Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη περιοχή που μένω (εντός πόλης, 1 χλμ μακριά από θάλασσα, δεν έχω κοντά κάποιο παρκο) γίνεται χαμός κάθε βράδυ από μικροσκοπικά μυγάκια. Τα τρία τελευταία βραδιά κλείσαμε πόρτες και παράθυρα για να γλυτώσουμε.

Το πρωί τα βρίσκουμε ψόφια στα μπαλκόνια, τα τραπέζια κλπ...

IMG_20250604_094811.jpg.74f5185ff492283ab2d9824934cf13d3.jpg

Είναι μικρά σαν μυρμήγκια με λευκά φτερά, δε τσιμπάνε (ακόμα).

Γνωρίζει κανείς το ακριβές είδος;  Από πού προέρχονται, γιατί βγαίνουν μόνο βραδυ, γιατί το πρωί ψοφάνε μόνα τους; Και πώς μπορούμε να απαλλαχτούμε;

Πήρα Δήμο και Υπηρεσία Ύδρευσης (που κάνουν τις απεντομωσεις για κατσαρίδες στα φρεάτια) και είχαν πλήρη άγνοια για το θέμα.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά τα βλέπεις;Καθε χρόνο ειναι για λίγες μέρες και εξαφανίζονται.

Τα τραβάει το φως

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
2 hours ago, ekrepali said:

Στη περιοχή που μένω (εντός πόλης, 1 χλμ μακριά από θάλασσα, δεν έχω κοντά κάποιο παρκο) γίνεται χαμός κάθε βράδυ από μικροσκοπικά μυγάκια. Τα τρία τελευταία βραδιά κλείσαμε πόρτες και παράθυρα για να γλυτώσουμε.

Το πρωί τα βρίσκουμε ψόφια στα μπαλκόνια, τα τραπέζια κλπ...

Γνωρίζει κανείς το ακριβές είδος;  Από πού προέρχονται, γιατί βγαίνουν μόνο βραδυ, γιατί το πρωί ψοφάνε μόνα τους; Και πώς μπορούμε να απαλλαχτούμε;

Πήρα Δήμο και Υπηρεσία Ύδρευσης (που κάνουν τις απεντομωσεις για κατσαρίδες στα φρεάτια) και είχαν πλήρη άγνοια για το θέμα.

Καταρχας μπορεις να το παρεις μια καλη φωτο και να το δωσεις σε ενα AI να σου πει ακριβως τι ειναι. Επισης εχετε χυμα τα παραθυρα ανοιχτα χωρις σιτα;

Δημοσ.
1 hour ago, gbras said:

Καταρχας μπορεις να το παρεις μια καλη φωτο και να το δωσεις σε ενα AI να σου πει ακριβως τι ειναι.

Αν ξαναεμφανιστούν σήμερα, θα βγάλω καλύτερες. Σε ένα γεωπόνο που έδειξα τη φώτο μού είπε ότι μοιάζουν με ιπτάμενα μυρμήγκια (είναι εποχή αναπαραγωγής) παρά με μυγάκια.

1 hour ago, gbras said:

Επισης εχετε χυμα τα παραθυρα ανοιχτα χωρις σιτα;

Δεν έχω λεφτά να βάλω.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν ξαναεμφανιστούν σήμερα, θα βγάλω καλύτερες. Σε ένα γεωπόνο που έδειξα τη φώτο μού είπε ότι μοιάζουν με ιπτάμενα μυρμήγκια (είναι εποχή αναπαραγωγής) παρά με μυγάκια.

Δεν έχω λεφτά να βάλω.

Τα τραβάει το φως.Εμείς αφήνουμε ένα εξωτερικό φως μακρυά απο πόρτα/παράθυρα ώστε να πηγαίνουν εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/6/2025 στις 10:01 ΠΜ, ekrepali είπε

δλδ περιμενεις να τσιμπησουνε? δεν ειναι απο αυτα που τσιμπανε

Δημοσ.

απειρα και εγω στο σπιτι και με σιτες. Ειναι η εποχη τωρα, μετα σταματάνε να εμφανίζονται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...