίου από 1comment 2
MARIOSNURSE Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Αλλάζει τους όρους, αφού αναφέρεται συγκεκριμένη επωνυμία.
nick_souvlaki Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Σίγουρα την σωστή απάντηση θα στην πει δικηγόρος και μόνο. Γνώμη μου: Από ότι καταλαβαίνω απλά το γράφει στις σημειώσεις ότι ειναι με την τάδε επωνυμία, την ώρα που υπογράφουν το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο όμως συνεχίζει να είναι με εσένα και εσύ ως αντισυμβαλλόμενος δεν θα αλλάξεις. Άμα δεν λέει κάπου ότι δεν μπορεί να αλλάξει ή δεν το έχει ως όρο ότι ο ιδιοκτήτης οτι το νοικιάζει μόνο για αυτή τη χρήση και με αυτή την επωνυμία, δεν φαίνεται να αλλάζει κάποιος όρος. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 hour ago, nick_souvlaki said: Σίγουρα την σωστή απάντηση θα στην πει δικηγόρος και μόνο. Γνώμη μου: Από ότι καταλαβαίνω απλά το γράφει στις σημειώσεις ότι ειναι με την τάδε επωνυμία, την ώρα που υπογράφουν το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο όμως συνεχίζει να είναι με εσένα και εσύ ως αντισυμβαλλόμενος δεν θα αλλάξεις. Άμα δεν λέει κάπου ότι δεν μπορεί να αλλάξει ή δεν το έχει ως όρο ότι ο ιδιοκτήτης οτι το νοικιάζει μόνο για αυτή τη χρήση και με αυτή την επωνυμία, δεν φαίνεται να αλλάζει κάποιος όρος. Σχεδόν συμφωνώ: 1. Η χρήση δεν μπορεί να αλλάξει κατά τη γνώμη μου, είναι ουσιώδες μέρος του συμφωνητικού. Ο εκμισθωτής το εκμισθώνει στον μισθωτή για συγκεκριμένη χρήση - δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εκμισθωτή. 2. Η επωνυμία όμως θεωρώ ότι δεν αποτελεί ουσιώδη όρο της μίσθωσης - από τη στιγμή που η χρήση παραμένει η ίδια και το πρόσωπο του μισθωτή είναι αμετάβλητο. Αν, για παράδειγμα, αντί για "Καφενείο ο Βαγγέλης" μετονομαστεί σε "Καφενές της Μαριγώς" (με την ίδια πάντα χρήση), δεν πέφτει λόγος στον εκμισθωτή. Προφανώς, η ενδεδειγμένη κίνηση είναι να ρωτήσεις δικηγόρο. 2 1
nick_souvlaki Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, paredwse said: Σχεδόν συμφωνώ: 1. Η χρήση δεν μπορεί να αλλάξει κατά τη γνώμη μου, είναι ουσιώδες μέρος του συμφωνητικού. Ο εκμισθωτής το εκμισθώνει στον μισθωτή για συγκεκριμένη χρήση - δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εκμισθωτή. 2. Η επωνυμία όμως θεωρώ ότι δεν αποτελεί ουσιώδη όρο της μίσθωσης - από τη στιγμή που η χρήση παραμένει η ίδια και το πρόσωπο του μισθωτή είναι αμετάβλητο. Αν, για παράδειγμα, αντί για "Καφενείο ο Βαγγέλης" μετονομαστεί σε "Καφενές της Μαριγώς" (με την ίδια πάντα χρήση), δεν πέφτει λόγος στον εκμισθωτή. Προφανώς, η ενδεδειγμένη κίνηση είναι να ρωτήσεις δικηγόρο. Για την χρήση έχεις δίκιο. Εκ παρεδρομής το έγγραψα. Είναι σημαντικό. Σε εταιρικά συμβόλαια (σε υφιστάμενο χώρο επιχείρησης να νοικιάζεται ένα μερός για άλλη επιχείρηση) έχω δει να μπαίνει όρος για επωνυμία. Και είναι λογικό. Φαντάσου να βάζεις για traffic generator την τάδε γνωστή μάρκα cafe μέσα στο εμπορικό σου κέντρο και ξαφνικά να αποφασίζει ο ενοικιαστής να το ονομάσει με ένα άκυρο όνομα γιατί έχασε ή δεν θέλει να πληρώνει άλλο το franchise. Αλλά για τον TS δεν έχουμε αυτό το ζήτημα θεωρώ και δεν λεει κάπου και ο ίδιος ότι είναι όρος η επωνυμία να παραμείνει ώς έχει. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από nick_souvlaki 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 hours ago, nick_souvlaki said: Για την χρήση έχεις δίκιο. Εκ παρεδρομής το έγγραψα. Είναι σημαντικό. Σε εταιρικά συμβόλαια (σε υφιστάμενο χώρο επιχείρησης να νοικιάζεται ένα μερός για άλλη επιχείρηση) έχω δει να μπαίνει όρος για επωνυμία. Και είναι λογικό. Φαντάσου να βάζεις για traffic generator την τάδε γνωστή μάρκα cafe μέσα στο εμπορικό σου κέντρο και ξαφνικά να αποφασίζει ο ενοικιαστής να το ονομάσει με ένα άκυρο όνομα γιατί έχασε ή δεν θέλει να πληρώνει άλλο το franchise. Αλλά για τον TS δεν έχουμε αυτό το ζήτημα θεωρώ και δεν λεει κάπου και ο ίδιος ότι είναι όρος η επωνυμία να παραμείνει ώς έχει. Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση σου. Εάν είναι ουσιώδης όρος της μίσθωσης, να το συζητήσουμε. Ο TS εδώ γράφει ότι έχει μπει στις σημειώσεις - καταδεικτικό της βούλησης των μερών να ‘υποβαθμίσουν’ το εν λόγω θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα